NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Alphabets Taara heeft bij test 700TB via lasers over Congo-rivier verstuurd
Zondag, 00:01
Bij een test met lasercommunicatie in de Republiek Congo en de Democratische Republiek Congo heeft Project Taara van Alphabet bijna 700TB aan data in twintig dagen getransporteerd tussen Brazzaville en Kinshasa, de twee hoofdsteden die worden gescheiden door de Congo-rivier.


Huawei MateView 28"-monitor - Innovatief maar niet perfect
Zondag, 00:01
Huawei stapt met de MateView in de wereld van monitoren en doet dat met een opvallend design. Vooralsnog is de Mateview de enige monitor met een 3:2-verhouding.


Infineon start productie in nieuwe chipfabriek in Oostenrijk
Zondag, 00:01
Infineon opent vrijdag officieel zijn nieuwe 300mm-fab voor de productie van chips in het Oostenrijkse Villach. De productie moet daar grotendeels geautomatiseerd plaatsvinden, waardoor het aantal nieuwe arbeidsplekken relatief gering is.


T-Mobile en Open Dutch Fiber leggen vanaf november glasvezel aan in Utrecht
Zondag, 00:01
T-Mobile en Open Dutch Fiber gaan vanaf dit najaar glasvezel aanleggen in meerdere wijken in Utrecht. In totaal worden er bijna dertigduizend huishoudens aangesloten. In februari 2022 worden de eerste woningen aangesloten op het glasvezelnetwerk.


Gerucht: Google voegt zenders met reclame toe aan Google TV
Zondag, 00:01
Google zou gratis tv-zenders willen aanbieden bij zijn Google TV-dienst, meldt Protocol. Deze zenders zouden, in tegenstelling tot de betaalde streamingopties, reclameonderbrekingen bevatten. Wat voor content Google gratis gaat aanbieden, is nog niet bekend.


Mozilla VPN krijgt ondersteuning connectie via twee vpn's en eigen dns-keuze
Zondag, 00:01
Mozilla brengt een update uit voor Mozilla VPN waardoor het onder meer mogelijk wordt om een dubbel vpn te gebruiken. Daarnaast hebben gebruikers voortaan de mogelijkheid om zelf een dns-server in te stellen. De dienst is vooralsnog niet in Nederland beschikbaar.


Panasonic brengt Disney+-app naar televisies vanaf 2017
Zondag, 00:01
Disney+ komt naar 4k-Panasonic-tv's die sinds 2017 zijn uitgebracht. De televisies moeten dan wel het My Home Screen-besturingssysteem ondersteunen. Bij compatibele tv's is de app in het Application-scherm te vinden.


LEGO Star Wars Battles verschijnt volgende week op Apple Arcade
Zondag, 00:01
LEGO Star Wars Battles komt op vrijdag 24 september naar Apple Arcade. De mobiele rts-game werd in mei geschrapt, maar enkele weken geleden maakte ontwikkelaar TT Games Brighton bekend dat het spel naar Apple Arcade zou komen.


Apple en Google verwijderen verkiezingsapp oppositieleider na druk van Rusland
Zondag, 00:01
Google en Apple hebben allebei een verkiezingsapp van Poetin-criticus Alexei Navalny verwijderd. Rusland eiste eerder in september dat de bedrijven de app zouden verwijderen. Weigering zou de overheid zien als verkiezingsinmenging.


Cyber Triage 3.0
Zondag, 00:01
Versie 3.0 van Cyber Triage is uitgekomen. Dit programma is bedoeld om computers te analyseren en bewijsmateriaal te verzamelen wanneer een computer het doelwit van een cyberaanval is geweest. Brian Carrier is een van de mensen achter Cyber Triage, en die kennen we onder meer van Autopsy en The Sleuth Kit. Het programma is overigens ontstaan als een module voor Autopsy, is vervolgens een zelfstandig product geworden, en nu zijn er stappen genomen om deze twee beter samen te laten werken. Hieronder is een overzicht te vinden van de belangrijkste veranderingen die we in versie 3.0 aan kunnen treffen. New Database


Treinstoring NL kwam door kapotte back-up telefonieservers
Zondag, 00:01
ProRail heeft meer details gedeeld over de telefoniestoring die er donderdagavond voor zorgde dat het treinverkeer ontregeld werd. Het probleem lag niet bij GSM-R dat in mei voor een storing zorgde, maar bij een losstaand telefoniesysteem voor contact met machinisten.


Beheerder privacytools.io draagt domeinnaam niet over en gaat zelf verder
Zondag, 00:01
De beheerder van privacytools.io draagt de domeinnaam niet over aan teamleden die de site willen voortzetten onder de naam PrivacyGuides. Hij heeft aangegeven zelf verder te gaan met privacytools.io en PrivacyGuides als een fork te beschouwen.


WSJ: Facebook doet weinig aan mensenhandelaren en drugskartels op het platform
Zondag, 00:01
Facebook zou weinig doen om drugskartels en mensenhandelaren op het platform tegen te gaan, ondanks herhaaldelijk aandringen van werknemers. Dat meldt The Wall Street Journal, die interne Facebook-documenten zou hebben ingezien.


Camtasia 2021.0.10
Zondag, 00:00
TechSmith heeft versie 2021.0.10 van Camtasia voor Windows en macOS uitgebracht. Dit programma maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier video's te maken voor trainingen en presentaties. Denk bijvoorbeeld aan een video over de werking van een bepaalde applicatie die met een voice-over wordt toegelicht, of een PowerPoint-presentatie samengevoegd met een opname van een lezing. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina, waar de mogelijkheden op een rijtje worden gezet. Sinds versie 2021.0.7 zijn de volgende verbeteringen aangebracht: Camtasia (Windows) 2021.0.10


Specificaties van Intel Alder Lake-T-desktop-cpu's met 35W-tdp verschijnen
Zondag, 00:00
De vermeende specificaties van Intels komende Alder Lake-T-processors zijn online verschenen. Dergelijke Intel-cpu's in de T-serie zijn bedoeld voor desktops, maar hebben een lagere tdp dan de reguliere desktop-cpu's van het bedrijf.


Ontwikkelstudio achter Tropico en Surviving Mars werkt aan Jagged Alliance 3
Zondag, 00:00
Game-uitgever THQ Nordic heeft middels een trailer aangekondigd dat er een Jagged Alliance 3 komt. Het is de eerste game in de franchise die een nummer in de titel krijgt sinds 1999. Volgens THQ moet het 'een ware opvolger' worden. De game krijgt ook een online co-op-modus.


Devkit-build van SteamOS 3 lekt uit
Zondag, 00:00
Een vroege build van SteamOS 3, bedoeld voor ontwikkelaars die met de Steam Deck aan de gang gaan, is uitgelekt op het internet. De interface van dit os zal op termijn de Big Picture Mode van de desktop-client vervangen.


OpenZFS 2.1.1
Zondag, 00:00
Het opensource zfs-bestandssysteem werd oorspronkelijk door Sun ontwikkeld voor Solaris maar in 2013 heeft een aantal ontwikkelaars OpenZFS opgericht om de verdere ontwikkeling te waarborgen. Het bestandssysteem wordt momenteel officieel ondersteund op Linux en FreeBSD. Het bevat onder andere methodes om data corruptie in zowel de data als de metadata te voorkomen, biedt data-redundancy via raid-z en spaart ruimte door de data transparant te comprimeren. Voor meer informatie verwijzen we jullie door naar de OpenZFS website. De ontwikkelaars hebben versie 2.1.1 uitgebracht en hierin zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Supported Platforms


Man die 2 miljoen smartphones van AT&T hackte krijgt 12 jaar gevangenisstraf
Zondag, 00:00
Een 35-jarige man uit Pakistan en Grenada is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar voor het ontgrendelen van bijna 2 miljoen smartphones van AT&T. De provider liep hierdoor ruim 200 miljoen dollar mis. De man betrok meerdere werknemers van AT&T bij zijn grootschalige zwendel.


Android-toestellen vanaf versie 6.0 resetten straks permissies ongebruikte apps
Zondag, 00:00
Android-toestellen die minimaal op versie 6.0 draaien, krijgen de mogelijkheid om apps die langere tijd niet gebruikt zijn, hun permissies automatisch af te nemen. Dat is een functie die eerst alleen voor Android 11 was.
© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn