NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Rechter: Hongaarse chauffeurs hebben recht op Nederlands loon
Gisteren, 00:05
Tien Hongaarse chauffeurs die werkten voor het Brabantse transportbedrijf Van den Bosch, hebben recht op honderdduizenden euro?s achterstallig loon. Dat heeft het Arnhemse hof bepaald na een jarenlange juridische procedure die was aangespannen door vakbond FNV.


Zeker 130 bezoekers festival Verknipt waren vooraf al besmet, ontdekt GGD Utrecht
Gisteren, 00:05
Zeker honderddertig bezoekers, en waarschijnlijk veel meer, waren ondanks de verplichte toegangstesten al besmet toen ze in het eerste weekend van juli het festivalterrein van het festival Verknipt op kwamen. Dit concludeert de GGD regio Utrecht uit haar bron- en contactonderzoek onder de besmette festivalgangers.


Het schip dat het Suezkanaal blokkeerde, bereikt eindelijk de Rotterdamse haven
Gisteren, 00:05
Het schip Ever Given, dat in maart de zeevaart in het Suezkanaal onmogelijk maakte, is aangekomen in Rotterdam. Vier maanden later dan gepland kunnen de duizenden containers eindelijk van het schip af. Of de lading alle eigenaren bereikt, is de vraag. ?Pas als het bij de klant staat, kan ik rustig ademhalen.?


Gezondheidsraad: ook vaccin van Moderna kan worden ingezet bij tieners
Gisteren, 00:05
Tieners tussen de 12 en 18 jaar mogen ook met het vaccin van Moderna worden gevaccineerd, adviseert de Gezondheidsraad donderdag. Tot nog toe was het vaccin van Pfizer het enige dat was goedgekeurd voor minderjarigen vanaf 12 jaar.


Meer en meer landen stellen een vaccinatieplicht in. Wat zijn hun overwegingen?
Gisteren, 00:05
Meer en meer landen stellen vaccinatie verplicht voor een deel van de bevolking. Vooral zorgpersoneel komt op steeds minder plekken onder een prik uit. Welke landen stellen een vaccinatieplicht in, en wat zijn hun overwegingen?


Clubs open, de Britten lukt het wel. Wat is verschil tussen ?dansen met Janssen? en ?dansen met Johnson??
Gisteren, 00:05
Terwijl in Nederland de coronabesmettingen na de versoepelingen van 26 juni razendsnel opliepen, dalen ze in het Verenigd Koninkrijk juist nu haast alles weer mag. Het verschil tussen ?dansen met Janssen? en ?dansen met Johnson?? De Britten kozen het goede moment.


Bij de toewijzing van werelderfgoed spelen nationalistische belangen op, dat druist in tegen de grondgedachte
Gisteren, 00:05
Het beschermen van werelderfgoed begon uit een universele grondgedachte: deze plekken moeten voor iedereen op aarde bewaard blijven. Maar nationalistische belangen spelen op.


Thuis bij deze Nederlandse veteranen klinkt de echo van Afghaanse bermbommen
Gisteren, 00:05
Het vertrek van de Nederlandse troepen uit Afghanistan is niet het einde van het verhaal. De langste Nederlandse militaire uitzending is na twintig jaar deel van de Nederlandse samenleving. Wij zijn uit Afghanistan, maar Afghanistan niet uit ons, vertellen veteranen Kenny van Geijlswijk en Roy Grinwis.


Hoe kijk ik de Olympische Spelen (terug) en waar kan ik sporten zien die de NOS niet uitzendt?
Gisteren, 00:05
Hoe kan je in twee weken Olympische Spelen zoveel mogelijk sport zien? De NOS zendt een hoop uit, maar is niet volledig. Hier lees je hoe je de Spelen live volgt of terugkijkt.


Verwarring en onzekerheid over Franse gezondheidspas, bij inwoners van Lille en bij toeristen
Gisteren, 00:05
Op 12 juli kondigde president Macron aan dat alle volwassenen een bewijs van vaccinatie, herstel van covid-19 of een negatieve testuitslag moeten kunnen tonen. Maar de invoering is uitgesteld. Sommigen hopen op afstel. ?Ik heb afgelopen zondag hier in Lille geprotesteerd.?


Haalt het wat uit wat ze in Amerika doen, 100 dollar bieden aan wie zich laat vaccineren?
Gisteren, 00:05
De Amerikaanse regering heeft staten en steden opgeroepen 100 dollar uit te delen (84 euro) aan mensen die zich tegen corona laten vaccineren. Dat zal de vaccinatiebereidheid naar verwachting opkrikken, al is het de vraag hoeveel.


Slachtoffer groepsmishandeling: ?Ik was het lijdend voorwerp van hun puberale dadendrang?
Gisteren, 00:05
Als jonge jongen werd hij met grof geweld in elkaar geslagen door een groep jongens en meisjes. Politiemedewerker Willem Hinskens (39) weet hoe vernederend groepsmishandeling is. Ook nu staat het weer volop in de belangstelling door incidenten in Mallorca en Amstelveen. ?Mijn verzet moest gebroken.? Voor het eerst vertelt hij zijn verhaal.


Explosieve informatie tijdens Bouterses laatste woord? ?Een zaak die heel Suriname bezighoudt?
Gisteren, 00:05
Bijna 39 jaar na de Decembermoorden van 1982 wachten nabestaanden nog steeds op gerechtigheid, maar licht gloort aan het einde van een aardedonkere tunnel. Wel heeft de hoofdverdachte, de 75-jarige oud-president Desi Bouterse, volgens zijn advocaat nog explosief materiaal over de oude kolonisator paraat. Vrijdag krijgt hij het laatste woord in de rechtszaal. We belden correspondent Kees Broere.


Pier Eringa, man achter Testen voor toegang: ?De brandweer betalen we ook niet per gebluste brand?
Gisteren, 00:05
Getest voor toegang werd er vanwege de teruggedraaide versoepelingen de laatste weken nauwelijks. Toch bleven ingehuurde testbedrijven samen zo?n miljoen euro per dag ontvangen, becijferde de Volkskrant. ?We moeten nu eenmaal de winkel open houden?, zegt Pier Eringa van de Stichting Open Nederland. ?Ook als er even weinig klanten zijn.?


Gat in het systeem: gevaccineerde die positief test houdt zijn ?groene? vinkje
Gisteren, 00:05
Wie eenmaal zijn vaccinatiebewijs heeft opgevraagd in de CoronaCheck-app, houdt het groene vinkje, ook als hij positief is getest. Met die QR-code kan hij vervolgens op vakantie of een evenement bezoeken, terwijl hij besmet is met corona.


Eerste medaillewinnaars in Tokio gehuldigd in Scheveningen: ?Ik leef intens mee?
Gisteren, 00:05
Op het strand in Scheveningen zijn de eerste uit Tokio teruggekeerde medaillewinnaars donderdagavond toegejuicht door duizend bewonderaars. De gemeente Scheveningen, sponsors en het IOC-NSF investeren miljoenen om Nederlanders te stimuleren meer te gaan sporten. De ?magie van de Olympische Spelen? moet daarbij helpen.


Ventileren, mensen. Waarom versoepelt het kabinet dan ventilatie-eisen voor de horeca?
Gisteren, 00:05
Ventileren mensen, ventileren. Thuis, in de winkels en in de horeca. Dat was in juli de oproep van minister-president Mark Rutte. Tegelijk werden de wettelijke ventilatieverplichtingen per 1 juli voor de horeca versoepeld, terwijl het juist in de nachthoreca goed mis ging met de besmettingen.


Ministerie VWS stribbelt tegen bij transparantie coronabeleid: ?Ik noem het sabotage van de wet?
24 Juli, 00:05
Het ministerie van Volksgezondheid (VWS) gaat in hoger beroep tegen een recente uitspraak van de rechter over de Wet openbaarheid bestuur (Wob). De rechter oordeelde dat de werkwijze van het ministerie tijdens de coronapandemie niet strookt met de wet.


Afghaanse leger machteloos tegen Taliban: meer dan 200 steden bezet
24 Juli, 00:05
De opmars van de Taliban aan de vooravond van het vertrek van de Amerikaanse en andere westerse troepen uit Afghanistan gaat onverminderd door. De radicaal-islamitische opstandelingen beheersen meer dan de helft van alle Afghaanse districtshoofdsteden.


Heerlen woest over Maastrichts ?verraad?: hoofdkantoor DSM verhuist na 120 jaar
24 Juli, 00:05
Alle ingewijden wisten het al, Heerlen zelf hoorde het als laatste. Het hoofdkantoor van DSM gaat weg. Een hard gelag voor de oude mijnwerkersstad. ?Heerlenaren hebben onder zeer zware omstandigheden jarenlang de handen uit de mouwen gestoken voor het bedrijf.?
© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn