NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

FNV wil 100 euro extra per maand voor iedereen en meer vaste banen
Woensdag, 00:04
FNV wil in de cao's die ze volgend jaar afsluit afspraken over 100 euro extra loon per maand opnemen, meldt de vakcentrale maandag. Daarmee kiest de bond ervoor om niet meer met een looneis in procenten te komen. Ook moeten er volgens FNV afspraken over meer vaste contracten gemaakt worden.


ALDI opent eerste kassaloze supermarkt in Londen
Woensdag, 00:04
ALDI test in Londen een supermarkt zonder kassa. In de testsupermarkt winkelen mensen met een speciale app, die ze scannen bij binnenkomst. Vervolgens wordt geregistreerd wie welke producten pakt en wordt het boodschappenbedrag via de app afgeschreven.


Noorwegen levert meer gas aan Europa om energierekening te verlagen
Woensdag, 00:04
Noorwegen gaat meer gas aan Europa leveren om de forse stijging van de energieprijzen te keren. Het Noorse olie- en gasbedrijf Equinor is de op een na grootste aardgasleverancier van Europa, maar door de sterk gestegen vraag stokte de levering de afgelopen maanden. Dat dreef de gasprijzen sterk op.


Meer huizen opgeleverd in komende twee jaar, maar woningtekort blijft
Woensdag, 00:03
Er worden dit jaar naar verwachting 63.000 nieuwe woningen opgeleverd. Ook de vergunningverlening zit in de lift en neemt dit jaar met tienduizend woningen toe, meldt het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) dinsdag. Toch duurt het nog tot 2024 voordat er op jaarbasis flink grotere aantallen woningen opgeleverd zullen worden. "Woningnood blijft daarmee voorlopig nog het beeld op de Nederlandse woningmarkt", aldus het instituut.


Economie eurozone groeit sterker dan gedacht, wereldeconomie blijft achter
Woensdag, 00:03
De wereldeconomie zal dit jaar iets minder hard groeien dan eerder gedacht, vooral door een minder sterke groei van de Amerikaanse economie. Dat zegt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) dinsdag in een rapport. De economie van de eurozone groeit juist weer sterker dan eerder voorzien, aldus de OESO die spreekt van een "onevenwichtig herstel" van de coronapandemie in de wereld.


Muzieklabel achter Taylor Swift, Billie Eilish gewaardeerd op 46 miljard euro
Woensdag, 00:03
Universal Music Group (UMG), 's werelds grootste muzieklabel, beleefde dinsdag een succesvol beursdebuut op het Damrak. Het aandeel van het label achter sterren als Taylor Swift, Billie Eilish en Lady Gaga, klom bijna 38 procent ten opzichte van de introductieprijs. Het bedrijf wordt daarmee gewaardeerd op zo'n 46 miljard euro. Het gaat om een van de grootste beursgangen op de Amsterdamse markt in jaren.


Autofabrikanten BMW en Daimler aangeklaagd in strijd tegen klimaatverandering
Woensdag, 00:03
De Duitse klimaat-ngo DUH heeft een rechtszaken aangespannen tegen BMW en Daimler-dochterbedrijf Mercedes-Benz, zo bevestigt de advocaat van DUH Remo Klinger dinsdag in gesprek met Handelsblatt. De ngo heeft ook olie- en gasbedrijf Wintershall in het vizier, terwijl Greenpeace een zaak tegen Volkswagen in voorbereiding heeft. De bedrijven zouden te weinig doen om hun uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. De door Milieudefensie gewonnen klimaatzaak tegen Shell dient als voorbeeld voor DUH.


Meer geld voor klimaat en wonen: dit weten we al over de Prinsjesdag-plannen
Woensdag, 00:03
In de aanloop naar Prinsjesdag is de afgelopen dagen al veel uitgelekt over de plannen van het demissionaire kabinet voor het komende jaar. NU.nl zet de belangrijkste voornemens op een rijtje. Later op dinsdag maakt het kabinet officieel bekend wat het van plan is.


Ook voor geld opnemen uit de muur wordt de bankpas overbodig
Woensdag, 00:03
Om te betalen is vaak al geen bankpasje meer nodig en ook voor het opnemen van geld bij een betaalautomaat wordt het pasje gaandeweg overbodig. ABN AMRO biedt als eerste bank de mogelijkheid om geld 'uit de muur te halen' zonder pasje maar met de mobiele telefoon.


Shell verkoopt voor 8 miljard euro aan bezittingen in grootste olieveld VS
Woensdag, 00:03
Olie- en gasconcern Shell verkoopt al zijn bezittingen in het grootste Amerikaanse olieveld aan branchegenoot ConocoPhillips. De deal levert het Brits-Nederlandse bedrijf 9,5 miljard dollar (8,1 miljard euro) op. Daarmee betreft het een van de grootste verkoopdeals van Shell in de afgelopen jaren.


Bitcoinkoers zakt naar laagste niveau in ruim een maand
Woensdag, 00:03
De koers van cryptomunt bitcoin is gezakt naar het laagste niveau sinds begin augustus. De digitale munteenheid lijkt net als aandelenbeurzen over de hele wereld te reageren op het dreigende faillissement van de Chinese vastgoedreus Evergrande. Die heeft 200 miljard euro aan schulden opgebouwd en er is een grote kans dat die nooit afbetaald worden.


Schoonmaken via app Helpling is volgens hof uitzendwerk
Woensdag, 00:03
Schoonmakers die via het online platform Helpling werken, moeten volgens het gerechtshof Amsterdam als uitzendwerkers behandeld worden. Daarmee gaat het hof in tegen een eerdere uitspraak van een rechter. Dit betekent dat de schoonmakers recht hebben op onder meer doorbetaling van loon als ze ziek zijn.


Ondanks flexibel thuiswerkbeleid koopt Google kantoor van 2 miljard dollar
Woensdag, 00:03
Google koopt voor 2,1 miljard dollar (1,8 miljard euro) een kantoor in het centrum van New York, meldt The Wall Street Journal. Hoewel de internetgigant zijn werknemers na de coronacrisis zal laten kiezen of ze thuis of op kantoor willen werken, is er volgens het bedrijf onder het personeel nog vraag naar extra kantoorruimte.


Miljarden meer naar de zorg door corona en vergrijzing
Woensdag, 00:03
Het kabinet trekt komend jaar miljarden meer uit voor de zorg. Ongeveer een derde daarvan heeft te maken met coronabestrijding. Verder lopen de zorgkosten vooral op door de vergrijzing. In de begroting is 93 miljard euro opgenomen voor de zorg, zo blijkt uit de miljoenennota. De zorguitgaven zijn daarmee goed voor meer dan een kwart van de totale overheidsuitgaven.


China belooft geen kolencentrales meer te bouwen in het buitenland
Woensdag, 00:03
China zal geen nieuwe kolengestookte centrales meer in het buitenland bouwen, beloofde de Chinese leider Xi Jinping dinsdag in zijn toespraak tot de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.


NS-medewerkers houden woensdag de loketten gesloten
Woensdag, 00:03
Behalve de conducteurs op de treinen naar Brussel, leggen woensdag ook de servicemedewerkers van NS het werk neer. Daardoor zullen loketten gesloten blijven, kunnen minder valide reizigers van benodigde hulp verstoken blijven en kan ook de dienstregeling in de war geschopt worden. Dat hebben vakbonden FNV Spoor en VVMC bekendgemaakt.


Verenigd Koninkrijk sluit met Amerikaans bedrijf deal over CO2-productie
Woensdag, 00:03
De Britse regering heeft met de Amerikaanse kunstmestfabrikant CF Industries een deal over de hervatting van de productie in het Verenigd Koninkrijk gesloten, meldt persbureau Bloomberg dinsdag op basis van ingewijden. Met de deal moeten dreigende problemen, zoals lege schappen door een tekort aan CO2, worden opgevangen.


Lonen stijgen, maar het leven wordt ook duurder
Woensdag, 00:03
De koopkracht stijgt het komende jaar gemiddeld met 0,1 procent, volgens de ramingen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dat betekent dus dat we met ons inkomen 0,1 procent meer kunnen kopen in de winkel. Door het sterke economisch herstel gaan onze lonen omhoog, maar omdat tegelijkertijd de prijzen ook stijgen blijft de koopkracht onderaan de streep ongeveer gelijk.


Aantal hoedenwinkels in vijf jaar tijd verdubbeld
Woensdag, 00:03
Het aantal hoedenwinkels in Nederland is nog steeds op een paar handen te tellen, maar is in de afgelopen vijf jaar wel verdubbeld. Op dit moment telt ons land 33 zaken die zich hebben gespecialiseerd in de verkoop van hoofddeksels, terwijl dat er vijf jaar geleden nog zeventien waren. Dat blijkt uit cijfers die NU.nl heeft opgevraagd bij de Kamer van Koophandel (KVK).


Reizen naar VS meteen in trek na aankondiging versoepeling
Woensdag, 00:03
Reisbureaus zien de boekingen en offerteaanvragen voor vakanties naar de Verenigde Staten binnenstromen. Dat is 24 uur geleden op gang gekomen, toen bekend werd dat volledig gevaccineerde inwoners van de Europese Unie vanaf november weer welkom zijn in het land. De meeste reizigers lijken pas volgende zomer de reis te ondernemen.
© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn