NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Vooral overstromingen Limburg zorgden voor vloedgolf aan schadeclaims in 2021
Gisteren, 00:04
Het aantal meldingen bij verzekeraars over schade door extreme weersomstandigheden is in 2021 weer toegenomen, meldt het Verbond van Verzekeraars donderdag. Vooral de overstromingen in Limburg en delen van Noord-Brabant zorgden in juli vorig jaar voor een piek in de schadeclaims. Er werd voor een bedrag van zeker 180 miljoen euro aan schade aangericht.


EU stelt voor het eerst regelgeving in voor cryptomarkt
Gisteren, 00:04
De cryptosector krijgt te maken met Europese wetgeving die de excessen rond cryptomunten moet beperken. Voor het eerst worden alle werkzaamheden rondom cryptovaluta aan regels gebonden. De EU-lidstaten en het Europees Parlement bereikten daar donderdagavond een akkoord over.


Moederbedrijf Facebook zet streep door plannen voor datacenter in Zeewolde
Gisteren, 00:04
Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, zet definitief een streep door zijn plannen voor een datacenter in Zeewolde. Tegen de komst van het datacenter was al langer veel verweer en het Rijk bepaalde onlangs de grond nog niet beschikbaar te willen stellen. Meta besloot de plannen eerder al voorlopig op te schorten.


Heineken roept miljoenen flesjes terug vanwege kans op glasschilfers
Gisteren, 00:04
Heineken is een terugroepactie gestart voor miljoenen kleine bierflesjes die vanaf april zijn geproduceerd. De brouwer waarschuwt dat er mogelijk glas in zit.


Abortuspillen van Nederlandse arts vliegen over de toonbank in de VS
Gisteren, 00:04
De Nederlandse arts Rebecca Gomperts heeft de vraag naar abortuspillen via haar website Aid Access zien verviervoudigen sinds het Amerikaanse hooggerechtshof een streep trok door het federale recht op abortus. "Vroeger kregen we zo'n zeshonderd mails per dag, nu zijn het er vierduizend", vertelt ze tegen NU.nl.


Inflatie blijft hoog, maar daalde vorige maand opnieuw een beetje
Gisteren, 00:03
De inflatie was in juni nog steeds hoog, maar lag voor de tweede maand op rij lager dan in de maand ervoor. De prijzen lagen in juni 9,9 procent hoger dan vorig jaar. Dat blijkt vrijdag uit een eerste raming van statistiekbureau CBS volgens de Europese rekenmethode (HICP).


Slechtste half jaar voor Amerikaanse aandelenbeurzen in vijftig jaar
Gisteren, 00:03
Beursindexen in de Verenigde Staten hebben donderdag een buitengewoon slecht half jaar afgesloten. Zo verloor de Dow Jones Industrial Average meer dan 15 procent in de voorbije zes maanden en de S&P 500 zelfs ruim 20 procent. Dat waren de grootste dalingen in respectievelijk ruim vijftig en zestig jaar. Ook de Nederlandse AEX kromp in het eerste half jaar, met ruim 17 procent.


Een op veertien bewoners sociale huurwoning heeft te hoog inkomen
Gisteren, 00:03
Zo'n 7 procent van de bewoners van een sociale huurwoning had vorig jaar eigenlijk een te hoog inkomen. De groep zogeheten scheefhuurders werd de afgelopen tien jaar wel steeds kleiner. In 2012, het jaar van de eerste meting, stond nog zo'n 12 procent van de huurders te boek als scheefwoner.


Gemiddeld hypotheekbedrag daalt voor het eerst in drie jaar
Gisteren, 00:03
Het bedrag dat mensen lenen voor de aankoop van een huis loopt voor het eerst in zeker drie jaar gemiddeld wat terug, meldt De Hypotheker vrijdag op basis van eigen cijfers over hypotheekaanvragen. De keten van hypotheekadviseurs ziet hierin opnieuw een signaal dat de woningmarkt begint af te koelen.


Inflatie in eurozone stijgt nog wel en breekt opnieuw record
Gisteren, 00:03
De inflatie in de eurozone is in juni naar een nieuwe recordhoogte gestegen, blijkt vrijdag uit een eerste raming van statistiekbureau Eurostat. De prijsstijging bedroeg afgelopen maand 8,6 procent vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. In mei bedroeg deze nog 8,1 procent.


Na FEBO en Zeeman komt ook Albert Heijn met eigen kledinglijn
Gisteren, 00:03
FEBO heeft de Haute Friture en Zeeman een fancollectie, en nu introduceert ook supermarktketen Albert Heijn (AH) een eigen kledinglijn. De shirts, shorts, sokken, truien en vissershoedjes zijn vanaf maandag in alle AH's te koop, zo laat het bedrijf weten.


Pompprijs op laagste punt in een maand, maar nog altijd torenhoog
Gisteren, 00:03
Benzine is de laatste weken iets goedkoper geworden. De gemiddelde landelijke adviesprijs staat vrijdag op 2,460 euro per liter, het laagste punt sinds precies een maand, blijkt vrijdag uit cijfers van consumentencollectief UnitedConsumers. Toch doet tanken nog altijd pijn. Driekwart jaar geleden betaalden we ongeveer 2 euro per liter.


Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor 1.000 euro tegemoetkoming studiekosten
Gisteren, 00:03
Vanaf vrijdag kunnen werkenden en werkzoekenden weer aanspraak maken op 1.000 euro tegemoetkoming in de studiekosten. Het gaat om de derde ronde van het zogeheten STAP-budget, waarbij 32,6 miljoen euro te vergeven is. Wie interesse heeft, moet er snel bij zijn. De vorige twee keer was het geld binnen enkele dagen op.


Schiphol raadt reizigers maandag aan om met de trein naar luchthaven te komen
Gisteren, 00:03
Schiphol raadt reizigers die maandag een vlucht moeten pakken aan om indien mogelijk met de trein te komen. Volgens de luchthaven is het op maandag 4 juli vanwege een mogelijke protestactie door boeren waarschijnlijk drukker dan normaal. Eerder op zondag riep KLM ook al op om vooral niet met de auto naar Schiphol te komen op maandag.


STAP-budget al binnen 2,5 uur op door stortvloed aan aanvragen
Gisteren, 00:03
Het UWV heeft in minder dan 2,5 uur 37.500 aanvragen ontvangen voor tegemoetkoming in de studiekosten, het zogeheten STAP-budget. Hierdoor is het beschikbare bedrag van 32,6 miljoen euro al op, meldt de uitkeringsinstantie.


Amazon Prime moet voortaan met twee klikken opgezegd kunnen worden
Gisteren, 00:03
Gebruikers van de Prime-dienst van webwinkel Amazon moeten de dienst met twee klikken kunnen opzeggen. Dat heeft de webwinkelgigant afgesproken met verschillende Europese consumentenautoriteiten, meldt toezichthouder ACM vrijdag.


FBI plaatst Bulgaarse 'cryptokoningin' op lijst van tien meest gezochte criminelen
Gisteren, 00:03
De Amerikaanse federale politiedienst FBI heeft de Bulgaarse Ruja Ignatova op de lijst van de tien meest gezochte criminelen geplaatst. Ignatova staat bekend als de 'vermiste cryptokoningin'. Ze zou ruim 4 miljard dollar (3,8 miljard euro) hebben gestolen van slachtoffers die investeerden in haar valse digitale valuta.


Jonge seizoenswerkers hebben de banen voor het uitkiezen
Gisteren, 00:03
De concurrentie tussen verschillende sectoren om extra personeel aan zich te binden wordt met de dag groter. Vooral flits- en maaltijdbezorgers, supermarkten en de horeca strijden om jonge seizoenswerknemers, blijkt uit een rondgang van NU.nl.


Bitcoin beleefde in juni slechtste maand ooit
Gisteren, 00:03
De bitcoin heeft in juni zijn slechtste maand ooit beleefd, schrijft zakenzender CNBC vrijdag. De waarde van de cryptomunt daalde met zo'n 38 procent, terwijl ook andere cryptovaluta flink verloren.


Piloten en ander personeel Schiphol kunnen niet aan de slag als beveiliger
Gisteren, 00:03
Piloten en ander personeel op Schiphol kunnen niet zomaar ingezet worden als beveiliger. Daar zijn een opleiding en een screening voor nodig, laat de Vereniging Beveiligingsorganisaties Nederland (VBe NL) vrijdag weten. Daarmee houden de problemen op de luchthaven aan.
© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn