NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Binnenland

2News.be / Binnenland

"Zegt niets over koers van de partij"
8 Februari, 07:55 Skynet Belgie
De verkiezing van Valerie Van Peel en Lorin Parys als ondervoorzitters bij N-VA zegt volgens Parys zelf "niets over de koers van de partij". Dat heeft Parys maandag in De Ochtend gezegd. De verkiezing betekent volgens Parys ook niet dat hijzelf of Van Peel automatisch in "pole position" liggen om huidig voorzitter Bart De Wever op te volgen. Parys hoopt zelfs dat De Wever nog lang voorzitter blijft en niet in 2023 "op 1 jaar voor de verkiezingen" de fakkel doorgeeft.


Shoot Out snooker - Ryan Day klopt Mark Selby in finale
8 Februari, 00:31 Skynet Belgie
Ryan Day (WS-50) heeft zondag in het Engelse Milton Keynes de elfde editie van het Shout Out gewonnen. In de finale nam de 40-jarige Welshman met 67-24 de maat van Mark Selby (WS-4).


Coronavirus - Secundair onderwijs start met afkoelingsweek voor krokusvakantie
7 Februari, 04:35 Skynet Belgie
In het secundair onderwijs start maandag de 'afkoelingsperiode'. Die duurt van 8 tot en met 12 februari, de week voor de krokusvakantie. De meer dan 1.000 middelbare scholen in Vlaanderen blijven dicht, maar de leerlingen krijgen voltijds afstandsonderwijs.


Twee personen overleden nadat auto in kanaal in Ham belandt
6 Februari, 22:08 Skynet Belgie
Een voertuig met twee inzittenden is zaterdagavond op het grondgebied van Ham in het Albertkanaal beland. Voor de man en de vrouw kon geen hulp baten. Dat is van de hulpdiensten vernomen.


Mahdi voorziet jaarlijks 160.000 euro voor strijd tegen genitale verminking
6 Februari, 10:25 Skynet Belgie
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) zorgt voor structurele middelen in de strijd tegen genitale verminking. Dat meldt hij in een persbericht, op de internationale dag tegen genitale verminking. Jaarlijks zal er om en bij de 160.000 euro worden voorzien voor sensibilisering en vorming in de opvangcentra.


"We zitten op een vat buskruit dat elk moment kan ontploffen"
5 Februari, 18:33 Skynet Belgie
Dirk Devroey, professor in de huisartsengeneeskunde en decaan aan de Vrije Universiteit Brussel, begrijpt de keuze om te versoepelen niet. Zeker op een moment dat die cijfers niet dalen. "Ik ben in shock", zegt hij. Dit kan volgens Devroey het vuurtje zijn die de derde golf aansteekt. Het toegeven van de regering aan de kappers is volgens hem een slecht signaal naar andere noodlijdende sectoren toe.


"Verdergaan op voorzichtig elan"
5 Februari, 07:25 Skynet Belgie
Infectioloog Erika Vlieghe, voorzitter van het adviesorgaan GEMS, vindt de situatie "te fragiel" om versoepelingen door te voeren. "Laat ons op het voorzichtige elan verdergaan. We moeten het aantal gevallen laag houden. Het is een illusie om te denken dat het voorbij is", zo zei ze vrijdag in "De Ochtend". Vlieghe erkent wel dat er nood is aan perspectief en zegt dat de experten werken aan een tijdspad met "voorstellen en scenario's".


Oppositie legt Verlinden vuur aan de schenen over ontbreken pandemiewet
4 Februari, 18:24 Skynet Belgie
De verzamelde oppositie heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vanmiddag het vuur aan de schenen gelegd over het ontbreken van een pandemiewet. "Dit zijn geen gegeven volmachten, deze zijn genomen", zei N-VA-fractieleider Peter De Roover.


Nog weinig "vlees op het been" om verder te besparen bij De Lijn
4 Februari, 14:54 Skynet Belgie
Vervoersmaatschappij De Lijn heeft de voorbije tien jaar zo'n 20 procent bespaard op de eigen kosten. "Dat is enorm en wil zeggen dat er nog heel weinig vlees op het been zit. Bijkomende besparingen om wat dan ook gefinancierd te krijgen, zullen erg moeilijk liggen". Dat heeft Marc Descheemaecker, voorzitter van de raad van bestuur van De Lijn, vandaag gezegd in het Vlaams Parlement.


Vlaams Parlement wil meer kerken tweede leven geven
4 Februari, 09:43 Skynet Belgie
Veel kerken in Vlaanderen worden weinig of niet gebruikt. Meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open Vld willen daarom het debat over de neven- en herbestemming van kerkgebouwen opnieuw aanzwengelen. In een resolutie vragen ze de Vlaamse regering om ervoor te zorgen dat meer kerken een tweede leven kunnen krijgen.

In het nieuws© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn