NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Geen grote problemen bij NMBS en De Lijn, wel vertragingen
8 Februari, 07:49
De stevige winterprik heeft nog niet geleid tot grote problemen voor de treinen van de NMBS en de bussen en trams van De Lijn. Reizigers moeten wel rekening houden met vertragingen.


Super Bowl 2018: een razend spannende, barkoude wedstrijd
8 Februari, 07:17
Zondagavond kijkt de VS opnieuw uit naar wie de winnaar wordt van de Super Bowl 2021. De Kansas City Chiefs nemen het in het warme Florida op tegen de Tampa Bay Buccaneers. Enkele jaren geleden was het scenario anders: toen was het ijskoud en was er van corona nog geen sprake. De supersterren die de Super Bowl elk jaar opfleuren? Die waren er gelukkig wel.Naomi Osaka en Serena Williams stoten eenvoudig door naar tweede ronde
8 Februari, 06:46
De Japanse Naomi Osaka (WTA 3) en de Amerikaanse Serena Williams (WTA 11) hebben zich maandag eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.


Weerbericht - KMI waarschuwt voor ijsplekken en CO-intoxicatie
8 Februari, 06:12
Het blijft maandag en volgende nacht gevaarlijk glad met hier en daar nog wat lichte sneeuw. Volgende nacht wordt het geleidelijk droog vanaf het noorden. Overal is er kans op ijsplekken, waarschuwt het KMI. In Vlaanderen blijft het vriezen en liggen de maxima rond -5 graden in het uiterste noorden en rond 1 graad in Belgisch Lotharingen. Het KMI waarschuwt ook voor CO-intoxicatie.


Coronavirus - Studenten van hogeschool Odisee halen hogere cijfers tijdens corona
8 Februari, 06:11
De punten van de studenten van de hogeschool Odisee lijden niet onder de coronapandemie en de code rood in het hoger onderwijs. In de afgelopen examenperiode scoorden ze globaal beter dan in diezelfde examenperiode vorig jaar, toen er nog geen sprake was van Covid-19. De studenten blijven volharden, want het aantal jongeren dat afhaakt, stijgt niet.


Australische journaliste in China aangehouden wegens delen van staatsgeheimen
8 Februari, 05:40
Een Australische journaliste die zes maanden geleden in China werd opgepakt, is volgens de Australische regering formeel aangehouden vanwege "het illegaal verstrekken van staatsgeheimen in het buitenland". Cheng Lei werkte voor de Engelstalige Chinese staatszender CGTN en zat sinds 14 augustus zonder duidelijke reden vast.


Vandaag is het Internationale Epilepsiedag
8 Februari, 05:01
De Internationale Epilepsiedag vindt vandaag/maandag plaats. Bij de editie van 2021 roept de Epilepsie Liga iedereen op om gebouwen en standbeelden paars te verlichten onder de noemer "Let's shine a light for epilepsy! ".


Demir wil nultolerantie voor geweld tegen chauffeurs De Lijn
8 Februari, 03:49
Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir vraagt samen met haar collega's van de andere deelstaten een nultolerantie voor geweld tegen chauffeurs van het openbaar vervoer. Ze kondigt aan dat het College van procureurs-generaal de vraag op vrijdag 12 februari bespreekt.


Coronavirus - Braziliaanse variant coronavirus voor het eerst vastgesteld in Canada
8 Februari, 03:18
De Braziliaanse variant van het coronavirus is voor het eerst vastgesteld in Canada. Het virus werd gedetecteerd in de stad Toronto, de grootste stad van het land, zo hebben de regionale gezondheidsdiensten zondag meegedeeld.


Veolia legt 7,9 miljard euro op tafel voor volledige overname Suez
8 Februari, 00:23
De Franse afval- en waterzuiveringsreus Veolia is bereid om 7,9 miljard euro te betalen om de resterende 70,1 procent aandelen van zijn concurrent Suez te verwerven. Dat heeft Veolia zondagavond meegedeeld.


Navalny - "Moskou weigert dialoog, EU moet conclusies trekken"
7 Februari, 21:25
De hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands en veiligheidsbeleid Josep Borrell is verontrust omdat de Russische autoriteiten weigeren een constructieve dialoog aan te gaan met de EU. De Europese leiders moeten daaruit hun conclusies trekken, zegt hij.


KMI waarschuwt voor gladheid, code geel voor gans het land
7 Februari, 21:25
Het KMI waarschuwt zondagavond voor gladheid. Maandag tot 19 uur geldt daardoor code geel in gans het land, aldus het weerinstituut.


Drie politieagenten gewond bij controle van motorrijder in Laken
7 Februari, 21:25
Drie politieagenten zijn naar het ziekenhuis gebracht na een verkeerscontrole van een motorrijder zondag rond 13.00 uur in Laken. Woordvoerder Ilse Van de keere van de politiezone Brussel/Elsene bevestigde zondagavond berichtgeving van Het Nieuwsblad. De drie agenten hebben het ziekenhuis verlaten en zijn ieder acht dagen arbeidsongeschiktheid. Drie personen zijn gerechtelijk aangehouden.


World Indoor Tour - Eline Berings wint in Dortmund, maar blijft nog boven EK-limiet
7 Februari, 21:25
Eline Berings heeft zondag de 60 meter horden gewonnen op de World Indoor Tour atletiekmeeting in het Duitse Dortmund. Ze bleef in 8.20 wel nog een eindje boven de limiet voor het EK indoor in het Poolse Torun, die 8.10 bedraagt.


WK voor clubs - Tigres verslaat Palmeiras en plaatst zich als eerste voor de finale
7 Februari, 20:55
Het Mexicaanse Tigres heeft zich zondag als eerste team geplaatst voor de finale van het WK voor clubs. De kampioen van Noord- en Midden Amerika versloeg in de halve finale in Al Rayyan het Braziliaanse Palmeiras, de Zuid-Amerikaanse kampioen, met 1-0. Tigres is het eerste team ooit uit de CONCACAF-zone dat de finale van het WK voor clubs zal spelen.


Belgen in het buitenland - Manchester City op titelkoers na ruime zege (1-4) in Liverpool
7 Februari, 19:42
Manchester City is zondag in de topper van de 23e speeldag in de Premier League met 1-4 gaan winnen op het veld van Liverpool. Kevin de Bruyne keek geblesseerd toe. Bij Liverpool kwam Divock Origi niet van de bank.


Patstelling na verkiezingen in Liechtenstein: amper 23 stemmen verschil tussen 2 partijen
7 Februari, 19:12
Liechtenstein is in een patstelling terechtgekomen na de parlementsverkiezingen. Tussen de twee conservatieve volkspartijen is er een verschil van amper 23 stemmen. Zo eindigen zowel de Progressieve Burgerpartij (FBP) als de Patriottische Unie (VU) op 35,9 procent van de stemmen.


Winterweer - Nederlands spoorbedrijf verwacht maandag "mondjesmaat" treinen te laten rijden
7 Februari, 19:11
De treinen van het Nederlandse spoorbedrijf NS zullen maandag "mondjesmaat" rijden. Dat meldt NS zondagmiddag. Zondag reden de treinen al een groot gedeelte van de dag helemaal niet vanwege het extreme winterweer. De hevige sneeuwval en wind veroorzaken zondag veel storingen op het spoor. Reizigers wordt gevraagd, waar mogelijk, hun reis uit te stellen of een alternatief te zoeken.


Congolese minister waarschuwt voor "heropleving" van ebola-epidemie
7 Februari, 18:40
In het oosten van Congo is een vrouw overleden nadat ze besmet raakte met het ebolavirus. Dat maakte de minister van Volksgezondheid Eteni Longondo zondag bekend. Hij waarschuwt voor een "heropleving" van ebola in het land.


Congolese minister waarschuwt voor "heropleving" van ebola-epidemie
7 Februari, 18:40
In het oosten van Congo is een vrouw overleden nadat ze besmet raakte met het ebolavirus. Dat maakte de minister van Volksgezondheid Eteni Longondo zondag bekend. Hij waarschuwt voor een "heropleving" van ebola in het land.
© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn