NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Britse export naar EU daalt met 68 procent in januari
7 Februari, 14:13
De Britse export naar de Europese Unie is in januari met meer dan twee derde gedaald in vergelijking met dezelfde maand in 2020. Dat blijkt uit data van de vrachtvervoerdersorganisatie Road Haulage Association (RHA), waarover de krant The Observer zondag bericht.


Werknemers hebben recht op vaccinatieverlof
5 Februari, 15:14
Werknemers die zich laten vaccineren, zullen daar 'vaccinatieverlof' voor kunnen opnemen. Vakbonden en werkgevers hebben daar vandaag een akkoord over bereikt.


Minister Dedonder stelt POP-plan Defensie voor
4 Februari, 17:39
Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) heeft aan de vakbonden haar plan voor de opwaardering van het defensiepersoneel voorgesteld. Dat POP-plan, waarin POP staat voor People Our Priority, moet er onder meer voor zorgen dat de lonen van militairen tegen 2024 in lijn liggen met die van de politie.


14 Januari, 06:49
Kamercommissie vat bespreking effectentaks aan
14 Januari, 06:49
In de bevoegde Kamercommissie is de bespreking aangevat van de zogenaamde effectentaks. Die moet dit jaar zowat 400 miljoen euro in het laatje brengen. Het is de bedoeling de bespreking woensdag tot de finish door te zetten, al is het niet uitgesloten dat de oppositie een tweede lezing zal vragen.


Hulpkas kan 10 procent van de dossiers tijdelijke werkloosheid niet onmiddellijk behandelen
12 Januari, 11:58
Ongeveer 10 procent van de dossiers rond tijdelijke werkloosheid die de afgelopen maanden zijn ingediend bij de Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen kan niet onmiddellijk behandeld worden. Dat zegt minister van Werk en Economie Pierre-Yves Dermagne (PS). Er zijn hier en daar inderdaad problemen met de snelle afhandeling van de dossiers, bevestigde hij tijdens een actualiteitsdebat in de Kamercommissie Sociale Zaken, maar de regering heeft maatregelen genomen.


Google-werknemers richten vakbond op
7 Januari, 07:24
Een groep werknemers van Google in de Verenigde Staten heeft een vakbond opgericht, zo kondigen ze vandaag aan. Het gaat om een van de eerste vakbonden binnen Silicon Valley.


Voka wil snellere uitrol vaccinatiestrategie
7 Januari, 07:24
Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, wil een snellere uitrol van de coronavaccinatiestrategie. "We dringen aan op een snelle uitrol van de vaccinaties. Andere landen doen het beter en krijgen daardoor een competitief voordeel", zei voorzitter Wouter De Geest vanavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van Voka. "We begrijpen dat massaal vaccineren een delicaat en complex proces is, maar dit moeten we toch sneller en beter kunnen."


Kabeldivisie van Bekaert sluit fabriek in Canada
7 Januari, 07:24
Bridon-Bekaert Ropes Group (BBRG), de wereldwijd actieve kabeldivisie van de Belgische staaldraadproducent Bekaert, gaat het Noord-Amerikaanse kabelplatform consolideren in de Verenigde Staten en de productieactiviteiten in het Canadese Pointe-Claire tegen eind mei 2021 stopzetten. De sluiting van de fabriek in Canada treft 145 werknemers, meldt de persdienst van Bekaert dinsdagavond.


Beurzen New York sluiten met winst
7 Januari, 07:24
De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst gesloten, na de behoorlijke koersverliezen een dag eerder. De aandacht van beleggers op Wall Street ging met name uit naar de Senaatsverkiezingen in de Amerikaanse staat Georgia.


Vlot verkeer aan Britse grens
7 Januari, 07:24
Op de eerste werkdag na het vertrek van de Britten uit de Europese interne markt en douane-unie blijven de vertragingen aan de grens tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk beperkt.


Brusselse Nieuwstraat tijdelijk en gedeeltelijk afgesloten op eerste koopjesdag
7 Januari, 07:24
Op de eerste dag van de winterkoopjes was het meteen druk in de Brusselse Nieuwstraat, vooral rond het middaguur. De politie moest de toegang van aan het Muntplein een tweetal uur afsluiten door lange rijen wachtenden.


Confederatie Bouw verwacht dat deel werven niet zal opstarten
7 Januari, 07:24
De Confederatie Bouw gaat ervan uit dat een deel van de werven volgende week niet of slechts gedeeltelijk zal kunnen opstarten. Heel wat buitenlandse bouwvakkers moeten immers in quarantaine.


Bitcoin doorbreekt grens van 34.000 dollar
7 Januari, 07:24
De waarde van de bitcoin, de belangrijkste digitale munt, is zondag gestegen naar meer dan 34.000 dollar. In december alleen al steeg de virtuele munt met bijna 50 procent.


Coronavirus - Minder verkoop bij modehandelaars
7 Januari, 07:24
Zelfstandige modewinkels hebben het voorbije winterseizoen beduidend minder verkocht dan een jaar geleden: gemiddeld 28,3 procent. Dat blijkt uit een bevraging van Mode Unie, de sectorfederatie voor de zelfstandige modedetailhandel, in aanloop naar de start van de solden.


Demir wil voor de zomer met definitief stikstofplan komen
7 Januari, 07:24
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) wil voor het zomerreces met een definitief stikstofplan komen. Dat zei ze in het Vlaams Parlement na vragen van Annick De Ridder (N-VA) en Maurits Vande Reyde (Open Vld).


Uplace-vervanger Broeklin past plannen aan: minder parking en meer garantie op maakwinkels
7 Januari, 07:24
Projectontwikkelaar Uplace heeft zijn plannen voor de nieuwe werkwinkelwijk Broeklin aangepast. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht. Het aantal parkeerplaatsen wordt bijna gehalveerd in de nieuwe plannen, en er komen betere garanties voor het opstarten van maakwinkels.


Regering dient effectentaks in Kamer in
7 Januari, 07:24
De regering heeft het wetsontwerp over de invoering van de effectentaks gisteren in de Kamer ingediend. Die nieuwe belasting moet dit jaar zowat 400 miljoen euro in het laatje brengen.


1.253 mensen nemen deel aan eerste wereldrecordpoging aardbeienmilkshake drinken
27 Mei 2018, 17:30
Op de speelplaats van het Sint-Angela-Instituut in Tildonk (Haacht) hebben vandaag 1.253 personen deelgenomen aan de eerste wereldrecordpoging aardbeienmilkshake drinken ooit. Het ging om een initiatief van de KVLV in het kader van de 63ste editie van de Dag van de Aardbei, die georganiseerd werd in samenwerking met onder meer het Koninklijk Nationaal Verbond van Aardbeienkwekers en de provincie Vlaams-Brabant.


Greenpeace voert campagne tegen Studio 100-vlees met Maya-sigaretten
23 Mei 2018, 09:11
Greenpeace lanceert vandaag een nieuwe campagne om Studio 100 aan te zetten, te stoppen met het maken van ongezonde charcuterie voor kinderen. In een filmpje worden zogezegd sigaretten van Maya De Bij gepromoot.
© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn