NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Boeren organiseren fakkeltocht tegen wolf in Oudsbergen
Dinsdag, 00:05
Boeren organiseren vrijdag 24 september een fakkeltocht tegen de wolf in Limburg, zo meldt de organisatie op Facebook. Op de Facebookpagina van 'De grote boze wolven fakkeltocht' is een opvallende foto van een brandende wolf te zien.


Werkonderbrekingen op luchthaven Charleroi
Dinsdag, 00:05
Het vliegverkeer op de luchthaven van Charleroi kan vanmiddag verstoord zijn, door werkonderbrekingen van het personeel. Dat zegt Yves Lambot van de christelijke vakbond. De werknemers klagen met de actie "de onaanvaardbare verslechtering van de arbeidsomstandigheden" aan. De volgende stap is een staking.


Vooruit wil telewerk mogelijk houden voor Belgische grensarbeiders
Dinsdag, 00:05
Belgen uit grensregio's die in buurlanden als Nederland of Frankrijk werken, moeten na de coronacrisis de mogelijk behouden te telewerken. Dat zeggen Vooruit-Kamerleden Anja Vanrobaeys en Kris Verduyckt. Ze vragen de federale regering om op Europees niveau en in samenspraak met de buurlanden een nieuwe permanente regeling uit te werken.


Twee op de drie Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen krijgen
Dinsdag, 00:05
Twee op de drie Belgen denken dat hun pensioen niet zal volstaan om comfortabel van hun oude dag te genieten. Bij vrouwen is die vrees het grootst. Dat blijkt uit de Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL en Le Soir.


Verkiezingen Duitsland - Scholz en Baerbock steunen minimumuurloon van 12 euro
Dinsdag, 00:05
De twee kandidaten die de conservatieve partij het bondskanselierschap willen afsnoepen bij de verkiezingen in Duitsland op 26 september, eisen de invoering van een minimumloon van 12 euro per uur. Ze deden dat in het laatste grote debat voor de stembusgang;


Ruim 45.000 bezoekers voor Dag van de Landbouw
Dinsdag, 00:05
De 39ste "Dag van de Landbouw" heeft zondag tussen 45.000 en 50.000 bezoekers naar land- en tuinbouwbedrijven in Vlaanderen gelokt. Dat blijkt uit een eerste schatting van organisator Boerenbond.


Energieprijzen - "Traditioneel Brits kerstdiner in gevaar door hoge gasprijs"
Dinsdag, 00:05
De hoge gasprijs in Europa bedreigt nu ook het traditionele Britse kerstmaal: de kalkoen. Eerder deze week raakte bekend dat het kunstmestbedrijf CF Industries zijn twee fabrieken in het Verenigd Koninkrijk tijdelijk heeft gesloten door de hoge gasprijzen. Die beslissing brengt nu ook de kweek van kalkoenen in gevaar, waarschuwt de grootste Britse kalkoenleverancier aan Sky News.


Gilkinet wil vanaf januari speciaal treinabonnement voor telewerkers
Dinsdag, 00:05
Federaal Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) wil dat NMBS tegen januari 2022 een speciaal treinabonnement voor telewerken invoert voor iedereen. "Mensen werken niet meer elke dag op kantoor en verwachten dan ook flexibele treinformules", zo stelt hij zaterdag in een persbericht.


Federale regering slaat pad in richting uitfasering plastic voor eenmalig gebruik
Dinsdag, 00:05
De federale regering heeft een flinke stap gezet richting de uitfasering van plastic voor eenmalig gebruik. Er komt een verbod op lichte plastic draagtassen, op een aantal uitzonderingen na. Ook plastic bestek, borden, rietjes en roerstaafjes worden in de ban geslagen. Dat staat in een koninklijk besluit van minister van Leefmilieu Zakia Khattabi (Ecolo) waarvoor de ministerraad het licht op groen heeft gezet.


Burgemeester bereid wolvenfakkeltocht goed te keuren als alles veilig kan verlopen
Dinsdag, 00:05
Burgemeester Marco Goossens (CD&V) van Oudsbergen is bereid de wolvenfakkeltocht van vrijdag 24 september goed te keuren, als alles veilig kan verlopen. Dat liet hij in een reactie weten nadat er op Facebook een oproep was verschenen voor het houden van die fakkeltocht. Burgemeester Marco Goossens heeft begrip voor de organisatoren.


ABVV pleit voor btw-verlaging en nationalisering energiesector
Dinsdag, 00:05
Een verlaging van de btw op elektriciteit en gas naar 6 procent en een debat over de nationalisering van de energiesector, omdat de liberalisering "volledig mislukt" is. Daarvoor pleit de socialistische vakbond ABVV.


De Lijn komt voor het eerst met alternatieve dienstregeling bij staking
Dinsdag, 00:05
Openbaarvervoermaatschappij De Lijn werkt aan een alternatieve dienstregeling, nu volgende vrijdag 24 september door een vakbondsactie mogelijk minder bussen en trams gaan rijden.


Politie wil elk jaar drieduizend mensen aanwerven
Dinsdag, 00:05
De politie wil elk jaar drieduizend mensen aanwerven, burgers en agenten. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden gaf zaterdag op een infodag de aftrap voor een grote rekruteringscampagne.


Europese Centrale Bank bouwt stimulus beetje af
14 September, 00:06
De Europese Centrale Bank (ECB) zal in het vierde kwartaal het ritme van haar coronastimulusprogramma lichtjes verlagen.


Voetbalclub PSG sluit sponsordeal met cryptoplatform
14 September, 00:06
De Franse topvoetbalclub Paris Saint-Germain heeft een sponsorakkoord gesloten met het platform voor cryptomunten crypto.com. De deal zou de club op drie jaar tussen 25 en 30 miljoen euro opbrengen, zegt een bron met kennis van het dossier.


Fransen begraven strijdbijl in champagne-rel met Rusland
14 September, 00:06
De Franse champagnehuizen begraven de strijdbijl met Rusland, en gaan vanaf 15 september weer champagne uitvoeren richting Rusland.


Opletten met werkdruk bij invoering coronapas
14 September, 00:06
Of de coronapas moet verplicht worden in de ziekenhuizen en woonzorgcentra, is volgens de christelijke vakbond ACV in de eerste plaats "een beslissing van de deelstaten". "Maar de coronapas moet in ieder geval passen in een ruimer beleid. En we vragen ook om rekening te houden met de werkdruk die gepaard gaat met de controle op de coronapas", legt Olivier Remy, sectorverantwoordelijke ouderenzorg van ACV Puls, uit.


Elk jaar 188 miljoen euro voor onderwijskwaliteit en om lerarentekort tegen te gaan
14 September, 00:06
Het onderwijs krijgt jaarlijks 188 miljoen euro extra om de onderwijskwaliteit te versterken en het lerarenberoep aantrekkelijker te maken. Dat is het onderwijsveld overeengekomen in de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao), die Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en de sociale partners vandaag ondertekend hebben.


Nieuwe onderwijs-cao - "Cao geeft erkenning aan leerkrachten en job in het onderwijs"
14 September, 00:06
De maatregelen die opgenomen zijn in de nieuwe onderwijs-cao en de 188 miljoen euro die jaarlijks daarvoor vrijgemaakt wordt, zullen ten goede komen aan de onderwijskwaliteit en aan de aantrekkelijkheid van het lerarenberoep, op alle niveaus. Dat stellen de onderwijsbonden in een reactie.


Coronavirus - "Coronapas gebruiken in overgangsperiode"
14 September, 00:06
Voor de socialistische vakbond BBTK kan tijdens "een overgangsperiode" gewerkt worden met een coronapas voor bezoekers van ziekenhuizen en woonzorgcentra. Dat zegt federaal secretaris Jan-Piet Bauwens.
© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn