NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Cacaoprijs op hoogste niveau in 46 jaar
Vandaag, 00:09
De prijs van cacao, waarvan chocolade wordt gemaakt, blijft stijgen. Dinsdag bereikte de prijs op de termijnmarkt in New York 4.147 dollar per ton, het hoogste niveau sinds 1977, schrijft persagentschap Bloomberg.


Onderwijssector komt op straat in Duitsland voor meer loon
Vandaag, 00:08
In Duitsland zijn dinsdag zo'n 20.000 werknemers uit de onderwijssector op straat gekomen om meer loon te eisen. Zonder opslag dreigen de personeelstekorten alleen maar toe te nemen, zegt vakbond GEW. In heel wat scholen, universiteiten en kinderdagverblijven werd er dinsdag ook gestaakt.


Bandenfabrikant Michelin sluit drie Duitse fabrieken
Vandaag, 00:08
De Franse bandenfabrikant Michelin wil drie fabrieken in Duitsland sluiten. Het concern wil snoeien in zijn kosten en de Duitse activiteit is niet concurrentieel genoeg, klonk het dinsdag. Door de sluiting verliezen zo'n 1.410 mensen hun baan.


Agentschap Natuur en Bos kan ontwerptekst Ineos "niet gunstig adviseren"
Vandaag, 00:08
Het Agentschap Natuur en Bos stelt in een rapport dat het de ontwerptekst project-MER (milieueffectrapport) van Ineos "niet gunstig" kan adviseren. Dat wordt dinsdagnamiddag bevestigd door het agentschap.


Philips onderuit op beurs na nieuwe Amerikaanse waarschuwing
Vandaag, 00:08
Philips is woensdag hard onderuitgegaan op de Amsterdamse beurs. De koersval volgt op een nieuwe waarschuwing van de Amerikaanse toezichthouder FDA voor problemen met slaapapneu-apparaten van het zorgtechnologieconcern.


Christelijke vakbond pleit met actie voor gelijke arbeidsvoorwaarden in franchises
Vandaag, 00:08
CNE, de Franstalige christelijke bediendebond, voert woensdagochtend actie voor betere rechten in franchiseondernemingen in de detailhandel. Voor de deuren van de federale overheidsdienst Werkgelegenheid pleiten de activisten voor "dezelfde rechten voor hetzelfde werk".


Provincie Antwerpen wil fusiegemeente Zwijndrecht liever niet in Oost-Vlaanderen
Vandaag, 00:08
De provincie Antwerpen zou, indien de fusie er ooit komt tussen Zwijndrecht, Beveren en Kruibeke, liefst hebben dat de nieuwe gemeente niet in Oost-Vlaanderen komt te liggen zoals voorzien. Dat zegt de eerste gedeputeerde van de provincie Antwerpen Luk Lemmens (N-VA) woensdag.


Vakbondsactie bij Cytiva Belgium in Hoegaarden "positief" verlopen
Vandaag, 00:08
De vakbondsactie bij Cytiva Belgium is dinsdagmiddag "positief" verlopen. Dat meldt ABVV-secretaris Olivier Van den Eynde na afloop.


Banenverlies dreigt bij Ineos Aromatics in Geel
Vandaag, 00:08
Ineos Aromatics wil de productielijn van gezuiverd tereftaalzuur op zijn site in Geel uit dienst nemen. Op de lijn werken 68 mensen. Het bestuur streeft ernaar om minder dan 34 jobs te schrappen, zo heeft het bedrijf woensdag aangekondigd op een bijzondere ondernemingsraad.


Panamese president belooft grote kopermijn te sluiten
Vandaag, 00:08
Panama gaat de grootste kopermijn van Centraal-Amerika - goed voor 1 procent van de wereldwijde productie - sluiten. Dat heeft president Laurentino Cortizo dinsdag beloofd, nadat het hooggerechtshof de concessie aan een Canadees mijnbouwbedrijf ongrondwettelijk had verklaard.


Loon van half miljoen bedienden zou volgend jaar 1,43 procent stijgen
Vandaag, 00:08
Het loon van zowat een half miljoen bedienden zou in januari met 1,43 procent stijgen. Dat voorspelt hr-bedrijf SD Worx woensdag nu het inflatiecijfer voor november bekend is. Pas eind dit jaar is het definitieve cijfer bekend, als het inflatiecijfer van december er is.


Koning bezoekt militairen in Marche-en-Famenne
23 November, 00:04
Koning Filip heeft dinsdag in Marche-en-Famenne militairen en leerlingen ontmoet. Hij heeft er meer informatie gekregen over het personeelsbeleid binnen Defensie.


Milieuorganisaties willen Europese verlenging van vergunning voor glyfosaat aanvechten
23 November, 00:04
Verschillende milieuorganisaties zijn van plan om naar de rechtbank te stappen wanneer de EU de vergunning voor de stof glyfosaat met nog eens tien jaar verlengt. Dat hebben de organisaties dinsdag meegedeeld.


Directie Brussels Airlines hoopt acties nog te vermijden
23 November, 00:04
De directie van Brussels Airlines hoopt de aangekondigde vakbondsacties bij de luchtvaartmaatschappij nog te vermijden. "Het management blijft hoopvol en vastberaden om oplossingen te vinden", staat in een schriftelijke reactie.


Sluiting Sappi Lanaken - Directie wil papierfabriek Sappi in Lanaken nog dit jaar sluiten
23 November, 00:04
De directie van de papierfabriek Sappi in Lanaken heeft aan de vakbonden meegedeeld dat ze nog dit jaar de fabriek wil sluiten. Ook wil de directie het bedrijf nog twee jaar bedrijfsklaar houden voor een eventuele heropstart.


Europese boete van 26,6 miljoen euro voor Rabobank wegens kartelvorming
23 November, 00:04
De Europese Commissie legt de Nederlandse Rabobank een boete van 26,6 miljoen euro op wegens kartelvorming. De bank maakte tussen 2006 en 2016 prijs- en andere illegale afspraken met Deutsche Bank bij de handel in overheidsobligaties. Omdat Deutsche Bank het bestaan van het kartel aan het licht had gebracht, krijgt het geen boete.


Deelnemers sociale verkiezingen kennen lijstnummer
23 November, 00:04
Een onschuldige kinderhand heeft woensdag op het kabinet van minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) de lijstnummers getrokken voor de organisaties die in mei deelnemen aan de sociale verkiezingen. De liberale vakbond ACLVB krijgt opnieuw nummer 1, het christelijke ACV nummer 2, het socialistische ABVV nummer 3. De NCK, die het kaderpersoneel vertegenwoordigt, staat op lijst nummer 4. Het bepalen van de lijstnummers is traditioneel het startschot voor de sociale verkiezingen. De verkiezingsprocedure gaat officieel van start op 15 december 2023.


Minder dan helft koppels met Marokkaanse of Turkse afkomst bestaat uit tweeverdieners
23 November, 00:04
Minder dan de helft van de Vlaamse koppels van Marokkaanse of Turkse afkomst bestaat uit tweeverdieners. Dat blijkt uit een vijfjaarlijkse bevraging bij verschillende herkomstgroepen in Vlaanderen in opdracht van Vlaams minister van Gelijke Kansen, Integratie en Inburgering Gwendolyn Rutten (Open VLD). Een representatieve groep inwoners van Belgische, Marokkaanse, Turkse, Poolse, Roemeense en Congolese herkomst werd in het onderzoek bevraagd over hun deelname aan de samenleving.


Denemarken slacht 2.700 fazanten na vaststelling vogelgriep
23 November, 00:04
Nadat vogelgriep werd vastgesteld moeten op een Deense boerderij 2.700 fazanten worden geslacht. Dat hebben de veterinaire en voedselautoriteiten woensdag gemeld.


"Geen tabula rasa maken met mestactieplan"
23 November, 00:04
"Nu enkele organisaties de gesprekstafel verlaten, gaan we niet opeens tabula rasa maken." Dat zegt minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) in een reactie op het spaak lopen van de onderhandelingen over het mestactieplan. "Het princiepsakkoord dat in maart werd gesloten, wordt verder doorgerekend in het milieueffectenrapport en als daar bijsturingen aan nodig zijn, ben ik nog altijd zinnens die te bespreken met alle actoren rond de gesprekstafel. Het zou dus zinvoller zijn dat niemand die gesprekstafel verlaat."
© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn