NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Macron vraagt vergiffenis aan Algerijnse harki's
Dinsdag, 00:05
De Franse president Emmanuel Macron heeft namens zijn land vergiffenis gevraagd aan de harki's, Algerijnen die tijdens de Algerijnse oorlog aan de zijde van de Fransen vochten. "Frankrijk heeft gefaald in zijn plichten tegenover hen", zo zei hij.


Parlementsverkiezingen Canada: eerste stembureaus geopend
Dinsdag, 00:04
De eerste stembureaus in Canada zijn vandaag geopend. De Canadezen brengen er hun stem uit voor de vervroegde parlementsverkiezingen. Een derde mandaat voor de links-liberaal Justin Trudeau of een eerste voor de gematigde conservatief Erin O'Toole? De Canadezen beslissen vandaag wie de komende regering mag leiden.


Dochter Picasso schenkt negen kunstwerken aan Frankrijk
Dinsdag, 00:04
Negen werken van de Spaanse kunstschilder Pablo Picasso zijn door zijn dochter Maya aan Frankrijk geschonken en zullen in 2022 worden opgenomen in de nationale collecties van het Picasso-museum in Parijs, zo heeft de Franse minister van Cultuur Roselyne Bachelot vandaag bekendgemaakt.


VS heropenen begin november grenzen voor gevaccineerde internationale reizigers
Dinsdag, 00:04
De Verenigde Staten heropenen begin november de grenzen voor alle internationale reizigers die volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Dat meldt het Witte Huis vandaag.


"Biden zal VN duidelijk maken dat hij niet gelooft in nieuwe Koude Oorlog"
Dinsdag, 00:04
De Amerikaanse president Joe Biden, die morgen de Algemene Vergadering van de VN in New York toespreekt, zal zeggen dat hij niet gelooft in het idee van een nieuwe Koude Oorlog. Dat heeft een hoge ambtenaar van de Amerikaanse regering vandaag gezegd.


'Red Sandra' kaapt drie prijzen weg in Zweden
14 September, 00:05
De speelfilm 'Red Sandra' heeft afgelopen weekend in Stockholm op het Zweedse Hope International Film Festival drie prijzen weggekaapt: beste film, beste screenplay en beste acteur voor Sven De Ridder. Dat meldt distributeur Kinepolis Film Distribution in een persbericht.


Frankrijk start met inenting derde vaccindoses
14 September, 00:05
Frankrijk is gestart met de inenting van derde vaccindoses. Sinds vandaag kunnen mensen die in woonzorgcentra verblijven, die onderliggende aandoeningen hebben of die ouder dan 65 zijn, een derde inenting krijgen. Volgens premier Jean Castex gaat het om enkele miljoenen mensen.


WHO-experten geen voorstander van herhalingsdosis voor iedereen
14 September, 00:05
De hele bevolking een herhalingsdosis van een coronavaccin toedienen, is niet gerechtvaardigd omdat de algemene bevolking al een hoge vorm van bescherming tegen ernstige ziektevormen heeft. Dat oordelen experten van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Amerikaanse medicijnenagentschap FDA.


Recordaantal migranten steken Kanaal over
14 September, 00:05
Van 4 tot 10 september hebben bijna 2.000 migranten het Kanaal proberen over te steken naar het Verenigd Koninkrijk. Dat is een recordaantal dit jaar, meldt het persbureau PA maandag.


Tapes met niet eerder uitgezonden interviews John Lennon geveild
14 September, 00:05
Een aantal tapes met niet eerder uitgezonden interviews met John Lennon gaat binnenkort onder de hamer, meldt de Britse openbare omroep BBC. De voormalige Beatle praat onder meer over de toekomst van de band, zijn muzikale invloeden en hoe zijn vrouw Yoko Ono zijn leven heeft veranderd. De interviews werden door de Canadese journalist Ken Zeilig op drie verschillende momenten opgenomen tussen 1969 en 1970.


Lana Del Rey verlaat sociale media: "Ik zal andere wegen inslaan"
14 September, 00:05
Vanaf morgen verdwijnen alle socialemedia-accounts van de Amerikaanse zangeres Lana Del Rey. De 'Video games'-zangeres zegt dat ze nieuwe uitdagingen aangaat, die privacy en transparantie vereisen.


Negentien mijnwerkers dood teruggevonden in Chinese kolenmijn
14 September, 00:05
Negentien Chinese mijnwerkers die vast kwamen te zitten toen een kolenmijn instortte, zijn vandaag na uitgebreide zoekacties dood aangetroffen. Dat melden staatsmedia.


Storm Nicholas bedreigt Texaanse kust
14 September, 00:05
Storm Nicholas, die momenteel op weg is naar Texas, zou een orkaan kunnen worden voor hij de Amerikaanse kust bereikt. Dat waarschuwt het National Hurricane Center vandaag.


Taliban vraagt wereld met hen "samen te werken" om Afghanen te helpen
14 September, 00:05
De taliban hebben de internationale gemeenschap opgeroepen om met de islamistische beweging samen te werken, om zo de Afghaanse bevolking te helpen. "De wereld moet met ons samenwerken", zei woordvoerder Zabihullah Mujahid. "Veiligheid is verzekerd in het land en de mensen zijn in economische moeilijkheden: voedsel en medicijnen zijn schaars."


Gewapende groep bevrijdt 240 gevangenen in Nigeria
14 September, 00:05
Zwaarbewapende mannen hebben afgelopen nacht in de Nigeriaanse staat Kogi, centraal in het land, een gevangenis bestormd en 240 gevangenen bevrijd. Dat meldt een woordvoerder van het Gevangeniswezen. Intussen zijn gisteren tientallen gegijzelde leerlingen vrijgelaten in het noordwesten van het land.


Blinken op weg naar Qatar
7 September, 00:07
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is vertrokken naar Qatar voor zijn eerste buitenlandse reis sinds de taliban in Afghanistan de macht hebben gegrepen. Tijdens die reis hoopt hij de banden met de bondgenoten in de regio te verstevigen.


Europese Unie herhaalt vraag om vrijlating politieke gevangenen in Wit-Rusland
7 September, 00:06
De Europese Unie blijft "het aanhoudende flagrante gebrek aan respect voor de mensenrechten en de fundamentele vrijheden van de mensen in Wit-Rusland door het regime in Minsk" betreuren. De EU herhaalt haar eis voor de vrijlating van de meer dan 650 politieke gevangenen in Wit-Rusland. Dat zegt de woordvoerder van de Europese diplomatieke dienst in een reactie op de veroordeling van de Wit-Russische oppositieleidster Maria Kolesnikova en haar advocaat Maxime Znak, tot respectievelijk elf en tien jaar gevangenisstraf.


Verzetsleider roept op tot nationale opstand tegen taliban
7 September, 00:06
Ahmad Massoud, de leider van het Nationaal Verzetsfront van Afghanistan (NRFA), heeft opgeroepen tot een nationale opstand tegen de taliban. Aanleiding is de claim dat de taliban de controle over de Panjshirvallei in handen heeft.


Iran wil onderhandeling over nucleair akkoord voortzetten
7 September, 00:06
Iran wil doorgaan met de nucleaire onderhandelingen in Wenen. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken verklaard. "We zullen zeker doorgaan om het nucleaire akkoord van Wenen uit 2015 uit te voeren", aldus woordvoerder Said Chatibsadeh. Over een datum van de verdere onderhandelingen werd wel niet gesproken.


Nieuwe ABBA-songs zijn een instant succes
7 September, 00:06
De wereld lijkt wel in ABBA-modus. Sinds de livestream van afgelopen donderdag, waarin bekend werd gemaakt dat de Zweedse groep niet alleen zou gaan touren maar ook een nieuwe plaat zou lanceren, is de ABBA-mania compleet. De twee nieuwe nummers worden ook volop gesmaakt door de fans.
© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn