NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Wegenbelasting in zes provincies omhoog, autorijders in Groningen het duurst uit
21 Januari, 00:04
Zes provincies hebben met ingang van dit jaar de wegenbelasting met 1 tot enkele procenten verhoogd. Het gaat om Zuid-Holland, Gelderland, Flevoland, Noord-Brabant, Groningen en Utrecht, meldt het CBS woensdag. In Groningen is autorijden het duurst.


De NEE-NEE- en NEE-JA-stickers kunnen straks zelf de prullenbak in
21 Januari, 00:04
Vanaf 1 januari volgend jaar kunnen de brievenbusstickers voor wie geen reclamefolders wil ontvangen en wel huis-aan-huisbladen of beide niet, in de prullenbak. Dan kun je in elke gemeente online aangeven wat je wel of niet wil ontvangen. Dat laat MailDB, de organisatie achter de verspreiding van reclamefolders, weten.


CEO van ASML schrok zich rot van brand in fabriek, maar schade valt mee
21 Januari, 00:04
De CEO van chipmachinemaker ASML schrok zich rot toen hij begin dit jaar hoorde van de brand bij een fabriek van het bedrijf in Berlijn. Dat zei Peter Wennink woensdag in een toelichting op de klinkende jaarcijfers van de onderneming. Volgens de topman is de impact van de brand op hun productie, en in het verlengde daarvan op de chipproductie, "niet significant".


Bier en sigaretten brengen meer geld in het supermarktlaatje
21 Januari, 00:04
De supermarkten hebben afgelopen jaar een omzet gedraaid van 44,6 miljard euro. Dat is iets minder dan de recordomzet van het eerste coronajaar, maar dat komt doordat 2021 een week minder telde, zegt marktonderzoeker NielsenIQ. Door lockdowns, accijnsverhogingen en het verbod op het stunten met de bierprijs kwam desondanks veel meer geld in het laatje via de verkoop van bier en sigaretten.


De NEE-NEE- en NEE-JA-stickers kunnen straks zelf de prullenbak in
21 Januari, 00:04
Vanaf 1 januari volgend jaar kunnen de brievenbusstickers voor wie geen reclamefolders wil ontvangen en wel huis-aan-huisbladen of beide niet, in de prullenbak. Dan kun je in elke gemeente online aangeven wat je wel of niet wil ontvangen. Dat laat MailDB, de organisatie achter de verspreiding van reclamefolders, weten.


Britse inflatie staat op hoogste niveau in dertig jaar
21 Januari, 00:04
De consumentenprijzen in het Verenigd Koninkrijk zijn in december nog sterker opgelopen dan verwacht. De Britse inflatie kwam uit op het hoogste niveau sinds 1992. De druk op de Britse regering en de centrale bank om te reageren op de sterke stijging van het algemene prijspeil is daardoor verder toegenomen.


Vliegtuigmaker Airbus werft wereldwijd zesduizend mensen
21 Januari, 00:04
De Franse vliegtuigbouwer Airbus gaat in de eerste helft van dit jaar zesduizend nieuwe mensen in dienst nemen, over de hele wereld. Ook in onder meer de Nederlandse ruimtevaarttak komen er banen bij, maar het bedrijf kan geen precieze aantallen noemen.


Prijs van een liter diesel bereikt nieuwe mijlpaal: boven de 1,80 euro
21 Januari, 00:04
Een liter diesel kost voor het eerst ooit meer dan 1,80 euro. Dat blijkt uit gegevens van UnitedConsumers, dat de landelijke adviesprijzen van de grote oliemaatschappijen bijhoudt. Directeur Paul van Selms van UnitedConsumers spreekt van een nieuwe mijlpaal en sluit niet uit dat een liter diesel straks meer dan 2 euro per liter kost, zoals bij benzine ook al gebeurde.


Grotere supermarkten pakken nog meer marktaandeel
21 Januari, 00:04
In 2021, een jaar waarin de horeca regelmatig dicht was, zijn met name de grootste supermarkten nog groter geworden. Ze zitten ook in het hogere segment. Vooral Albert Heijn werd groter, maar ook Jumbo groeide. Dat blijkt woensdag uit gegevens van marktonderzoeker NielsenIQ.


Europa overtrof doelstelling groene energie in 2020, Nederland in staartgroep
21 Januari, 00:04
De Europese Unie heeft in 2020 ruimschoots voldaan aan de eigen doelstelling voor het aandeel van groene energie, becijferde Eurostat. Volgens het Europese statistiekbureau kwam in het eerste coronajaar 22,1 procent van alle energie uit hernieuwbare bron, terwijl 20 procent de doelstelling was. Nederland zit nog altijd in de staartgroep van de EU met 14 procent groene energie.


Nederlanders betalen steeds vaker meer dan 1 miljoen euro voor een huis
21 Januari, 00:04
Een steeds groter deel van de huizen gaat weg voor meer dan 1 miljoen euro. Vooral in de grote steden en rijkere delen van Noord-Holland als Het Gooi kosten veel woningen meer dan 1 miljoen, meldt de NVM woensdag. Volgens de makelaarsvereniging komt dat niet alleen door de grote stijging van de huizenprijzen in het algemeen, maar ook door een grotere bereidheid om extra geld uit te geven aan comfortabel wonen.


Thuisdrinkers zorgen voor recordverkoop flessen champagne
21 Januari, 00:03
De verkoop van champagne is vorig jaar tot recordhoogte gestegen. In totaal werden er wereldwijd 320 miljoen flessen verkocht. Die waren volgens voorlopige cijfers goed voor een omzet van 5,5 miljard euro, melden vertegenwoordigers van de sector woensdag. Vooral thuis werd er meer champagne gedronken.


Kruidvat duikt het vaakst op in straatbeeld, banken steeds minder
21 Januari, 00:03
De Kruidvat-keten telt met 974 vestigingen van zijn drogisterijen de meeste winkels van alle formules in Nederland. Het bedrijf wordt op de voet gevolgd door de filialen van Albert Heijn (949). Jumbo volgt op gepaste afstand met 662 zaken. Dat blijkt uit de jaarlijkse Top 100 Winkelformules in Nederland op basis van het aantal verkooppunten, samengesteld door Locatus.


Extra kosten voor vakantiehuisje te vaak verstopt onder de 'i' van informatie
21 Januari, 00:03
Aanbieders van huisjes op vakantieparken zijn niet transparant genoeg over de bijkomende kosten voor het boeken van een accommodatie. Dat meldt toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM), die hier de komende tijd nader onderzoek naar doet.


CNV, FNV en NVZ akkoord met nieuwe cao ziekenhuispersoneel, NU'91 niet
21 Januari, 00:03
De vakbonden CNV en FNV hebben met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor ziekenhuispersoneel. NU'91 gaat echter niet akkoord met de nieuwe afspraken, laat de vakbond donderdag weten aan NU.nl.


Huurders betalen gemiddeld 1.184 euro per maand voor een woning
21 Januari, 00:03
De gemiddelde huurprijs in de vrije sector is in het vierde kwartaal van vorig jaar gestegen naar 1.184 euro, maken makelaarsvereniging NVM en vastgoedorganisatie VGM donderdag bekend. Dat is 4,3 procent hoger dan vorig jaar. Een eengezinswoning kost gemiddeld 1.145 euro per maand, voor een appartement leg je zo'n 1.197 euro per maand neer.


Werknemers waren vorig jaar vaker en langer ziek
21 Januari, 00:03
Werknemers hebben zich vorig jaar vaker ziek gemeld dan voorheen en het verzuim duurde ook langer. Dat melden arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare, die zicht hebben op het verzuim van zo'n miljoen werknemers.


Werkloosheidspercentage stijgt doordat meer mensen op zoek gaan naar werk
21 Januari, 00:03
Het percentage werklozen onder de Nederlandse beroepsbevolking steeg in december tot 3,8 procent, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Dat is 0,1 procentpunt meer dan in november en de eerste stijging sinds de piek in juli 2020. Al komt dat vooral doordat meer mensen naar werk zijn gaan zoeken.


41 miljoen 'schade' na teloorgang D-reizen: grootste reisbankroet ooit
21 Januari, 00:03
De Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) verwacht in totaal 41 miljoen euro uit te keren aan gedupeerde klanten van het teloorgegane D-reizen. Daarmee is het met afstand het grootste bankroet dat ooit in de Nederlandse reiswereld plaatsvond, zegt directeur Erik Jan Reuver van de SGR in gesprek met NU.nl.


China maakt lenen goedkoper om vastgoedcrisis te bezweren
21 Januari, 00:03
China heeft de kosten voor bankleningen verlaagd. Daarmee wil Peking de haperende economie een boost geven. Door de verlaging worden bijvoorbeeld hypotheken iets goedkoper, wat de vraag naar woningen mogelijk zal ondersteunen. Dat is belangrijk met het oog op de vastgoedcrisis waar het land onder gebukt gaat.
© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn