NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Elektronische monitoring moet uitstoot stallen verminderen
Zondag, 00:11
Alle stalsystemen met lage emissie van ammoniak moeten tegen eind 2025 over elektronische monitoring beschikken. Dat besliste de Vlaamse regering afgelopen vrijdag, laat minister van Omgeving Zuhal Demir weten.


Noodverordening rond huis Nederlandse stikstofminister
Zondag, 00:11
Rond het huis van de Nederlandse stikstofminister Christianne van der Wal geldt momenteel een noodverordening. Dat maakt de gemeente Harderwijk, waarbinnen het huis staat, bekend.


Boerenprotest Nederland - Politie grendelt Apeldoorn hermetisch af tegen boerenactie
Zondag, 00:11
De politie heeft de Nederlandse gemeente Apeldoorn woensdagavond hermetisch afgegrendeld om te voorkomen dat demonstrerende boeren op tractoren oprukken naar het politiebureau aan de Europaweg. Daar zouden eerder opgepakte actievoerders in de cel zitten en die zouden de boeren willen bevrijden.


Zonder wijziging loonnormwet staken wellicht ook ACV en ACLVB in najaar
Zondag, 00:11
Als de loonnormwet met zijn dwingende begrenzing op loonsverhogingen niet wordt gewijzigd, zal vakbond ACV zich aansluiten bij de stakingsacties die ABVV al heeft aangekondigd. Dat zegt voorzitter Marc Leemans. En ook bij ACLVB is de kans op een stakingsoproep dan groot.


Aantal besmettingen in werkende bevolking verdubbeld
Zondag, 00:10
Het aantal coronabesmettingen onder de werkende bevolking is op twee weken tijd verdubbeld. Dat blijkt uit het nieuwste tweewekelijks rapport van professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven en IDEWE).


Geplande fusie tussen Proximus-dochter TeleSign en NAAC stopgezet
Zondag, 00:10
De fusieovereenkomst tussen TeleSign, de Amerikaanse dochteronderneming van Proximus, en NAAC is stopgezet. Dat meldt Proximus donderdagavond in een persbericht. Daardoor valt de beursgang van TeleSign in het water.


Opmars digitale betalingen zet zich verder door
Zondag, 00:10
Zowat 84 procent van de Belgen geeft de voorkeur aan digitale betalingen. Dat blijkt vrijdag uit de Digital Payment Barometer 2, een studie uitgevoerd door de VUB in opdracht van Febelfin, Bancontact Payconiq Company, Mastercard, Visa en Worldline.


Handelaars tevreden over eerste dag van de zomersolden
Zondag, 00:10
Uit een rondvraag vanavond van handelsfederatie Comeos bij haar leden blijkt dat de zomersolden goed gestart zijn. Vele handelszaken kennen een korting toe van 30 tot 50 procent, met zelfs al uitschieters tot 70 procent. Ook het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) spreekt van een hoopgevende eerste soldendag.


Europese Unie wil pesticidengebruik halveren tegen 2030
26 Juni, 00:10
Tegen 2030 moet het gebruik van chemische en gevaarlijke pesticiden met de helft verminderd worden. Die ambitieuze doelstelling heeft de Europese Commissie vandaag gepresenteerd om het verlies aan biodiversiteit en de sterfte van bijen en andere bestuivers tegen te gaan. Bovendien legt ze voor het eerst wettelijk bindende doelstellingen voor natuur op tafel.


Staking verloopt zoals gepland: geen extra vluchten geannuleerd
26 Juni, 00:10
De vluchten van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines die donderdag gepland stonden om te vertrekken, zijn tot hiertoe ook allemaal kunnen vertrekken. Dat meldt Maaike Andries, woordvoerster van Brussels Airlines. Door een driedaagse staking van het cabinepersoneel zijn er in totaal ruim 300 vluchten geannuleerd.


Van stoomboot tot waterstofboot: Flandria wordt honderd jaar
26 Juni, 00:10
De Antwerpse rederij Flandria bestaat honderd jaar. In aanwezigheid van minister-president Jan Jambon (N-VA) werd vandaag de verjaardag gevierd in de Antwerp Maritime Academy (Hogere Zeevaartschool).


Fortis-schikking gaat eindfase in (2)
26 Juni, 00:10
Verzekeraar Ageas gaat de Fortis-schikking afsluiten. De zowat 279.000 beleggers die recht hebben op een compensatie, zullen eind augustus de laatste schijf betaald krijgen, zo heeft Ageas, de erfgenaam van de teloorgegane Fortis bank, bekendgemaakt.


EU-sancties mogelijk tegen handelspartners die klimaatafspraken of arbeidsrechten schenden
26 Juni, 00:10
De Europese Commissie wil in de toekomst handelssancties kunnen treffen tegen partnerlanden die wederzijdse afspraken over klimaatbeleid of arbeidsrechten in handelsakkoorden met voeten treden, zo heeft ze aangekondigd.


Brusselse OCMW's vinden amper nog geschikt personeel
26 Juni, 00:10
De Federatie van Brusselse OCMW's luidt de noodklok over het tekort aan maatschappelijk werkers. Bovendien vinden ze amper nog mensen die de job willen uitoefenen. Daardoor dreigt het gevaar dat ze niet meer kunnen voldoen aan de basisbehoeften van de kwetsbare Brusselaars.


Lufthansa schrapt meer dan 3.000 vluchten tijdens zomer
26 Juni, 00:10
De Duitse luchtvaartmaatschappij moet tijdens de zomer nog meer vluchten schrappen. In totaal worden er meer dan 3.000 vluchten geannuleerd, zo heeft Lufthansa bekendgemaakt.


Nationale actiedag - Dermagne verdedigt aanwezigheid van PS-voorzitter op manifestatie
26 Juni, 00:10
Vicepremier en minister van Economie, Pierre-Yves Dermagne (PS), heeft donderdagavond de deelname verdedigd van zijn partijvoorzitter Paul Magnette aan de nationale manifestatie voor koopkracht die door de drie vakbonden maandag in Brussel werd georganiseerd. Die aanwezigheid ontlokte kritiek van de liberale partners binnen Vivaldi. "Het is normaal dat de socialisten naast de arbeiders staan", zei Dermagne in het tv-programma "Jeudi en Prime" op RTBF.


Netflix ontslaat nog eens 300 mensen om kosten onder controle te krijgen
26 Juni, 00:10
Netflix ontslaat nog eens zowat driehonderd werknemers in een poging de kosten onder controle te krijgen. De streamingdienst gaat het momenteel niet meer zo voor de wind als tijdens de coronapandemie, toen er heel veel abonnees bijkwamen. Vorige maand kondigde het bedrijf daarom al aan dat er voor 150 werknemers geen plek meer was.


Varkensboeren die vrijwillig stoppen krijgen 154 euro per dier
26 Juni, 00:10
Varkensboeren met een hoge impact op de omliggende natuur krijgen een vergoeding van 154 euro per dier als ze vrijwillig stoppen. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).


Politie vindt duizenden namaakartikelen op Antwerpse Sinksenfoor
26 Juni, 00:10
In Antwerpen heeft de lokale politie bij een controleactie op de Sinksenfoor enkele duizenden namaakartikelen aangetroffen en in beslag genomen. Ook een leverancier die onderweg was naar de foor werd betrapt met nog eens bijna 30.000 namaakartikelen. Het ging onder meer om verzamelkaarten, knuffelberen en sleutelhangers.


Driedaagse staking leidt tot annulering 127 Ryanair-vluchten op luchthaven Charleroi
26 Juni, 00:10
Tijdens de drie dagen staking bij de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair - van vrijdag tot zondag - zijn 127 Ryanair-vluchten met vertrek op de luchthaven van Charleroi geannuleerd. Dat meldt de woordvoerster van de luchthaven vanochtend.
© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn