NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

MIVB wil dit jaar 760 nieuwe mensen aanwerven
Vandaag, 00:07
De MIVB gaat in het nieuwe jaar 2022 op zoek naar 760 nieuwe medewerkers. Door deze vacatures in te vullen hoopt de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij haar nieuwe uitdagingen op vlak van mobiliteit te kunnen vervullen.


Coronavirus - Bijna 3.500 inbreuken op telewerkregels afgelopen jaar
Vandaag, 00:06
De federale inspectiediensten hebben het afgelopen jaar bijna 3.500 inbreuken op de telewerkregels vastgesteld, goed voor 7 procent van de gecontroleerde werkgevers. Dat heeft minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) vandaag verklaard in de Kamer.


Loonkost lokale besturen stijgt in 2022 met 293 miljoen euro
Vandaag, 00:06
Door de derde indexverhoging op zeven maanden tijd zal de loonkost voor de Vlaamse lokale besturen in 2022 met 293 miljoen euro stijgen. Dat heeft Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) geantwoord op een vraag van CD&V-parlementslid Brecht Warnez. De Open Vld-minister benadrukt dat de lokale besturen niet knippen in de geplande investeringen om de stijgende loonkost te compenseren.


Vakbonden en huishoudhulpen dompelen dienstenchequebedrijf onder in schuim
Vandaag, 00:06
De ingang van het kantoor van dienstenchequebedrijf Tempo Team in Brussel werd woensdagochtend volledig ondergedompeld in een dikke laag schuim. "De grote schoonmaak" noemt het gemeenschappelijk vakbondsfront de actie, want zij klagen aan dat de huishoudhulpen dringend meer respect verdienen. De onderhandelingen over een nieuw sectoraal akkoord in de dienstenchequesector zitten intussen muurvast.


Demir wil akkervogels helpen overleven en zo Vlaamse landschapskwaliteit verbeteren
Vandaag, 00:06
Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) start een soortenbeschermingsprogramma voor het behoud van akkervogels. Die vertellen ons namelijk iets over de kwaliteit van onze landschappen. "Werken aan deze soort, is werken aan het ganse landschap en de biodiversiteit ervan", verklaart Demir.


Amerikaanse centrale bank behoudt laag rentetarief, hint op renteverhoging in maart
Vandaag, 00:06
Het stelsel van Amerikaanse centrale banken, de Federal Reserve, houdt het belangrijkste rentetarief op de uitzonderlijke lage stand tussen 0,0 en 025 procent. Dat heeft de Fed woensdagavond aangekondigd. In het rentebesluit zegt de Fed wel dat het "snel passend" zal zijn om de rente verhogen. Dat is een hint naar een renteverhoging in maart.


Staking in groot deel van Frankrijk om arbeidsvoorwaarden
Vandaag, 00:06
In een groot deel van Frankrijk vindt donderdag een staking plaats. Werknemers leggen het werk neer in de hoop op een hoger salaris en betere arbeidsvoorwaarden. Vooral het onderwijs kan veel gevolgen ondervinden van de actie.


Coronavirus - Al 110 miljoen euro coronasteun teruggevorderd
20 Januari, 00:06
Vlaanderen heeft sinds het uitbreken van de crisis al 2,52 miljard euro coronasteun uitgekeerd aan 192.000 ondernemingen. 110 miljoen euro daarvan werd teruggevorderd. Dat blijkt uit cijfers die Maurits Vande Reyde (Open Vld) opvroeg bij minister van Economie Hilde Crevits (CD&V).


Coronavirus - Zorgleerkrachten hebben geen tijd meer voor kindjes die het nodig hebben (PRESS)
20 Januari, 00:06
Door corona moeten zorgleerkrachten voortdurend invallen voor afwezige collega's. Het maakt dat ze geen tijd meer hebben voor hun normale werk, het begeleiden van kinderen met speciale zorgnoden, bericht Het Nieuwsblad.


Veertig procent van afwezige werknemers dient dokters- in plaats van quarantaineattest in
20 Januari, 00:06
Meer dan veertig procent van werknemers die door een coronabesmetting thuis moeten blijven, dient bij zijn of haar werkgever een doktersattest in, terwijl dat eigenlijk een quarantaineattest zou moeten zijn. Dat blijkt uit een recente bevraging van ondernemersnetwerk Unizo bij 218 bedrijven, verspreid over Vlaanderen. Door een doktersbriefje in te dienen, kunnen werknemers terugvallen op hun volledig loon, waar ze bij een quarantaineattest slechts zeventig procent van hun loon behouden.


Microsoft onderuit door terugkeer rentevrees op Wall Street
20 Januari, 00:06
De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag stevig gedaald. Microsoft was met een verlies van 4,2 procent een opvallende daler, al eindigden ook andere techbedrijven als Tesla en chipbedrijven lager. Dat gebeurde nadat verschillende beleidsmakers van de Federal reserve opnieuw aangaven dat de rente al in maart omhoog kan. Bij hogere rentes kiezen beleggers er vaak voor om risicovollere beleggingen van de hand te doen.


Coronavirus - Geen akkoord bereikt bij onderhandelingen Groep van Tien omtrent extra flexibiliteit
20 Januari, 00:06
Er is (nog) geen akkoord bereikt bij de onderhandelingen tussen werkgevers en vakbonden in de schoot van de Groep van Tien omtrent extra flexibiliteit. Dat is maandagavond vernomen bij het ABVV. De vakbonden hebben nu voorgesteld om binnen tien dagen nog eens rond de tafel te zitten.


Staking bij Mercedes-Benz Europa in Woluwe: werknemers eisen werkzekerheid
20 Januari, 00:06
Bij Mercedes-Benz Europa in Sint-Lambrechts-Woluwe wordt sinds donderdag gestaakt. Dat melden de christelijke en socialistische bediendebonden vrijdag. De werknemers eisen een werk- en inkomensgarantie.


"3M zal nog met veel meer over de brug moeten komen"
20 Januari, 00:06
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) reageert voorzichtig tevreden op het nieuws dat er een concrete procedure in gang wordt gezet om compensatie te bieden aan landbouwers en bioboeren in de omgeving van de 3M-site in Zwijndrecht. Het initiatief daartoe komt van 3M zelf. "Maar 3M zal nog met veel meer over de brug moeten komen voor de mensen", stelt Demir.


Coronavirus - Coronapas vanaf morgen verplicht voor werknemers in Groothertogdom Luxemburg
20 Januari, 00:06
Vanaf morgen wordt de coronapas verplicht voor werknemers in het Groothertogdom Luxemburg. Afgelopen december werd daarover een wet goedgekeurd na het uitbreken van de omikronvariant.


Cognac heeft er een ondanks coronacrisis een goed jaar opzitten
20 Januari, 00:06
De verkoop van cognac scheerde vorig jaar hoge toppen. Er werd in vergelijking met 2020 16,2 procent meer verkocht, waardoor de verkoop van de sterke drank zelfs beter liep dan in het precoronajaar 2019.


80% minder transmigranten gevat in haven Zeebrugge
20 Januari, 00:06
In de haven van Zeebrugge zijn het afgelopen jaar 80% minder transmigranten gevat dan in 2020. Dat meldt de CEO van de haven Tom Hautekiet tijdens de voorstelling van de jaarcijfers van de haven. Haven Zeebrugge zette het afgelopen jaar extra in op de problematiek rond transmigratie.


PFOS-vervuiling - Landbouwers uit regio Zwijndrecht kunnen tegemoetkoming aanvragen
20 Januari, 00:06
De landbouwers in de regio rond de 3M-site in Zwijndrecht kunnen vanaf 24 januari een tegemoetkoming aanvragen voor de impact van maatregelen tegen de PFAS-verontreiniging. Dat heeft Vlaams opdrachthouder Karl Vrancken maandag aangekondigd. Chemiebedrijf 3M gaat de tegemoetkomingen financieren.


Coronavirus - Zorgleerkrachten hebben geen tijd meer voor kindjes die het nodig hebben (PRESS)
20 Januari, 00:06
Door corona moeten zorgleerkrachten voortdurend invallen voor afwezige collega's. Het maakt dat ze geen tijd meer hebben voor hun normale werk, het begeleiden van kinderen met speciale zorgnoden, bericht Het Nieuwsblad.


Alken-Maes sluit brouwerij van Affligem-bier in Opwijk
20 Januari, 00:05
Alken-Maes wil de brouwerij in Opwijk sluiten waar het de abdijbieren van Affligem brouwt. Die boodschap kondigde de Belgische dochter van Heineken woensdag aan tijdens een ondernemingsraad, zo klinkt het in een persbericht. Er werken elf mensen, Alken-Maes wil hen een andere functie aanbieden.
© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn