NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Binnenland - Laatste nieuws

2News.be / Binnenland

"Zegt niets over koers van de partij"
8 Februari, 07:55 Skynet Belgie
De verkiezing van Valerie Van Peel en Lorin Parys als ondervoorzitters bij N-VA zegt volgens Parys zelf "niets over de koers van de partij". Dat heeft Parys maandag in De Ochtend gezegd. De verkiezing betekent volgens Parys ook niet dat hijzelf of Van Peel automatisch in "pole position" liggen om huidig voorzitter Bart De Wever op te volgen. Parys hoopt zelfs dat De Wever nog lang voorzitter blijft en niet in 2023 "op 1 jaar voor de verkiezingen" de fakkel doorgeeft.


Shoot Out snooker - Ryan Day klopt Mark Selby in finale
8 Februari, 00:31 Skynet Belgie
Ryan Day (WS-50) heeft zondag in het Engelse Milton Keynes de elfde editie van het Shout Out gewonnen. In de finale nam de 40-jarige Welshman met 67-24 de maat van Mark Selby (WS-4).


Coronavirus - Secundair onderwijs start met afkoelingsweek voor krokusvakantie
7 Februari, 04:35 Skynet Belgie
In het secundair onderwijs start maandag de 'afkoelingsperiode'. Die duurt van 8 tot en met 12 februari, de week voor de krokusvakantie. De meer dan 1.000 middelbare scholen in Vlaanderen blijven dicht, maar de leerlingen krijgen voltijds afstandsonderwijs.


Twee personen overleden nadat auto in kanaal in Ham belandt
6 Februari, 22:08 Skynet Belgie
Een voertuig met twee inzittenden is zaterdagavond op het grondgebied van Ham in het Albertkanaal beland. Voor de man en de vrouw kon geen hulp baten. Dat is van de hulpdiensten vernomen.


Mahdi voorziet jaarlijks 160.000 euro voor strijd tegen genitale verminking
6 Februari, 10:25 Skynet Belgie
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) zorgt voor structurele middelen in de strijd tegen genitale verminking. Dat meldt hij in een persbericht, op de internationale dag tegen genitale verminking. Jaarlijks zal er om en bij de 160.000 euro worden voorzien voor sensibilisering en vorming in de opvangcentra.


"We zitten op een vat buskruit dat elk moment kan ontploffen"
5 Februari, 18:33 Skynet Belgie
Dirk Devroey, professor in de huisartsengeneeskunde en decaan aan de Vrije Universiteit Brussel, begrijpt de keuze om te versoepelen niet. Zeker op een moment dat die cijfers niet dalen. "Ik ben in shock", zegt hij. Dit kan volgens Devroey het vuurtje zijn die de derde golf aansteekt. Het toegeven van de regering aan de kappers is volgens hem een slecht signaal naar andere noodlijdende sectoren toe.


"Verdergaan op voorzichtig elan"
5 Februari, 07:25 Skynet Belgie
Infectioloog Erika Vlieghe, voorzitter van het adviesorgaan GEMS, vindt de situatie "te fragiel" om versoepelingen door te voeren. "Laat ons op het voorzichtige elan verdergaan. We moeten het aantal gevallen laag houden. Het is een illusie om te denken dat het voorbij is", zo zei ze vrijdag in "De Ochtend". Vlieghe erkent wel dat er nood is aan perspectief en zegt dat de experten werken aan een tijdspad met "voorstellen en scenario's".


Oppositie legt Verlinden vuur aan de schenen over ontbreken pandemiewet
4 Februari, 18:24 Skynet Belgie
De verzamelde oppositie heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vanmiddag het vuur aan de schenen gelegd over het ontbreken van een pandemiewet. "Dit zijn geen gegeven volmachten, deze zijn genomen", zei N-VA-fractieleider Peter De Roover.


Nog weinig "vlees op het been" om verder te besparen bij De Lijn
4 Februari, 14:54 Skynet Belgie
Vervoersmaatschappij De Lijn heeft de voorbije tien jaar zo'n 20 procent bespaard op de eigen kosten. "Dat is enorm en wil zeggen dat er nog heel weinig vlees op het been zit. Bijkomende besparingen om wat dan ook gefinancierd te krijgen, zullen erg moeilijk liggen". Dat heeft Marc Descheemaecker, voorzitter van de raad van bestuur van De Lijn, vandaag gezegd in het Vlaams Parlement.


Vlaams Parlement wil meer kerken tweede leven geven
4 Februari, 09:43 Skynet Belgie
Veel kerken in Vlaanderen worden weinig of niet gebruikt. Meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open Vld willen daarom het debat over de neven- en herbestemming van kerkgebouwen opnieuw aanzwengelen. In een resolutie vragen ze de Vlaamse regering om ervoor te zorgen dat meer kerken een tweede leven kunnen krijgen.


Coronavirus - Werknemers spendeerden 40 procent minder tijd aan opleidingen in 2020
4 Februari, 04:37 Skynet Belgie
Het aantal opleidingsuren per werknemer daalde het afgelopen jaar met 40 procent. Dat laat het sociaal secretariaat van Securex donderdag weten.


Proces verijdelde aanslag Frankrijk - Rechtbank velt vonnis over verijdelde bomaanslag op MEK-bijeenkomst
4 Februari, 04:36 Skynet Belgie
De correctionele rechtbank van Antwerpen doet vandaag/donderdag uitspraak in de zaak over de verijdelde bomaanslag op een bijeenkomst van de Iraanse verzetsbeweging MEK in Frankrijk in 2018. De federale procureur vorderde voor de vier beklaagden, onder wie de Iraanse diplomaat Assadollah A., gevangenisstraffen tot 20 jaar voor poging tot terroristische moord en deelname aan de activiteiten van een terroristische groep.


Meer middelen nodig zodat dat kanker geen levens meer eist
4 Februari, 04:36 Skynet Belgie
De Stichting tegen Kanker wil dat er meer middelen en mensen worden gemobiliseerd om van kanker een ziekte te maken die geen levens meer eist. Dat laat de organisatie donderdag weten naar aanleiding van Wereldkankerdag.


Referentieregio's van Somers niet overal enthousiast onthaald
4 Februari, 04:36 Skynet Belgie
De plannen van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) om Vlaanderen in te delen in 13 referentieregio's worden niet overal even goed onthaald. Dat blijkt uit de adviezen van de provinciegouverneurs van Oost-Vlaanderen en Antwerpen, die Belga kon inkijken. Vlaams parlementslid voor Groen Jeremie Vaneeckhout vraagt een bijsturing.


Cofinimmo brengt kantoren onder in apart filiaal
3 Februari, 18:18 Skynet Belgie
De vastgoedgroep Cofinimmo, die zich de voorbije jaren vooral concentreerde op zorgvastgoed zoals rusthuizen, brengt haar portefeuille van kantoorgebouwen onder in een apart filiaal. Mogelijk verkoopt de groep op termijn een minderheidsbelang in het filiaal.


Concertzalen organiseren reeks gesprekken over toekomst van muzieksector
3 Februari, 13:01 Skynet Belgie
Concertzalen Het Depot en Trix, Openluchttheater Rivierenhof en het platform voor muzikaal talent VI.be organiseren van 8 tot 12 februari vijf gesprekken over de toekomst van de muzieksector in deze woelige (corona)tijden. "(Don't) Mind The Future", naar een nummer van The Van Jets, zal thema's als digitalisering, economische relance, de maatschappelijke impact van muziek en inclusiviteit aansnijden.


Coronavirus: "Nooit gezegd dat jonge mensen tot het laatst moeten wachten"
3 Februari, 07:37 Skynet Belgie
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke wil de impact van het advies over het gebruik van het AstraZeneca-vaccin in kaart laten brengen door experts. De sp.a-minister wil ook een "misverstand" over een mogelijke voorrang voor jongeren rechtzetten. "Als je jonge mensen perspectief wil geven dan is het niet zo dat je die jonge mensen als eerste moet vaccineren", zei Vandenbroucke vandaag in De Ochtend. "Dat wil ook niet zeggen dat we jonge mensen tot het laatste zullen moeten wachten. Dat is nooit gezegd".


Coronavirus - Drie maanden contacttracing kostte 26,7 miljoen
3 Februari, 03:37 Skynet Belgie
Het centraal contactcentrum coronaopsporing kostte vanaf september tot en met november 2020 in totaal 26,7 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V), die Open Vld-parlementslid Freya Saeys opvroeg. Waar de consortiumpartners in september nog 5 miljoen euro doorrekenden, was dat in oktober al 8,8 miljoen en in november zelfs 12,9 miljoen. Dit hangt samen met de gestegen personeelsbezetting.


Coronavirus - Alle verenigingen moeten activiteiten voor -13-jarigen stopzetten in Dendermonde
2 Februari, 20:49 Skynet Belgie
In Dendermonde schakelen de basisscholen over op code rood en moeten alle verenigingen en clubs hun fysieke activiteiten verplicht stopzetten voor -13-jarigen. Dat meldt het stadsbestuur dinsdagavond. "We zien dat vooral het aantal besmettingen in het basisonderwijs elke dag sterk stijgt. Vorige week telden we drie besmettingen bij kinderen tot en met 12 jaar, vandaag zijn dat er 55."


Bozar lanceert oproep naar giften
2 Februari, 15:13 Skynet Belgie
Het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten Bozar heeft een fondsenwerving opgestart onder de noemer #TogetherBozar. Het publiek of organisaties kunnen zelf een gift doen of een inzameling organiseren om de gevolgen van de dakbrand en de verliezen door de coronacrisis op te vangen.
© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn