NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Veel scholen blijven maandag dicht vanwege het winterweer
8 Februari, 08:09
Door het winterse weer gaan veel basisscholen maandag niet open. Het is voor de leerkrachten die ver naar hun werk moeten reizen niet veilig om naar school te komen. Dat melden diverse schoolbesturen en koepelorganisatie de PO-raad.


Golfbaan wordt langlaufpiste: ?De Audi zit vast bij hole twee?
8 Februari, 07:30
Een hotel in het Twentse Delden toverde een golfbaan om tot langlaufpiste. In een mum van tijd stroomden de reserveringen binnen. Eindelijk weer een beetje spanning, in deze saaie tijden.


Langlaufen in Twente: ?Kort na 10 uur zag ik de eerste mensen al vallen?
7 Februari, 19:01
Volkskrantverslaggever Anneke Stoffelen en fotograaf Sabine van Wechem hebben zich zaterdagavond om 19 uur al ingegraven in Twente. Daar is de golfbaan bij een hotel zondag omgetoverd in een langlaufpiste. Dat ging niet zonder slag of stoot, meldt Stoffelen aan de telefoon.


Buitenlandchef EU roept na omstreden bezoek aan Moskou op tot dialoog
7 Februari, 18:59
De buitenlandchef van de EU, Josep Borrell, heeft zijn omstreden tweedaagse bezoek aan Moskou zaterdag verdedigd en een oproep gedaan de dialoog met de Russen gaande te houden. Hij voegde eraan toe dat Europese diplomaten contact hebben gehad met de advocaten van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny, die is veroordeeld tot 3,5 jaar gevangenisstraf, waarvan hij nog twee jaar en acht maanden moet uitzitten.


Britse export naar EU daalt met 68 procent, vervoerders woedend op minister
7 Februari, 18:27
De export vanuit Britse havens naar de Europese Unie is in januari met 68 procent gedaald ten opzichte van januari vorig jaar. De oorzaak moet voornamelijk worden gezocht in de problemen die de Brexit veroorzaakt. Dat meldt de zondagkrant The Observer. De vervoersbond is woedend.


Op pad met boa?s: ?Meneer, als een handhaver achter me aan zit, mag hij dan op mij springen??
7 Februari, 16:05
In Rotterdam-Zuid zijn de sporen van de rellen, twee weken geleden, nog zichtbaar. Handhavers van het coronateam krijgen geregeld te maken met prikkelbare bewoners. ?Meneer, als ik word achternagezeten door een handhaver, mag hij dan op mij springen??


Slecht zicht, snijdende kou en sneeuwduinen: zondag voor het eerst sinds 9 jaar code rood in heel het land
7 Februari, 10:48
Het KNMI heeft voor zondag voor het hele land code rood uitgeroepen. Dit in verband met slecht zicht, snijdende kou en de kans op vorming van ?verkeersbelemmerende? sneeuwduinen. Ga niet meer de weg op, adviseert Rijkswaterstaat. Schiphol waarschuwt voor vertragingen.


Schotlands eerste minister, Nicola Sturgeon, ?beschermt? haar landgenoten tegen misplaatste Engelse trots
7 Februari, 06:15
Olaf Tempelman legt bekende buitenlanders op de sofa. Deze week: de Britse premier mag Schotse onafhankelijkheid weglachen, Nicola Sturgeon, Schotlands eerste minister, is serieuzer en vasthoudender dan hij.


Daan, Fenna en Erik deden alsof ze studeerden: ?Je graaft je steeds dieper in?
6 Februari, 18:11
Ze doen alsof ze studeren, terwijl ze de uren aftellen in een park, in de bibliotheek of in de stad. Maanden-, soms wel jarenlang liegen ze tegen familie en vrienden, om maar niet te worden gezien als een mislukkeling. Drie (voormalige) spookstudenten vertellen hoe dat is. ?Het vreet je op van binnen.?


Dit is wanneer u gevaccineerd wordt en hoe het werkt
6 Februari, 18:11
Pfizer/BioNTech, Moderna, Oxford/AstraZeneca, binnenkort mogelijk ook het Nederlandse Janssen: ziet u door de spuiten het bos nog? Nu het vaccineren op stoom komt, een op maat gemaakt vaccinadvies. (Verschijnt de embed hieronder niet? Klik dan hier.)


Grote cultuuromslag bij ProRail: oud spoor krijgt eindelijk een tweede leven
6 Februari, 12:32
Spoorbeheerder ProRail dankt elk jaar tientallen miljoenen euro?s aan oud spoor af, dat elders nog prima mee zou kunnen. Daar komt verandering in, maar heel langzaam. ?Het is alsof we aan een bakker vragen of hij wil stoppen met brood bakken.?


Nog voor de eerste sneeuwvlok valt, slaat de euforie al toe. Hoe komt dat?
6 Februari, 09:35
Lang voordat ons land van een dik pak sneeuw wordt voorzien, begint de voorpret al. Waarom verheugen we ons zo op de ?klassieke winter?? Mogelijk gaat er iets geruststellends van uit.


?Krankzinnig dat we in een rijk land als Nederland niet genoeg geld voor leraren overhebben?
6 Februari, 08:57
Sinds 2018 is Marjolein Moorman wethouder onderwijs in Amsterdam. Ze noemt zichzelf een echt jarenzeventigkind: het geloof in een maakbare samenleving heeft ze sindsdien niet verloren, haar strijd tegen de kansenongelijkheid in de hoofdstad komt er deels uit voort. ?Ik zit hier omdat ik ergens in geloof en iets wil veranderen.?


Er wordt veel instemmend geknikt bij het COC-debat, maar Wopke Hoekstra is de kop van Jut
6 Februari, 08:56
Het eerste debat met lijsttrekkers voor de komende verkiezingen, dat lhbti-organisatie COC vrijdagavond organiseerde, was vooral een voorzichtige opwarmer. Tussen bijna louter progressieve politici had CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra het bij vlagen zwaar.


Het beste ijs, het dikste pak sneeuw: zo voorspel je waar dat komt te liggen
6 Februari, 08:56
Het komt, het komt. Eerst sneeuw en dan misschien wel een pak ijs. De oorzaak voert terug naar de jaarwisseling, weten klimaatexperts haarfijn. ?Ik had het Friese waterschap nu wel geadviseerd om de sluizen dicht te zetten.?


De tragische dood van hun zoon Pepijn (14): hoe jongeren kunnen verwelken tijdens de lockdown
6 Februari, 08:55
In het afgelopen jaar zagen Gaston Remmers en Titia Bloemhof hun levenslustige puberzoon Pepijn verwelken. Hij ging op zoek naar spanning ? met dodelijke afloop. Zijn verhaal laat zien hoe kwetsbaar jongeren zijn in deze crisis, zeggen zijn ouders. Daar moet de politiek meer rekening mee houden.


Miljoenen kijkers genieten van Zoom-ruzie Engelse raadsleden. ?Wie heeft Netflix nodig??
6 Februari, 06:36
Het Britse Lagerhuis kan spectaculair zijn, maar het is niets vergeleken bij de Zoom-bijeenkomst van de dorpsraad van Handforth, een dorp in het noorden van Engeland.


Aandeel GameStop weer ingestort, maar daarmee is de beursrevolte nog niet voorbij
5 Februari, 23:01
Het aandeel GameStop, toneel van een nu al legendarische strijd tussen kleine beleggers en grote hedgefondsen, is ingestort. Maar daarmee is de opstand nog niet voorbij.


Toen ik bijkwam uit de narcose stond er een Poolse priester naast mijn bed
5 Februari, 22:33
?Pas op, het is glad?, zei tolk Patrycjusz nog. Na een nacht met zestien graden vorst in het Poolse bergdorp Koscielisko was de stenen trap van ons pension bedekt met een dikke laag ijs. Dat ik mijn volgende stap iets voorzichtiger zette, mocht niet baten. Ik zwiepte met notitieblokje en al omhoog en landde een paar treden lager op de trap. Ik had niet eens tijd om te vloeken. Een alarmerend gevoel vergezelde de pijn van de val: ik kon mijn linkerarm niet meer bewegen.


Talia hoopt op een havo-advies, als eerste in haar familie
5 Februari, 22:33
Kaya Bouma volgt de komende tijd groep 8 van basisschool Tamarinde in Zaandam. Aflevering 2: Talia hoopt op havo, als eerste in de familie.
© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn