NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

3M plant zo'n 2.500 ontslagen
Woensdag, 00:09
Het Amerikaanse chemieconcern 3M, dat ook een fabriek heeft in Zwijndrecht bij Antwerpen, zegt dat het wereldwijd ongeveer 2.500 mensen wil ontslaan. De directie verwijst naar de aanhoudende uitdagende macro-economische omgeving. De winst zou dit jaar ook lager uitvallen dan verwacht.


'Close' van Lukas Dhont genomineerd voor Oscar beste buitenlandse film
Woensdag, 00:08
'Close', de tweede langspeelfilm van Lukas Dhont, is genomineerd voor een Oscar in de categorie beste buitenlandse film. Dat is vandaag bekendgemaakt.


Onderzoek naar corruptie van een Golfstaat - Andrea Cozzolino houdt onschuld staande
Woensdag, 00:08
Tijdens een hoorzitting in de commissie Juridische Zaken van het Europees Parlement, heeft Andrea Cozzolino zijn onschuld staande gehouden in de omkopingszaak die in december losbarstte. Het Belgische gerecht, dat het onderzoek naar corruptie en buitenlandse inmenging leidt, vraagt de opheffing van de parlementaire onschendbaarheid van de Italiaan.


'Close' van Lukas Dhont genomineerd voor Oscar beste buitenlandse film
Woensdag, 00:08
'Close', de tweede langspeelfilm van Lukas Dhont, is genomineerd voor een Oscar in de categorie beste buitenlandse film. Dat is vandaag bekendgemaakt.


'Everything Everywhere All At Once' krijgt elf Oscarnominaties
Woensdag, 00:08
De Amerikaanse langspeelfilm 'Everything Everywhere All at Once' heeft elf Oscarnominaties gekregen. Hij leidt daarmee de nominatiedans voor de Duitse oorlogsfilm 'All Quiet on the Western Front' en de Ierse tragikomedie 'The Banshees of Inisherin'. 'Close' van Lukas Dhont slaagde erin een nominatie binnen te halen in de categorie beste buitenlandse film.


Britse overheid verliest 200 niet-begeleide minderjarige migranten uit het oog
Woensdag, 00:06
Tweehonderd niet-begeleide minderjarigen die door de Britse overheid in hotels waren ondergebracht, zijn van de radar verdwenen. Dat blijkt uit een verklaring van de regering, die door de oppositie onder vuur ligt omdat ze de minderjarigen in de steek zou hebben gelaten.


Doomsday Clock nooit eerder zo dicht bij middernacht
Woensdag, 00:06
De wijzers van de beruchte Doomsday Clock, die symbolisch aangeeft hoe dicht de wereld bij een apocalyptisch einde staat, zijn 10 seconden dichter naar middernacht gezet. De klok staat vanaf nu op 23 uur 58 minuten en 30 seconden. De klok heeft in zijn 76-jarige bestaan nog nooit zo dicht bij middernacht gestaan. Dat heeft het Bulletin of the Atomic Scientists in Chicago bekendgemaakt.


Meer dan 1.000 choleradoden in Malawi sinds maart 2022
Woensdag, 00:04
Een cholera-epidemie in Malawi heeft sinds maart 2022 aan meer dan 1.000 mensen het leven gekost,. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid, dat een gebrek aan vaccins betreurt.


Drie mensen doodgeschoten in Amerikaans tankstation
Woensdag, 00:04
In de Amerikaanse staat Washington heeft een man minstens drie mensen doodgeschoten in de winkel van een tankstation. Buiten het tankstation in de westelijke stad Yakima vuurde de man ook nog op een auto, waarbij hij een mogelijk vierde slachtoffer verwondde of doodde. Dat zei politiechef Matt Murray op een persconferentie. De schutter vluchtte vervolgens met die auto.


Aantal illegale binnenkomers in EU op hoogste niveau sinds 2016
14 Januari, 00:07
Het aantal illegale binnenkomsten in de Europese Unie is in 2022 met 64 procent gestegen ten opzichte van het jaar voordien. Daarmee wordt het hoogste niveau bereikt sinds 2016. Zo'n 330.000 mensen zijn de EU binnengekomen en geregistreerd, 45 procent daarvan volgde de Westelijke Balkanroute. Dat laat het Europese agentschap voor de beveiliging van de grenzen, Frontex, weten.


Turkije start onderzoek naar protest met Erdoganpop in Stockholm
14 Januari, 00:07
Openbare aanklagers in de Turkse hoofdstad Ankara zijn vandaag een onderzoek gestart naar een video waarop te zien is hoe een pop die lijkt op de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aan zijn voeten wordt opgehangen in het Zweedse Stockholm.


Kevin Spacey pleit onschuldig aan nieuwe aanklachten over seksueel misbruik
14 Januari, 00:06
De Amerikaanse acteur Kevin Spacey heeft onschuldig gepleit aan zeven nieuwe aanklachten over seksueel misbruik in het Verenigd Koninkrijk. Zeven maanden geleden ontkende hij al gelijkaardige beschuldigingen.


Helft jonge vrouwen in Nederland slachtoffer seksueel grensoverschrijdend gedrag
14 Januari, 00:06
Meer dan de helft van de jonge vrouwen (52 pct) in Nederland was naar eigen zeggen afgelopen jaar slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum.


Britse regering kondigt locatie van twee "groene vrijhavens" aan in Schotland
14 Januari, 00:06
Twee Schotse aanlegplaatsen hebben groen licht gekregen voor de ontwikkeling van een "groene vrijhaven", handelszones zonder de normale invoerbelastingen. De regering zet daarmee door met het plan van voormalig eerste minister Boris Johnson.


Jack Ma geeft controle in Ant Group op
8 Januari, 02:25
De Chinese miljardair Jack Ma heeft zijn controle over Ant Group, het betalingsbedrijf van e-commerceconcern Alibaba, opgegeven. De stemrechten worden verdeeld over de oprichter, het management en personeelsleden, zo maakte het bedrijf zaterdag bekend.


Vierhonderd in Singapore gestrande KLM-passagiers weer naar huis
8 Januari, 02:24
De laatste van de vierhonderd in Singapore gestrande KLM-passagiers kunnen dit weekend weer naar huis. "Alle passagiers zijn inmiddels omgeboekt. Ze vliegen uiterlijk zondag weer terug", laat een woordvoerster van KLM weten aan het Nederlandse persagentschap ANP na berichtgeving door De Telegraaf.


Griekenland arresteerde vorig jaar 1.300 mensensmokkelaars, 250.000 migranten gestopt
8 Januari, 02:21
De Griekse grenswacht heeft vorig jaar langs de Evros, op de grens met Turkije, ongeveer 1.300 vermoedelijke mensensmokkelaars gearresteerd. Ongeveer 256.000 vluchtelingen werden verhinderd de rivier over te steken om de Europese Unie binnen te geraken. Dat heeft de Griekse minister van Burgerbescherming Takis Theodorikakos vandaag gezegd op radiozender Skai.


Colombia: twee verstekelingen dood aangetroffen in landingsgestel
8 Januari, 02:16
Twee verstekelingen in het landingsgestel van een vliegtuig dat van Santiago de Chile naar Bogota vloog, zijn dood aangetroffen. Dat meldt de Colombiaanse luchtvaartmaatschappij Avianca zaterdag.


Twee verdachten aangehouden voor aanval op transformatoren in de VS
5 Januari, 00:06
In de Verenigde Staten zijn gisteren twee mannen aangehouden en in staat van beschuldiging gesteld in het onderzoek naar de aanval op vier transformatoren in de staat Washington, die op kerst plaatsvond.


Protesten Iran - Iraanse leider: "Vrouwen die geen volledige hidjab dragen zijn niet ongelovig"
5 Januari, 00:06
De hoogste religieuze leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, heeft verklaard dat vrouwen die geen volledige hidjab dragen er niet van beschuldigd mogen worden ongelovig te zijn, of antirevolutionair. Dat bericht staatspersagentschap IRNA.
© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn