NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Privacytoezichthouder maakt zich zorgen over AI-chatbots voor kinderen
Woensdag, 00:08
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft bij een techbedrijf navraag gedaan naar een chatbot in een app. De privacytoezichthouder wil weten hoe de chatbot persoonsgegevens verwerkt. Om welke app het gaat, zegt de toezichthouder niet. Wel is duidelijk dat de chatbot populair is bij kinderen.


KPN in wachtkamer gezet bij overname Youfone: eerst onderzoek nodig
Woensdag, 00:08
KPN mag telecomprovider Youfone niet zomaar overnemen. Toezichthouder ACM wil eerst onderzoeken of er na de deal nog genoeg concurrentie overblijft.


WhatsApp komt met kanalen om berichten met grote groepen volgers te delen
Woensdag, 00:08
WhatsApp-gebruikers kunnen voortaan updates van bekende personen of organisaties ontvangen door hun WhatsApp-kanalen te volgen. Het is geen groepsgesprek: volgers kunnen de berichten alleen lezen.


NU+ | Zo verdienen techgiganten als Google geld met jouw data
Woensdag, 00:08
Grote techbedrijven als Google en Facebook-moederbedrijf Meta kennen ons ontzettend goed. Op basis van ons kijkgedrag, onze zoekgeschiedenis en hoe we scrollen en liken op Facebook verzamelen ze (vaak) ongemerkt veel informatie. Niet voor niets natuurlijk: zo verdienen de techgiganten hun geld.


Politie krijgt negen maanden om problemen met C2000-netwerk op te lossen
Woensdag, 00:08
De Nederlandse Arbeidsinspectie eist dat de korpsleiding de problemen met het C2000-communicatienetwerk voor 8 juni 2024 oplost. Door storingen en andere problemen kunnen agenten op straat niet op het netwerk vertrouwen. Daardoor kunnen ze niet altijd veilig hun werk doen.


Musk pleit tijdens gesprek met techleiders voor 'scheidsrechter voor AI'
Woensdag, 00:08
Leiders van belangrijke techbedrijven kwamen woensdag bij elkaar in de Amerikaanse Senaat om met beleidsmakers te praten over kunstmatige intelligentie. Ze waren het er allemaal over eens: er moeten duidelijke regels voor het gebruik van AI komen.


Politie kan telefoonnummers anonieme Telegram-gebruikers opeisen
Woensdag, 00:08
De Nederlandse politie zegt bij Telegram telefoonnummers op te kunnen vragen die gebruikers juist geheim willen houden. Deze mogelijkheid staat haaks op de belofte van de chatapp aan de gebruikers.


Apple brengt update uit die hoge straling iPhone 12 moet verhelpen
Woensdag, 00:08
Er komt een software-update voor Franse gebruikers die de stralingsproblemen van de iPhone 12 moet oplossen. Omdat de iPhone 12 te veel straling uitzendt, mag het toestel in Frankrijk niet meer worden verkocht. Ook in Nederland wordt het stralingsniveau van de telefoon onderzocht.


TikTok beschermde privacy kinderen onvoldoende en krijgt boete van 345 miljoen
Woensdag, 00:08
De Ierse privacytoezichthouder DPC heeft een boete van 345 miljoen euro opgelegd aan TikTok. Het videoplatform heeft volgens de waakhond de privacy van kinderen in Europa onvoldoende beschermd.


YouTube betaalt Russell Brand niet meer na beschuldigingen seksueel wangedrag
Woensdag, 00:08
YouTube heeft de advertenties voor het kanaal van Russell Brand uitgeschakeld na beschuldigingen van seksueel wangedrag aan zijn adres. Daarnaast verwijdert de BBC online alle producties waarin de 48-jarige komiek en acteur te zien en te horen is.


Storing bij het in- en uitchecken in Arriva-bussen grotendeels verholpen
13 September, 00:14
Door een storing in de bussen van Arriva hebben reizigers woensdag niet kunnen in- en uitchecken met hun ov-chipkaart. De storing is in veel bussen opgelost. Alleen in Noord-Nederland en Limburg kunnen passagiers er nog mee te maken krijgen.


NU+ | Hoe snel moet je internet zijn? Je kunt mogelijk geld besparen
13 September, 00:14
Ons internet thuis wordt jaarlijks duurder, maar ook sneller. Ziggo kondigde maandag aan dat al zijn klanten in oktober hogere internetsnelheden krijgen. Maar hoe snel moet je internet eigenlijk zijn? Aan 200 megabit heb je volgens een expert meestal genoeg.


Spotify blijkt een paradijs voor Zweedse witwassers
13 September, 00:14
Zweedse criminele bendes misbruiken Spotify om geld wit te wassen, meldt Svenska Dagbladet dinsdag op basis van eigen onderzoek. Rappers verbonden aan criminele netwerken boeken op de streamingdienst zogenaamd grote successen met veel luisteraars.


Japan lanceert raket met Nederlandse telescoop en wil als vijfde land naar maan
13 September, 00:14
Japan heeft een raket gelanceerd met een telescoop die onderzoek gaat doen naar het ontstaan van het universum. Het Nederlandse ruimte-instituut SRON heeft daaraan meegewerkt. Ook wil Japan een maanlander naar het maanoppervlak brengen.


Nieuwe race naar de maan draait vooral om geld
13 September, 00:14
Als alles goed gaat, landt Japan volgend jaar als vijfde land op de maan. Vorige maand lukte het India als vierde land. Ook de VS en China zetten alles op alles om naar de maan te gaan. Kortom: we zitten midden in een nieuwe maanrace.


Storing C2000-communicatienetwerk voor politie en andere hulpdiensten is voorbij
6 September, 00:11
De storing van het C2000-communicatienetwerk is voorbij, al is de oorzaak nog onbekend. Het netwerk kampte donderdagmiddag met een landelijke storing. Dat leidde volgens de politievakbonden tot onveilige situaties.


Smartwatchmaker Fitbit ligt onder vuur vanwege privacybeleid
6 September, 00:11
Privacyorganisatie None of your business (Noyb) heeft bij verschillende Europese privacytoezichthouders geklaagd over smartwatchfabrikant Fitbit. Volgens de belangenclub worden Fitbit-gebruikers gedwongen om toestemming te geven voor de overdracht van hun persoonlijke gegevens naar landen buiten de Europese Unie.


Je krijgt opsporingsberichten van Burgernet voortaan niet meer via sms
6 September, 00:11
Deelnemers aan Burgernet ontvangen voortaan geen sms-berichten meer als iemand wordt vermist of gezocht. De politie gebruikt voortaan de Burgernet-app om de hulp van burgers in te schakelen.


NU+ | Nederlands Fairphone presenteert mobieltje dat acht jaar mee moet gaan
6 September, 00:11
De Nederlandse smartphonefabrikant Fairphone presenteerde woensdag zijn vijfde duurzame en eerlijke toestel. De Fairphone 5 wordt volgens het bedrijf gemaakt met oog voor zowel mens als milieu. Daarnaast belooft de telefoonmaker dat de smartphone jaren meegaat.


Storing C2000-netwerk zorgt voor onveilige situatie, agenten teruggeroepen
6 September, 00:11
Het C2000-communicatienetwerk kampt donderdagmiddag met een landelijke storing. Het netwerk wordt gebruikt door de politie en veel andere hulpdiensten. Agenten op straat krijgen geen verbinding met de meldkamers, wat tot onveilige situaties leidt.
© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn