NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

ECB-bestuurder waarschuwt: 'Gok niet op renteverlaging in eerste helft 2024'
Woensdag, 00:02
Het is onwaarschijnlijk dat de Europese Centrale Bank (ECB) begin volgend jaar de rente gaat verlagen. Dat zei Martins Kazaks, president van de centrale bank van Letland en ECB-bestuurder, op een conferentie in het Spaanse Santiago de Compostella.


FNV zet in op loonsverhoging van 5 tot 14 procent in nieuw cao-seizoen
Woensdag, 00:02
De FNV zet het komende cao-seizoen in op een loonsverhoging van 5 tot 14 procent. De vakbond wil dat werknemers over de hele linie worden gecompenseerd voor het verlies aan koopkracht door de hoge inflatie.


Nieuwe ronde STAP-budget gaat vandaag van start
Woensdag, 00:02
Het loket voor het STAP-budget gaat vandaag om 10.00 uur open. Iedereen kan de subsidie van 1.000 euro aanvragen. Dit keer wordt er wel strenger gekeken naar de opleiding waar je het geld voor wil gebruiken.


Potje met 10 miljoen euro aan STAP-budget weer binnen enkele uren leeg
Woensdag, 00:02
Net als bij voorgaande rondes, was ook maandagochtend het STAP-budget van 10 miljoen euro razendsnel vergeven. Het opleidingspotje van de overheid was binnen twee uur leeg, een recordtijd.


Minder aanvragen dan verwacht voor energiesteun blokaansluitingen
Woensdag, 00:02
Het aantal aanvragen voor energiesteun voor huishoudens met een blokaansluiting is kleiner dan verwacht. Mede daarom is de aanvraagtermijn met een maand verlengd. Dat meldt demissionair minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) aan de Tweede Kamer.


34.000 mensen hebben de blauwe belastingenvelop dit jaar niet meer geopend
Woensdag, 00:02
34.000 mensen hebben dit jaar niet op tijd belastingaangifte gedaan. Een deel van hen riskeert een boete van 385 euro, die kan oplopen tot 5.500 euro.


Politie arresteert personeel van wankele Chinese vastgoedreus Evergrande
Woensdag, 00:02
De problemen van het noodlijdende Evergrande zijn nog groter geworden. Een deel van het personeel van de vermogensbeheertak is opgepakt door de Chinese politie. Om hoeveel mensen het gaat en wat de aanklachten zijn, is niet bekendgemaakt.


Bestbetaalde topman van Nederland treedt terug bij Prosus
Woensdag, 00:02
Bob van Dijk stopt als topman bij techinvesteerder Prosus. Hij is in 2019 aangesteld als CEO bij het Zuid-Afrikaanse bedrijf, dat is genoteerd aan de Amsterdamse beurs. De reden voor het vertrek noemt Prosus niet.


Sinds aantreden Willem-Alexander zijn kosten koningshuis niet zo hard gestegen
Woensdag, 00:02
Niet eerder sinds het aantreden van koning Willem-Alexander zijn de kosten voor het koningshuis zo hard gestegen. Voor 2024 is ruim 11 procent meer begroot dan voor dit jaar.


Vopak verkoopt drie chemische terminals in Rotterdamse haven
Woensdag, 00:02
Vopak verkoopt drie grote terminals voor chemische producten in de haven van Rotterdam. Het opslagbedrijf maakte dinsdag bekend dat het de terminals verkoopt aan het Britse investeringsfonds Infracapital.


NU+ | Dit zat er in het koffertje: de Prinsjesdagplannen in zes grafieken
Woensdag, 00:02
Nederland raakt uit een recessie en behoudt een beheersbaar begrotingstekort, blijkt uit schattingen van het Centraal Planbureau (CPB) na de met Prinsjesdag gepresenteerde kabinetsplannen. Hierbij stijgen de zorgkosten hard, maar de inkomsten uit belasting ook.


Musk overweegt X volledig achter betaalmuur te zetten in strijd tegen bots
Woensdag, 00:01
Als het aan Elon Musk ligt, gaat iedere gebruiker van X binnenkort een klein geldbedrag betalen. Dat is volgens de miljardair nodig om spamaccounts van het socialemediaplatform te weren.


Ziekenhuispersoneel zat zelf minder vaak ziek thuis
Woensdag, 00:01
Medewerkers van ziekenhuizen hebben zich in het tweede kwartaal aanzienlijk minder vaak ziek gemeld dan in dezelfde periode een jaar eerder. Deze omslag komt na jaren van oplopend ziekteverzuim door hogere werkdruk.


Bijna de helft van opgewekte energie komt inmiddels uit natuurlijke bronnen
Woensdag, 00:01
In de eerste helft van dit jaar kwam bijna de helft van de opgewekte energie uit natuurlijke bronnen, zoals wind en zon. De elektriciteitsproductie uit fossiele bronnen daalde juist ten opzichte van een jaar eerder.


Nederlandse ruimtedetectives maken mondiale methaanaanpak mogelijk
Woensdag, 00:01
Ongezien methaan naar de atmosfeer lekken is dankzij Nederlands ruimteonderzoek verleden tijd. Lekkende gasvelden en andere superuitstoters kunnen sinds kort live worden opgespoord. Dat maakt de mondiale aanpak van klimaatverandering iets kansrijker.


Benzineprijs stijgt naar hoogste punt in meer dan een jaar
Woensdag, 00:01
Benzine kost weer meer dan 2,30 euro. Dat is voor het eerst sinds juli vorig jaar, blijkt uit cijfers van consumentencollectief UnitedConsumers. De stijging komt doordat olie steeds duurder wordt.


Zorgpremie stijgt door en is in 2024 weer 12 euro per maand hoger
Woensdag, 00:01
Het demissionaire kabinet verwacht dat de premie voor de basiszorgverzekering in 2024 weer 12 euro hoger is dan dit jaar. Volgens het ministerie van Volksgezondheid komt de premie waarschijnlijk op 149 euro per maand uit.


Bekijk hier wat Prinsjesdag doet met jouw koopkracht
Woensdag, 00:01
Wat betekent Prinsjesdag voor jouw koopkracht? Dat kun je bekijken met deze tool.


Kabinet helpt lage inkomens, huurtoeslag en kindgebonden budget omhoog
Woensdag, 00:01
Het kabinet neemt extra maatregelen om mensen met een laag inkomen, uitkeringsgerechtigden en grote gezinnen tegemoet te komen. Zo wordt de huurtoeslag verhoogd en gaat ook het kindgebonden budget omhoog. In totaal wordt daar ruim 1,75 miljard euro voor uitgetrokken.


We liggen op koers om klimaatdoel 2030 te halen, maar dan moet alles meezitten
Woensdag, 00:01
Het Nederlandse klimaatdoel voor het jaar 2030 komt met de maatregelen van het demissionaire kabinet-Rutte IV een flinke stap dichterbij. Voor het eerst denkt het Planbureau voor de Leefomgeving dat de CO2-uitstoot in 2030 mogelijk 55 procent is gedaald.
© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn