NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop





Amerikaanse rechtszaak over stalking door Apple AirTag mag toch doorgaan
Vandaag, 00:03
Apple moet in de Verenigde Staten voor de rechter verschijnen, omdat zijn AirTag-tracker stalkers zou hebben geholpen hun slachtoffers te vinden. Het techconcern probeerde de rechtszaak te voorkomen, maar de rechter oordeelt dat die mag doorgaan.


Duitse vakbond en treinmachinisten mikken op akkoord na grote treinstakingen
Vandaag, 00:03
Het Duitse staatsspoorbedrijf Deutsche Bahn (DB) en de vakbond GDL hopen volgende week overeenstemming te bereiken over een nieuwe CAO. Er zou daarmee een einde komen aan een maandenlang conflict met meerdere grote treinstakingen, waar ook Nederlandse reizigers last van hadden.


SpaceX van Elon Musk bouwt satellietnetwerk voor inlichtingendienst VS
Vandaag, 00:03
SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van miljardair Elon Musk, bouwt een netwerk van honderden spionagesatellieten voor een Amerikaanse inlichtingendienst.


Tesla koopt jarenlange rechtszaak om racisme op werkvloer af
Vandaag, 00:03
Tesla heeft een jarenlange rechtszaak over racisme op de werkvloer afgekocht. Een zwarte oud-werknemer van de autofabrikant, Owen Diaz, klaagde Tesla in 2017 aan. Hij zou tijdens zijn dienstverband slachtoffer zijn geweest van ernstig racisme.


Verkoopsucces op Marktplaats is niet meer te verzwijgen bij belastingaangifte
Vandaag, 00:03
Weet je meubels, kleding of schoenen handig te verkopen op Marktplaats of Vinted, dan moet je goed opletten bij de belastingaangifte. Want de Belastingdienst krijgt sinds dit jaar gegevens door van de verkoopplatforms over jouw handelsbalans.


NU+ | Telefoonscherm komt tussen ouder en kind: 'Krijgen ze later last van'
Vandaag, 00:02
Kleine kinderen weghouden bij iPads en telefoonschermpjes: het is lastig voor jonge ouders die zelf verknocht zijn aan hun smartphone. Als de ouders hun telefoon niet kunnen wegleggen, moeten de alarmbellen afgaan. Verander dat gedrag, zeggen experts.


Wereldhandel nam vorig jaar overal af, behalve in China
Vandaag, 00:02
In 2023 is de handel in bijna alle delen van de wereld afgenomen. Alleen in China nam de in- en uitvoer van goederen toe, blijkt uit cijfers van het Centraal Planbureau (CPB).


Aantal winkels dat cash accepteert neemt niet af: klantvriendelijkheid staat voorop
Vandaag, 00:02
Het aantal winkeliers en dienstverleners dat contant geld accepteert, is vorig jaar onveranderd gebleven. Maar bij parkeergelegenheden, bioscopen en apotheken kun je minder vaak met cash betalen.


Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer blijft een hardnekkig probleem
Vandaag, 00:02
Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer is nog altijd een groot probleem. Ruim vier op de tien Nederlanders (43 procent) zeggen zelf weleens seksueel grensoverschrijdend gedrag te hebben te ervaren. Meer dan de helft heeft gehoord of gezien dat anderen het hebben meegemaakt.


Geen internet in delen van Afrika: oorzaak ligt op bodem van de oceaan
Vandaag, 00:02
Verschillende landen in West- en Centraal-Afrika zitten door schade aan onderzeese kabels sinds eind vorige week zonder internet. Miljoenen mensen kunnen daardoor niet online. De oplossing laat nog weken op zich wachten.


Shell wil wereldwijd veel tankstations verkopen
Vandaag, 00:02
De komende jaren wil Shell wereldwijd duizend benzinestations van de hand doen. Daarvoor in de plaats moeten meer laadpalen voor elektrische auto's komen. Dat meldt het bedrijf in een strategie-update.


Eigenaar Fremantle Highway in de clinch met inspectie die schip als afval ziet
Vandaag, 00:02
De eigenaar van het door brand beschadigde transportschip Fremantle Highway wil het schip in China verkopen, maar de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is het daarmee oneens en ziet het schip als afval. De eigenaar heeft een kort geding aangespannen.


Fruittelers mogen dit seizoen toch werken met verboden bestrijdingsmiddelen
Vandaag, 00:02
Fruittelers mogen de appelbloesemkevers en schurft toch te lijf gaan met bestrijdingsmiddelen die eigenlijk verboden zijn in hun branche. Demissionair landbouwminister Piet Adema vindt de tijd rijp worden voor andere methoden.


NU + | Kinderopvang via werkgever: oplossing voor wachtlijsten of een misser?
Vandaag, 00:02
Kinderopvang is een schaars goed in Nederland, net als personeel. Dus biedt opvangorganisatie Kindergarden werkgevers voorrang op de wachtlijst voor een plekje. Goed nieuws voor de arbeidsmarkt of slecht nieuws voor alle wachtende ouders zonder rijke werkgever?


NU + | Kinderopvang via werkgever: oplossing voor wachtlijsten of een misser?
Vandaag, 00:02
Kinderopvang is een schaars goed in Nederland, net als personeel. Dus biedt opvangorganisatie Kindergarden werkgevers voorrang op de wachtlijst voor een plekje. Goed nieuws voor de arbeidsmarkt of slecht nieuws voor alle wachtende ouders zonder rijke werkgever?


Akkoord over lonen cabinepersoneel Brussels Airlines na eerdere staking
Vandaag, 00:02
De Belgische vakbond BBTK en de directie van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines hebben een akkoord bereikt over betere lonen voor cabinepersoneel. Eerder dit jaar legde het cabinepersoneel van Brussels Airlines nog het werk neer vanwege het uitblijven van een akkoord.


Aantal arbeidsmigranten neemt toe: 'Riskant als we ze niet meer willen'
Vandaag, 00:02
Het aantal arbeidsmigranten in ons land neemt toe. De verwachting is dat er in 2030 zo'n 1,2 miljoen buitenlandse werknemers actief zijn op de arbeidsmarkt. Vooral de detachering van de zogenoemde derdelanders is een zorg.


Batterijen ruimtestation ISS ruim drie jaar na loskoppeling in oceaan gestort
12 Maart, 00:04
De overblijfselen van een afgedankt batterijpakket van ruimtestation ISS zijn vrijdagavond in de Atlantische Oceaan gestort. Het pakket bestond uit negen accu's, woog 2.600 kilo en was zo groot als een auto.


In Zeeland zijn de Haagse plannen voor nieuwe kerncentrales een splijtzwam
12 Maart, 00:04
Het demissionair kabinet houdt vast aan het idee om twee nieuwe kerncentrales te bouwen, mogelijk naast de bestaande reactor in Borssele. Maar in Zeeland zit niet iedereen te wachten op de plannen van Den Haag. "Niemand hier weet wat het voor ons gaat betekenen."


Chemiebedrijf Bayer werkt aan alternatief omstreden onkruidmiddel glyfosaat
12 Maart, 00:04
Chemieconcern Bayer werkt aan een alternatief voor het omstreden onkruidmiddel glyfosaat. Dat heeft topman Bill Anderson verteld aan de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.




© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn