NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Minstens vijf doden door aardbeving in Iran
Zondag, 00:10
Bij de aardbeving met een magnitude van 6 in het zuiden van Iran zijn al zeker vijf mensen om het leven gekomen. Dat meldt het staatspersagentschap Irna. Negentien andere mensen raakten gewond.


Amerikaanse regering sluit nieuwe licenties voor offshoreboringen niet uit
Zondag, 00:10
De regering van Joe Biden sluit volgens mediaberichten nieuwe olie- en gasboringen voor de Amerikaanse kust niet uit. In een plan van het ministerie van Binnenlandse Zaken staan plannen voor boringen in de Golf van Mexico en voor de kust van Alaska. Biden had tijdens zijn campagne nochtans beloofd geen nieuwe vergunningen voor offshoreboringen toe te kennen.


Virigin Orbit lanceert succesvol zeven satellieten
Zondag, 00:10
Het Amerikaanse lanceerbedrijf Virgin Orbit heeft bij zijn eerste lancering bij nacht met succes zeven satellieten in de ruimte gebracht, zo heeft space.com gemeld.


Honderden vluchten geannuleerd voor weekeinde Amerikaanse nationale feestdag
Zondag, 00:10
In de VS zijn zijn aan de vooravond van de nationale feestdag (4 juli) honderden vluchten geannuleerd omdat de luchtvaartmaatschappijen kampen met gebrek aan personeel.


Universiteit Maastricht krijgt losgeld dat ze betaalde na hack terug
Zondag, 00:10
De Nederlandse politie en het openbaar ministerie hebben een deel van het losgeld dat in 2019 door de Universiteit Maastricht aan criminele hackers is betaald, gevonden en cryptovaluta in beslag genomen. Dankzij een gelukkige timing zijn die cryptomunten meer waard geworden, waardoor de universiteit een half miljoen euro ontvangt terwijl destijds 200.000 euro aan losgeld is betaald, zo blijkt uit een reconstructie van de Volkskrant.


Italiaans zakenman neergeschoten in Mexico
Zondag, 00:10
In het zuiden van Mexico is vrijdag een Italiaanse zakenman, eigenaar van een luxehotel, neergeschoten. Dat melden lokale autoriteiten zaterdag.


Oostenrijkse sterft na aanval haai in Egypte
Zondag, 00:09
In de buurt van de Egyptische badplaats Hurghada is een Oostenrijkse vrouw gestorven na een aanval van een haai. De 68-jarige was aan het zwemmen toen ze werd aangevallen. Ze raakte in shock en stierf in het ziekenhuis.


Amber Heard gaat in beroep in smaadproces
26 Juni, 00:09
Actrice Amber Heard gaan in beroep tegen de uitspraak in het bijzonder gemediatiseerde proces waarin ze rechtover haar ex-man, acteur Johnny Depp stond. Hun advocaten zouden vrijdag de regeling tussen de twee partijen afwerken, maar in de plaats daarvan liet Heards verdediging weten dat ze in beroep gaat.


Scheepswrak op bijna 7.000 meter diepte ontdekt voor Filipijnse kust
26 Juni, 00:09
Voor de Filipijnse kust is een torpedobootjager van de Amerikaanse marine gevonden op een diepte van 7.000 meter. Het gaat om een schip dat gezonken is tijdens de Tweede Wereldoorlog. Volgens een Amerikaans onderzoeksteam is er nooit eerder een scheepswrak op zo'n diepte teruggevonden.


Kerley zet nieuwe beste wereldjaarprestatie neer
26 Juni, 00:09
Fred Kerley heeft vrijdagavond opnieuw een beste wereldjaarprestatie laten noteren op de Amerikaanse atletiekkampioenschappen in Eugene. De 27-jarige Amerikaan won in de halve finales van de 100 meter in 9.76. Donderdag in de reeksen zette hij met 9.83 ook al een beste wereldjaarprestatie neer.


Erdogan ziet geen vooruitgang rond NAVO-toetreding Zweden
26 Juni, 00:09
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zegt dat er geen vooruitgang is geboekt rond de wens van Zweden om lid te worden van de NAVO. Turkije verzet zich tegen de toetreding.


Greta Thunberg verrassend op podium Glastonbury
26 Juni, 00:08
Greta Thunberg is zaterdagnamiddag onaangekondigd op het podium van het Britse muziekfestival Glastonbury gekomen. De Zweedse klimaatactiviste haalde uit naar de wereldleiders en vroeg het publiek actie te ondernemen tegen de klimaatverandering.


Vier Waalse gemeenten verbieden alcohol op scoutskamp
19 Juni, 00:10
De Waalse gemeenten Florenville, Chiny, Bouillon (provincie Luxemburg) en Andenne (provincie Luik) verbieden deze zomer alcohol tijdens kampen van jeugdbewegingen, zo schrijft Le Soir.


Vijfentwintig doden door moessonregens in Bangladesh
19 Juni, 00:10
Bij moessonregens in Bangladesh zijn zeker 25 mensen om het leven gekomen. Meer dan 4 miljoen mensen zitten geblokkeerd ten gevolge van overstromingen. Dat heeft de politie zaterdag laten weten.


Hitte - Ergste juni-hittegolf sinds 1950 in Spanje
19 Juni, 00:09
Spanje beleeft de ergste juni-hittegolf sinds 1950 met temperaturen van plaatselijk meer dan 44 graden. In de steden zochten de mensen zaterdag naar verkoeling in fonteinen, ijssalons en winkelcentra met airconditioning, berichtten Spaanse media. Reeds in de vroege voormiddag zaten de stranden vol.


Hitte - Bezoekers mogen zelf drinkwater meenemen naar Pinkpop vanwege hitte
19 Juni, 00:09
Bezoekers van het Nederlandse muziekfestival Pinkpop mogen zaterdag zelf water meenemen naar het festivalterrein. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt nadat vrijdag lange rijen en wachttijden waren ontstaan voor de waterverdeelpunten van waterleidingmaatschappij Limburg (WML) op het festivalterrein.


Coronavirus - Amerikaanse gezondheidsdienst zet licht op groen voor coronavaccin jonge kinderen
19 Juni, 00:08
Na een adviesraad van de Amerikaanse geneesmiddelendienst FDA heeft ook gezondheidsdienst CDC groen licht gegeven voor de vaccinatie van kinderen tussen zes maanden en vijf jaar tegen het coronavirus. Zowel het vaccin van farmabedrijven BioNTech en Pfizer als dat van Moderna mag zo aan ongeveer 18 miljoen jonge kinderen toegediend worden, beslisten de experts zaterdag, volgens Amerikaanse media. Na de formele bekrachtiging door CDC-hoofd Rochelle Walensky staat niets nog vaccinatie in de weg in de leeftijdsgroep. De Amerikaanse regering zegt dat er vanaf 21 juni mee gestart kan worden.


Britse justitie geeft groen licht om migranten naar Rwanda uit te wijzen
12 Juni, 00:08
Dinsdag kan een eerste vliegtuig met migranten van het Verenigd Koninkrijk naar Rwanda vliegen. Het Hooggerechtshof in Londen verwees een klacht van vakbonden en mensenrechtengroeperingen vrijdag naar de prullenband. Die wilden het omstreden plan van de Britse regering om asielzoekers die illegaal het land binnenkwamen, naar Rwanda terug te sturen, een halt toeroepen.


China zal niet aarzelen om oorlog tegen Taiwan te ontketenen, zegt defensieministerie
12 Juni, 00:08
China zal "niet aarzelen om een oorlog te ontketenen" als Taiwan de onafhankelijkheid uitroept. Dat heeft de woordvoerder van het Chinese ministerie van Defensie gezegd na de eerste ontmoeting tussen defensieminister Wei Fenghe en zijn Amerikaanse ambtgenoot Lloyd Austin in Singapore.


Zeldzame Stradivarius geveild voor 15,3 miljoen dollar
12 Juni, 00:08
Een zeldzame Stradivarius is donderdag in New York geveild voor 15,34 miljoen dollar. Dat bericht de gespecialiseerde firma Tarisio. Het record voor een gelijkaardig instrument ligt op 15,9 miljoen dollar.
© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn