NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Miljoenen smartphones kunnen ongemerkt gehackt worden
Donderdag, 00:10
Een aantal smartphonemodellen van Samsung, Google en de Chinese fabrikant Vivo kunnen op afstand overgenomen worden. Daarvoor waarschuwt Google vrijdag. Aanvallers hebben alleen het telefoonnummer van het slachtoffer nodig om de smartphone te hacken.


FIFA 23 wordt uitgebreid met OneLove-campagne tegen racisme en discriminatie
Donderdag, 00:10
EA SPORTS voegt in de aanloop naar de Dag tegen Racisme en Discriminatie op dinsdag 21 maart de OneLove-campagne toe aan het spel FIFA 23. Gamers kunnen een speciaal tenue vrijspelen en hun stadion voorzien van OneLove-uitingen.


Video | NASA presenteert 'soepel' ruimtepak voor maanmissie
Donderdag, 00:10
NASA heeft woensdag het nieuwe ruimtepak gepresenteerd, bedoeld voor de Artemis-maanmissie. Het pak is soepeler en geeft meer bewegingsvrijheid dan zijn voorganger.


Gegevens van tienduizenden bezoekers Amsterdamse Waterleidingduinen gelekt
Donderdag, 00:10
De gegevens van ongeveer 48.000 mensen die tussen 2015 en 2021 online een toegangsticket voor de Amsterdamse Waterleidingduinen hebben gekocht, zijn gestolen door hackers. De politie stuitte op de gestolen data in een onderzoek naar grootschalige datadiefstal.


Nieuw-Zeeland verbiedt TikTok op werktelefoons van parlementsleden
Donderdag, 00:10
Nieuw-Zeeland gaat TikTok verbieden op werktelefoons en andere apparaten die toegang hebben tot het parlementaire netwerk, heeft een regeringsfunctionaris vrijdag bekendgemaakt.


Gemeente Deventer zet drones in voor toezicht en controle
Donderdag, 00:10
De gemeente Deventer gaat overtredingen van bijvoorbeeld het bestemmingsplan opsporen met drones. Zo kan ze controleren of inwoners zich aan de regels houden op lastig bereikbare plekken als daken.


Musk maakt deel van Twitter-algoritme openbaar: 'Moet aanbevelingen verbeteren'
Donderdag, 00:10
Twitter gaat het algoritme waarmee het zijn gebruikers tweets aanbeveelt openbaar maken. De code die daarvoor wordt gebruikt, wordt op 31 maart "open source", twitterde eigenaar Elon Musk vrijdag.


VS zet moederbedrijf TikTok voor het blok: kies tussen verkoop en verbod
Donderdag, 00:10
De Amerikaanse regering wil dat TikTok-moederbedrijf ByteDance zijn populaire filmpjesapp verkoopt. Doet het bedrijf dat niet, dan volgt mogelijk een verbod, meldt The Wall Street Journal donderdag.


Video | Onderzoekers bakken cheesecakes met 3D-printer
Donderdag, 00:10
Amerikaanse onderzoekers hebben cheesecakes door een 3D-printer laten maken. Het 3D-printen van voedsel is niet nieuw, maar voor deze cheesecakes is wel een nieuwe techniek gebruikt.


Internetproviders voorzichtig met doorberekenen van inflatie
16 Maart, 00:10
Telecombedrijven durven niet de volledige inflatierekening bij klanten te leggen, uit angst dat ze weglopen. Ziggo kondigde vorige week een prijsverhoging van 8,5 procent aan. Dat is een flinke stijging, maar nog altijd minder dan de inflatie van 10 procent. KPN deed eind vorig jaar iets soortgelijks.


Wetsvoorstel tegen online kindermisbruik levert stevige discussie op
16 Maart, 00:10
De Europese Commissie werkt aan nieuwe wetgeving tegen online kindermisbruik. Voorstanders zijn blij dat de aanpak straks eindelijk wettelijk geregeld wordt. Maar tegenstanders vrezen voor de privacy van burgers en waarschuwen dat de wet averechts werkt. "Ik maak me hier ernstig zorgen over."


Video | SpaceX-capsule met vier ruimtevaarders landt in Golf van Mexico
16 Maart, 00:10
Het ruimtevaartuig Crew Dragon van SpaceX is in de nacht van zaterdag op zondag op aarde teruggekeerd. De capsule met vier bemanningsleden van het ruimtestation ISS landde in de Golf van Mexico.


Japanse restaurantketen zet slimme camera's in tegen 'sushiterreur'
16 Maart, 00:10
Een Japanse keten van sushirestaurants wil met behulp van slimme camera's voorkomen dat gasten stiekem aan sushi likken, schrijft BBC News. Het bedrijf neemt die maatregel nadat een filmpje van een man die speeksel op sushi smeert viraal was gegaan.


Video | SpaceX-capsule met vier ruimtevaarders landt in Golf van Mexico
16 Maart, 00:10
Het ruimtevaartuig Crew Dragon van SpaceX is in de nacht van zaterdag op zondag op aarde teruggekeerd. De capsule met vier bemanningsleden van het ruimtestation ISS landde in de Golf van Mexico.


Video | Een digitale vingerafdruk om naaktfoto?s te beschermen: zo werkt het
11 Maart, 02:06
Tieners die zich zorgen maken over hun naaktfoto?s op internet kunnen nu gebruikmaken van Take It Down. Dat is een tool die gevoelige beelden van minderjarigen beschermt tegen verspreiding. Hoe werkt de technologie erachter?


TikTok wil zorgen over spionage wegnemen door gegevens in Europa te bewaren
9 Maart, 02:10
TikTok wil ervoor zorgen dat gegevens van Europese gebruikers niet zomaar naar het moederbedrijf in China gaan. Steeds meer bedrijven en overheden doen het sociale netwerk in de ban uit angst voor spionage door de Chinese overheid.


Twitteraars kunnen vanaf vandaag betalen voor een vinkje en andere privileges
9 Maart, 02:10
Nederlanders kunnen vanaf vrijdag een Twitter Blue-abonnement afsluiten. Daarmee krijg je een blauw verificatievinkje naast je profielnaam. Ook geeft het sociale netwerk betalende gebruikers wat privileges die andere twitteraars niet hebben.


NU+ | Waarom het ene na het andere land TikTok op overheidstelefoons verbiedt
9 Maart, 02:10
Leden van het Europees Parlement mogen geen TikTok meer op hun werktelefoons hebben staan. De Chinese app mag ook niet op telefoons staan met toegang tot werkmail of de internetverbinding van het Europees Parlement. TikTok krijgt met steeds meer weerstand te maken. Overheden wereldwijd pleiten inmiddels voor een TikTok-ban voor medewerkers.


ICT-problemen bij de Belastingdienst duren al zeker achttien jaar
9 Maart, 02:10
Overbelasting van DigiD zorgde er deze week voor dat veel mensen niet bij de Belastingdienst konden inloggen om hun belastingaangifte te doen. Dat is niet de schuld van de fiscus, maar doet wel denken aan de ICT-problemen waar de overheidsdienst al jaren mee kampt. Die worden veroorzaakt door verouderde systemen en de vernieuwing daarvan kan nog wel drie jaar duren.


DigiD-problemen na 2 dagen voorbij: iedereen kan weer belastingaangifte doen
9 Maart, 02:10
De problemen met het DigiD-inlogsysteem zijn verholpen. Daardoor kan iedereen nu belastingaangifte doen of inloggen bij bijvoorbeeld de zorgverzekeraar.
© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn