NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Logius: DigiD vereist steeds vaker tweetrapsauthenticatie
Vandaag, 00:03
Overheidsorganisaties vragen steeds vaker om tweetrapsauthenticatie voor het inloggen met DigiD. Het gaat dan om inloggen via de DigiD-app of inloggen met een sms-controle. Dat zegt DigiD-beheerder Logius.


Cameradatabase van Nederlandse politie groeide vooral met particuliere camera's
Vandaag, 00:03
Er staan 328.542 beveiligingscamera's in politiedatabase Camera In Beeld. Iets meer dan een vijfde daarvan zijn particuliere beveiligingscamera's van burgers. Dat zijn er 14.000 meer dan vorig jaar. De groei komt nagenoeg volledig door particuliere beveiligingscamera's.


Final Fantasy VII Rebirth - Legendarisch verhaal nog steeds goed
Vandaag, 00:03
Final Fantasy VII Rebirth kan de klassieke status van het origineel niet evenaren, maar is op zichzelf alsnog een uitstekende role-playing game.


Fairphone verbetert camera van Fairphone 4 met update
Vandaag, 00:03
Fairphone heeft de camera van de Fairphone 4 verbeterd via een software-update. Volgens het bedrijf kan de camera van de telefoon na de update beter omgaan met fotografie bij weinig licht. Ook is deze sneller en nauwkeuriger.


Telefoons van subcommissie van Europees Parlement bevatten spyware
Vandaag, 00:03
Op twee telefoons van leden van een subcommissie van het Europees Parlement zijn sporen van spyware gevonden. Andere leden van dezelfde subcommissie is gevraagd om hun telefoons te controleren. Het is niet bekend of het om de beruchte Pegasus-spyware gaat.


Malwarebytes 5.0
Vandaag, 00:02
Malwarebytes heeft versie 5.0 van zijn gelijknamige antivirusprogramma uitgebracht. Dit programma is gericht op het bestrijden van malware, zoals kwaadaardige software die zich als bonafide antivirus- of antispywareoplossing voordoet, maar in werkelijkheid minder goede bedoelingen heeft, zoals ransom- of scareware. Naast de gratis uitvoering is er een betaalde variant, die extra functionaliteit biedt, waaronder realtimebescherming. Installeren kan via een offline-installer of een online-installer. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: Announcing Malwarebytes 5.0


Test AI herkende 40 procent meer poliepen, mogelijk voorstadium darmkanker
Vandaag, 00:02
Het Radboudumc heeft bij onderzoeken aan de dikke darm dankzij een kunstmatige intelligentie van Magentiq Eye LT 40 procent meer poliepen op weten te sporen. Poliepen kunnen een voorloper van darmkanker zijn. Het aantal valspositieven was tijdens de testfase niet hoger dan normaal.


Rechter wijst bezwaar tegen Microsoft-datacenter in Middenmeer af
Vandaag, 00:02
De rechtbank Noord-Holland concludeert dat Microsoft een datacenter in Middenmeer mag blijven bouwen. De stichting Red de Wieringermeer verzette zich tegen de bouw van het datacenter, maar de rechter heeft het bezwaar ongegrond verklaard.


Lenovo verdient weer meer met services, aandeel pc-omzet daalt marginaal
Vandaag, 00:02
Lenovo verdiende in het afgelopen kwartaal wederom meer met zijn Solutions and Services-afdeling. De omzet van die afdeling steeg voor het elfde kwartaal op rij. Het aandeel van de omzet uit pc-verkopen daalde in diezelfde periode met een procent.


Google bevestigt licentiedeal met Reddit voor trainen AI
Vandaag, 00:02
Google erkent dat het een licentiedeal met Reddit heeft gesloten voor het trainen van kunstmatige intelligentie op basis van content op het forumplatform. Er gaan al een week geruchten rond over een onbekend 'AI-bedrijf' dat in zee zou zijn gegaan met Reddit.


Reddit maakt nieuwe beursgang en laat gebruikers ook aandelen kopen
Vandaag, 00:02
Reddit gaat naar de beurs. Het platform heeft het papierwerk daarvoor ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond. Daarin zegt Reddit dat een aantal van de populairste gebruikers van het platform ook zelf mee kunnen investeren.


Avast krijgt 16,5 miljoen dollar boete voor verkopen van data aan adverteerders
Vandaag, 00:02
Avast krijgt in de Verenigde Staten een boete van 16,5 miljoen dollar omdat het jarenlang gebruikersdata verkocht aan adverteerders. Ook krijgt het antivirusbedrijf per direct een verbod om dat nog verder te doen, al was Avast daar al sinds 2020 zelf mee gestopt na ophef.


Microsoft is begonnen met uitbreiden van gratis logging voor zakelijke klanten
Vandaag, 00:02
Microsoft heeft cloudlogging beschikbaar gemaakt voor alle zakelijke klanten. Het bedrijf verhoogt ook de maximale bewaartermijn naar 180 dagen. Microsoft beloofde dat eerder nadat bleek dat Chinese staatshackers bedrijven aanvielen, wat die bedrijven niet makkelijk konden ontdekken.


Testversie Windows 11 bevat ondersteuning voor Wi-Fi 7
Vandaag, 00:01
Microsoft heeft een nieuwe testversie van Windows 11 uitgebracht. Deze build bevat ondersteuning voor Wi-Fi 7. De softwaregigant heeft via Insider Preview Build 26063 ook enkele bugs gerepareerd.


Brits recreatiebedrijf moet stoppen met verzamelen biometrische data personeel
Vandaag, 00:01
De Britse privacytoezichthouder heeft een recreatiebedrijf opgedragen om te stoppen met het gebruik van gezichtsherkenning en vingerafdrukscans om de werktijden van werknemers te monitoren. Volgens de waakhond was het gebruik van de technologie disproportioneel en illegaal.


AP krijgt steeds meer vragen over videodeurbellen, hekelt houding van politie
Vandaag, 00:01
De Autoriteit Persoonsgegevens kreeg vorig jaar meer dan duizend vragen en klachten van Nederlandse burgers over videodeurbellen. Het 'irriteert' de privacytoezichthouder dat de politie actief stimuleert zulke camera's op te hangen, zegt Aleid Wolfsen in de Volkskrant.


Philips Hue krijgt in 2024 ondersteuning voor meerdere Bridges per account
Vandaag, 00:01
Philips Hue krijgt later dit jaar ondersteuning voor meerdere Bridges op accounts. Details daarover ontbreken nog, maar fabrikant Signify vermeldt de functie op de Hue-productpagina.


MSI geeft DDR5-moederborden ondersteuning voor maximaal 256GB geheugen
Vandaag, 00:01
MSI gaat bepaalde moederborden ondersteuning geven voor maximaal 256GB DDR5-geheugen. Met een bios-update is het mogelijk vier modules van 64GB te gebruiken. De update is inmiddels beschikbaar voor de eerste moederborden.


Framework levert eerste Laptop 16-exemplaren
Vandaag, 00:00
Framework is begonnen met de eerste leveringen van de Laptop 16. Het bedrijf zegt momenteel het grootste deel van zijn productiecapaciteit in te zetten om bestaande pre-orders voor dit model weg te werken.


Evernote stopt op 23 maart met ondersteuning legacy-apps
Vandaag, 00:00
Evernote stopt op 23 maart met ondersteuning voor oudere legacy-apps. Het bedrijf achter de notitiedienst raadt gebruikers aan om de recentste appversie te downloaden. Oudere versies van de Evernote-apps zouden beveiligingsrisico?s met zich meebrengen.
© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn