NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Randstad verstuurde foutieve fiscale fiches naar alle jobstudenten
Zaterdag, 00:05
Uitzendbedrijf Randstad heeft de fiscale fiches voor 2022 van alle jobstudenten verkeerd ingevuld. Dat meldt het weekblad Trends donderdag op zijn website. Daardoor zouden sommige studenten bepaalde voordelen kunnen verliezen. Randstad zegt dat het om een fout in het IT-systeem gaat en dat het iedereen individueel zal contacteren om de fout recht te zetten.


Eerste binnenschip op waterstof vaart naar Meerhout
Zaterdag, 00:05
Op anderhalf jaar tijd werd een klassiek binnenschip omgevormd naar de 'H2 Barge 1'. "Een wereldprimeur in Vlaanderen", noemt de Nederlandse firma BCTN het eerste binnenschip dat op waterstof in reguliere lijndienst vaart. Begin juni komt het schip van Rotterdam richting Meerhout.


"JPMorgan stuurt 1.000 werknemers First Republic weg"
Zaterdag, 00:04
JPMorgan Chase stuurt duizend werknemers van de overgenomen First Republic Bank weg. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. First Republic Bank viel recent om en werd vervolgens gekocht door JPMorgan Chase, de grootste bank van de Verenigde Staten.


Koopkrachtpremie komt in de vorm van cheques
Zaterdag, 00:04
Wie van zijn werkgever een koopkrachtpremie krijgt, zal dat in de vorm van maaltijd- en ecocheques ontvangen. Dat bevestigt het kabinet van minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS).


Rente spaarboekjes - Kernkabinet vraagt advies aan Nationale Bank
Zaterdag, 00:04
De federale regering gaat een advies vragen aan de Nationale Bank over de verplichting voor banken om een hoge rente op spaarboekjes aan te bieden. Dat is het kernkabinet donderdagavond overeengekomen.


Recordschip MSC Loreto aangekomen in Antwerpen
Zaterdag, 00:04
Het allergrootste containerschip ter wereld, de MSC Loreto, is donderdag rond elf uur 's avonds aangekomen in de Antwerpse haven. Voor de Port of Antwerp-Bruges is het al het derde recordschip op enkele weken tijd.


Chipbedrijf Nvidia maakt koerssprong op Wall Street na cijfers
Zaterdag, 00:04
Chipconcern Nvidia heeft donderdag een opvallende koerssprong gemaakt op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers op Wall Street reageerden buitengewoon positief op de sterke kwartaalresultaten en vooruitzichten van Nvidia. De producent van elektrische voertuigen Nikola dook daarentegen juist hard omlaag na een dreigement van beursexploitant Nasdaq dat het bedrijf zijn beursnotering kan kwijtraken.


Bankkaartfraude op laagtepunt in eurozone
Zaterdag, 00:04
Fraude met bankkaarten in de eurozone heeft een laagtepunt bereikt, zo blijkt uit berekeningen van de Europese Centrale Bank (ECB). De totale waarde van frauduleuze transacties met in de Europese betaalruimte (SEPA) uitgegeven bankkaarten, daalde in 2021 tot 1,53 miljard euro, zegt de ECB vrijdag.


Stakingsactie bij Brusselse Iris Ziekenhuizen op dinsdag 30 mei
Zaterdag, 00:04
De Brusselse Iris Ziekenhuizen zullen dinsdag 30 mei aan minimumdienst functioneren door een stakingsactie. Dat meldt het gemeenschappelijk vakbondsfront vrijdag. Het personeel eist meer middelen en betere arbeidsomstandigheden.


Elektricien uit Genk komt bij arbeidsongeval in Zonhoven om het leven
20 Mei, 00:07
Bij een arbeidsongeval in Zonhoven is woensdagnamiddag een elektricien uit Genk om het leven gekomen. De lokale politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) deed de eerste vaststellingen. Ter plaatse bleek dat een 45-jarige man omgekomen was.


Cijfers reclame-abonnement Netflix vallen goed op Wall Street
20 Mei, 00:07
Netflix was donderdag een grote winnaar op Wall Street. Beleggers zetten de streamingdienst meer dan 9 procent hoger nadat bekend werd dat het goedkopere abonnement met reclame na een half jaar al zo'n 5 miljoen gebruikers heeft getrokken.


Prijs olijfolie piekt
20 Mei, 00:06
De prijs van olijfolie is gestegen naar het hoogste niveau sinds minstens 2010. De grote droogte in Spanje is een ramp voor de olijventeelt.


Bedrijven en vakbonden adviseren om buiten Europa te gaan kijken voor knelpuntberoepen
20 Mei, 00:06
In een advies aan de Vlaamse regering zeggen werkgevers en vakbonden dat meer over de grenzen van de Europese Unie moet worden gekeken om knelpuntjobs - zoals stukadoors en chauffagisten - in te vullen.


Vooruit wil banken verplichten spaarrente te verhogen
20 Mei, 00:06
Vooruit wil banken verplichten hun spaarrente te verhogen. Als het van Kamerfractieleider Melissa Depraetere afhangt, moet die rentevoet vastgeklikt worden aan de basisrente. "Het kan niet dat rentes bij het aangaan voor een lening vele keren hoger liggen dan rentes die spaarders krijgen op hun rekening", stelt Depraetere.


Dax koerst naar recordhoogte
20 Mei, 00:06
De Duitse sterindex Dax is naar een recordhoogte gestegen. De beurs koerste vrijdagmiddag naar 16.292 punten, 0,8 procent hoger dan het vorige recordpeil van november 2021.


Fed-baas hint op pauze bij renteverhogingen in VS
20 Mei, 00:06
Volgens de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank Jerome Powell komt er volgende maand mogelijk geen nieuwe verhoging van de Amerikaanse rente. Dat heeft hij gezegd tijdens een toespraak op een conferentie in Washington.


Disney krijgt klappen op de beurs
13 Mei, 00:07
Op de beurs van New York roetsjt het Amerikaanse entertainmentconcern Walt Disney donderdag kort naar de openingsbel naar beneden. Het aandeel is zowat 9 procent van zijn waarde kwijt, de grootste koersval in zes maanden.


16,7 miljoen euro naar landbouwers voor biodiversiteit
13 Mei, 00:07
De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) heeft dit jaar 16,7 miljoen euro uitgekeerd aan landbouwers omdat ze de biodiversiteit helpen te bevorderen. Dat maakte de VLM donderdag bekend.


Delhaize - Dermagne vraagt Van Quickenborne de stakingsregels te herinneren
13 Mei, 00:07
Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) heeft zijn collega van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) aangeschreven over het stakingsrecht. Dat heeft Dermagne donderdag in de Kamer geantwoord op een vraag van zijn partijgenoot Khalil Aouasti. Hij vindt een omzendbrief van het College van Procureurs-Generaal aangewezen, waarin wordt herinnerd aan de internationale regels. Minister Van Quickenborne lijkt niet onder de indruk.


Nieuwkomers worden sneller begeleid naar werk
13 Mei, 00:06
De hervorming van het inburgeringstraject voor nieuwkomers begint - na een jaar - de gewenste resultaten op te leveren. Nieuwkomers worden vandaag een pak sneller begeleid naar werk dan vroeger, zegt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) vrijdag.
© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn