NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Doe meer met uw geld: koop aandelen
Vandaag, 09:53
Het is een bekend verhaald: spaargeld levert bijzonder weinig op. We dachten het ergste al te hebben gehad, met die historisch lage rente. Maar wie had toch ooit gedacht dat we rente zouden moeten betalen over ons eigen spaartegoed? Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om wél echt rendement op ons vermogen te maken.

Maak meer geld met aandelen

Eén van die mogelijkheden is beleggen, in aandelen bijvoorbeeld. Overweegt u aandelen kopen serieus? Lees u dan eerst eens goed in, zodat u een idee heeft waar u aan begint. Loopt u dan zoveel risico? Nee, als u het verstandig aanpakt nauwelijks. Ja, uw beleggingen in aandelen kunnen behalve in koers stijgen uiteraard ook dalen. Maar als u de juiste keuzes maakt, kunt u uw beleggingsrisico zelf al behoorlijk beperken. Op www.2news.be vindt u enorm veel informatie over aandelen. Doe er uw voordeel mee.

Zelf of laten beleggen?

Eén van de keuzes die u zult moeten maken, is zelf beleggen of laten beleggen. Voor dat laatste geldt dat u hier uiteraard een tarief voor betaalt. De beleggingsspecialist gaat immers voor u aan het werk, en gebruikt zijn expertise om er een zo goed mogelijk rendement voor u uit te halen. Bent u dus zeker van een mooi percentage op uw belegde vermogen? Nee, want dat bent u nooit. Maar zeker op de lange termijn geeft het u wellicht iets meer zekerheid, ook omdat uw expert uw beleggingen én de marktbewegingen goed in de gaten houdt. Maar u kunt ook prima zelf beleggen, zeker als u uw inleg spreidt, bijvoorbeeld over verschillende sectoren en in verschillende regio’s over de wereld. Ook beginnen met kleine bedragen is een manier om eventuele beleggingssschade te beperken. En besef dat u van elke belegging iets leert!

Platforms

Ook kunt u gebruik maken van de voordelen van een beleggingsplatform. Het is een prettige manier om uw beleggingen op één plek in de gaten te houden. Wilt u kopen of verkopen? Dan is dat vaak heel snel geregeld, met een paar drukken op de knop. Wel dient u er van tevoren voor te zorgen dat u saldo heeft op uw account op het betreffende platform. Het is raadzaam om daar een beperkt bedrag op te storten, en daarmee te gaan beleggen. Zorg dus dat u altijd ruim voldoende geld op een andere rekening laat staan. Want mocht de markt een keer tegen zitten, dan heeft u daar altijd een buffer, bijvoorbeeld voor onverwachte vervangingen of andere nodige uitgaven.


Affiches drukken op aanvraag: kleine oplagen tegen een lage prijs
16 Oktober 2023, 06:02

Affiches blijven een krachtig communicatiemiddel in de marketingwereld, doordat ze de aandacht trekken en een boodschap op een opvallende manier kunnen overbrengen. Maar wat als u slechts een kleine oplage affiches nodig heeft? Het drukken van grote hoeveelheden kan duur en onnodig zijn, zeker als u geen enkele bestemming heeft voor het overschot van de oplage. Dat is waar ‘drukken op aanvraag’ om de hoek komt kijken! In deze blogpost leest u hoe u op een efficiënte manier affiches kunt produceren voor kleine oplagen.

Waarom kleine oplagen?

Soms heeft u gewoon niets aan honderden of duizenden affiches. Misschien organiseert u een lokaal evenement of een kleine promotiecampagne. In dat geval is grote hoeveelheden affiches drukken simpelweg zonde. Kleinere oplagen daarentegen bieden tal van voordelen, zoals het besparen van tijd en het niet verspillen van onnodige materialen. Bovendien is het gemakkelijker om later nog wijzigingen aan te brengen in uw ontwerp als u slechts een kleine voorraad heeft aangelegd.

Drukken op aanvraag: de oplossing voor kleine oplagen

Drukken op aanvraag is precies zoals het klinkt: u drukt uw affiches wanneer u ze nodig heeft. Deze aanpak elimineert verspilling en maakt het mogelijk om flexibel te reageren op veranderingen in uw marketingstrategie. Hieronder volgen enkele factoren die u kunnen helpen efficiënt affiches te produceren voor kleine oplagen:

Werk samen met een betrouwbare drukkerij

Het kiezen van de juiste drukkerij is zeer bepalend als het gaat om drukken op aanvraag. Zorg ervoor dat de drukkerij hoofdzakelijk digitaal drukt en ook bereid is om kleine oplagen te produceren. Vraag om monsters van hun werk om een beeld te krijgen van de kwaliteit en controleer welke prijs per stuk ze hanteren.

Druk digitaal

De sleutel tot drukken op aanvraag is nu eenmaal digitaal drukken. Deze technologie maakt het namelijk mogelijk om affiches met hoge kwaliteit en scherpe kleuren te produceren zonder de noodzaak van dure drukplaten. Zo kunnen digitale drukmachines snel en efficiënt kleine oplagen produceren zonder dat er ingewikkelde wijzigingen aan de apparatuur hoeven te worden doorgevoerd. Dit maakt ze perfect voor marketingmaterialen met snelle doorlooptijden.

Ontwerp met flexibiliteit in gedachten

Als u van plan bent op aanvraag te drukken in verband met bijvoorbeeld een evenement, is het handig om uw ontwerp flexibel te houden. Zorg ervoor dat u gemakkelijk tekst, datums, locaties of afbeeldingen kunt aanpassen als dat nodig is. Dit maakt het mogelijk om dezelfde basisaffiche te gebruiken voor verschillende promoties.

Kies het juiste papier

Het soort papier dat u kiest, heeft invloed op de uitstraling van uw affiche. Voor kleine oplagen kunt u experimenteren met verschillende papiersoorten zonder hoge kosten als u de verkeerde keuze heeft gemaakt. Glanzend papier kan kleuren bijvoorbeeld levendiger maken, terwijl mat papier een meer ingetogen uitstraling geeft. Kies wat het beste past bij uw boodschap en doelgroep.

Beheer uw voorraad

Als u affiches drukt op aanvraag, hoeft u geen grote voorraad op te slaan. Dit bespaart opslagruimte en kosten. Zorg er echter wel voor dat u een goed systeem heeft om bij te houden hoeveel affiches u nog heeft, zodat u op tijd bij kunt bestellen.

Besluit

Drukken op aanvraag is de ideale oplossing voor wie affiches nodig heeft in kleine oplagen. Het is kosteneffectief en zeer flexibel, en door te kiezen voor digitaal drukken en samen te werken met een betrouwbare drukkerij, kunt u goedkoop affiches produceren die aan de hoogste eisen voldoen. Geen overbodige voorraden meer, enkel de affiches die u nodig heeft. Zo blijft uw marketingmateriaal altijd up-to-date en afgestemd op uw behoeften.

Dus, de volgende keer dat u denkt aan het drukken van affiches voor een kleinschalig project, onthoud dan zeker de voordelen van drukken op aanvraag!
Wanneer gebruik je een nooddouche?
26 Januari 2023, 15:15

Ben je als werkgever op zoek naar manieren om de veiligheid van werknemers meer te waarborgen? Dan moet je hier maatregelen voor treffen die aangepast zijn aan de situatie. Dit houdt niet alleen in dat je voor iedereen de juiste hulpmiddelen beschikbaar moet hebben, maar ook dat er maatregelen zijn getroffen voor wanneer er iets gebeurt. Protocollen zijn hierbij niet genoeg. Zo zijn er bijvoorbeeld ook verschillende apparaten en gereedschappen nodig om problemen op te lossen. Denk aan nooddouches, die ernstige verwondingen kunnen voorkomen. Maar wanneer gebruik je een nooddouche? Je leest het in onderstaande informatie.

Gebruik tijdens levensbedreigende situaties

Nooddouches zijn een cruciale toevoeging op de werkvloer voor wanneer men te maken heeft met chemicaliën. Deze chemicaliën zijn vaak goed verpakt, maar eens in de zoveel tijd komt iemand hier toch mee in aanmerking. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor het lichaam en zelfs levensbedreigend zijn. De nooddouche moet ervoor zorgen dat de chemicaliën en andere stoffen van het lichaam gaan en de schade zoveel mogelijk beperkt blijft. Door deze op een goed bereikbare plek te zetten kunnen werknemers hier direct gebruik van maken indien nodig en elkaar helpen om letsel aan het lichaam te voorkomen.

Schadelijke stoffen tijdens de verbouwing

Een nooddouche kan echter ook in andere situaties ingezet worden. Denk bijvoorbeeld bij een verbouwing, waar verschillende stoffen vrijkomen. Veel van deze stoffen brengen niet alleen schade aan het lichaam, maar ook aan de luchtwegen. De douche aanschaffen bij een professional als Nedelko helpt jou om ook de verbouwing goed te laten verlopen en ervoor te zorgen dat je jouw werknemers zo goed mogelijk kunt beschermen. Door bij Nedelko te kijken welke opties er mogelijk zijn voor jouw situatie, zodat alles op elkaar aansluit en je de juiste maatregelen treft voor de veiligheid.

Tijdens het gebruik van machines

Als laatste gebruik je een nooddouche ook bij het gebruik van bepaalde machines en apparaten. De machines hebben niet alleen gevaarlijke onderdelen, maar werken ook op basis van verschillende middelen. Olie is hier een goed voorbeeld van. Als dit op het lichaam komt, kan dit ook weer voor gevaarlijke situaties zorgen. De nooddouche met het juiste installatiemateriaal aanschaffen en monteren zorgt ervoor dat je ook geen extra problemen krijgt met het gebruik van de nooddouche. Door zo goed mogelijk te kijken naar de opties en mogelijkheden, ben je binnen een korte tijd voorzien van veiligheidsmaatregelen.
2 euro voor een frikandel en toch hebben frituren het moeilijk
11 Januari 2023, 07:01

2 euro voor een frikandel en toch hebben frituren het moeilijk

De kostprijs voor de producent van een frikandel bedraagt volgens Foodlog slechts 6 eurocent per stuk. Hoewel de friturist meer betaalt voor de frikandellen die het inkoopt, de producent en de groothandel willen nu eenmaal ook winst maken, heeft de frituur nog steeds een flinke winstmarge. Een gebakken frikandel kost bij de frituur tegenwoordig al snel 2 euro. En met extra sausjes en uitjes kan de prijs zelfs nog hoger oplopen. Toch benadrukken frituristen dat er nog heel wat andere kosten zijn om rekening mee te houden.

Flinke investering en diverse kosten

De opstartkosten van een frituur zijn afhankelijk van de grootte en het type frituur dat je wilt beginnen. Het is belangrijk om te investeren in de juiste apparatuur, zoals bakplaten, koelkasten, diepvrieskisten, afzuigkappen en natuurlijk ook de frituurpan. De prijs van zo’n professionele frituurpan kan sterk variëren, afhankelijk van de grootte en het aantal compartimenten. Zo betaalt men bij Maxima, een leverancier van professionele horeca-apparatuur, bijvoorbeeld 280 euro exclusief btw voor een horeca frituurpan met twee compartimenten van elf liter. Voor een frituurpan van dertig liter met een tapkraan en een onderstel gaat het om ongeveer 580 euro exclusief btw.

Ook is het belangrijk om rekening te houden met de aanschafprijs of huurprijs van het gebouw en met de eventuele verbouwingskosten. Marketingkosten, kosten voor het personeel, kosten voor de boekhouding en dergelijke meer: al die kostenposten zitten natuurlijk verrekend in de prijs van de gebakken frikandel.

Oplopende kosten voor energie en frituurvet

Om een frikandel te frituren, heb je naast een frikandel, een frituurpan en een gebouw nog twee dingen nodig: frituurvet en energie. De prijs van plantaardige olie is net als de energiekost enorm gestegen, wat de marges voor frituristen onder druk zet. In plaats van het verhogen van de prijzen zoeken frituristen steeds vaker naar andere oplossingen om de kosten te drukken. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ze gebruikmaken van energiezuinige apparatuur, dat ze vroeger de deuren sluiten of dat ze minder laat openen. Sommige horecaprofessionals experimenteren ook al met frituren met infrarood. In ieder geval nemen de energiekosten en de kosten voor plantaardige vetten een grote hap uit het budget. Volgens sommige bronnen zijn frituren intussen al ruim 3600 euro kwijt aan gas en stroom. Dat wil zeggen dat frituren een paar duizend frikandellen moeten verkopen om gewoon nog maar uit de kosten te geraken.

Belastingen en personeelskosten

Tot slot krijgen frituristen ook te maken met belastingen. In de prijs die je betaalt voor de frikandel zit namelijk ook de btw begrepen. Bij een afhaalfrituur zonder bediening aan tafel gaat het in principe om 6% btw. Maar eenmaal je ter plaatse in een afgesloten eetruimte kan eten, gaat het om 12% btw. Op frisdranken en dergelijke meer berekent men 21% btw. De frituur dient bovendien belastingen te betalen op de inkomsten en dan zijn er nog de kosten die bovenop de personeelskost komen. De lonen van het personeel zelf zijn ook al flink geïndexeerd ten gevolge van de oplopende inflatie. De provinciebelasting en de gemeentelijke belasting zijn andere factoren om rekening mee te houden.

Als je dat allemaal weet, dan valt 2 euro voor een frikandel eigenlijk best wel mee. Zeker als de friturist er als het kan ook iets aan over wil houden, bijvoorbeeld om zijn eigen kinderen eten te kunnen geven.
Creëer de eetkamer van je dromen
24 Augustus 2022, 07:32
Wanneer je een nieuw huis hebt kan het zeer uitdagend zijn om alle ruimtes te krijgen zoals j jij ze ingedeeld wilt hebben. De een is dol op het op orde brengen van een interieur, maar er zijn ook veel mensen die er niet om staan te springen. Gelukkig zijn er manieren waarmee het voor iedereen makkelijk kan zijn om hun droomhuis te creëren. Gezien de eetkamer een van de meest uitdagende ruimtes kan zijn zullen we in dit artikel inzoomen op deze ruimte. Het is namelijk belangrijk dat de eetkamer er tip top uitziet, omdat je er veel mooie herinneringen kunt maken. Wil jij weten hoe je jouw droomvakantie kunt creëren? In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen. Lees snel verder!

Kies een set

Je kunt je eetkamer op een makkelijke manier vormgeven door te een van de leuke eetkamerset uit te kiezen. Het is wel goed om vooraf na te gaan waar naar wat voor soort set je op zoek bent of wat voor stijl je in de eetkamer wilt adopteren. Zo kun je ervoor kiezen om een houten eetkamerset in de eetkamer te plaatsen. Dit geeft een warme en uitnodigende look. Als je liever van een strakkere of chique look wilt gaan, dan kun je voor een set in een donkere kleur zoals zwart kiezen.

Deel de meubels zelf in

Het kan ook leuk zijn om juist je een eettafel ovaal te combineren met stoelen naar keuze. Omdat het nu helemaal in is, kun je er ook veel inspiratie online voor vinden. Met een ovale eettafel kun je ervoor zorgen dat de eetkamer er uitnodigend uitziet. Deze tafels zijn perfect voor wanneer je met meerdere mensen aan een tafel wilt eten. Dit geldt ook voor een rechthoekige tafel. Deze tafels geven de ruimte wel een wat meer strakke uitstraling, maar je kunt het de tafel de gewenste look geven door er bloemen op te plaatsen. Uiteraard kun je natuurlijk ook voor een ander decoratiestuk kiezen. De stoelen die je er dan bij kiest zullen doorslaggevend zijn in hoe de uiteindelijke look van de kamer zal zijn. Als je een eetkamer aan het inrichten bent voor een klein gezin dan kun je voor een vierkante tafel kiezen. Dit geeft ook meteen een soort restaurant ‘vibe’. Kortom, kun je het jezelf makkelijk maken door een eetkamerset te kiezen. Je kunt dan nagaan welke stijl je in de eetkamer wilt hebben en vervolgens een keuze maken. Daarnaast kun je ook eerst een tafel uitkiezen en daarna passende stoelen erbij combineren.


5 redenen om te gaan voor laminaat
17 Mei 2022, 13:40
Op zoek naar een nieuwe vloer? Dat is leuk en spannend, maar het kan ook best overweldigend zijn. Tegels, laminaat, parket, kurk, tapijt, … De keuze lijkt eindeloos. Eentje steekt er bovenuit en dat is laminaat. Dat is logisch, want laminaat heeft ontzettend veel voordelen. Waarom het ook voor jou de geschikte vloer is, lees je hier.

Wat is laminaat?

Laminaat is geen houten vloer, noch is het een tegel. Het combineert eigenlijk het beste van de twee. Zo heb je de look van hout of natuursteen, alleen is het veel gebruiksvriendelijker. Laminaat bestaat uit vier platen. Daardoor is de vloer sterk en vochtbestendig. De hout- of natuursteenlook krijg je door de bovenste plaat, die eigenlijk een soort foto van echte houten planken of tegels is. Om de onderhoudsvriendelijkheid en slijtbestendigheid van laminaat te verzekeren, komt daarbovenop een beschermlaag.

Onderhoudsvriendelijk

We gaven het al aan, maar laminaat is bovenal erg makkelijk schoon te houden. De beschermende toplaag zorgt ervoor dat vuil of vocht niet in de vloer kan dringen. Daardoor hoef je niet te boenen of schrobben, maar kan je zelfs met een droge doek je vloer proper houden.

Geschikt voor doe-het-zelvers

Laminaat is een van de weinige vloeren die elke ietwat handige doe-het-zelver zelf kan plaatsen. Laminaatplanken klik je immers gewoon in elkaar zonder gedoe met mortel of lijm. Doordat je niet alleen uitspaart op materialen, maar ook op arbeidsuren, kan je een flinke duit besparen. Extra voordelig is goedkope laminaat kopen, waardoor je voor een klein budget een duurzame, onderhoudsvriendelijk vloer hebt.

Warme uitstraling

Laminaat is er in alle kleuren en tinten. Zo is houtlook erg populair in zowel moderne als landelijke woningen, maar ook betonlook behoort tot de opties. Je hoeft dus geen fan te zijn van de houtlook om te genieten van de gebruiksvriendelijkheid van laminaat.

Kan tegen een stootje

Door de gelaagde samenstelling van laminaat zijn de planken erg sterk. De beschermende toplaag zorgt ervoor dat laminaat zeer slijtbestendig is, zelfs tegen huisdieren en rondrennende kinderen. Die toplaag voorkomt ook dat vocht meteen in de planken dringt, waardoor je tijd hebt om de vloeistof even op te nemen.

Past en mag overal

Dankzij de slijtvastheid kan laminaat in elke ruimte, zelfs winkels of openbare ruimten. Ook voor badkamers is er extra waterbestendige laminaat. De grote keuze in kleuren en stijlen zorgt ervoor dat je de juiste look voor elke kamer snel vindt.

Moet je ergens op letten?

Laminaat heeft een ondervloer nodig. Als je vloerverwarming hebt, moet je de juiste ondervloer gebruiken. Die werkt normaal isolerend, maar bij vloerverwarming moet die juist de warmte kunnen doorlaten. Nog belangrijk is de correcte hoeveelheid, vooral als je zelf aan de slag gaat. Je hebt immers steeds snijverlies. Neem zo’n vijf à tien procent extra wanneer je de hoeveelheid berekent. Laminaat is een veelzijdige krachtpatser die in elke woning een plekje heeft. Zeker te overwegen dus wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer.


De juiste verlichting voor je thuiskantoor
17 Mei 2022, 13:38
Thuiswerk is intussen goed ingeburgerd. Zeker tijdens de coronaperiode hebben veel mensen de voordelen van thuiswerk ontdekt en een gezellig thuiswerkplekje ingericht. De juiste verlichting is een must voor de juiste focus, maar ook voor sfeer. Van een klassieke bureaulamp of een retro hanglamp tot slimme verlichting. Hoe je de juiste verlichting voor jouw thuiskantoor kiest, lees je hier. Voor elke ruimte de perfecte lamp en dat is niet anders in een bureauruimte. Of je er nu drie dagen per week doorbrengt of alleen wanneer je rekeningen moet betalen, de juiste verlichting maakt het er veel aangenamer vertoeven. Goede verlichting moet zowel functioneel als stijlvol zijn. Creativiteit wordt daarbij sterk aangemoedigd!

Waar brandt de lamp?

Een klassieke bureaulamp kan handig zijn, vooral wanneer je in een donkere hoek zit of je gericht licht op je werkplek nodig hebt, maar vaak kan je ook creatiever aan de slag. Een leuke vloerlamp, hanglamp of zelfs een klemlamp aan een wandplank zijn originele alternatieven. Die voegen niet alleen het nodige licht, maar ook stijl en eigenheid toe. Wil je toch echt een lamp op je desk? Kies dan eens voor multifunctioneel exemplaar, zoals een slimme lamp of een minimalistisch exemplaar met een ingebouwde pennenhouder. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn, want ook op een goedkope webshop voor lampen vind je erg leuke en goede verlichting.

En toen was er licht

De juiste decoratie is de finishing touch die een ruimte helemaal afmaakt, maar vaak is het ook het moeilijkste om aan te pakken. Kussen, foto’s en persoonlijke items, maar ook de verlichting zorgen ervoor dat een ruimte compleet aanvoelt. Besteed daarom voldoende aandacht aan je verlichting; niet alleen wat en waar, maar ook hoe ze er moet uitzien. In een strakke ruimte staat een rechtlijnige lamp in koele kleuren leuk, maar ook een edgy, stoer exemplaar kan zo’n ruimte een gedurfde toets geven. Of kies voor een combinatie van strak en warm door te gaan voor een retro-exemplaar met walnotenhouten details. Ben je meer fan van landelijke ruimtes met veel wit en beige? Dan zijn lampen met verfijnde details of houten armaturen een harmonieuze optie. Ook lampen met papieren en rotan elementen staan erg leuk en voegen een tikje boho toe.

Laat het juiste licht schijnen

Wie vaker thuiswerkt, verbruikt meer en dat zal te merken zijn op je energiefactuur. Vervang daarom alle tl-, spaar- en halogeenlampen door de veel zuinigere ledlampen. Die verbruiken heel wat minder stroom en zijn milieuvriendelijker. Ze bestaan bovendien in verschillende lichtkleuren en -warmtes. Er is dus geen reden om het niet te doen! Of je nu het licht letterlijk op je werk laat schijnen of de voorkeur geeft aan sfeerverlichting, de juiste verlichting kan niet alleen focus maar ook heel wat sfeer toevoegen aan je thuiskantoor.


De voordelen van hoog staan in de zoekresultaten van Google
3 Mei 2022, 13:45
Wanneer je een bedrijf hebt, is het handig om ervoor te zorgen dat je ook online te vinden bent voor eventuele klanten of werknemers. De makkelijkste manier waarmee je hier voor kan zorgen is door het maken van een website. Dit kan je zelf doen, maar je kan het natuurlijk ook laten uitbesteden aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van websites.

Gebruik maken van een zoekmachine optimalisatie bureau

Wanneer de website eenmaal gemaakt is, en ook op internet is geplaatst, is het enige wat je nog moet doen ervoor zorgen dat de website ook te vinden is op google wanneer je naar iets in de richting van jouw bedrijf zoekt. Dit is helaas niet iets wat vanzelf gaat, en daarom is het handig om gebruik te maken van externe bedrijven die ervoor kunnen zorgen dat jij toch goed te vinden bent op de meest gebruikte zoekmachines. Eén van de bedrijven dat valt onder de bovengenoemde externe bedrijven welke kunnen helpen met het vindbaar maken van jouw website op zoekmachines, is het zogenaamde zoekmachine optimalisatie bureau. Hier zal door middel van bepaalde technieken gezorgd worden dat wanneer iemand iets in een zoekmachine typt dat kan linken aan jouw bedrijf. Dat jouw bedrijf ook daadwerkelijk gevonden wordt.

Voordelen hiervan zijn…

Het voordeel hiervan is dat je een grote kans hebt dat je bekender wordt, en dat je meer klanten zult krijgen voor jouw bedrijf. Wanneer je gebruik maakt van de talenten van een zoekmachine optimalisatie bureau. Je krijgt maandelijks rapportages waarin je kan zien wat de statistieken van die maand waren. Aangezien het niet gratis is om een zoekmachine optimalisatie bureau in te schakelen, is het namelijk wel fijn om te weten hoeveel invloed het nou echt heeft op de zoekresultaten van je website. Wanneer je helemaal klaar bent voor dit traject, kan je een zogenaamde SEO online check uitvoeren om te kijken of jouw site wel helemaal goed in elkaar zit en wat eventueel beter zou moeten kunnen.

Samenwerken met andere bedrijven

Eén van de technieken die gebruikt zal worden om jouw bedrijf hoger in de zoekresultaten van zoekmachines te krijgen, is door samen te werken met andere bedrijven. Wanneer een ander bedrijf namelijk op zijn site een link naar jouw site zet, vindt Google dit interessant. Hoe interessanter Google jouw site vindt, hoe hoger je namelijk in de zoekresultaten komt te staan. Het is daarom belangrijk om online samen te werken met andere bedrijven en zo linkjes uit te wisselen.

Autoriteit krijg je door

Door het uitwisselen van deze linkjes, zal Google jouw website dus hoger in de zoekresultaten zetten dan wanneer niemand naar jouw site linkt. Wanneer je deze contacten niet hebt en ook niet wil zoeken, dan is het ook mogelijk om teksten te laten schrijven op websites die speciaal gemaakt zijn voor het omhoog werken van jouw site in de zoekresultaten van Google. Hier zijn dan natuurlijk wel wat extra kosten aan verbonden, maar het is wel een stuk makkelijker dan zelf gaan zoeken. Bij dit soort regelingen zal namelijk iemand van buiten jouw bedrijf een tekst gaan schrijven en daarin gaan linken naar jouw site.


Hoe kies je de juiste gordijnen?
20 April 2022, 04:47
Raamdecoratie kiezen is best moeilijk. Zelfs al heb je de keuze al beperkt tot één type gordijnen, dan is het nog niet evident. Wil je een decoratieve eyecatcher of moeten ze vooral het zonlicht uit je slaapkamer houden? Kies je voor een neutrale kleur of mag het opvallen? En hoe weet je wat de juiste lengte is? Met onze experttips wordt het heel wat makkelijker de juiste gordijnen te kiezen. Een goede manier om alvast een eerste selectie te maken, is door te bedenken welke functie je gordijnen moeten hebben. Ze kunnen puur decoratief zijn of ze kunnen net heel functioneel zijn, of een combinatie van beide. Niet elk type gordijn is geschikt voor elk doel.

Gordijnen als decoratief element

Als gordijnen vooral een decoratie-element moeten zijn, zijn vitrage of voile gordijnen je beste optie. Ze zijn transparant en laten dus nog heel wat licht binnen. Ze verzachten bovendien het binnenkomende licht, waardoor je een gezellige sfeer creëert. Qua privacy is een vitrage beperkt, vooral wanneer je ‘s avonds het licht aan hebt. Je kan het wel makkelijk combineren met overgordijnen, die zowel verduisteren als privacy geven. Wil je een vitrage kopen, weet dan dat ze in ontzettend veel kleuren en zelfs prints te verkrijgen zijn. Had vitrage ooit een oubollig imago, dan is dat nu helemaal de deur uit en vervangen door een reputatie als cool en creatief.

Privacy en decoratie gecombineerd

Vind je de look van vitrage leuk, maar wil je toch meer privacy? Dan zijn inbetweens een goed alternatief. Die gordijnen laten nog steeds het licht door, maar ze zijn minder transparant. Je behoudt dus het decoratieve effect, maar wint aan privacy.

Functionele gordijnen

Verduistering is de voornaamste functie van een gordijn. Is dat het hoofddoel voor jou, dan ga je het best voor overgordijnen. Die zijn niet alleen verduisterend, maar hebben ook een (akoestisch) isolerend effect. Let wel, overgordijnen hebben best een opvallend uiterlijk en kunnen een dramatisch effect hebben. Je kan daarom voor ton-sur-ton gaan met vitrage of rolgordijnen eronder, of je kan ze door de kleur of zelfs het materiaal echt laten opvallen. Rolgordijnen zijn dan meer minimalistisch en passen in allerlei interieurs. Ze trekken minder de aandacht en kunnen ook goed verduisteren. Voor slaapkamers, woonkamers en eetkamers zijn rolgordijnen een geliefde keuze.

En wat met de lengte?

Als je zelf gaat opmeten, volg dan vooral de instructies per type gordijn. Die vind je op de website van een speciaalzaak. Je kan ook in de winkel je gordijnen bestellen, dan weet je zeker dat de maat klopt. Een gordijn is dus een leuk element om creatief mee uit de hoek te komen of net om je interieur mee samen te binden. Het juiste gordijn heeft best een grote impact op de ruimte. Net daarom lijkt het zo’n belangrijke beslissing, maar vergeet vooral niet om er ook wat fun mee te hebben.


4 goede keuzes voor een compacte en betaalbare bestelwagen
30 Maart 2022, 07:26
Het vinden van een goede en betaalbare bestelwagen kan soms een uitdaging zijn. Er zijn talloze modellen te verkrijgen en iedereen heeft wel een eigen voorkeur, zeker als het op het design aankomt. Elektrisch, diesel, vierwielaandrijving en dubbele cabines: ook dat kan allemaal. Wij zochten alvast vier uitstekende keuzes voor je uit. Ze zijn zowel nieuw als tweedehands te verkrijgen en ze zijn bovendien heel betaalbaar. De hieronder weergegeven prijzen zijn exclusief btw.

Renault Trafic

Een bijzonder goede keuze is de Renault Trafic. Dit is een robuuste en dynamische bedrijfswagen met veel opslagruimte. De nieuwste modellen hebben vooraan extra ruimte en beschikken zelfs over een verwijderbaar mobiel kantoor. Er zijn twee versies beschikbaar, de klassieke bestelwagen en de bestelwagen met een dubbele cabine. Bij de dubbele cabine is er plaats voor meer inzittenden, maar natuurlijk gaat er dan wel wat opslagruimte verloren. Reken op een vanafprijs van 26.770 euro. Uiteraard kan je ook kiezen voor een Renault Trafic occasion. Bij Dutchvans beginnen de prijzen dan vanaf 8.900 euro.

Volkswagen Caddy

De Volkswagen Caddy blinkt uit op het gebied van technische hoogstandjes en heeft heel wat veiligheidssystemen, hoewel ze niet allemaal in de standaardversie zitten. Het is uitgerust met een motor met de kracht van 102 paarden en het heeft een trekgewicht van 1500 kilogram. Wie niet minstens wekelijks een aanhanger gebruikt, kan ook kiezen voor de dieselversie van 75 pk. Met een aanhangerkoppeling, extra grote klapdeuren en de inlaaddrempelbescherming is de Caddy wel heel goed bedacht. De nieuwe Caddy van Volkswagen heeft een catalogusprijs van 15.600 euro. Bij Dutchvans kan je 'm tweedehands kopen voor 9.800 euro. De uitvoering met 102 pk kost er gemiddeld 2.000 euro meer, hoewel het een en ander natuurlijk afhankelijk is van de staat, de uitrusting en het aantal kilometers.

Ford Transit Connect

Op het gebied van comfort scoort de Ford Transit Connect bijzonder goed. Het geluidsniveau van de motor blijft betrekkelijk laag en het dashboard is heel eenvoudig ingericht. Dat alles combineert het met een uitstekende wegligging. Er zijn verschillende versies van te verkrijgen. Wij raden vooral de versie met 120 pk aan, zeker als je al eens met de aanhangwagen de weg op gaat. Het is te verkrijgen in een koetswerkversie met een korte en een lange wielbasis. Weet dat opties bij de Ford Transit Connect heel betaalbaar zijn, zeker als je kiest voor leasing. Tweedehands is deze compacte bestelwagen wel heel voordelig op de kop te tikken. Bij Dutchvans wordt de uitvoering van 95 pk met ongeveer 150.000 kilometer op de teller aangeboden voor 11.800 euro.

Mercedes-Benz Citan

De Mercedes-Benz Citan is een compacte bestelwagen die in drie laadlengtes te verkrijgen is. Het is een bestseller binnen zijn prijsklasse. Deze Duitse klassenbak combineert een ruime passagiersruimte met een extra ruime laadruimte, terwijl de buitenafmetingen toch heel compact blijven. Op de weg stelt de Citan zich heel wendbaar op, terwijl het binnenin allemaal heel comfortabel is. Onder andere de ergonomisch gevormde bestuurderszetel is echt een groot pluspunt. De nieuwste versie is dit jaar verkozen tot International Van of the Year en midden dit jaar zou er een elektrische variant van uitkomen. Nieuw is de Mercedes-Benz Citan te koop voor 15.499 euro, uiteraard zonder de vele opties. Bij Dutchvans vonden we een 90pk-uitvoering met minder dan 50.000 km op de teller voor 12.400 euro (en met talloze opties).


België heeft nog steeds geen wifi op de trein
28 Februari 2022, 14:19
In het buitenland is wifi op de trein al langer de normaalste zaak van de wereld. In Nederland beschikken vrijwel alle Intercity-treinen over gratis wifi of draadloos internet. Het maakt van de trein meer dan alleen een transportmiddel en het draagt bij aan de beleving van het hele spoorgebeuren. Ook in onder meer Groot-Brittannië, Zweden, Finland en Letland krijgen treinreizigers toegang tot draadloos internet. Op dat vlak loopt men in België al jaren achter. Er lijken bovendien geen plannen te zijn om (gratis) wifi op de trein de komende jaren uit te rollen, integendeel.

Succesvolle testprojecten en toch geen wifi op de trein

Ondanks de huidige desinteresse in wifi op de trein heeft de NMBS er in het verleden wel al succesvolle testen mee uitgevoerd. In 2016 liepen er bijvoorbeeld maandenlang tests met gratis wifi op de lijn Eupen-Oostende. Nadien klonk het dat de NMBS een businessmodel rond wifi op de trein zou ontwikkelen. In 2017 schoot de nieuwe CEO, Sophie Dutordoir, het idee echter al snel af. Volgens haar was het allemaal wat te duur. Het heeft ook te maken met de beheerscontracten, de overeenkomsten tussen de overheid en de verschillende spoorbedrijven, en dus ook met de politieke wil om daarvoor door te duwen. Ook in politieke kringen klinkt namelijk dat wifi op de trein geen prioriteit is. Niet omdat men geen fan is van het idee, maar wel omdat men de toegezegde overheidsmiddelen liever aan andere dingen besteedt. Business AM voelde Groen-parlementslid Kim Buyst er eind vorig jaar nog over aan de tand. Daaruit bleek dat ook de groenen niet te hoog opliepen met het idee van wifi op de trein. Bij hen valt te horen dat de mensen eerder meer treinen willen die stipter rijden dan treinen met wifi. En dat er eerst wat moet worden gedaan aan de te dure prijskaartjes die mensen afschrikken. Ook zouden er volgens het parlementslid andere manieren zijn om het werkende mensen aangenamer te maken op de trein, bijvoorbeeld door de introductie van stille wagons. Er blijkt met andere woorden weinig politieke wil te zijn om wifi op te nemen in de beheerscontracten.

Mobiel internet op de trein

Toen het wifiplan naar de prullenmand werd verwezen, vertelde de CEO er fijntjes bij dat het hele spoornet tegen eind 2018 zou moeten zijn gedekt door mobiel internet. Het gaat dan om 2G, 3G of 4G. In de praktijk lijkt de 3G- en 4G-dekking anno 2022 nog vaak tegen te vallen. Daarvoor loopt bij NMBS een onderzoek naar hoe ze de netwerksignalen beter in een wagon krijgen. Dat is lastig, omdat zo'n wagon dikwijls als een kooi van Faraday fungeert. Toch is er de afgelopen jaren ook vooruitgang geboekt en lijkt er licht te zijn aan het einde van de treintunnel. Uit een recente studie van de telecomregulator BIPT blijkt dat er steeds betere prestaties worden geboekt op het gebied van mobiel internet op de trein. Daarbij halen de netwerken een gemiddelde verbindingskans van 98,2%, een gemiddelde uploadsnelheid van 17 Mbps en een gemiddelde downloadsnelheid van 55 Mbps. Ter vergelijking: het gemiddelde voor het Belgische grondgebied is een uploadsnelheid van 25 Mbps en een downloadsnelheid van 80 Mbps. Het moet ook worden gezegd dat het onderzoek – dat zowel tijdens de piek- als tijdens de daluren is uitgevoerd – enkel de twaalf vaakst gebruikte IC-lijnen van ons land onder de loep heeft genomen. Over de andere treinverbindingen zijn er met andere woorden geen gegevens beschikbaar. De praktijk doet vermoeden dat de dekking er vaak minder rooskleurig is.


Inspiratie voor sanitair
30 September 2021, 00:00

Nieuw sanitair nodig? Dit zijn de grote trends van dit jaar!

Op zoek naar wc inspiratie en andere ideeën voor de badkamer? Er zijn diverse manieren om van de badkamer jouw eigen paleisje te maken. Momenteel zijn er diverse leuke trends voor de badkamer die we jou zeker niet willen onthouden. Deze trends zullen naar verwachting ook nog een tijd in blijven. Ben jij al nieuwsgierig? Lees dan snel verder en ontdek onze badkamer inspiratie.

De industriële badkamer

Een van de leukste ideeën voor de badkamer is het creëren van een industriële badkamer. De kleur die hierbij het meest gebruikt wordt, is zwart. Deze kleur kun je op diverse manieren in de badkamer verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte kraan op de wastafel, zwarte wandtegels, een glazen douche met industriële zwarte afwerking en nog veel meer. Combineer deze kleur met robuuste materialen. Hierbij kun je denken aan houten badkamermeubels, betonnen tegels en items van staal.

Pastel in de badkamer

Ook pasteltinten zijn een echte trend in de badkamer. Dit geldt niet alleen voor pastelkleuren, maar ook voor ronde vormen en zachte materialen. Hiermee kom je pas echt tot rust in je eigen badkamer. Kies voor tegels in een pastelkleur, koop een ronde spiegel of en ga voor een mooie ovale waskom. Een vrijstaand bad past ook perfect in deze sfeer. Kies vervolgens voor een mooie regendouche en kranen van koper om het plaatje compleet te maken.

De Scandinavische badkamer

De Scandinavische stijl wordt al een tijd veel gezien in huiskamers. Ook in de badkamer komt deze stijl steeds meer terug. Typerend voor deze badkamer is een minimalistische inrichting waarbij er veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke elementen. Ook heeft deze badkamer een tijdloos effect. Kies bijvoorbeeld voor een badkamermeubel van eikenhout en koop een mooi wit vrijstaand bad. Ga voor lichte tegels of kies voor Terrazzo tegels. Ook een zwevend toilet zie je veel terug in deze stijl.

Marmer

Ook marmer is een echte trend in de badkamer. Ga voor een mooie wastafelblad van marmer of kies voor prachtige tegels van marmer. Hiermee straalt jouw badkamer pas echt luxe uit. Maak het plaatje af met zwarte, koperen of gouden kranen voor nog meer effect. Wil je jouw badkamer een chique uitstraling geven, dan is het zeker aan te raden om marmer terug te laten komen in je badkamer items. Wij wensen je veel succes met het creëren van jouw nieuwe badkamer!
© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn