NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Energierekening ietsje lager door daling transportkosten
Gisteren, 00:03
De energierekening wordt komend jaar een stukje goedkoper door dalende tarieven voor gastransport. Die tarieven moeten 20 procent omlaag, heeft toezichthouder ACM besloten. En dat zorgt voor een besparing van maximaal 5 procent op de energierekening.


Dagen van de acceptgiro zijn na bijna vijftig jaar geteld
Gisteren, 00:03
Na bijna vijftig jaar trouwe dienst is de acceptgiro bezig aan zijn laatste dagen. In 2021 werd aangekondigd dat de stekker er op 1 juni van dit jaar definitief uitgaat. Voor wie toch nog wil betalen via papier, bestaan alternatieven.


Dagen van de acceptgiro zijn na bijna vijftig jaar geteld
Gisteren, 00:03
Na bijna vijftig jaar trouwe dienst is de acceptgiro bezig aan zijn laatste dagen. In 2021 werd aangekondigd dat de stekker er op 1 juni van dit jaar definitief uitgaat. Voor wie toch nog wil betalen via papier, bestaan alternatieven.


DNB-president Knot wil dat ECB de rente tot en met juli blijft verhogen
Gisteren, 00:03
De Europese Centrale Bank (ECB) zal de rentetarieven in de eurozone ook in juni en juli nog moeten verhogen om de hoge inflatie onder controle te krijgen. De inflatie blijkt namelijk hardnekkiger dan verwacht, benadrukt president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) in een interview met vier grote Europese kranten.


Personeel van autofabriek Nedcar gaat weer staken
Gisteren, 00:03
Medewerkers van de Nedcar-autofabriek in het Limburgse Born gaan volgende week weer staken. Ze hebben een bod voor een sociaal plan van eigenaar VDL afgewezen.


Explainer | Hoe Europa gezamenlijk de gasprijs omlaag duwt
Gisteren, 00:03
De gasprijs blijft de laatste maanden maar dalen. Die daling heeft meerdere oorzaken. Nieuw is dat EU-landen, samen met een aantal andere Europese landen, gezamenlijk gas kunnen inkopen. Dat werkt zo.


Gasprijs in duikvlucht: gas is al twaalf keer zo goedkoop als vorige zomer
Gisteren, 00:03
De marktprijs voor gas blijft maar dalen en is donderdag gezakt naar 25 euro per megawattuur. Dat is vier keer zo laag als begin dit jaar en zelfs twaalf keer lager dan in augustus 2022. Uiteindelijk zien we dat ook terug op de energierekening.


Honderden 0906-nummers verwijderd om misleiding aan te pakken
Gisteren, 00:03
Sinds de strengere regels voor 0906-nummers zijn er al 163 telefoonnummers onbruikbaar gemaakt. De komende weken trekt de toezichthouder er nog zo'n 250 in. Het gaat onder meer om telefoonnummers waarvan het voor de beller niet onmiddellijk duidelijk is dat het om een betaald nummer gaat.


Elon Musks Neuralink mag gedachtenlezer op mensen gaan testen
Gisteren, 00:03
Neuralink heeft van de Amerikaanse medische toezichthouder FDA toestemming gekregen om een gedachtenlezer op mensen te testen. Het bedrijf van Elon Musk heeft een hersenimplantaat ontwikkeld waarmee het brein rechtstreeks kan communiceren met een computer.


Cuba is te arm om genoeg voedsel te produceren, laat staan te importeren
Gisteren, 00:03
Cuba is steeds afhankelijker van de voedselproductie op het eiland, zei de Cubaanse minister Alejandro Gil van Economische Zaken tegen het nieuwe parlement. Door de belabberde economische situatie wordt het steeds lastiger om voedsel, brandstof en medicijnen te importeren. Maar ook de eigen landbouwproductie hapert.


Meeste Duitsers zijn sceptisch over digitale euro
Gisteren, 00:02
Een meerderheid van de Duitsers staat sceptisch tegen de eventuele komst van een digitale euro, waaraan wordt gewerkt door de Europese Centrale Bank (ECB). Dat blijkt uit een peiling die de Duitse branchevereniging voor banken heeft laten uitvoeren.


La Place keert via HEMA terug in het warenhuis
Gisteren, 00:02
La Place, dat ooit begon in de winkels van het ter ziele gegane V&D, vindt bij HEMA opnieuw onderdak in een warenhuis. Zowel HEMA als La Place zijn geheel of deels in handen van de familie Van Eerd, de eigenaren van supermarktketen Jumbo. Eerder al kwamen producten van HEMA in de schappen van Jumbo te liggen, La Place is een nieuwe stap in die kruisbestuiving.


Ook Britse supermarkten beschuldigd van graaiflatie
Gisteren, 00:02
De discussie over de zogenoemde graaiflatie heeft inmiddels ook het Verenigd Koninkrijk bereikt. Critici beschuldigen grote supermarkten ervan de prijzen extra te verhogen voor eigen gewin. Maar de grootgrutters ontkennen dat.


VDL dreigt met intrekking bonus bij doorgaan stakingen Nedcar
Gisteren, 00:02
VDL dreigt met het intrekken van een bonus van 7.500 euro als de medewerkers van Nedcar doorgaan met staken. Dat blijkt uit een interne mededeling van Nedcar-directeur John van Soerland aan de medewerkers van de autofabriek in Born.


Frankrijk opnieuw gewaarschuwd vanwege hoge staatsschuld
Gisteren, 00:02
Frankrijk heeft een nieuwe waarschuwing gekregen van een kredietbeoordelaar over zijn huishoudboekje. Het kleinere Europese kredietbeoordelingsbureau Scope heeft de zogeheten outlook voor de Franse kredietwaardigheid verlaagd naar negatief. Het bureau is met name bezorgd over de hoge staatsschuld van het land.


Huishoudens en kleine bedrijven draaien op voor energieverbruik industrie
Gisteren, 00:02
De grootste energieverbruikers van Nederland betalen maar een heel klein deel van alle energiebelasting: minder dan 2,5 procent. Huishoudens en kleine bedrijven draaien op voor het merendeel van de belasting op stroom en aardgas, blijkt uit een analyse van NU.nl.


Lufthansa wil na eerste deel ook rest van Italiaanse vliegmaatschappij opslokken
Gisteren, 00:02
Niet Air France KLM, maar de Duitse luchtvaartmaatschappij gaat er met de Italiaanse airline ITA vandoor. Lufthansa kocht donderdag al een deel van de luchtvaartmaatschappij op en komt volgens topman Carsten Spohr later terug voor de rest.


Twitter stapt uit EU-akkoord dat desinformatie bestrijdt
Gisteren, 00:02
Twitter houdt zich niet langer aan een vrijwillige Europese gedragscode voor internetplatforms. Eurocommissaris Thierry Breton (Industrie) meldt op Twitter dat het sociale medium van Elon Musk uit de EU-overeenkomst is gestapt.


Onderzoek ECB: Klimaatverandering kan inflatie aanjagen
Gisteren, 00:02
Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.


Tesla volgens Duitse privacytoezichthouder getroffen door groot datalek
Gisteren, 00:02
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft van de Duitse privacytoezichthouder een tip gekregen over een mogelijk datalek bij autofabrikant Tesla. Volgens de Duitse zakenkrant Handelsblatt ligt ongeveer 100 gigabyte aan persoonsgegevens op straat.
© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn