NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Gratis concert van Franse band Indochine op Brusselse Grote Markt al volzet
Woensdag, 00:03
De Franse pop-, rock- en new waveband Indochine palmt op zaterdag 25 september de Grote Markt van Brussel in voor een gratis concert. Enkele minuten na de bekendmaking waren alle plaatsen al gereserveerd. Indochine viert in Brussel zijn veertigste verjaardag.


23 schadelijke pesticiden aangetroffen in Belgische slaapkamers
Woensdag, 00:03
Uit een Europees onderzoek naar schadelijke pesticiden in het stof in onze slaapkamers, blijkt dat maar liefst 23 schadelijke pesticiden werden aangetroffen in Belgische slaapkamers. Sommige pesticiden zijn mogelijk kankerverwekkend of schadelijk voor de vruchtbaarheid. Het onderzoek werd gevoerd door het Europese burgerinitiatief Red Bijen en Boeren.


Federale coronamaatregelen waren goed voor 24,2 miljard euro
Woensdag, 00:03
De verschillende coronamaatregelen die de federale regering in 2020 en 2021 heeft genomen, hebben tot nu toe 24,2 miljard euro gekost. Dat blijkt uit cijfers die staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) in de bevoegde Kamercommissie heeft bekendgemaakt.


Staatssecretaris Mahdi bezoekt asielzoekers die helpen op WK wielrennen
Woensdag, 00:02
In Brugge heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) vandaag een bezoek gebracht aan asielzoekers die een handje toesteken op het WK wielrennen. Via het project 4You, in samenwerking met Refu Interim, werken onder de duizenden vrijwilligers bij het WK ook een dertigtal anderstalige nieuwkomers, onder wie asielzoekers.


Kursaal Oostende stelt programma 'Kursaal Classics' voor
Woensdag, 00:02
Kursaal Oostende heeft haar programma voor 'Kursaal Classics' voorgesteld. Na een coronajaar neemt Kursaal de draad van klassieke concerten terug op. Programmator Frank Pauwels stelde een gevarieerd programma samen waarin onder meer Beethoven een belangrijke rode draad vormt.


Europees Parlement hamert op vrij verkeer voor regenboogfamilies
15 September, 00:03
Regenboogfamilies en paren van hetzelfde geslacht moeten van dezelfde rechten genieten als anderen wanneer ze gebruikmaken van hun recht op vrij verkeer in de Europese Unie. Daarop hamert het Europees Parlement.


Hasseltse Jeneverfeesten vinden plaats in afgebakende zones en coronapas is verplicht
15 September, 00:03
De Hasseltse Jeneverfeesten vinden na een jaar afwezigheid opnieuw plaats, met name op zaterdag 16 en zondag 17 oktober. In een aantal afgebakende zones, de Jeneverpleinen, moeten bezoekers over een Covid Safe Ticket (CST) beschikken. "De Jeneverfeesten zijn dit jaar onze bevrijdingsfeesten", zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA).


Brusselse besmettingscijfers stabiliseren zich op hoog niveau
15 September, 00:03
De Brusselse besmettingscijfers lijken de afgelopen week gestabiliseerd te zijn. Volgens Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie, is dat vooral te wijten aan het afnemende aantal reizigers dat terugkeert uit een rode zone. Toch blijven de cijfers hoog.


Brussel haalt opnieuw vooropgestelde doelstelling van 16.000 prikken niet
15 September, 00:03
Voor de derde week op rij werden er in het Brussels gewest ongeveer 10.000 nieuwe eerste dosissen van een coronavaccin toegediend. Dat is niet voldoende, want de doelstelling was om elke week 16.000 eerste prikken te zetten. Toch verwacht de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie de komende weken nog een stijging in de vaccinatiecijfers.


Verdachte opgepakt die homofobe stickers plakte in Antwerpen
15 September, 00:03
De Antwerpse politie heeft deze voormiddag een man gearresteerd die er van verdacht wordt op verschillende plaatsen in Antwerpen stickers te hebben verspreid met een anti-LGBTQI+-boodschap. Dat meldt de politie.


Taskforce Vaccinatie buigt zich donderdag over derde coronaprik
15 September, 00:02
Het advies van de Hoge Gezondheidsraad (HGR) over een eventuele boosterprik voor mensen met comorbiditeit of ouderen zal normaal gezien donderdag worden voorgelegd aan de Taskforce Vaccinatie. Dat meldt Sofie Verdoodt, de woordvoerder van de HGR.


Vlaamse amateurmuziekorganisatie zet heropening muziekleven feestelijk in met 'Weerklank'
15 September, 00:02
De Vlaamse amateurmuziekorganisatie VLAMO organiseert op zondag 19 september 'Weerklank'. Met het evenement, dat op minstens 25 locaties in Vlaanderen en daarbuiten zal plaatsvinden, zal er opnieuw orkestmuziek weerklinken op straten en pleinen na de maandenlange oorverdovende stilte door de coronabeperkingen.


Charter moet digitale kloof verkleinen
15 September, 00:02
Vandaag is in Brussel een charter voor digitale inclusie ondertekend, waarbij enkele tientallen organisaties zich engageren om de digitale kloof in ons land te verkleinen. Het initiatief gaat uit van DigitAll, waarvan de bank BNP Paribas Fortis en telecomoperator Proximus de drijvende krachten zijn. Intussen hebben zich al negentien bedrijven, zeven overheidsdiensten en een achttal sociale organisaties achter het initiatief geschaard.


Medicatie halen bij apotheek kan binnenkort volledig papierloos
15 September, 00:02
Vanaf morgen kan een arts een medicatievoorschrift meegeven zonder dat daar nog een papieren spoor van is. Op basis van eID, rijksregisternummer of een bewijs van het voorschrift op een smartphone weet de apotheker exact welke medicatie werd voorgeschreven. Wie wil, kan nog steeds een papieren bewijs meekrijgen.


Noodweer - Rode Kruis gaat 11 miljoen verdelen onder de meest kwetsbare slachtoffers overstromingen
15 September, 00:02
Het Rode Kruis Vlaanderen en zijn Waalse tegenhanger Croix-Rouge de Belgique (CRB) hebben bijna 40 miljoen euro ingezameld na de overstromingen in juli. Dat heeft het CRB dinsdagavond bekend gemaakt.


IsoHemp opent nieuwe fabriek in Fernelmont
15 September, 00:02
Het Waalse IsoHemp, marktleider in het vervaardigen van hennepblokken voor de bouw, heeft dinsdag een nagelnieuwe fabriek in gebruik genomen in Fernelmont in de provincie Namen. Daarmee speelt het bedrijf in op de toenemende vraag en de strikte kwaliteitsstandaarden.


Brusselse beurs - Bel20-index verliest halve procent
8 September, 00:02
De Brusselse beurs gaf dinsdag een beetje terrein prijs. De Bel20-index zakte 0,47 procent tot 4.294,47 punten.


Beroep Gent - Zaak verkoop OCMW-gronden aan Fernand Huts uitgesteld naar 2023
8 September, 00:02
Het hof van beroep in Gent heeft de zaak rond de verkoop van 72 percelen landbouwgrond in Nederland opnieuw uitgesteld. Fernand Huts kocht de gronden van het Gentse OCMW in 2016., maar een landbouwer vroeg om de verkoop nietig te laten verklaren. Volgens hem ging het om staatssteun. Het hof vroeg advies aan de Europese commissie en nu dat advies er is, wordt de zaak uitgesteld naar september volgend jaar.


SnowWorld breidt uit naar Frankrijk
8 September, 00:02
Skihallenuitbater SnowWorld breidt uit naar Frankrijk. De onderneming die onder meer indoorskibanen in het Nederlandse Zoetermeer en Landgraaf uitbaat, gaat nu ook een skihal bij de Franse stad Metz uitbaten. De Belgische ondernemer Marc Coucke is meerderheidsaandeelhouder van SnowWorld.


Coronavirus - Federale overheid en deelstaten komen uitbreiding gebruik Covid Safe Ticket overeen
8 September, 00:02
De federale overheid en de deelstaten hebben dinsdagavond een samenwerkingsakkoord goedgekeurd dat een breder gebruik van het Covid Safe Ticket mogelijk moet maken. Dat bevestigen verschillende bronnen aan Belga.
© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn