NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

The Lord of the Rings: Gollum komt uit op 25 mei
Vandaag, 00:03
The Lord of the Rings: Gollum van ontwikkelaar Daedalic Entertainment is vanaf 25 mei beschikbaar op de pc, PlayStation en Xbox. De Nintendo Switch-versie laat nog op zich wachten. De game zou na eerder uitstel oorspronkelijk op 1 september vorig jaar uitkomen.


Sociale media moeten in Utah ouderlijke toestemming hebben voor minderjarigen
Vandaag, 00:03
De Amerikaanse staat Utah heeft als eerste Amerikaanse staat een wet aangenomen die sociale media verplicht toestemming te hebben van ouders of voogden, voordat een minderjarige gebruiker het platform mag gebruiken. Anders riskeren de platformen een boete.


Twitter: blauwe vinkjes die staan voor identiteitsverificatie verdwijnen 1 april
Vandaag, 00:03
Twitter zegt de legacy verified checkmarks vanaf 1 april weg te gaan halen. De enige manier om dan een blauw vinkje bij een account te krijgen, is door te betalen voor het Twitter Blue-abonnement.


Kwart van 0- tot 1-jarigen kijkt minstens twee uur per dag naar beeldscherm
Vandaag, 00:02
Een kwart van de 0- tot 1-jarigen in Nederland besteedt minstens twee uur per dag achter een beeldscherm. Gemiddeld genomen besteden kinderen tot zes jaar oud honderd minuten per dag achter een beeldscherm. Dat laatste is een toename van zeven minuten ten opzichte van vorig jaar.


PayPal komt met beperkte ondersteuning wachtwoordloos inloggen op Android
Vandaag, 00:02
PayPal brengt ondersteuning voor wachtwoordloos inloggen met passkeys naar Android, maar stelt daar wat voorwaarden aan. Gebruikers moeten minstens op Android 9 zitten en op de PayPal-website inloggen met Google Chrome.


Kiesraad: nieuwe verkiezingssoftware wordt dit jaar opgeleverd
Vandaag, 00:02
De ontwikkeling van de nieuwe verkiezingssoftware loopt op schema, schrijft de Nederlandse Kiesraad. Het Digitaal Hulpmiddel Verkiezingen moet dit jaar klaar zijn en in 2024 voor het eerst worden ingezet bij de verkiezingen voor het Europees Parlement.


Microsoft na claim annulering Redfall PS5: 'we hebben geen games van PS gehaald'
Vandaag, 00:02
Microsoft zegt dat het 'geen games van PlayStation af heeft gehaald'. Dat stelt het nadat gameontwerper Harvey Smith van Redfall-maker Arkane in een interview stelde dat Microsoft na de Bethesda-overname de ontwikkeling van Redfall voor PS5 liet schrappen.


Malwarebytes 4.5.25.256
Vandaag, 00:02
Malwarebytes heeft een nieuwe versie van zijn gelijknamige antivirusprogramma uitgebracht. Dit programma is gericht op het bestrijden van malware, zoals kwaadaardige software die zich als bonafide antivirus- of antispywareoplossing voordoet, maar in werkelijkheid minder goede bedoelingen heeft, zoals ransom- of scareware. Naast de gratis uitvoering is er een betaalde variant, die extra functionaliteit biedt, waaronder realtime bescherming. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit:


Minisforum brengt NAB6-mini-pc uit die vier 4K-schermen kan aansturen
Vandaag, 00:02
Minisforum heeft een mini-pc uitgebracht met een twaalfde generatie Intel i7-processor erin. De venus NAB6 ondersteunt vier 4k-schermen en heeft twee 2,5 gigabitethernetpoorten, wat het apparaat onder andere als kleine server interessant maakt.


Corsair brengt 240Hz-oledmonitor van 27" uit met micro lens array-technologie
Vandaag, 00:02
Corsair brengt een 240Hz-oledmonitor aan met een beelddiagonaal van 27" en een resolutie van 2560x1440 pixels. Het beeldscherm beschikt over een oled-paneel van LG-display en heeft een reactiesnelheid van 0,03ms. Vanaf mei moet het apparaat te koop zijn.


Ict-dienstverlener Accenture ontslaat 19.000 personeelsleden
Vandaag, 00:02
Ict-dienstverlener Accenture gaat ongeveer 19.000 werknemers ontslaan. Dat aantal staat gelijk aan zo'n 2,5 procent van het totale personeelsbestand. Accenture stelt dat het wegsturen van personeel gemotiveerd wordt door 'macro-economische omstandigheden'.


Britse mededingingsautoriteit toont meer vertrouwen in overname Activision
Vandaag, 00:02
De Britse Competition and Markets Authority, het overheidsorgaan dat namens het VK de aankoop van Activision-Blizzard door Microsoft moet keuren, staat positiever tegenover de deal. Zorgen over concurrentie op de consolemarkt zijn verminderd, maar wat cloudgaming betreft nog niet.


Gigabyte: AMD brengt later dit jaar nieuwe processors op AM5 uit
Vandaag, 00:02
AMD komt mogelijk later dit jaar met nieuwe Ryzen-processors voor AM5-sockets, blijkt uit informatie van Gigabyte. Het is niet bekend of het daarbij al gaat om de Zen 5-architectuur of eerder een vernieuwde versie van de bestaande Zen 4.


Ziggo verhoogt prijzen wegens inflatie - Mogen we kosteloos opzeggen?
Vandaag, 00:01
Ziggo voert in juli forse prijsverhogingen door wegens de inflatie. Dat betekent volgens Ziggo dat kosteloos opzeggen niet kan. Klopt dat?


Xiaomi maakte in het afgelopen kwartaal de grootste omzetdaling tot dusver mee
Vandaag, 00:01
De Chinese smartphonefabrikant heeft in het vierde kwartaal van 2022 een recorddaling qua omzet meegemaakt. De omzet daalde met 22,8 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal in het jaar daarvoor. In totaal daalde de omzet van het afgelopen jaar met 14,7 procent ten opzichte van 2021.


Arduino introduceert Uno R4-microcontroller met 32bit-ARM-cpu
Vandaag, 00:00
Arduino heeft de Uno R4-microcontroller aangekondigd. Het bordje maakt gebruik van een 32bit-ARM-cpu met een kloksnelheid van 48MHz. De R4 heeft 32 kilobyte aan ramgeheugen en 256 kilobyte aan opslagruimte. Het bordje komt in mei uit. Hoeveel het moet kosten, is niet duidelijk.


Pi-hole Core 5.16.2 hotfix
Vandaag, 00:00
Versie 5.16.2 van Pi-hole Core is uitgekomen, een hotfix die een probleem met Gravity moet verhelpen. Pi-hole is een advertising-aware dns- en webserver bedoeld om te draaien op een Raspberry Pi in het netwerk. Als op de router naar Pi-hole wordt verwezen voor dns-afhandelingen, zullen alle apparaten binnen het netwerk er automatisch gebruik van maken zonder dat er instellingen moeten worden aangepast. Vervolgens worden advertenties niet meer opgehaald, waardoor pagina's sneller laden. In potentie kan er ook malware mee buiten de deur worden gehouden. Voor meer informatie verwijzen we jullie door naar de uitleg en video's op deze pagina, of deze handleiding van tweaker jpgview. De changelog voor deze uitgave kan hieronder worden gevonden. What's Changed


'Microsoft wil dat concurrerende AI-tools geen gebruik meer maken van Bing-data'
Vandaag, 00:00
Microsoft wil naar verluidt dat concurrerende zoekmachines niet langer gebruikmaken van de zoekdata van Bing voor hun eigen AI-tools. Dat meldt Bloomberg op basis van gesprekken met ingewijden. Onder meer DuckDuckGo heeft een licentie voor die gegevens.


Resident Evil 4 - Geslaagde remake houdt charme van klassieker
Vandaag, 00:00
Het is best risicovol om veel te veranderen aan een klassieker, maar Capcom slaagt erin Resident Evil 4 naar de moderne tijd te brengen met fijne aanpassingen.


Microsoft brengt fix uit voor screenshot-bug in Windows
Vandaag, 00:00
Microsoft heeft een fix uitgebracht voor voor de zogenaamde aCropalypse-bug in Windows. Deze bug maakte het mogelijk om weggeknipte info uit afbeeldingen, terug te halen of te reconstrueren. De bug was eerder deze maand ook ontdekt in Android 10.
© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn