NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Microsoft wil dit jaar 10.000 banen schrappen (2)
Woensdag, 00:17
De Amerikaanse technologiereus Microsoft wil dit jaar 10.000 banen schrappen of ongeveer 5 procent van zijn personeelsbestand. Dat heeft het bedrijf vandaag aangekondigd. De maatregel komt er in een reactie op een steeds somberder wordende prognose voor de grootste bedrijven in de technologiesector.


Twaalfurenshifts mogelijk in magazijnen tijdens weekend
Woensdag, 00:16
Vakbonden en werkgevers in de sector logistiek zijn het eens geraakt over twaalfurenshifts tijdens de weekends. "Een historisch akkoord", zegt zowel beroepsfederatie UPTR als de socialistische vakbond.


Regering geeft groen licht voor afbouw tijdskrediet
Woensdag, 00:15
De federale ministerraad heeft in tweede lezing het licht op groen gezet voor de inperking van het tijdskrediet, thematische verloven zoals het ouderschapsverlof en de loopbaanonderbreking voor ambtenaren. De aanpassingen gaan op 1 februari in, en niet op 1 januari zoals aanvankelijk voorzien.


Pensioenhervorming Frankrijk - 44 arrestaties tijdens manifestaties in Parijs
Woensdag, 00:15
In Parijs hebben sporadische botsingen tussen demonstranten en de politie donderdag de betogingen tegen de geplande Franse pensioenhervorming ontsierd. De politie pakte 44 mensen op, voor verboden wapenbezit, smaad, opstandigheid of het werpen van projectielen.


1,6 miljoen Fransen betogen tegen hogere pensioenleeftijd
Woensdag, 00:15
Ongeveer 1,6 miljoen personen zijn in heel Frankrijk op straat gekomen om hun ongenoegen met de geplande pensioenhervorming uit te drukken. Zo heeft de vakbond CGT bekendgemaakt. President Emmanuel Macron wil de wettelijke pensioenleeftijd van 62 naar 64 jaar optrekken.


Ford wil in Keulen tot 3.200 banen afbouwen
Woensdag, 00:13
De Amerikaanse autoreus Ford wil in zijn vestiging in het Duitse Keulen duizenden banen schrappen. "Als het management zijn plan uitvoert, kunnen tot 3.200 banen wegvallen", zegt vicevoorzitster van de ondernemingsraad van de Ford-fabriek, Katharina von Hebel, maandag aan het Duitse persagentschap dpa. Bij Ford in Keulen werken zowat 14.000 mensen.


Banken 24/7 bereikbaar om betaalapps te blokkeren
Woensdag, 00:13
Wie het slachtoffer is van phishing, kan voortaan dag en nacht terecht bij zijn bank om al zijn betaalapps te laten blokkeren. Dat meldt staatssecretaris voor Consumentenbescherming Alexia Bertrand (Open VLD) vandaag. Ze werkt aan verdere maatregelen om oplichters een halt toe te roepen.


Vergunning afgeleverd voor satellietenfabriek Aerospacelab in Charleroi
Woensdag, 00:11
Het bedrijf Aerospacelab heeft zopas de vergunning ontvangen voor de bouw van zijn satellietenfabriek in Marcinelle (Charleroi). Als de deadlines voor het project worden gerespecteerd, zou het zijn assemblageactiviteiten over twee jaar moeten beginnen.


BNP Paribas wil financiering oliewinning fors afbouwen
Woensdag, 00:11
BNP Paribas wil zijn uitstaande financieringen voor oliewinning en -productie tegen 2030 verminderen van zowat 5 miljard euro naar minder dan 1 miljard euro. Dat meldt de Franse grootbank.


Brexit - Brussel en Londen vinden eerste akkoord over Noord-Ierland
14 Januari, 00:08
Het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie hebben een eerste akkoord bereikt over het statuut van Noord-Ierland in het kader van hun bilaterale relaties na de brexit. Het akkoord gaat over de toegang van de EU tot de Britse IT-systemen, wat als een cruciale stap gezien wordt in de zoektocht naar een fundamentele oplossing voor de Brits-Europese problemen.


Frankrijk verhoogt tegen 2030 pensioenleeftijd naar 64 jaar
14 Januari, 00:08
Zoals verwacht verhoogt de Franse regering de wettelijke pensioenleeftijd van 62 jaar naar 64 jaar tegen 2030. Dat blijkt uit de plannen van de regering die zijn voorgesteld.


Nieuwe staking in de Belgische gevangenissen gaat vanavond van start
14 Januari, 00:08
In de Belgische gevangenissen wordt vanavond opnieuw het werk neergelegd. De drie vakbonden hebben opgeroepen om vanaf 22 uur te staken, tot woensdagavond 22 uur. ACOD, ACV Openbare Diensten en VSOA willen met de actie de eis voor meer loon kracht bijzetten.


EU-Commissie werkt aan "vergelijkbaar" initiatief in reactie op Amerikaans subsidieplan
14 Januari, 00:08
Om de Europese industrie te beschermen tegen een mogelijke verstoring van de internationale concurrentie, werkt commissaris voor de Interne Markt Thierry Breton aan maatregelen die "vergelijkbaar" zijn met de verregaande Amerikaanse klimaatsubsidies. "We moeten reageren, we mogen niet bij de pakken blijven zitten", zei Breton tijdens een werkbezoek in Madrid. "Het is nog niet te laat. We moeten een sterk signaal sturen naar onze industrie."


Franse vakbonden houden op 19 januari eerste actiedag in reactie op pensioenshervorming
14 Januari, 00:08
De acht belangrijkste vakbonden in Frankrijk organiseren op donderdag 19 januari een eerste nationale actiedag om te protesteren tegen de pensioenshervorming. Dat kondigen ze aan na overleg.


Zowat 1.000 hectare suikerbieten moeten na vorst vernietigd worden
14 Januari, 00:08
De strenge vorst die rond 10 december het land trof, heeft ernstige gevolgen voor sommige landbouwers en de suikerfabrieken. Door het bevriezen en nadien snel ontdooien gingen de suikerbieten rotten. Volgens de Confederatie van Belgische Bietentelers (CBB) moet circa 1.000 hectare suikerbieten vernietigd worden, bericht L'Avenir woensdag.


Doelstellingen mestactieplan opnieuw niet gehaald
14 Januari, 00:07
De doelstellingen van het aflopende mestactieplan (MAP 6) zijn opnieuw niet gehaald. Dat blijkt uit het mestrapport 2022 dat de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) heeft vrijgegeven.


Eerste tractor op biomethaan voorgesteld op landbouwbeurs Agriflanders
14 Januari, 00:07
New Holland, een wereldspeler op het vlak van landbouwvoertuigen, lanceert de eerste tractor die rijdt op methaan, gas dat ontsnapt uit koeien, geiten en schapen. Het voertuig staat op de 12e editie van Agriflanders, een landbouwbeurs die nog tot 15 januari loopt in Flanders Expo.


"Komende 5 jaar nood aan 15.000 nieuwe elektrotechnici"
14 Januari, 00:07
Door de energietransitie en de razendsnelle technische evolutie stijgt de nood aan elektrotechnici explosief. Volgens sectororganisatie Volta is er de komende vijf jaar nood aan 15.000 nieuwe medewerkers. "Maar de situatie in het elektrotechnisch onderwijs is ronduit dramatisch. Wie instroomt mist vaak zelfs de basis." In een brief aan de ministers van Economie Jo Brouns (CD&V) en van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) luidt Volta, samen met de sociale partners van de sector, de alarmklok.


Federale regering drijft controles op sociale dumping op
14 Januari, 00:07
De federale overheid gaat voortaan niet 2.000 maar 3.000 controles op sociale dumping uitvoeren per jaar. Dat staat in het actieplan sociale fraude voor 2023-2024 dat de ministerraad vandaag heeft goedgekeurd. De sociale inspectiediensten krijgen er ook 168 inspecteurs bij.


Denemarken schrapt feestdag om staatskas te spekken
14 Januari, 00:07
De Deense regering schaft vanaf volgend jaar de algemene feestdag Store Bededag ('Grote Gebedsdag') af. Dat maakte de regering bekend. Ter compensatie krijgen werknemers iets meer loon.
© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn