NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Techholding Prosus wil 30 procent minder kantoorpersoneel
Gisteren, 00:05
20:38 'De realiteit is dat de macro-omgeving moeilijker is geworden en erg veranderd is', zegt Bob van Dijk, de CEO van de techholding Prosus. Het bedrijf wil in het personeelsbestand knippen.


'Sloppy Joe' moet net als Trump vooral politieke straf vrezen
Gisteren, 00:05
19:46 De Amerikaanse president Joe Biden, zijn voorganger Donald Trump en diens vicepresident Mike Pence. Ze blijken allemaal nalatig geweest te zijn met de archivering van overheidsdocumenten. Als ze al ee...


Octrooispecialist Gevers in handen van 40 medewerkers
Gisteren, 00:05
20:34 De familie Gevers verkoopt haar meerderheidsbelang in Gevers aan een groep van 40 medewerkers. Die stonden haar enkele jaren geleden bij om de merken- en octrooispecialist weer in handen te krijgen.


Autodelers breiden uit na recordjaar
Gisteren, 00:05
20:54 In de straten van de grote Belgische steden worden deelauto?s dit jaar alomtegenwoordig. De grootste deelautobedrijven hebben stevige groeiambities en voegen duizenden auto?s aan hun wagenpark toe.


Wall Street: volatiele handel eindigt met een sisser
Gisteren, 00:05
22:07 De techgigant Microsoft waarschuwde voor een tragere groei in de verkopen en dat deed beleggers initieel de verkoopknop induwen. Maar de techaandelen boekten vervolgens een stevig herstel.


Productieverhoging prioritair voor bruisend Tesla
Gisteren, 00:05
22:42 Voor Tesla is het opdrijven van de productie en verkoop van zijn auto's dit jaar het belangrijkste doel. Het Amerikaanse merk rekent erop dit jaar minstens 1,8 miljoen auto's te verkopen.


ASML-CEO: 'Bij exportrestricties zal China erin slagen eigen technologie te ontwikkelen'
Gisteren, 00:05
21:04 Als het Westen de Chinezen van hoogwaardige apparatuur uitsluit, zullen ze uiteindelijk zelf vergelijkbare chipmachines kunnen bouwen. Dat zegt ASML-CEO Peter Wennink.


Obligatie-uitgiften halen recordbedrag op
20 Januari, 00:03
21:18 Overheden en bedrijven wereldwijd hebben sinds begin dit jaar voor bijna 600 miljard dollar obligaties uitgegeven, omdat de vraag naar vastrentend papier zeer groot is.


Theodoor Rombouts en de strijd met de supersterren
20 Januari, 00:03
20:49 De Antwerpse schilder Theodoor Rombouts was in de 17de eeuw een gewaardeerde en succesvolle schilder, maar moest het afleggen tegen Rubens en Van Dyck. Het MSK Gent geeft Rombouts wat hem toekomt: een...


'Nieuwe poging van BE Group om Ageas te kopen'
20 Januari, 00:02
22:59 BE Group, de investeringsgroep van enkele gewezen zakenbankiers, heeft de verzekeringsgroep Ageas onlangs opnieuw benaderd met het oog op een overname. Dat meldt het nieuwsagentschap Bloomberg.


Reed Hastings stapt op als CEO van Netflix
20 Januari, 00:02
22:19 De streamingreus Netflix verbluft met een hoger dan verwachte abonneegroei, terwijl de medeoprichter Reed Hastings bekendmaakt dat hij opstapt.


Big tech heeft het moeilijk met de metaverse
20 Januari, 00:02
22:20 Grote technologiebedrijven zien ons meer tijd doorbrengen in de metaverse, een geheel van virtuele omgevingen, als het kan ook nog eens verbonden met de fysieke werkelijkheid. Het pad daarnaartoe blij...


Materialenkadaster gaat open voor hele bouwsector
11 Januari, 00:03
19:00 Madaster, een databank die bijhoudt welke materialen in gebouwen zitten, opent zijn platform voor de hele bouwsector. Dat moet het voor iedereen mogelijk maken circulair te bouwen.


Onzekerheid troef over eerste winter zonder kernenergie
11 Januari, 00:03
19:14 Het is onduidelijk hoe de energiebevoorrading verzekerd wordt in de winter van 2025-2026, de eerste winter zonder kerncentrales.


Elektrificatie levert Gentse Volvo-fabriek ruim 1.000 extra jobs op
11 Januari, 00:03
19:30 De komst van elektrische modellen naar de fabriek van Volvo Cars in Gent heeft vorig jaar zo'n 1.000 extra banen opgeleverd. Dit jaar komen er daar nog enkele honderden bij, zegt fabrieksdirecteur Ste...


Belgische windindustrie zet zich op de wereldkaart
11 Januari, 00:03
20:18 Zoals Europese ontdekkingsreizigers ooit nieuwe continenten ontdekten, verovert de Europese offshorewindindustrie verre wingewesten. Ook Belgische kmo?s varen in het zog van wereldspelers als DEME en ...


Wall Street: Meta topfavoriet bij JPMorgan-klanten
11 Januari, 00:03
22:05 De beurzen in New York klommen nadat Fed-voorzitter Powell eens geen hints gaf over het toekomstige rentepad. Meta won dankzij fanmail van de klanten van JPMorgan.


Wat gaat instap van overheid in kerncentrales kosten?
11 Januari, 00:03
21:59 De nucleaire deal met Engie trekt de regering-De Croo mee in het bad bij twee kernreactoren. Dat levert lusten en lasten op. De overdracht van miljarden aan provisies voor het beheer van het kernafval...


Gadgetbeurs CES: van ruiken in het metaverse tot de edelsteen die stress weert
8 Januari, 00:26
02:00 Na twee pandemie-edities draait de gadgetbeurs CES in Las Vegas nog tot zondag op volle toeren. Een bloemlezing van staaltjes technologie die de grens opzoeken tussen praktisch en volslagen nutteloos.


Moois om naar uit te kijken: onze vooruitblik op het culturele voorjaar
8 Januari, 00:26
03:15 Onze cultuurtips voor het voorjaar, van Johannes Vermeer tot Cate Blanchett. Een selectie van Jan Dertaelen, Ruben Nollet, Tom Peeters en Koen Van Boxem.
© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn