NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Speedrunners doorlopen eerste Hitman 3-level in minder dan tien seconden
Gisteren, 20:24
Hitman 3 is nog geen week uit, maar speedrunners zijn al volop bezig met het verbreken van wereldrecords binnen het spel. Zo hebben meerdere gamers het eerste level, dat zich afspeelt in Dubai, in minder dan tien seconden voltooid.


Twitter introduceert Birdwatch-platform voor crowdsourcing van factchecks
Gisteren, 19:42
Twitter komt met Birdwatch, een communityplatform waarop gebruikers tweets kunnen identificeren waarvan zij denken dat ze misleidend of onjuist zijn en deze van aanvullende informatie voorzien. Het betreft vooralsnog een pilotversie.


AMS-IX verwerkte vorig jaar 35 procent meer data ten opzichte van 2019
Gisteren, 18:18
De Amsterdam Internet Exchange verwerkte in 2020 bijna 23 exabyte aan data. Dat is 35 procent meer dan in 2019, zo meldt het internetknooppunt. Belgisch internetknooppunt BNIX noteerde daarnaast een recordjaar in 2020.


Virgin Orbit gaat eerste satelliet van Nederlandse luchtmacht lanceren
Gisteren, 16:54
De Koninklijke Luchtmacht stuurt zijn experimentele BRIK-II-nanosatelliet mee met een ridesharemissie van Virgin Orbit. Ergens later dit jaar moet de lancering met een LauncherOne-raket plaatsvinden. De bouw van de satelliet werd in 2017 aangekondigd.


Fraudehelpdesk: identiteitsfraude was meest voorkomende fraudevorm in 2020
Gisteren, 16:12
Volgens de Nederlandse Fraudehelpdesk was identiteitsfraude de meest voorkomende fraudevorm in 2020. Vooral de WhatsApp-hulpvraagfraude kwam veel voor. De totale schade door alle fraudevormen bedroeg 41 miljoen euro. Dat was 26 miljoen euro in 2019.


Android-versie Netflix stemt audio af op bandbreedte en achtergrondgeluid
Gisteren, 14:48
Netflix is begonnen met het aanbieden van audio in een nieuwe codec en die past zich automatisch aan aan bandbreedte en achtergrondgeluid in de omgeving van de gebruiker. Bij veel achtergrondgeluid gaat het dynamisch bereik omlaag, terwijl dialoog harder te horen is.


'WhatsApp krijgt Europese privacyboete van 30 tot 50 miljoen euro'
Gisteren, 14:48
WhatsApp krijgt mogelijk een AVG-boete van 30 tot 50 miljoen euro, omdat het bedrijf niet transparant genoeg zou zijn over hoe data van Europese gebruikers wordt gedeeld met Facebook. Ingewijden zeggen dat tegen Politico.


Glary Utilities 5.159
Gisteren, 14:48
Glary Utilities is een verzameling tools die een Windows-computer in goede conditie proberen te houden. Zo zijn er tools die de harde schijf van overbodige rommel ontdoen, kan het register worden opgeschoond en kunnen er diverse optimalisaties worden uitgevoerd. Ook wordt de privacy in de gaten gehouden, kunnen dubbele bestanden worden gevonden en kunnen per ongeluk verwijderde bestanden worden teruggehaald. Verder kan het programma informatie geven over de hardware en de lopende processen, waarbij het ook aangeeft of een proces veilig is of niet. Het programma is onder andere in het Nederlands te gebruiken en heeft naast de gratis versie voor thuisgebruikers ook een betaalde variant. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:


Amerikaanse investeringsmaatschappij neemt RuneScape-ontwikkelaar Jagex over
Gisteren, 14:48
De Amerikaanse investeringsmaatschappij The Carlyle Group neemt RuneScape-ontwikkelaar en -uitgever Jagex over. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Jagex was in handen van een andere investeringsmaatschappij.


Gerucht: Android krijgt 'dubbeltik op achterkant'-functie
Gisteren, 13:24
Google zou werken aan een functie voor Android 12 waarmee gebruikers kunnen dubbeltikken op de achterkant van hun toestel om verschillende functies te activeren. Google testte dat vorig jaar al, maar toen kwam de functie niet in de uiteindelijke versie.


Huawei ontkent dat het P- en Mate-series van smartphones wil afstoten
Gisteren, 12:00
Huawei heeft ontkend dat het de P-serie en Mate-serie van smartphones zou willen verkopen aan een consortium van de overheid van Shenzhen en Chinese retailers. Eerder verkocht Huawei zijn merk Honor aan een dergelijk consortium.


Gerucht: Samsung Exynos-socs met AMD-gpu's komen binnen half jaar
Gisteren, 12:00
Samsung zou zijn eerste Exynos-socs met ingebouwde AMD-gpu's deze lente of komende zomer willen uitbrengen. Het is al langer bekend dat de volgende generatie Exynos-socs een AMD-gpu krijgt, maar die verschijnt mogelijk eerder dan verwacht.


Paint.NET 4.2.15
Gisteren, 10:36
Versie 4.2.15 van Paint.NET is uitgekomen. Dit teken- en beeldbewerkingsprogramma slaat een brug tussen het met Windows meegeleverde Paint en dure maar zeer uitgebreide programma's als Adobe Photoshop en Corel Photo Paint. Tegenwoordig wordt het programma ook via de Windows Store aangeboden, al wordt voor die versie wel een kleine vergoeding gevraagd. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd: New:


Esports Integrity Commission bant 35 professionele CS:GO-spelers wegens gokken
Gisteren, 10:36
De Esports Integrity Commission heeft 35 professionele CS:GO-spelers sancties opgelegd omdat ze gegokt zouden hebben op wedstrijden waar ze bijvoorbeeld zelf aan deelnamen. De organisatie heeft het onderzoek overgedragen aan wetshandhavingsinstanties.


'EA maakt nieuwe Star Wars: Knights of the Old Republic-game niet'
Gisteren, 09:54
Volgens geruchten wordt er gewerkt aan een nieuwe Knights of the Old Republic-game, een game die zich afspeelt in het Star Wars-universum. EA en BioWare zouden daar niet bij betrokken zijn. Welke studio het project in handen heeft, is nog niet duidelijk.


'Gebruik Facebook onder Nederlandse jongeren zakt onder 20 procent'
Gisteren, 09:54
Het gebruik van Facebook onder jongeren is afgelopen vijf jaar met meer dan 70 procent afgenomen. Waar in 2016 nog twee derde van de jongeren Facebook dagelijks gebruikte, is dat nu iets minder dan 20 procent. Dat meldt Newcom op basis van eigen onderzoek.


De Tweakers Awards gaan naar het najaar
Gisteren, 09:54
Traditiegetrouw organiseren we aan het begin van het jaar de Tweakers Awards, waarbij jullie je stem kunnen uitbrengen voor jullie favoriete techproducten. Ook in 2021 zijn we van plan om de Tweakers Awards te organiseren, maar dan wat later in het jaar. Dat heeft twee redenen.


KPN geeft film of zenderpakket voor een maand als compensatie voor trage decoder
Gisteren, 09:12
Provider KPN geeft klanten een zenderpakket voor een maand of film als compensatie voor de trage tv-ontvangers. Met een update moet het acht maanden durende probleem van de trage software nu voor alle klanten zijn opgelost.


YouTube lijkt als pwa te installeren in Chrome OS en Windows
Gisteren, 08:30
Google lijkt begonnen te zijn met het aanbieden van YouTube als progressive web app of pwa. Afgelopen dagen hebben steeds meer mensen een pop-up gezien die vraagt of gebruikers de site als webapp willen installeren.


Apple: hou voor de zekerheid iPhone 12 op minimaal 15cm afstand van pacemakers
Gisteren, 07:48
Apple zegt dat gebruikers voor de zekerheid een iPhone 12 of MagSafe-accessoires hun apparaten het best op 15 centimeter afstand of meer van hun pacemaker kunnen houden. Eerder deze maand kwam naar buiten dat er risico zou zijn vanwege de vele magneten in de telefoon.
© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn