NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

"Alternatieven voorzien voor uit Brussel bannen van auto"
29 Mei 2018, 16:48
MR-vicepremier en voorzitter van de Brussels federatie van de Franstalige liberalen Didier Reynders heeft in de Franstalige zakenclub Cercle de Lorraine in Brussel een vernietigend beeld geschetst van het mobiliteitsbeleid in het Brussels gewest. Voor het uit de hoofdstad bannen van de auto, moeten er alternatieve oplossingen worden voorzien, verklaarde hij.


"Redenen om te denken dat het om een terreuraanslag zou kunnen gaan"
29 Mei 2018, 13:30
Het onderzoek naar de schietpartij van vanmorgen is overgedragen aan het federaal parket. Dat heeft woordvoerder Eric Van der Sijpt gemeld. "Er zijn redenen om te denken dat het om een terreuraanslag zou kunnen gaan", aldus het parket, dat verder geen details geeft.


Groenen willen werkloosheidsuitkering voor wie zelf ontslag neemt
29 Mei 2018, 12:18
Ecolo-Groen wil dat werknemers die zelf ontslag nemen recht krijgen op een werkloosheidsuitkering, zodat ze hun carriŤre een nieuwe wending kunnen geven zonder al te groot financieel risico. De groene fractie dient daarvoor in de Kamer een wetsvoorstel in.


Drie op de vier ouders ervaren meer stress tijdens blok van kinderen
29 Mei 2018, 12:00
Drie kwart van de ouders ervaart meer stress dan normaal tijdens de examenperiode van hun kinderen. Dat blijkt uit een enquÍte die Teleblok, de gratis anonieme chatlijn van de Christelijke Mutualiteit, in samenwerking met radiozender MNM heeft afgenomen bij 1.279 ouders en 2.228 studenten.


Fors meer klachten over discriminatie op het werk bij zwangerschap en moederschap
29 Mei 2018, 10:30
Het Instituut voor gelijkheid van vrouwen en mannen heeft vorig jaar fors meer klachten gekregen over discriminatie op het werk van moeders of zwangere vrouwen. Het aantal meldingen is verdubbeld in vergelijking met 2016, zegt het instituut in een mededeling.


Ochtendspits verloopt normaal
29 Mei 2018, 09:00
Na het zeer moeizaam verkeer van gisteren door de gelijktijdige sluiting van drie tunnels in Brussel, verloopt de ochtendspits vandaag zo goed als normaal. Dat meldt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. "De mensen hebben hun lesje geleerd", aldus de woordvoerster.


Gezin in Aleppo trekt naar EU-Mensenrechtenhof tegen Belgische weigering visum
29 Mei 2018, 09:00
Een gezin met kinderen uit het Syrische Aleppo leidt een zaak in tegen BelgiŽ bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens omdat het geen visum kreeg om in BelgiŽ asiel aan te vragen. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) via Twitter en Facebook.


450 miljoen om groeibedrijven in BelgiŽ te houden
29 Mei 2018, 09:00
Minister van FinanciŽn Johan Van Overtveldt (N-VA) nodigt privť≠investeerders uit om een nieuw durffonds van 450 miljoen euro mee te beheren. Het zogenaamde dakfonds moet jonge ≠groeibedrijven in BelgiŽ houden. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen.


Paar tiental oproepen in zuiden van West-Vlaanderen na onweer
29 Mei 2018, 08:42
De brandweerzones Fluvia en Westhoek hebben in totaal een twintigtal oproepen te verwerken gekregen na het onweer van vanochtend. Het ging om wateroverlast en enkele blikseminslagen.


Weerbericht - Opnieuw kans op felle onweersbuien
29 Mei 2018, 07:12
Dinsdagochtend is er kans op buien over het westen en langs de Franse grens. Daarna is het tijdelijk droog, maar in de namiddag verschijnen er opnieuw onweersbuien. Plaatselijk valt er flink wat neerslag in korte tijd en hier en daar gaat het ook hagelen. De maxima schommelen van 21 of 22 graden aan de kust en in de Hoge Ardennen tot 29 graden in de Kempen. Dat meldt het KMI.


Kom op tegen Kanker wil zorg op maat voor jongvolwassen kankerpatiŽnten
29 Mei 2018, 06:54
Kom op tegen Kanker wil zorgverleners, werkgevers en beleidsmakers bewustmaken van de behoeften van adolescenten en jongvolwassenen met kanker en vraagt voor hen zorg op maat. Kanker bij jonge mensen tussen 16 tot 35 is uitzonderlijk. Het gaat met 955 diagnoses per jaar om 2 procent van alle kankergevallen. Kom op tegen Kanker organiseert vandaag/dinsdag in Mechelen het congres "Jong & Kanker?!". Dat is het eerste congres in Vlaanderen over de zorg voor kankerpatiŽnten tussen 16 en 35 jaar.


Noodnummer 1722 geactiveerd vanaf 18 uur
28 Mei 2018, 17:54
Vandaag vanaf 18 uur activeert de FOD Binnenlandse Zaken het noodnummer 1722 voor niet-dringende brandweeroproepen. De stap volgt op de aankondiging van een code oranje door het KMI voor zwaar onweer vanavond en vannacht.


De Croo legt ngo's ethische code op
28 Mei 2018, 17:54
Na het schandaal met de Britse tak van Oxfam in HaÔti, legt minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open Vld) de Belgische ngo's een ethische code op. 11.11.11, de koepelorganisatie van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging, is tevreden dat er een charter komt dat voor de hele sector geldt. Dat zegt directeur Bogdan Vanden Berghe.


Dan toch geen klacht ouders Mawda tegen Francken en De Wever
28 Mei 2018, 11:12
Er komt geen klacht van de ouders van Mawda, het meisje dat omkwam door een politiekogel, tegen Theo Francken en Bart De Wever. Dat zegt Mieke Van den Broeck, advocate van Progress Lawyers Network dat de ouders van Mawda vertegenwoordigt.


"Iedereen tegen Kanker"-campagne brengt 3.604.335 euro op
27 Mei 2018, 23:12
De "Iedereen tegen Kanker"-campagne heeft 3.604.335 euro opgebracht, een recordopbrengst voor de Kom op tegen Kanker-campagne. Dat is bekendgemaakt tijdens de slotshow van de campagne op Eťn.


Wagen vliegt uit de bocht en eindigt op zijn dak op oprit
27 Mei 2018, 21:42
In Westrozebeke is een bestuurder zondag gewond geraakt nadat hij de controle over zijn stuur verloren was. De wagen reed door de tuin van een huis en belandde op zijn dak op de oprit. De brandweer moest de bestuurder bevrijden.


Noodweer - Modderstroom in Diets-Heur bij Tongeren en wateroverlast in straten van Lanaken
27 Mei 2018, 19:36
Hevige onweersbuien hebben de nodige overlast veroorzaakt in onder meer Diets-Heur (Tongeren), Lanaken en Maasmechelen. Door de hevige regenval ontstond er in Diets-Heur een modderstroom, die straten en erven van woningen met een laag smurrie bedekte. De laag modder drong ook enkele huizen binnen.


20 km door Brussel - Rode Kruis verzorgde bijna 500 mensen
27 Mei 2018, 16:18
Ongeveer 470 mensen die zondag deelgenomen hebben aan de 20 km door Brussel, hadden verzorging nodig. Dat meldt Nancy Ferroni, de woordvoerster van het Rode Kruis. Een twintigtal gevallen had duidelijk te maken met de hitte, gekoppeld aan de forse inspanningen. Een vijftiental mensen werd overgebracht naar een ziekenhuis voor verdere verzorging. Volgens verschillende media moest ťťn man met hartproblemen gereanimeerd worden.


"Google Maps van de 17e eeuw" voor 600.000 euro geveild in Brussel
27 Mei 2018, 15:06
Een uitzonderlijk goed bewaarde eerste uitgave van de "Atlas Maior" van de Nederlandse cartograaf Blaeu is voor 600.000 euro (inclusief kosten) onder de hamer gegaan. Het elfdelige werk, dat ook wel omschreven wordt als de "Google Maps van de zeventiende eeuw", werd gekocht door een Belgische privťverzamelaar, zo deelt het Brusselse veilinghuis Arenberg Auctions zondag mee.


Circa 200 mensen hadden ter plaatse verzorging nodig tijdens 20 km door Brussel
27 Mei 2018, 15:06
Zo'n 200 mensen die deelnamen aan de 20 km door Brussel hadden verzorging nodig, dat meldt een woordvoerder van het Rode Kruis. Een twintigtal gevallen had duidelijk te maken met de hitte, gekoppeld aan de forse inspanningen. Een tiental mensen werd overgebracht naar een ziekenhuis voor verdere verzorging.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2020 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn