NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Ricus Jansegers wordt nieuwe directeur Content van VRT
Gisteren, 15:49
Ricus Jansegers wordt de nieuwe directeur Content van de VRT. Dat heeft de raad van bestuur beslist op voordracht van CEO Frederik Delaplace. In die functie zal hij het creatieve aanbod van de openbare omroep op alle platformen verder ontwikkelen. Jansegers volgt Peter Claes op die de VRT begin 2020 verliet. Dat meldt de VRT.


Jupiler Pro League - Standard komt opnieuw top vier binnen na zege in Waalse derby tegen Charleroi
Zondag, 19:48
Standard heeft zondagavond op de 21e speeldag in de Jupiler Pro League de Waalse derby tegen Sporting Charleroi met 3-2 (rust: 2-1) gewonnen.


Tielemans loodst Leicester voorbij Brentford naar achtste finales FA Cup
Zondag, 17:01
Leicester City heeft zich deze namiddag geplaatst voor de achtste finales van de FA Cup.


Samson & Marie wagen zich aan TikTok
Vrijdag, 14:13
Nu de populaire tv-hond Samson met Marie Verhulst een nieuw en jonger baasje heeft, gaat het programma ook helemaal mee met zijn tijd. Fans kunnen Samson & Marie vanaf nu dan ook volgen op de social media app TikTok. Dat schrijft het Nieuwblad vandaag, nadat het duo zelf de aankondiging deed op TikTok.


Organisatie achter Blues Peer failliet verklaard
Vrijdag, 13:31
De ondernemingsrechtbank in Hasselt heeft gisteren de vzw Break-Away uit het Limburgse Peer, organisator van het festival Blues Peer, failliet verklaard. Dat schrijft Het Belang van Limburg en het nieuws wordt door de aangestelde curatoren aan Belga bevestigd.


Weerbericht - Droog en later op de dag ook opklaringen
Vrijdag, 06:31
Het is vrijdag meestal droog met eerst veel hoge wolken. Later komen er vanuit het westen opklaringen. Vooral in het uiterste oosten van het land kan nog neerslag vallen, onder de vorm van regen of sneeuw. De maxima schommelen tussen 1 en 5 graden ten zuiden van Samber en Maas en rond 6 of 7 graden elders. Dat meldt het KMI.


Roep om bijkomende Europese sancties tegen Rusland na arrestatie Navalny
Donderdag, 18:00
Het Europees Parlement dringt er bij de lidstaten op aan om bijkomende sancties op te leggen tegen Rusland na de arrestatie van oppositieleider Aleksej Navalny. In een vandaag goedgekeurde resolutie vragen de parlementsleden onder meer sancties tegen de oligarchen die banden hebben met het Kremlin.


Brusselse politierechtbank stelt wettelijkheid mondmaskerplicht in vraag
Donderdag, 18:00
Een man die augustus in Anderlecht geverbaliseerd werd omdat hij geen mondmasker droeg, is door de Brusselse politierechtbank vrijgesproken. Volgens de politierechtbank is er voor de mondmaskerplicht immers geen wettelijke basis. Dat meldt Sudpresse en blijkt uit het vonnis van de politierechtbank. Grondrechtenspecialist en professor aan de Universiteit Saint-Louis in Brussel, Jogchum Vrielink, ziet in het vonnis vooral een aansporing om werk te maken van een zogenaamde 'coronawet'.


Brusselse PS spreekt Verlinden aan over racistische politievideo
Donderdag, 11:42
"Mevrouw de minister van Binnenlandse Zaken, we hebben een nationaal verzoeningsproject nodig, en snel." Met die woorden lanceert de voorzitter van de Brusselse PS, Kamerlid Ahmed Laaouej, een oproep aan minister Annelies Verlinden nadat een video opgedoken is van twee Brusselse agentes die zich te buiten gaan aan racistische en homofobe commentaren.


Coronavirus - Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen daalt traag verder
Donderdag, 05:24
Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land is in de periode tussen 11 en 17 januari opnieuw gedaald in vergelijking met de week ervoor. Gemiddeld werden per dag 1.972,9 nieuwe besmettingen vastgesteld, een daling met 6 pct. Dat blijkt donderdagochtend uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.


Een op de drie Belgische consumenten van plan om elektrische auto te kopen
Woensdag, 23:48
De trend richting elektrische auto's wordt sterker en meer dan een op de drie Belgische consumenten is van plan om een elektrische of hybride auto te kopen. Dat blijkt uit Deloitte's 2021 Global Automotive Consumer Study, een bevraging van ruim 24.000 consumenten in 23 landen, onder wie ruim duizend Belgen. Van de ondervraagde Belgen zegt 91 procent bovendien dat de coronacrisis geen impact heeft op het soort auto dat ze van plan zijn te kopen.


Woensdag, 21:42
"Factuur van half miljard voor zonnepanelen kan nog fors omlaag"
Woensdag, 16:48
De factuur voor het nieuwe compensatiemechanisme voor eigenaars van zonnepanelen met een digitale meter kan mogelijk nog worden gehalveerd. Dat zegt Vlaams Parlementslid Robrecht Bothuyne (CD&V), een van de architecten van de vernietigde regeling met de virtueel terugdraaiende teller.


Pfizer wijst voor zijn leveringsovereenkomst naar dosissen in plaats van flacons
Woensdag, 16:48
Pfizer levert minder van zijn coronavaccin aan ons land -voor Vlaanderen gaat het volgende week om 42 procent minder- en het bedrijf verwijst daarvoor naar de nieuwe bijsluiter. Uit elke flacon kunnen immers zes in plaats van vijf dosissen gehaald worden. "Onze leveringsengagementen zijn steeds gebaseerd op de levering van doses, niet op flacons, in overeenstemming met onze overeenkomsten met de Europese Unie", luidt het vandaag in een persbericht.


Komende twee weken toch (beperktere) vaccinaties in ziekenhuizen
Woensdag, 13:18
Het personeel op de spoedafdelingen en intensieve zorgen van de 13 HUB-ziekenhuizen zal dan toch in de komende twee weken gevaccineerd worden. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) gezegd in VRT-Journaal en bij VTM Nieuws. Gisteren werd de pas opgestarte vaccinatie van ziekenhuispersoneel stopgezet omdat fabrikant Pfizer minder vaccins kan leveren dan voorzien.


Stroompanne treft inwoners van Smeermaas bij Lanaken
19 Januari, 21:13
Inwoners van het dorp Smeermaas bij Lanaken zijn dinsdagavond sinds 18 uur getroffen door een stroompanne. Kort na 18 uur viel de elektriciteit uit door een defect aan een stroomcabine aan de kerk in het hart van het dorp, aldus burgemeester Marino Keulen (Open Vld). Netbeheerder Fluvius ging meteen ter plaatse om het probleem op te lossen. Na een dik uur was het gedeeltelijk opgelost, maar om 21 uur had een deel van de bewoners nog altijd geen elektriciteit.


Michel Barnier wordt raadgever Ursula von der Leyen voor Verenigd Koninkrijk
19 Januari, 17:00
Michel Barnier, de hoofdonderhandelaar voor de Europese Unie bij de brexit, wordt op 1 februari speciaal raadgever van Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. De zeventigjarige Fransman zal toekijken op de implementatie van het akkoord dat met het Verenigd Koninkrijk werd gesloten.


Lorin Parys: "Boetes voor wie zich niet laat testen al voorzien in Vlaams decreet"
19 Januari, 17:00
Vlaams parlementslid Lorin Parys (N-VA) begrijpt niet waarom de federale regering aan de deelstaten vraagt om een boetesysteem uit te werken voor mensen die zich niet willen laten testen. "Die sancties zijn al voorzien in het decreet dat het Vlaams Parlement vorige maand heeft goedgekeurd, nota bene door dezelfde partijen die de vraag nu stellen", zegt Parys.


Energieleverancier Mega "verrast" door onderzoek economische inspectie
19 Januari, 07:54
De energieleverancier Mega zegt verrast te zijn door de aankondiging dat de economische inspectie een onderzoek zal voeren naar zijn beleid rond slapende contracten. Wij werken in overeenstemming met de wet, reageert het bedrijf. Het heeft naar eigen zeggen ook een actieplan om de transparantie te verbeteren.


Brandweer hele nacht ter plaatse gebleven na dakbrand in Bozar
19 Januari, 07:12
De dakbrand die gisterennamiddag ontstaan was in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten, was rond 21.30 uur volledig geblust. De meeste brandweerploegen hebben de plaats verlaten rond middernacht, maar een autopomp is de hele nacht ter plaatse gebleven om heropflakkeringen te voorkomen en al het gebruikte materiaal te verzamelen. Dat meldt de Brusselse brandweer vanochtend.
© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn