NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
PC & Internet

2News.be / PC & Internet

Gerucht: Android krijgt 'dubbeltik op achterkant'-functie
Gisteren, 13:24 Tweakers

Google zou werken aan een functie voor Android 12 waarmee gebruikers kunnen dubbeltikken op de achterkant van hun toestel om verschillende functies te activeren. Google testte dat vorig jaar al, maar toen kwam de functie niet in de uiteindelijke versie.'WhatsApp krijgt Europese privacyboete van 30 tot 50 miljoen euro'
Gisteren, 08:49 Tweakers

WhatsApp krijgt mogelijk een AVG-boete van 30 tot 50 miljoen euro, omdat het bedrijf niet transparant genoeg zou zijn over hoe data van Europese gebruikers wordt gedeeld met Facebook. Ingewijden zeggen dat tegen Politico.'Gebruik Facebook onder Nederlandse jongeren zakt onder 20 procent'
Gisteren, 09:54 Tweakers
Het gebruik van Facebook onder jongeren is afgelopen vijf jaar met meer dan 70 procent afgenomen. Waar in 2016 nog twee derde van de jongeren Facebook dagelijks gebruikte, is dat nu iets minder dan 20 procent. Dat meldt Newcom op basis van eigen onderzoek.


De Tweakers Awards gaan naar het najaar
Gisteren, 09:54 Tweakers
Traditiegetrouw organiseren we aan het begin van het jaar de Tweakers Awards, waarbij jullie je stem kunnen uitbrengen voor jullie favoriete techproducten. Ook in 2021 zijn we van plan om de Tweakers Awards te organiseren, maar dan wat later in het jaar. Dat heeft twee redenen.


'EA maakt nieuwe Star Wars: Knights of the Old Republic-game niet'
Gisteren, 09:54 Tweakers
Volgens geruchten wordt er gewerkt aan een nieuwe Knights of the Old Republic-game, een game die zich afspeelt in het Star Wars-universum. EA en BioWare zouden daar niet bij betrokken zijn. Welke studio het project in handen heeft, is nog niet duidelijk.


IBM en Daimler verbeteren accuratesse van simulaties met qubits
Gisteren, 10:31 Techzine
Onderzoekers van IBM en autofabrikant Daimler hebben onlangs de accuratesse van chemische simulaties met behulp van quantum computers weten te verbeteren. Dit zonder meer qubits te genereren. In hun onderzoek slaagden de onderzoekers van Big Blue en Daimler erin om meer accurate simulaties van chemische processen te genereren, zonder daarvoor meer door quantum computers gegenereerde […]


Esports Integrity Commission bant 35 professionele CS:GO-spelers wegens gokken
Gisteren, 10:36 Tweakers
De Esports Integrity Commission heeft 35 professionele CS:GO-spelers sancties opgelegd omdat ze gegokt zouden hebben op wedstrijden waar ze bijvoorbeeld zelf aan deelnamen. De organisatie heeft het onderzoek overgedragen aan wetshandhavingsinstanties.


Paint.NET 4.2.15
Gisteren, 10:36 Tweakers
Versie 4.2.15 van Paint.NET is uitgekomen. Dit teken- en beeldbewerkingsprogramma slaat een brug tussen het met Windows meegeleverde Paint en dure maar zeer uitgebreide programma's als Adobe Photoshop en Corel Photo Paint. Tegenwoordig wordt het programma ook via de Windows Store aangeboden, al wordt voor die versie wel een kleine vergoeding gevraagd. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd: New:


Belgisch internetknooppunt BNIX behaalt nieuw record
Gisteren, 16:08 Techzine
In 2020 is er bij het Belgische internetknooppunt BNIX een recordhoeveelheid data verwerkt. Het knooppunt, dat wordt beheerd door Belnet, kreeg 40 procent meer verkeer te verduren dan in het jaar ervoor. Gemiddeld stroomde er in het hele jaar 220 gigabit per seconde over het internetknooppunt. Op 15 december kreeg BNIX zelfs een piek van […]


EU gaat gesprek aan met leiders van techbedrijven
Gisteren, 15:26 Techzine
Wetgevers in de Europese Unie hebben leiders van Amazon, Apple, Facebook en Alphabet uitgenodigd om in Brussel te komen overleggen over toekomstige wetgeving voor grote techbedrijven. Het doel van de bijeenkomst is om te overleggen hoe problemen op het gebied van mededinging en nepnieuws aangepakt moeten worden. De EU werkt aan verschillende wetten op dit […]

Laatste nieuws

Online kledingwinkel Boohoo koopt warenhuis Debenhams
Vandaag, 05:25 Emerce
De internationaal werkende Britse webwinkel Boohoo.com koopt de online activiteiten en merkrechten van de - letterlijk - eeuwenoude warenhuisketen Debenhams.


DDR5-geheugen komt naar de desktop
Vandaag, 05:12 Tweakers
DDR5 is de volgende generatie werkgeheugen die ook naar de desktop komt. We bespreken in hoofdlijnen de veranderingen die de nieuwe standaard met zich meebrengt.


Speedrunners doorlopen eerste Hitman 3-level in minder dan tien seconden
Gisteren, 20:24 Tweakers
Hitman 3 is nog geen week uit, maar speedrunners zijn al volop bezig met het verbreken van wereldrecords binnen het spel. Zo hebben meerdere gamers het eerste level, dat zich afspeelt in Dubai, in minder dan tien seconden voltooid.


Twitter introduceert Birdwatch-platform voor crowdsourcing van factchecks
Gisteren, 19:20 Tweakers
Twitter komt met Birdwatch, een communityplatform waarop gebruikers tweets kunnen identificeren waarvan zij denken dat ze misleidend of onjuist zijn en deze van aanvullende informatie voorzien. Het betreft vooralsnog een pilotversie.


AMS-IX verwerkte vorig jaar 35 procent meer data ten opzichte van 2019
Gisteren, 18:18 Tweakers
De Amsterdam Internet Exchange verwerkte in 2020 bijna 23 exabyte aan data. Dat is 35 procent meer dan in 2019, zo meldt het internetknooppunt. Belgisch internetknooppunt BNIX noteerde daarnaast een recordjaar in 2020.


GGD-medewerkers aangehouden voor datadiefstal
Gisteren, 17:49 Emerce
De politie heeft zaterdag twee mannen aangehouden op verdenking van computervredebreuk. De mannen worden verdacht van het te koop aanbieden van persoonsgegevens uit de systemen die de GGD gebruikt voor Covid-19 testen.


?IT-uitgaven komen dit jaar uit op 3,2 biljoen euro?
Gisteren, 17:33 Techzine
De wereldwijde uitgaven aan IT-diensten en -oplossingen blijven dit jaar toenemen. Dit stellen de marktexperts van Gartner in een recent onderzoek. Volgens het bureau komen de uitgaven dit jaar uit op 3,9 biljoen dollar (3,2 biljoen euro). Vooral de uitgaven aan zakelijke software-oplossingen gaan flink toenemen als gevolg van het zeer sterk gegroeide werken op […]


Virgin Orbit gaat eerste satelliet van Nederlandse luchtmacht lanceren
Gisteren, 16:54 Tweakers
De Koninklijke Luchtmacht stuurt zijn experimentele BRIK-II-nanosatelliet mee met een ridesharemissie van Virgin Orbit. Ergens later dit jaar moet de lancering met een LauncherOne-raket plaatsvinden. De bouw van de satelliet werd in 2017 aangekondigd.


Fraudehelpdesk: identiteitsfraude was meest voorkomende fraudevorm in 2020
Gisteren, 16:12 Tweakers
Volgens de Nederlandse Fraudehelpdesk was identiteitsfraude de meest voorkomende fraudevorm in 2020. Vooral de WhatsApp-hulpvraagfraude kwam veel voor. De totale schade door alle fraudevormen bedroeg 41 miljoen euro. Dat was 26 miljoen euro in 2019.


?Apple werkt aan nieuwe MacBook Air met MagSafe?
Gisteren, 16:08 Techzine
Apple lijkt bezig te zijn met de ontwikkeling van een lichtere en dunnere versie van de MacBook Air. Het bedrijf zou opmerkingen van zijn gebruikers meenemen in het ontwerpproces. Bloomberg schrijft dat de nieuwe laptop wordt uitgerust met een MagSafe-aansluiting en een nieuwe generatie van de Apple Silicon-processors. Verder zou de omvang van het apparaat […]

In het nieuws© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn