NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Ziek tijdens vakantie? 'Dief van eigen portemonnee als je dat niet meldt bij je baas'
Woensdag, 00:24
Werknemers die tijdens hun vakantie ziek worden, melden dit vaak niet bij hun baas. En dat betekent dat je vakantiedagen inlevert, terwijl je werkgever bij ziekte je loon moet doorbetalen. "Het is bij veel werknemers onbekend. Wij krijgen daar vragen over en daar schrikken we van. Het staat namelijk niet voor niets in de wet", zegt vicevoorzitter Kitty Jong van vakbond FNV tegen NU.nl.


Nibud: 'Kijk bij steun niet alleen naar inkomen, ook naar uitgaven'
Woensdag, 00:24
Budgetvoorlichter Nibud wil dat de overheid lessen trekt uit de energiecrisis. Bij steunmaatregelen zou het niet alleen moeten gaan over hoe laag het inkomen is, maar ook over hoe hoog de uitgaven zijn. "Sommige mensen hebben noodgedwongen hogere uitgaven dan anderen, dus kunnen ze meer moeite hebben met rondkomen dan anderen met hetzelfde inkomen", zegt directeur Arjan Vliegenthart.


Twitter-verdienmodel op de schop: minder advertenties, reclamevrij abonnement
Woensdag, 00:24
Twitter gaat het over een andere boeg gooien. Waar het verdienmodel van het sociale medium voorheen altijd was gebaseerd op reclameopbrengsten, zal het binnenkort minder advertenties gaan tonen. Ook komt er een abonnement waarmee gebruikers Twitter volledig reclamevrij kunnen gebruiken.


De Nederlandsche Bank waarschuwt: juich niet te vroeg om dalende gasprijs
Woensdag, 00:21
President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwt voor "te vroeg te veel optimisme" over de dalende gasprijs. Wel denkt hij dat de inflatie in ons land dit jaar niet meer zo hoog zal zijn als vorig jaar.


Crematie tot 100 euro duurder door energiekosten, ook plakje cake kost meer
Woensdag, 00:21
Ook crematoria ontkwamen in 2022 niet aan hogere energiekosten. Een crematie is nu zo'n 60 tot 100 euro duurder door de gestegen prijzen van gas. Toch kiest nog steeds 83 procent van de klanten bij uitvaartverzorger DELA voor een crematie. Ook de prijzen voor koffie en cake stijgen.


Ook Spotify schrapt honderden banen vanwege hoge kosten
Woensdag, 00:21
Muziekstreamingdienst Spotify gaat deze week honderden banen schrappen, melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Dat komt neer op 6 procent van het personeelsbestand. Het bedrijf wil op deze manier de kosten verlagen.


Kom je nog rond als je partner overlijdt? Zo ben je voorbereid
Woensdag, 00:21
Elk jaar komen er in ons land zo'n 33.000 weduwen en circa 16.000 weduwnaars bij. Als je in het spitsuur van je leven zit met een drukke baan en kinderen thuis, lijkt het onwaarschijnlijk dat jij of je partner overlijdt. Toch is ruim een op de vijf mensen die hun partner verliezen nog niet met pensioen. Hoe zorg je dat je dan financieel uit de problemen blijft?


Huizenprijzen dalen het hardst in Noord-Holland en Utrecht
Woensdag, 00:21
De prijzen van bestaande koopwoningen daalden afgelopen kwartaal in alle provincies. De daling was het sterkst in de provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Holland, waar de prijzen 3 tot 4 procent lager waren dan een kwartaal eerder. Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS en het Kadaster. De kleinste daling was er in Limburg (1,2 procent).


Schiphol zoekt opnieuw extra personeel om lange wachtrijen te voorkomen
Woensdag, 00:21
Schiphol organiseert volgende week zaterdag opnieuw een banenmarkt om extra personeel te werven. De luchthaven is op zoek naar beveiligers en platform- en bagagemedewerkers om te voorkomen dat er lange wachtrijen ontstaan in de zomer.


Wisselwoede op arbeidsmarkt: een op vijf werknemers wisselde van baan in 2022
Woensdag, 00:21
Zo'n anderhalf miljoen werknemers wisselden vorig jaar van baan. Dit betekent dat een op de vijf werknemers in Nederland van werk veranderde in 2022. Die wisselwoede hangt samen met de krapte op de arbeidsmarkt.


Apple verplaatst kwart van zijn productie naar India
Woensdag, 00:21
Apple wil een kwart van al zijn producten in India gaan maken. Dat heeft de Indiase minister van handel, Piyush Goyal, maandag gezegd. Met de stap wil het techbedrijf voor zijn productie minder afhankelijk van China worden.


Microsoft investeert miljarden in bedrijf achter ChatGPT
Woensdag, 00:21
Softwareconcern Microsoft investeert de komende jaren 10 miljard dollar (ruim 9,2 miljard euro) in het bedrijf achter het programma ChatGPT. Het gaat om OpenAI, dat het geld en de technische mogelijkheden van Microsoft nodig heeft om de enorme hoeveelheden data aan te kunnen.


Google ziet komst ChatGPT als bedreiging voor eigen toekomst
Woensdag, 00:21
De komst van ChatGPT is bij Google ingeslagen als een bom, zo blijkt uit een reconstructie van The New York Times. De zoekgigant ziet de chatbot als een groot gevaar voor het voortbestaan van het bedrijf. Daarom zijn zelfs de oprichters van het bedrijf opgetrommeld om de crisis te bezweren.


Eurokoers stijgt naar hoogste niveau in negen maanden
Woensdag, 00:21
De koers van de euro is maandag ruim boven de 1,09 dollar uitgekomen. Dit is het hoogste niveau ten opzichte van de Amerikaanse dollar sinds april 2022. De munt wordt meer waard, omdat naar verwachting de rente in de eurozone opnieuw wordt verhoogd.


Vuilnis in Almere blijft twee dagen staan, ook stakingen in andere gemeenten
Woensdag, 00:21
In verschillende Nederlandse gemeenten leggen ambtenaren vanaf vandaag het werk neer. De vakbonden willen met stakingen een betere cao afdwingen. Het vuilnis wordt twee dagen niet opgehaald in Almere. Ook in Tilburg, Rotterdam en Amsterdam staan werkonderbrekingen gepland. Wat willen de ambtenaren precies en wat gaan we ervan merken?


Wie nu een nieuwe caravan koopt, kan er 's zomers misschien nog niet mee weg
Woensdag, 00:21
Tijdens de coronacrisis won kamperen enorm aan populariteit. Het einde van deze opleving lijkt nog niet in zicht. Voor nieuwe campers en caravans is de wachtlijst lang. Koop je nu een nieuw model, dan kun je er waarschijnlijk deze zomer nog niet mee op vakantie.


Elon Musk betaalt de huur voor het Twitter-hoofdkantoor niet
Woensdag, 00:21
De verhuurder van het Twitter-hoofdkantoor in San Francisco heeft het socialemediabedrijf voor de rechter gesleept. De eigenaar van het kantoor zegt nog 6,8 miljoen dollar (6,3 miljoen euro) aan achterstallige huur tegoed te hebben.


Facebook gaat berichten van miljoenen Messenger-gebruikers beveiligen
Woensdag, 00:21
Facebook gaat de test met versleutelde berichten in Messenger uitbreiden, schrijft moederbedrijf Meta. Het zou gaan om miljoenen gebruikers die extra beveiliging tegen pottenkijkers krijgen.


Pratende M&M's in de VS de mond gesnoerd omdat ze te woke waren
Woensdag, 00:21
In reclames op de Amerikaanse tv houden M&M's voorlopig hun mond, omdat veranderingen aan de pratende snoepjes tot veel ophef hebben geleid. Dat heeft producent Mars laten weten op Twitter.


Staat haalt meer dan 1 miljard euro binnen met verkoop CO2-rechten
Woensdag, 00:21
De Nederlandse overheid heeft in 2022 voor het eerst meer dan 1 miljard euro binnengehaald met de verkoop van CO2-rechten. Nederland veilde iets meer dan veertien miljoen zogeheten emissierechten voor ruim 1,13 miljard euro.
© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn