NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Staatsgreep Myanmar - Actievoerders in Myanmar roepen op tot algemene staking
8 Februari, 05:00
In Myanmar komen maandag opnieuw mensen op straat om te protesteren tegen de staatsgreep van het leger. Er wordt intussen ook opgeroepen tot een algemene staking.


Voormalig Amerikaans buitenlandminister George Shultz overleden
7 Februari, 19:47
De voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken George P. Shultz is op 100-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het Hoover Institute, de conservatieve denktank waarvan hij jarenlang een gewaardeerd lid was, zondag bekendgemaakt. De Republikein Shultz was in de periode 1982-1989 de invloedrijke buitenlandminister onder president Ronald Reagan.


Zondag geen treinen meer in Nederland
7 Februari, 13:42
De treinen van NS gaan zondag uiteindelijk ook de rest van de dag niet meer rijden in Nederland. NS en ProRail hebben daartoe besloten vanwege het aanhoudende winterweer. De Belgische treinen die richting Nederland rijden stoppen dus voor de rest van de dag aan de grens.


Nederland beleeft eerste sneeuwstorm in ruim tien jaar
7 Februari, 01:48
Nederland zit sinds zaterdagavond officieel met een sneeuwstorm opgezadeld. De laatste keer dat dat gebeurde was in januari 2010.


Huiszoekingen en arrestaties bij Navalny-aanhangers in Rusland
6 Februari, 16:47
In de Russische steden Sint-Petersburg en Vladivostok heeft de politie meerdere supporters van de opgesloten oppositieleider Aleksej Navalny opgepakt. Verschillende huizen zijn doorzocht.


Somalische verkiezingen uitgesteld
6 Februari, 16:47
De Somalische verkiezingen die maandag zouden plaatsvinden, zijn uitgesteld. Dat heeft president Mohamed Abdullahi Farmajo aangekondigd in het parlement.


Test- en vaccinatielocaties dicht in Nederland vanwege code rood voor winterweer
6 Februari, 14:00
Vanwege het barre winterweer wordt morgen niemand in Nederland gevaccineerd tegen het coronavirus. Ook alle testcentra in het land zijn morgen dicht, melden de gezondheidsdiensten.


Fervente Trump-aanhanger Lou Dobbs verliest populair programma op Fox News
6 Februari, 09:08
De Amerikaanse conservatieve nieuwsgroep Fox News heeft het programma van Lou Dobbs geannuleerd op Fox Business. Dobbs was een van de grootste aanhangers van ex-president Donald Trump op de zenders van Fox.


Chinese sonde stuurt haar eerste foto van Mars
5 Februari, 17:04
De Chinese Marsverkenner Tianwen-1 heeft vandaag zijn eerste foto van de Rode Planeet doorgestuurd, zo heeft het Chinese ruimtevaartbureau (CNSA) meegedeeld.


Golden Earring stopt door ziekte George Kooymans
5 Februari, 15:46
De Nederlandse oerrockband Golden Earring stopt ermee. Dat heeft alles te maken met de diagnose ALS die oprichter en gitarist George Kooymans (72) heeft gekregen.


Senaat zet deur open voor het goedkeuren van Bidens coronasteunpakket
5 Februari, 15:11
De Senaat heeft vandaag een begrotingsresolutie goedgekeurd die het voor de Democraten mogelijk maakt om met een simpele meerderheid het coronasteunpakket ter waarde van 1.900 dollar van president Joe Biden goed te keuren. Ze werd in de vroege uurtjes goedgekeurd met 50-50 plus de doorslaggevende stem van de Democratische vicepresident Kamala Harris, melden de Amerikaanse media.


Koe vernoemd naar Spice Girl geveild voor recordbedrag
5 Februari, 14:43
Een koe met de naam 'Posh Spice', naar voormalige Spice Girl Victoria Beckham, is vorige week op een veiling in het Engelse Carlisle verkocht voor een recordbedrag van 262.000 Britse pond (299.000 euro).


Britse plaatselijke verkiezingen in mei gaan door, ondanks coronapandemie
5 Februari, 14:04
Inwoners van Engeland en Wales kunnen in mei gewoon naar de stembus, ondanks de coronapandemie. De regering heeft wel extra maatregelen aangekondigd om te zorgen dat de lokale verkiezingen veilig verlopen. Zo moeten kiezers dit keer een eigen pen of potlood meenemen naar het stemhokje, berichten Britse media. Ook het dragen van mondmaskers in stembureaus is verplicht.


Relaties op dieptepunt, maar EU en Rusland willen ook samenwerken
5 Februari, 11:47
Na de hechtenis van oppositieleider Aleksej Navalny zijn de relaties op een "dieptepunt" beland, maar ondanks de "fundamentele meningsverschillen" van de voorbije jaren kunnen de Europese Unie en Rusland elkaar niet de rug toekeren en moet naar samenwerking worden gestreefd. Die boodschap heeft de hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid Josep Borrell vrijdag gebracht in Moskou.


Proces tegen Navalny wegens laster begonnen
5 Februari, 10:17
In Moskou is vrijdag een nieuw proces begonnen tegen opposant Aleksej Navalny. De hevige Kremlincriticus staat terecht omdat hij "leugenachtige" en "kwetsende" informatie had verspreid omtrent een oud-strijder uit de Tweede Wereldoorlog die vorige zomer in een campagneclip het referendum had verdedigd dat president Vladimir Poetin meer macht heeft gegeven.


VS moet eerste stap zetten voor herstel nucleair akkoord, zegt Iraanse president Rohani
27 Januari, 11:09
De Verenigde Staten moeten de eerste stappen zetten om terug te keren naar het nucleaire akkoord van 2015, maar Iran is bereid om een compromis te sluiten. Dat heeft de Iraanse president Hassan Rohani op de Iraanse staatstelevisie gezegd.


Eerste collectieve actie tegen Franse staat rond "discriminerende identiteitscontroles"
27 Januari, 07:23
Zes ngo's, waaronder Amnesty International, hebben een collectieve actie gestart tegen de Franse staat om een einde te maken aan "discriminerende identiteitscontroles" door de politie. Het is de eerste keer dat zo'n collectieve actie tegen de staat wordt opgestart.


Herman Brood krijgt eigen herdenkingsmunt
27 Januari, 07:23
Zanger Herman Brood krijgt in november zijn eigen herdenkingsmunt. De Koninklijke Nederlandse Munt brengt dan, rond de dag dat Brood 75 jaar geworden zou zijn, drie speciale munten uit als "ode aan een Nederlandse legende". De uitgifte vindt plaats in samenwerking met zijn dochter, Lola Brood.


Coronavirus - Ruim 100 mensen opgepakt tijdens verboden demonstratie Amsterdam
24 Januari, 19:02
De Nederlandse politie heeft zondagmiddag meer dan 100 mensen aangehouden tijdens een demonstratie in Amsterdam die niet was toegestaan. Volgens de gemeente waren er ondanks de dringende oproep om vooral niet te komen en de waarschuwing dat door de politie zou worden opgetreden, naar schatting 1.500 mensen aanwezig bij het protest gericht tegen de coronamaatregelen.


Meerderheidspartijen laten nog niet in kaarten kijken
15 Januari, 11:26
Voor de start van een cruciale ministerraad in Nederland hebben de leden van de meerderheid nog geen duidelijkheid gebracht over het al dan niet voortbestaan van de regering Rutte III. "Ik vind dat ik eerst de discussie in het kabinet moet hebben, voordat ik hier met allerlei bespiegelingen kom", verklaarde eerste minister Mark Rutte (VVD) voor de start van de ministerraad aan de journalisten op het Binnenhof.
© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn