NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Coronavirus - Ruim 100 mensen opgepakt tijdens verboden demonstratie Amsterdam
Zondag, 19:02
De Nederlandse politie heeft zondagmiddag meer dan 100 mensen aangehouden tijdens een demonstratie in Amsterdam die niet was toegestaan. Volgens de gemeente waren er ondanks de dringende oproep om vooral niet te komen en de waarschuwing dat door de politie zou worden opgetreden, naar schatting 1.500 mensen aanwezig bij het protest gericht tegen de coronamaatregelen.


Meerderheidspartijen laten nog niet in kaarten kijken
15 Januari, 11:26
Voor de start van een cruciale ministerraad in Nederland hebben de leden van de meerderheid nog geen duidelijkheid gebracht over het al dan niet voortbestaan van de regering Rutte III. "Ik vind dat ik eerst de discussie in het kabinet moet hebben, voordat ik hier met allerlei bespiegelingen kom", verklaarde eerste minister Mark Rutte (VVD) voor de start van de ministerraad aan de journalisten op het Binnenhof.


Man heeft nog twee pogingen over om fortuin aan bitcoins te ontgrendelen
14 Januari, 06:49
Een programmeur uit San Francisco is zijn wachtwoord om een fortuin aan bitcoins te ontgrendelen vergeten en heeft nog slechts twee pogingen over. De bitcoins zijn momenteel zo'n 220 miljoen dollar waard, schrijft The New York Times.


Voorzitster Nancy Pelosi opent inhoudelijk debat in lagerhuis over impeachment Trump
14 Januari, 06:49
Voorzitster Nancy Pelosi van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft het inhoudelijk debat over een impeachment van president Donald Trump geopend.


Amerikaanse president roept op tot geweldloosheid bij nieuwe demonstraties
14 Januari, 06:49
Scheidend Amerikaans president Donald Trump heeft in verband met mogelijke nieuwe demonstraties naar aanleiding van de eedaflegging van de Democraat Joe Biden opgeroepen dat die zonder geweld zouden verlopen.


Tien arrestaties wegens illegale wapenhandel in Frankrijk
14 Januari, 06:49
In Frankrijk zijn tien mensen, onder wie twee militairen, opgepakt in een groot onderzoek naar illegale wapenhandel. Dat heeft het persagentschap AFP vernomen in gerechtelijke kringen.


Afeztting Trump - Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemt impeachment van president Donald Trump
14 Januari, 06:49
Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd, zo was live op nieuwszender CNN te volgen.


Meerderheidsfractieleider in Huis van Afgevaardigden Hoyer looft vicepresident Pence
14 Januari, 06:49
In zijn slotargumenten tijdens het impeachmentdebat in het Huis van Afgevaardigden heeft de Democratische meerderheidsfractieleider Steny Hoyer woensdag vicepresident Mike Pence lof toegezwaaid.


Coronavirus - Portugal vanaf vrijdag in tweede algemene lockdown
14 Januari, 06:49
Portugal zal vanaf vrijdag aan een tweede algemene lockdown onderworpen worden om de COVID-19-epidemie te beteugelen. De gezondheidscrisis in het land kampt met nieuwe records, zo kondigde premier Antonio Costa woensdag aan.


Meerderheidsfractieleider in Senaat McConnell steunt poging tot impeachment Trump
13 Januari, 13:12
Tot voor kort nog een trouwe bondgenoot van president Donald Trump in het Congres, staat de fractieleider van de Republikeinen achter het initiatief van de Democraten om het Republikeinse staatshoofd een tweede keer in beschuldiging te stellen ("impeachment"), zo heeft de conservatieve zender Fox News gemeld.


Japan weert alle buitenlanders en breidt noodtoestand uit
13 Januari, 12:27
Japan laat binnen afzienbare tijd geen buitenlanders meer toe die niet in het land wonen. Dat heeft premier Yoshihide Suga aangekondigd als maatregel om het coronavirus buiten de deur te houden, zo meldde het persbureau Kyodo. Het is niet duidelijk wanneer het inreisverbod ingaat.


Capitool bestormd - Drie parlementsleden besmet met coronavirus na bestorming Capitool
12 Januari, 17:47
Drie Amerikaanse parlementsleden hebben aangegeven dat ze het coronavirus hebben opgelopen nadat ze met anderen in een ruimte opgesloten gezeten hadden tijdens de bestorming van het Capitool in Washington vorige week.


Trump: "Geen geweld bij inauguratie Biden"
12 Januari, 17:11
Vooraleer hij afreisde naar Alamo in de staat Texas om daar een stuk van de muur aan de grens met Mexio te bezoeken, heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd "geen geweld" te willen in de aanloop naar de inauguratie van de Democraat Joe Biden als president. Het waren zijn eerste uitlatingen in het openbaar sinds de dodelijke bestorming van het Capitool.


Bassist Finse metalband Nightwish stapt op
12 Januari, 17:01
Marko Hietala, de bassist van de Finse symfonische metalband Nightwish, heeft na 20 jaar onverwacht aangekondigd op te stappen. Hij haalt daarvoor mentale problemen en zijn desillusie in de muziekindustrie aan.


Nederland registreert fors meer nieuwe coronabesmettingen
7 Januari, 15:43
Het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft fors meer nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Tussen gisteren- en vanochtend kwamen 9.737 meldingen over positieve testresultaten binnen. Een dag eerder bedroeg het aantal nieuwe gevallen volgens gecorrigeerde cijfers 7.128.


Capitool bestormd - Vrouw die neergeschoten werd overleden aan verwondingen
7 Januari, 07:24
De vrouw die in het Capitool is neergeschoten toen Trump-aanhangers het gebouw binnendrongen, is aan haar verwondingen overleden. Dat melden verschillende Amerikaanse media woensdag, op basis van bronnen bij de veiligheidsdiensten.


Congres bestormd - Twitter bant Trump voor 12 uur en waarschuwt voor permanente ban
7 Januari, 07:24
Twitter acht met de "ongeziene en lopende gewelddadige situatie" in Washington de verwijdering van drie tweets van de afscheidnemende Amerikaanse president Donald Trump nodig omwille van "herhaalde en ernstige schendingen" van Twitters regels. De account @realDonaldTrump is nu twaalf uur geschorst. De microblogsite waarschuwt Trump dat nieuwe inbreuken zullen leiden tot een permanente schorsing van de account.


Capitool bestormd - Congres zal bekrachtiging van verkiezingsuitslag voortzetten
7 Januari, 07:24
Ondanks de bestorming van het Capitool, wil het Amerikaanse Congres woensdagavond (lokale tijd) nog doorgaan met de bekrachtiging van de uitslag van de afgelopen presidentsverkiezingen. Dat heeft Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, duidelijk gemaakt.


Amerikaanse presidentsverkiezingen - Leider Republikeinen in Senaat wil telling woensdag nog afhebben
7 Januari, 07:24
De leider van de Republikeinen in de Senaat, Mitch McConnell, wil dat nog woensdagavond (plaatselijke tijd) de stemmen van de kiesmannen/vrouwen worden geteld. Zodra dat gebeurd is, is de verkiezingswinst van de Democraat Joe Biden officieel bekrachtigd.


Capitool bestormd - Zitting in Senaat hernomen
7 Januari, 07:24
In de Amerikaans Senaat is woensdagavond (lokale tijd) de zitting voor het bekrachtigen van de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen hernomen. Dat melden Amerikaanse media. Ook het Huis van Afgevaardigden zal de draad woensdag weer oppikken.
© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn