NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Engeland schrapt mondkapjesplicht en coronapas
Vandaag, 00:05
Engeland heeft vandaag de coronamaatregelen verder versoepeld. Het is met uitzondering van het Londense openbaar vervoer niet langer verplicht een mondkapje te dragen en ook het gebruik van de coronapas komt te vervallen.


Texaan smokkelt twee Mexicaanse migranten in doodskist de VS binnen
Vandaag, 00:05
Een Texaanse man heeft toegegeven dat hij geprobeerd heeft twee Mexicaanse migranten de Verenigde Staten binnen te smokkelen door ze te vervoeren in een doodskist, bedekt met de Amerikaanse vlag. Dat hebben Amerikaanse functionarissen woensdag bekendgemaakt.


Westerse antwoorden bieden voor Kremlin "weinig reden tot optimisme"
Vandaag, 00:05
De antwoorden van de NAVO en de VS op de Russische vraag naar meer veiligheidsgaranties, houden volgens het Kremlin onvoldoende rekening met de standpunten van Moskou. "Op basis hiervan is er maar weinig reden tot optimisme", zo heeft Dmitri Peskov, de woordvoerder van het Kremlin, vandaag gereageerd.


Belgische strips sieren het nieuwe paspoort
Vandaag, 00:05
Wie binnenkort een nieuw paspoort krijgt, zal voortaan op reis gaan in het thema van menig Belgische stripheld. Het nieuwe paspoort bevat binnenin niet langer afbeeldingen van gebouwen, maar prentjes die pakweg met Kuifje, Suske en Wiske, Nero, Jommeke of De Smurfen te maken hebben, allen in het thema reizen.


Ook beurs van Tokio zakt na Fed-aankondiging
Vandaag, 00:05
Op de beurs van Tokio is de sterindex Nikkei donderdag opnieuw met ruim 3 procent gedaald, als reactie op de vergadering van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) die er niet in slaagde beleggers gerust te stellen over het toekomstige monetaire beleid.


Tienjarige jongen in Frankrijk dood in valies aangetroffen
Vandaag, 00:05
In het Franse departement Seine-et-Marne, ten oosten van Parijs, is een kind van tien jaar oud dood aangetroffen in een valies. Dat is meegedeeld door de politiediensten en het parket van Meaux.


Obamacare - Recordaantal Amerikanen sluit zorgverzekering af via Obamacare
Vandaag, 00:05
Een recordaantal van zo'n 14,5 miljoen Amerikanen heeft sinds november een zorgverzekering afgesloten door de Affordable Care Act (Wet betaalbare zorg), ook wel bekend als Obamacare, meldt The Washington Post. Dat zijn er volgens de Amerikaanse krant 2 miljoen meer dan het vorige record.


Voor het eerst in drie jaar mochten vrouwen in Iran nog eens voetbalmatch bijwonen
Vandaag, 00:05
In Iran hebben vrouwen vandaag de voetbalinterland tussen Iran en Irak bijgewoond. Het was voor de eerste keer sinds 2019 dat ze dat nog eens mochten doen.


Breyer van Hooggerechtshof gaat op pensioen, Biden benoemt zwarte vrouw als opvolger
Vandaag, 00:05
Stephen Breyer, de progressieve rechter bij het federaal Hooggerechtshof in de VS, heeft vandaag officieel aangekondigd dat hij met pensioen wil. Dat hebben Amerikaanse media gemeld.


Zeldzaam werk van Botticelli voor 45 miljoen dollar geveild in New York
Vandaag, 00:05
In New York is een zeldzaam schilderwerk van de Italiaanse renaissanceschilder Sandro Botticelli voor 45 miljoen dollar geveild (zo'n 40 miljoen euro). Dat meldt veilinghuis Sotheby's.


Coronavirus - Lockdown in Xi'an gedeeltelijk opgeheven
20 Januari, 00:05
In de Chinese metropool Xi'an rijdt er weer openbaar vervoer, bijna een maand na het begin van een erg strikte lockdown wegens een uitbraak van het coronavirus. Dat hebben de autoriteiten gemeld.


Capitool bestormd - Onderzoekscommissie dagvaardt Trumps voormalige advocaat Giuliani
20 Januari, 00:05
Rudy Giuliani, de voormalige advocaat van Donald Trump, is samen met drie andere getrouwen van de ex-president gedagvaard door de parlementaire onderzoekscommissie die de aanval op het Capitool onderzoekt.


Invloedrijke modejournalist Andre Leon Talley overleden
20 Januari, 00:05
Mode-icoon, stylist en Vogue-journalist Andre Leon Talley is op 73-jarige leeftijd overleden, melden diverse Amerikaanse media. Talley was de eerste invloedrijke zwarte journalist in de Amerikaanse modewereld. De Amerikaan stierf in een ziekenhuis in New York. De doodsoorzaak wordt nog niet gemeld.


Coronavirus - Groep Conservatieve parlementsleden beraamt val Britse premier Johnson
20 Januari, 00:05
Een groep Conservatieve parlementsleden probeert partijgenoot en premier Boris Johnson uit het zadel te wippen, omdat hij volgens hen niet kan aanblijven na de rel over borrels in Downing Street 10 tijdens lockdowns. Britse media speculeren dat er voldoende parlementsleden kunnen zijn om de fractie te dwingen een vertrouwensstemming over Johnson te houden.


Rupert Grint: "Ik ga niet akkoord met alles wat J.K. Rowling zegt"
20 Januari, 00:05
Rupert Grint, de Britse acteur die Ron Wemel speelde in de 'Harry Potter'-filmreeks, stelt in een interview dat hij niet akkoord gaat met alles wat schrijfster J.K. Rowling zegt. Grint beschouwt Rowling wel als familie en dat maakt de situatie "lastig" volgens de man.


Tweede aangifte tegen Ali B in zedenzaak The Voice of Holland
20 Januari, 00:05
Er is een tweede aangifte binnengekomen rond de zedenzaak van het Nederlandse tv-programma The Voice of Holland, opnieuw tegen coach en rapper Ali B. Dat bevestigt zijn advocaat, Bart Swier. Eerder kon de woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Noord-Holland niet zeggen of die tweede ook tegen Ali B was gericht.


Coronavirus - Studies bevestigen nogmaals: coronavaccins veilig voor zwangere vrouwen
20 Januari, 00:05
Coronavaccins zijn veilig te gebruiken door zwangere vrouwen. Dat is nog eens duidelijk bevestigd door onderzoeken onder zowat 65.000 vrouwen die in verwachting zijn, melden het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en de Nederlandse medicijnautoriteit CBG.


Prins Andrew trekt zich terug van sociale media
20 Januari, 00:04
De Britse prins Andrew, tegen wie in de Verenigde Staten een burgerlijke rechtszaak loopt vanwege seksueel misbruik van een minderjarige, heeft woensdag enkele van zijn socialemedia-accounts verwijderd. Vorige week had zijn moeder, koningin Elizabeth, al zijn militaire titels afgenomen.


Factcheckers wereldwijd roepen YouTube op om desinformatie te bestrijden
13 Januari, 00:05
Meer dan 80 factchecking-organisaties van over de hele wereld hebben een open brief naar de directie van YouTube gestuurd. Daarin roepen ze op tot meer doeltreffende maatregelen om desinformatie te bestrijden en bieden ze aan om met het videoplatform samen te werken.


Kim Kardashian voor de rechter wegens promotie cryptomunten
13 Januari, 00:05
Enkele Amerikaanse beroemdheden, onder wie Kim Kardashian, kijken aan tegen een rechtszaak. Ze worden door beleggers ervan beschuldigd hen te hebben misleid door promotie te voeren voor een schimmige cryptomunt.
© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn