NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Listen Festival kondigt de tweede reeks artiesten aan
21 Januari, 00:02
Listen Festival 2022 vindt dit jaar plaats van 30 maart tot 3 april op verschillende unieke locaties in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het festival kondigt nu een reeks nieuwe namen en locaties aan.


OS 2022 - Schaatsers met gloednieuwe pakken van oud-rijdster Jelena Peeters in Peking
21 Januari, 00:01
De Belgische schaatsers rijden in Peking in gloednieuwe pakken. De aerodynamische pakken, opvallend geel, zijn ontworpen door tweevoudig olympisch deelneemster Jelena Peeters. Ook vier jaar geleden tekende de vroegere rijdster voor het ontwerp.


Waaslandcross vervangt Polderscross, Parkcross Maldegem krijgt nieuwe datum
14 Januari, 00:03
Er komen enkele aanpassingen aan de kalender van de Ethias Crossen. De Poldercross van 5 februari kan, wegens de coronamaatregelen in Kruibeke, niet plaatsvinden. De Parkcross van Maldegem, voorzien op 2 februari, verhuist echter naar die datum. De Waaslandcross van Sint-Niklaas, van zaterdag 19 februari, wordt de afsluiter in de reeks van de Ethias Crossen.


Renaud Emond keert terug naar Standard
14 Januari, 00:03
Renaud Emond verdedigt opnieuw de kleuren van Standard. De club uit Luik heeft bekendgemaakt dat de 30-jarige Belgische aanvaller na twee seizoenen bij FC Nantes terugkeert naar Sclessin.


David Goffin treft met Daniel Evans "lastige tegenstander" in de eerste ronde van het Australian Open
14 Januari, 00:02
David Goffin (ATP-45) neemt het volgende week in de eerste ronde van het Australian Open op tegen de 31-jarige Brit Daniel Evans (ATP-26). "Geen makkelijke loting", beseft Goffin. "Dat risico loop je nu eenmaal als je geen reekshoofd bent."


Twee matchen achter gesloten deuren voor Standard, zege Charleroi bevestigd
14 Januari, 00:02
Standard moet twee wedstrijden achter gesloten deuren afwerken. De Luikse club wordt bestraft omdat fans op 5 december tijdens de wedstrijd tegen Charleroi het veld met vuurpijlen bekogelden.


WRT legt Valentino Rossi officieel vast
14 Januari, 00:02
Het Belgische WRT-team heeft vandaag aangekondigd dat voormalig MotoGP-legende Valentino Rossi zal deelnemen aan de GT World Challenge Europe, en dus ook aan de 24 Uur van Spa-Francorchamps.


De Bleeker giet begroting in infografiek
7 Januari, 00:02
Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker heeft de federale begroting in een infografiek gegoten. Dat moet het cijferwerk voor iedereen begrijpelijker maken.


Regen, smeltende sneeuw en in de Ardennen zelfs sneeuwbuien
7 Januari, 00:02
Het blijft namiddag overwegend droog. Morgen wordt het wisselvallig met buien van regen, smeltende sneeuw of stofhagel. In de Hoge Ardennen sneeuwbuien. En in het weekend en begin volgende week nog perioden van regen of buien, in de Hoge Ardennen nog geregeld winterse neerslag. Dat meldt het KMI.


Walter van den Broeck (80) draagt archief over aan Letterenhuis
7 Januari, 00:01
Auteur Walter van den Broeck (80) heeft zijn archief overgedragen aan het Letterenhuis in Antwerpen. Het archief omvat onder meer de volledige literaire productie van de roman- en toneelschrijver en heel wat correspondentie.


Tien arrestaties na schermutselingen voor Kameroense ambassade in Vorst
7 Januari, 00:00
Bij schermutselingen voor de Kameroense ambassade, tussen tegenstanders van president Paul Biya en andere Kameroeners, heeft de politie tien mensen opgepakt. Dat bevestigt Sarah Frederickx, woordvoerster van de politiezone Brussel-Zuid.


Minister Somers verdedigt besluit in privatiseringsdossier Oostende
7 Januari, 00:00
Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) vond het niet wenselijk om het besluit over de privatisering van de thuiszorgdiensten van het OCMW in Oostende te vernietigen. Dat zegt zijn woordvoerder in een reactie op de beschuldigingen van Vooruit Oostende en de vakbonden ACV en ACOD. Die laatsten beschuldigden de minister van onwettig tussenkomen in het dossier.


Meerderheid gaat niet in op vraag PVDA voor buitengewone zitting over cultuursector
31 December 2021, 00:01
De federale regering zal volgende week in het parlement nog geen uitleg komen geven over de sluiting van de cultuursector. Oppositiepartij PVDA had daar om gevraagd, naar aanleiding van het arrest van de Raad van State. "De regering minacht het parlement en weigert verantwoording af te leggen over de aanpak van de pandemie", reageert PVDA-kamerlid Sofie Merckx fors.


Extra personeel om toezicht te houden op Nederlandse toestroom in Antwerpen-Centraal
31 December 2021, 00:01
Om de enorme reizigersstroom van Nederlandse toeristen tijdens deze eindejaarsperiode naar Antwerpen en weer terug in goede banen te leiden, zetten de federale politie, de lokale politie en Securail extra personeel in om toezicht te houden. Gisteren was een voorlopige recorddag met 7.600 Nederlanders die per trein naar ons land trokken.


Helft meer tijdelijke huisverboden voor intrafamiliaal geweld dan vorig jaar
31 December 2021, 00:01
In 2021 zijn in Vlaanderen ruim 320 tijdelijke huisverboden opgelegd om explosieve gezinssituaties van huiselijk geweld te ontmijnen. Dat is de helft meer dan vorig jaar (217). Dat blijkt uit recente cijfers van Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA). Voor het eerst zal er daarom permanentie zijn in de Vlaamse Justitiehuizen tijdens de kerstvakantie.


Gert Stas (Vooruit) wil bekijken hoe gemeenteraad Heeren definitief kan afzetten
31 December 2021, 00:01
Vooruit-fractieleider in de gemeenteraad van Sint-Truiden Gert Stas reageert tevreden op de beslissing van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) om de Truiense burgemeester Veerle Heeren (CD&V) in februari voor een periode van zes maanden te schorsen. Volgens hem moet nu gekeken worden of de gemeenteraad Heeren definitief kan afzetten, "want voor de Truienaar is het belangrijk dat er terug rust in de stad komt".


Brusselse regering koopt complex om transmigranten in onder te brengen
31 December 2021, 00:01
De Brusselse regering koopt een gebouwencomplex in Haren om er een opvang- en doorverwijscentrum voor transmigranten in Brussel van de maken. Dat maakt minister-president Rudi Vervoort (PS) bekend. Federaal staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi spreekt van een "bijzonder ondoordachte beslissing".


Waals parlement keurt begroting en belastingdecreet goed
23 December 2021, 00:03
Het Waalse parlement heeft woensdagavond de begroting voor 2022 goedgekeurd. De leden van de meerderheidspartijen PS, MR en Ecolo steunden de tekst, de oppositiepartijen cdH en PTB stemden tegen.


Coronavirus - Jeugdsector kent hoogste aantal besmettingen, ook stijging bij fitness en sportwedstrijden
23 December 2021, 00:03
De kinder- en jongerensectoren, zoals het onderwijs en de kinderopvang, tellen nog steeds het hoogste aantal coronabesmettingen. Dat blijkt uit het jongste rapport van het team van professor Lode Godderis (KU Leuven). In de fitnesscentra en bij sportwedstrijden is een stijging van het aantal besmettingen opgetekend.


Vlaams begrotingsdebat - "Waar is het geld voor het stikstofdossier in de Vlaamse begroting?"
23 December 2021, 00:02
Waar zijn in de begroting de middelen terug te vinden voor de aanpak van het stikstofdossier? Dat vroeg Bruno Tobback van Vooruit woensdag in het luik Omgeving van het begrotingsdebat in het Vlaams Parlement.
© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn