NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Coronavirus - Groen wil een mentale lockdown vermijden met een Urgentieplan Mentaal Welzijn
Vandaag, 04:22
Groen heeft een Urgentieplan Mentaal Welzijn opgesteld om de groeiende druk op de geestelijke gezondheid aan te pakken. Het plan legt in tien maatregelen de nadruk ligt op 'bespreekbaar maken' en 'doortastender beleid'. Groen-voorzitster Meyrem Almaci vreest een golf van psychische klachten door corona, zeker bij jongeren, "en de geestelijke zorg zit vandaag op haar limiet".


Leuvense gemeenteraad kiest niet voor stadsbos op Parkveld
Vandaag, 00:50
De Leuvense gemeenteraad heeft maandagavond tegen een voorstel van oppositiepartij N-VA gestemd om het bos op Parkveld te laten staan en er een stadsbos van te maken. Recent werd de vergunning voor een verkaveling op het domein nog vernietigd door de Raad van Vergunningenbetwistingen.


Onbekende gooit molotovcocktail op straat richting huis oud-burgemeester Maasmechelen
Gisteren, 23:26
De lokale politie van de zone Lanaken-Maasmechelen (LaMa) is een onderzoek gestart naar een onbekende jongeman die te zien is op een filmpje waarin hij een molotovcocktail op straat gooit in de richting van het huis van oud-burgemeester Georges Lenssen (Open Vld) van Maasmechelen. Het incident speelde zich maandagavond af in de Groenstraat. Het projectiel vatte effectief vuur. Net maandag raakte ook bekend dat er op sociale media een oproep werd gedaan om komende zaterdag in Maasmechelen in opstand te komen tegen de coronamaatregelen.


86 minderjarigen opgepakt bij betoging zondag in Brussel
Gisteren, 22:44
Op de gemeenteraad van de stad Brussel heeft burgemeester Philippe Close (PS) maandagavond teruggeblikt op de niet-toegelaten betoging tegen klassenjustitie die zondag alsnog plaatsvond op de Brusselse Kunstberg. Van de 232 personen die administratief werden aangehouden, bleken er 86 minderjarig.


Belgen in het buitenland - Alderweireld stoot met Tottenham door in FA Cup
Gisteren, 22:44
Toby Alderweireld heeft zich maandagavond met Tottenham geplaatst voor de achtste finales van de FA Cup. De Spurs wonnen in de vierde ronde met 1-4 op het veld van tweedeklasser Wycombe Wanderers.


Burgemeester Brugge betreurt reactie Cercle Brugge in stadiondossier
Gisteren, 22:44
Burgemeester Dirk De fauw betreurt de reactie van voetbalploeg Cercle Brugge in het stadiondossier. Dat heeft de Brugse burgemeester maandag in de gemeenteraad gezegd. Cercle-voorzitter Vincent Goemaere reageerde kritisch op het gunstig advies van de Raad van State in het stadiondossier. Burgemeester De fauw benadrukte daarbij dat het stadsbestuur de beide clubs gelijk behandelt en geen partij kiest.


Coronavirus - Turnhoutse politie waakzaam na oproep tot relschoppen
Gisteren, 22:02
De lokale politie van de regio Turnhout is een onderzoek gestart naar een bericht dat op sociale media is opgedoken en waarin wordt opgeroepen om komende zaterdag "keet te komen schoppen" op de Grote Markt van Turnhout. "De politie en het stadsbestuur vatten de dreiging ernstig op en nemen preventieve maatregelen", aldus het korps.


Coronavirus - Biden belt met Merkel over aanpak coronacrisis
Gisteren, 22:02
De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag gebeld met de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Ze spraken onder meer over de coronacrisis en het handels- en klimaatbeleid.


Zwarte abolitioniste Harriet Tubman binnenkort op briefje van 20 dollar
Gisteren, 22:02
De nieuw aangestelde regering van Joe Biden plant om de afbeelding op de briefjes van 20 Amerikaanse dollar te vervangen door een van de zwarte abolitioniste Harriet Tubman. Het plan kwam eerder al van Barack Obama, maar Donald Trump stak daar een stokje voor.


Brusselse stadscollege steunt toekomstige kilometerheffing van Brusselse regering
Gisteren, 21:19
Op de Brusselse gemeenteraad is maandagavond een motie van de meerderheid goedgekeurd die haar steun uitspreekt voor het initiatief van de Brusselse regering om een slimme kilometerheffing in te voeren. De oppositieleden van MR kwamen met een motie tegen de kilometerheffing.


Coronavirus - Biden wil inwoners drie keer per week briefen over corona
Gisteren, 21:19
De regering van de Amerikaanse president Joe Biden wil de bevolking drie keer per week informeren over de coronacrisis via een persconferentie. Woensdag vindt de eerste persbriefing plaats, aldus woordvoerster Jen Psaki.


Coronavirus - 1.600 mensen uit twee Antwerpse wijken lieten zich testen, stad hoopt nog op meer
Gisteren, 21:19
In Antwerpen hebben tot nu toe 1.600 mensen gehoor gegeven aan de persoonlijke oproep vanwege de stad om zich te laten testen, nadat er een erg hoog aantal besmettingen met de Britse variant van het coronavirus werd vastgesteld in hun twee wijken. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) hoopt dat de komende dagen nog wat meer van de 6.500 aangeschreven bewoners zich zullen registreren en laten testen, zodat er toch wordt afgeklokt op een derde van de bevolking ouder dan zes jaar van de wijken in kwestie.


Trouwen in openlucht kan in Leuven niet
Gisteren, 21:19
In verschillende Vlaamse gemeenten kunnen koppels al trouwen in openlucht, in Leuven vooralsnog niet. Het voorstel van oppositiepartij N-VA werd maandagavond niet goedgekeurd tijdens de gemeenteraad.


Jupiler Pro League - Club Brugge leent woelwater Dennis uit aan FC Keulen
Gisteren, 21:19
Club Brugge leent zijn Nigeriaanse winger Emmanuel Dennis tot eind dit seizoen - zonder aankoopoptie - uit aan de Duitse eersteklasser FC Keulen, zo maakten beide clubs maandag bekend.


Centre Pompidou in Parijs gaat vier jaar dicht voor renovatie
Gisteren, 19:56
Het bekende Centre Pompidou in Parijs gaat vanaf 2023 vier jaar dicht voor restauratiewerken. Dat heeft minister van Cultuur Roselyne Bachelot bekendgemaakt in de Franse krant Le Figaro.


Verschillende toppolitici in zuiden van Afrika bezweken aan coronavirus
Gisteren, 19:56
Verschillende toppolitici in het zuiden van Afrika zijn de voorbije weken het slachtoffer geworden van het coronavirus. In onder meer Swaziland, Zimbabwe en Zuid-Afrika bezweken ministers aan de gevolgen van COVID-19.


Benfica, met Svilar voor het eerst dit seizoen tussen de palen, lijdt puntenverlies
Gisteren, 19:56
Benfica heeft vandaag op de vijftiende speeldag van de Portugese Primeira Liga 1-1 gelijkgespeeld tegen Nacional. Bij de Portugese topclub stond Mile Svilar voor het eerst dit seizoen onder de lat. De Belgische belofteninternational profiteerde van een grote uitbraak van COVID-19 bij de club.


VS verlengen inreisbeperkingen voor Europeanen
Gisteren, 19:13
De Verenigde Staten verlengen de reisbeperkingen voor burgers uit de Europese Unie, Britten en Brazilianen en voegen daar Zuid-Afrika aan toe omwille van de besmettelijke coronavariant in dat land. "Dit is niet de tijd om maatregelen op te heffen", aldus een woordvoerster van president Joe Biden.


Vlaanderen "op schema" om tegen eind deze maand in elk woonzorgcentrum te vaccineren
Gisteren, 18:32
In de loop van deze week zullen meer dan 43.000 dosissen van het coronavaccin worden toegediend in bijna 350 woonzorgcentra in Vlaanderen. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid vandaag. Het voornemen om tegen eind januari in alle Vlaamse woonzorgcentra zonder uitbraak alvast iedereen een eerste prik toe te dienen, lijkt daarmee te worden gehaald.


Belgian Cycling schrapt nationale jeugdkampioenschappen veldrijden
Gisteren, 18:32
Er zullen deze winter geen Belgische kampioenschappen veldrijden voor de jeugd worden georganiseerd. Belgian Cycling bevestigt dat, met uitzondering van A-veldritten, alle competities tot 1 maart worden geannuleerd. "Dat houdt in dat er dit lopende seizoen in het veldrijden geen bijkomende nationale kampioenschappen worden georganiseerd", luidt het. Ook op de piste en de weg (met uitzondering van het openingsweekend bij de profs) geldt het uitstel van de competitiestart tot 1 maart.
© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn