NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Verkiezingen Nederland - Partij van Omtzigt niet klaar om regeringsonderhandeling met Wilders op te starten
Vandaag, 00:06
NSC, de partij van Pieter Omtzigt, is nog niet klaar om te onderhandelen over de vorming van een nieuwe Nederlandse regering. Omtzigt heeft die boodschap woensdag overgebracht aan verkenner Ronald Plasterk, zo deelde hij na afloop van dat gesprek mee aan de Nederlandse media.


Landbouw- en milieuorganisaties hand in hand tegen Europese ggo-wetgeving in Brussel
Vandaag, 00:06
Op het Luxemburgplein in Brussel hebben een veertigtal mensen van verschillende landbouw- en milieuorganisaties hand in hand actie gevoerd tegen een Europees voorstel tot nieuwe ggo-richtlijn. Ze vrezen dat een deregulering van ggo's (genetisch gemodificeerde organismes) zal resulteren in het aan banden leggen van de keuzevrijheid voor boeren en consumenten om ggo-vrije voeding te produceren en consumeren.


Ligue 1 - Gourvennec volgt ontslagen Aristouy op bij Nantes
Vandaag, 00:06
Jocelyn Gourvennec is bij de Franse eersteklasser Nantes de opvolger van de eerder op de dag ontslagen Pierre Aristouy, zo maakte de club woensdag bekend. De 51-jarige Fransman ondertekende er een contract tot het einde van het seizoen.


Fourniret - Ex-vrouw Fourniret erkent alle feiten op proces
Vandaag, 00:06
"Ik erken alle feiten." Dat heeft Monique Olivier, de ex-vrouw van seriemoordenaar Michel Fourniret, woensdag gezegd op de tweede dag van het assisenproces in het Franse Nanterre. Olivier staat er terecht voor medeplichtigheid aan ontvoering en moord.


Transformatie moet Belgisch leger voorbereiden op toekomstige conflicten
Vandaag, 00:06
De transformatie die het Belgische leger aan het ondernemen is, moet Defensie klaar maken "voor een eventueel conflict in de komende jaren". Dat heeft woensdag de "patron" van het leger, admiraal Michel Hofman, gezegd tijdens een ontmoeting met enkele journalisten op de generale staf in Brussel. De Chef Defensie (CHOD) maakt zich wel zorgen over de verslechtering van de algemene veiligheidstoestand in de wereld.


OS 2024 - Organisatie zet 400.000 nieuwe tickets te koop
23 November, 00:04
Meer dan 400.000 nieuwe tickets voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs (26 juli-11 augustus) worden vanaf 30 november aangeboden. Dat maakte de Franse organisatie van de Spelen woensdag bekend. Zo'n 7,2 miljoen tickets, op een totaal van 10 miljoen, werden al verkocht.


Rusland heft verbod op dieseluitvoer op
23 November, 00:04
Rusland heeft woensdag het tijdelijke verbod op de uitvoer van diesel opgeheven. In september was het ingevoerd in de strijd tegen de gestegen prijzen aan de pomp in Rusland. Een paar dagen geleden werd het verbod op de uitvoer van benzine al ingetrokken.


Belg overleden tijdens vissen in Cadzand
23 November, 00:03
In Cadzand in Zeeuws-Vlaanderen is woensdag een 69-jarige Belg om het leven gekomen bij het vissen. Dat meldt de Nederlandse politie.


Brug tussen VS en Canada gesloten na explosie
23 November, 00:03
Een brug tussen de VS en Canada is woensdag gesloten na een explosie van een voertuig aan de Amerikaanse kant van de grens. Dat melden de autoriteiten. Amerikaanse media spreken over twee slachtoffers.


Verkiezingen Nederland - Wilders roept andere partijen op tot samenwerking: PVV is "niet meer te negeren"
23 November, 00:03
De extreemrechtse partij PVV is "echt totaal niet meer te negeren bent, door welke partij dan ook". Dat heeft partijleider Geert Wilders woensdagavond verklaard in een eerste toespraak na de exitpolls. Hij riep de andere partijen ook op tot samenwerking.


Explosie Rainbow Bridge: "Niets wijst op een terreurdaad"
23 November, 00:03
De ontploffing op de Rainbow Bridge, een belangrijke grensovergang tussen Canada en de VS, kan niet in verband gebracht worden met terroristische activiteiten. Dat heeft de gouverneur van de staat New York, Kathy Hochul, woensdag bekendgemaakt.


Amnesty hekelt gedwongen uitzettingen uit Angkor in Cambodja
15 November, 00:06
De Cambodjaanse regering heeft de mensenrechten van 10.000 families geschonden door hen onder dwang uit de archeologische site van Angkor te zetten, waar ze al generaties lang wonen, zo stelt Amnesty International dinsdag in een rapport.


Hongarije en Rusland bereiken akkoord over werken aan kerncentrale van Paks
15 November, 00:05
Hongarije en het Russische atoomagentschap Rosatom zijn het eens geworden over een tijdschema voor de lang geplande uitbreiding van de kerncentrale van Paks, 100 kilometer ten zuiden van Boedapest.


Na ontslag Portugese premier: naamgenoot blijkt betrokken bij corruptiedossier
15 November, 00:05
De Portugese premier Antonio Costa, die op 7 november opstapte nadat zijn naam werd genoemd in een corruptiedossier, zou het slachtoffer zijn geworden van een naamfout. Dat berichten de zender Euronews en het Franse weekblad Le Point. Nu blijkt niet hij, maar de minister van Economie met bijna dezelfde naam bij de zaak betrokken te zijn.


Asiel en migratie - Steeds meer asielzoekers komen vanuit Rusland naar Finland
15 November, 00:05
Er komen steeds meer illegale migranten via Rusland aan in Finland. Het Scandinavische land overweegt daarom om het grensverkeer te beperken of zelfs de grensovergangen met Rusland te sluiten. Dat heeft de Finse premier, Petteri Orpo, dinsdag aangekondigd.


Parijs houdt volksraadpleging over duurdere parkeertarieven voor zware SUV's
15 November, 00:04
De stad Parijs gaat op 4 februari een volksraadpleging organiseren over de vraag of er duurdere parkeertarieven moeten komen voor zware SUV's. Dat meldt burgemeester Anne Hidalgo dinsdag. Eerder besliste de Franse hoofdstad al om deelsteps te verbieden na een volksraadpleging.


Wedstrijd tussen Bulgarije en Hongarije gaat dan toch door, maar zonder publiek in Sofia
15 November, 00:04
De EK-kwalificatiewedstrijd van komende donderdag tussen Bulgarije en Hongarije gaat dan toch gewoon door. De wedstrijd zal plaatsvinden in Sofia in plaats van Plovdiv en achter gesloten deuren.


Asiel en migratie - Staatssecretaris de Moor pleit voor gezamenlijke missies naar herkomstlanden
8 November, 00:05
Als het van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) afhangt, moeten er in de toekomst gezamenlijke missies worden georganiseerd naar herkomstlanden. Dat moet die landen enthousiaster maken om hun onderdanen weer op te nemen, indien hun asielaanvraag in ons land wordt afgewezen. En die missies moeten over alle regeringen heen gelden, vindt de staatssecretaris.


Nieuwe zoekacties naar vermiste Emile in Frankrijk
8 November, 00:05
Vier maanden nadat de tweejarige Emile spoorloos verdween in Zuid-Frankrijk, zijn politiediensten nieuwe zoekacties gestart. De huizen van inwoners die op het moment van zijn verdwijning aanwezig waren in Le Vernet worden doorzocht, meldt France Info op basis politiebronnen.


Taliban vragen internationale hulp voor terugkerende Afghanen uit Pakistan
8 November, 00:05
Met het oog op de terugkeer van duizenden Afghaanse vluchtelingen uit Pakistan hebben de taliban opgeroepen tot internationale steun. Afghanistan kan het grote aantal teruggekeerde mensen niet alleen aan, zo maakte het vluchtelingenministerie van de taliban dinsdag bekend op X.
© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn