NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Binnenland

2News.be / Binnenland

Ricus Jansegers wordt nieuwe directeur Content van VRT
Gisteren, 15:49 Skynet Belgie

Ricus Jansegers wordt de nieuwe directeur Content van de VRT. Dat heeft de raad van bestuur beslist op voordracht van CEO Frederik Delaplace. In die functie zal hij het creatieve aanbod van de openbare omroep op alle platformen verder ontwikkelen. Jansegers volgt Peter Claes op die de VRT begin 2020 verliet. Dat meldt de VRT.


Laatste nieuws

Ricus Jansegers wordt nieuwe directeur Content van VRT
Gisteren, 15:49 Skynet Belgie
Ricus Jansegers wordt de nieuwe directeur Content van de VRT. Dat heeft de raad van bestuur beslist op voordracht van CEO Frederik Delaplace. In die functie zal hij het creatieve aanbod van de openbare omroep op alle platformen verder ontwikkelen. Jansegers volgt Peter Claes op die de VRT begin 2020 verliet. Dat meldt de VRT.


Jupiler Pro League - Standard komt opnieuw top vier binnen na zege in Waalse derby tegen Charleroi
Zondag, 19:48 Skynet Belgie
Standard heeft zondagavond op de 21e speeldag in de Jupiler Pro League de Waalse derby tegen Sporting Charleroi met 3-2 (rust: 2-1) gewonnen.


Tielemans loodst Leicester voorbij Brentford naar achtste finales FA Cup
Zondag, 17:01 Skynet Belgie
Leicester City heeft zich deze namiddag geplaatst voor de achtste finales van de FA Cup.


Samson & Marie wagen zich aan TikTok
Vrijdag, 14:13 Skynet Belgie
Nu de populaire tv-hond Samson met Marie Verhulst een nieuw en jonger baasje heeft, gaat het programma ook helemaal mee met zijn tijd. Fans kunnen Samson & Marie vanaf nu dan ook volgen op de social media app TikTok. Dat schrijft het Nieuwblad vandaag, nadat het duo zelf de aankondiging deed op TikTok.


Organisatie achter Blues Peer failliet verklaard
Vrijdag, 13:31 Skynet Belgie
De ondernemingsrechtbank in Hasselt heeft gisteren de vzw Break-Away uit het Limburgse Peer, organisator van het festival Blues Peer, failliet verklaard. Dat schrijft Het Belang van Limburg en het nieuws wordt door de aangestelde curatoren aan Belga bevestigd.


Weerbericht - Droog en later op de dag ook opklaringen
Vrijdag, 06:31 Skynet Belgie
Het is vrijdag meestal droog met eerst veel hoge wolken. Later komen er vanuit het westen opklaringen. Vooral in het uiterste oosten van het land kan nog neerslag vallen, onder de vorm van regen of sneeuw. De maxima schommelen tussen 1 en 5 graden ten zuiden van Samber en Maas en rond 6 of 7 graden elders. Dat meldt het KMI.


Brusselse politierechtbank stelt wettelijkheid mondmaskerplicht in vraag
Donderdag, 18:00 Skynet Belgie
Een man die augustus in Anderlecht geverbaliseerd werd omdat hij geen mondmasker droeg, is door de Brusselse politierechtbank vrijgesproken. Volgens de politierechtbank is er voor de mondmaskerplicht immers geen wettelijke basis. Dat meldt Sudpresse en blijkt uit het vonnis van de politierechtbank. Grondrechtenspecialist en professor aan de Universiteit Saint-Louis in Brussel, Jogchum Vrielink, ziet in het vonnis vooral een aansporing om werk te maken van een zogenaamde 'coronawet'.


Roep om bijkomende Europese sancties tegen Rusland na arrestatie Navalny
Donderdag, 18:00 Skynet Belgie
Het Europees Parlement dringt er bij de lidstaten op aan om bijkomende sancties op te leggen tegen Rusland na de arrestatie van oppositieleider Aleksej Navalny. In een vandaag goedgekeurde resolutie vragen de parlementsleden onder meer sancties tegen de oligarchen die banden hebben met het Kremlin.


Brusselse PS spreekt Verlinden aan over racistische politievideo
Donderdag, 11:42 Skynet Belgie
"Mevrouw de minister van Binnenlandse Zaken, we hebben een nationaal verzoeningsproject nodig, en snel." Met die woorden lanceert de voorzitter van de Brusselse PS, Kamerlid Ahmed Laaouej, een oproep aan minister Annelies Verlinden nadat een video opgedoken is van twee Brusselse agentes die zich te buiten gaan aan racistische en homofobe commentaren.


Coronavirus - Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen daalt traag verder
Donderdag, 05:24 Skynet Belgie
Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land is in de periode tussen 11 en 17 januari opnieuw gedaald in vergelijking met de week ervoor. Gemiddeld werden per dag 1.972,9 nieuwe besmettingen vastgesteld, een daling met 6 pct. Dat blijkt donderdagochtend uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

In het nieuws© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn