NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen

Maffiabaas, 'capo dei capi', Salvatore 'Toto' Riina overleden
Gisteren, 07:56 NOS nieuws

Salvatore 'Toto' Riina, een van de machtigste bazen uit de geschiedenis van de maffia, is overleden, een dag na zijn 87e verjaardag. Hij leed aan nierkanker en had hartproblemen, waarvoor hij werd behandeld in het ziekenhuis van de extra beveiligde gevangenis in Parma.


Daar zat Riina een celstraf uit van maar liefst 26 keer levenslang. Hij werd in 1993 in Palermo opgepakt, nadat hij 23 jaar uit handen van de politie had weten te blijven. De uit het Siciliaanse Corleone afkomstige Riina was berucht om de meedogenloze manier waarop hij zijn vele tegenstanders bestreed.


150 liquidaties

Aangenomen wordt dat de 'capo dei capi', de baas der bazen, het brein is achter ruim 150 liquidaties in de jaren 80 en 90. De meest geruchtmakende daarvan was de moord in 1992 op twee vooraanstaande maffiabestrijders, de aanklagers Falcone en Borsellino.


Falcone kwam om het leven doordat Riina een bom van meer dan 500 kilo onder het wegdek van een snelweg op SiciliŽ had laten plaatsen. Toen Falcone in zijn witte Fiat werd opgeblazen, registreerden geologen een kleine aardbeving.


Nog geen twee maanden later kwam Falcones collega en jeugdvriend Borsellino ook door een bom om het leven. Het vliegveld op Palermo is naar hen genoemd.


Verder zat Riina, bijgenaamd Het Beest, achter een reeks bomaanslagen in 1993 in Rome, Milaan en Florence, waarbij in totaal tien mensen om het leven kwamen.


Voor hem gold een zeer streng gevangenisregime, waarbij hij in afzondering werd vastgehouden en ook geen contact mocht hebben met zijn familie. De laatste dagen werd daarvoor een uitzondering gemaakt, omdat Riina's einde aanstaande was en hij kunstmatig in coma werd gehouden. Gisteren mochten zijn familieleden afscheid van hem nemen.


Zoons

Verschillende van Riina's zoons volgden traden in de voetsporen van hun vader. Zijn oudste zoon Giovanni zit net als hij een levenslange celstraf uit. Twee andere zoons werden in 2008 vermoord in een dorpje bij Palermo.

Zo bereidt de Olmense Zoo zich voor op de grote heropening

In de Olmense Zoo wordt alles in gereedheid gebracht voor de heropening van zaterdag. Na een maand van onzekerheid zijn de medewerkers van het dierenpark blij dat ze weer aan de slag kunnen.

Jambon: ?Brusselse politie was niet voorbereid en had geen informatie over de rellen?

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft toelichting gegeven bij het rapport van de Algemene Inspectie over de rellen van afgelopen zaterdag in Brussel.
Libanese premier Hariri verlaat Saudi-ArabiŽ
Vandaag, 01:42 Volkskrant
De Libanese premier Saad Hariri heeft via Twitter laten weten dat hij in Saudi-ArabiŽ op weg naar het vliegveld is. Volgens een lid van zijn partij keert Hariri niet rechtstreeks naar Libanon terug, maar reist hij vanuit Riyad eerst naar Frankrijk. Hariri maakte op 4 november onverwachts in Saudi-ArabiŽ bekend dat hij was afgetreden als premier van Libanon. Zijn stap riep veel vragen op en leidde


Vier jaar cel voor doodrijden vrouw in Loosdrecht
Gisteren, 13:42 NOS nieuws

De man die vorig jaar in Loosdrecht een 19-jarige vrouw heeft doodgereden, krijgt vier jaar gevangenisstraf. De 54-jarige Walter van W. krijgt ook vijf jaar rijontzegging. Die gaat in nadat hij zijn straf heeft uitgezeten. Zijn 32-jarige zoon Casper krijgt honderd uur werkstraf en mag een jaar niet meer rijden.

Op 16 maart 2016 zouden ze ruim 100 kilometer te hard hebben gereden in de bebouwde kom van Loosdrecht. De vader raakte de auto van slachtoffer Fleur Balkestein in de zijkant, waardoor ze zwaargewond raakte. Ze overleed twee weken later in het ziekenhuis.

Vader en zoon zouden die avond een straatrace hebben gehouden. Getuigen zeiden in de rechtszaak dat de twee "misschien wel 200 kilometer per uur, bumper aan bumper" hebben gereden op een bochtige weg.

Stortvloed aan bewijs

De rechter gaat ervan uit dat de dood van Fleur te wijten is aan het rijgedrag van de vader. Hij had gedronken en te hard gereden. De rechtbank spreekt van een "wedstrijdachtig karakter". "Vader en zoon hebben een risico genomen. Als gevolg daarvan is Fleur overleden."

Er was een stortvloed aan bewijs beschikbaar, zegt de rechter. Die neemt het Walter van W. zeer kwalijk dat hij is blijven ontkennen dat hij te hard reed en dat hij geen berouw heeft getoond.

De rechter stelt dat zoon Casper wel heeft bijgedragen aan het verwerpelijke rijgedrag van zijn vader, maar niet zodanig dat hem ook medeplichtigheid kan worden verweten. Daarom kiest de rechtbank voor een taakstraf in combinatie met rijontzegging, in plaats van een celstraf.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden vijf jaar cel voor de vader, drie jaar voor de zoon en een rijontzegging van vijf jaar voor beiden.
Diamantairs verborgen honderden miljoenen
Vandaag, 02:18 De Tijd
01:57 Met de nieuwe ?karaattaks? betalen de grootste honderd diamantbedrijven in ons land drie keer meer belasting. Maar nu blijkt ook dat ze elk jaar honderden miljoenen winst achterhielden.


Goffin plaatst zich voor halve finales ATP World Tour Finals
Gisteren, 17:00 Skynet
David Goffin (ATP 8) heeft zich vandaag in de Londense O2 Arena gekwalificeerd voor de halve finales van de ATP World Tour Finals. Goffin versloeg de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 4) na ťťn uur en dertien minuten in twee sets (6-4 en 6-1).


Botsing vliegtuig en helikopter boven Midden-Engeland
Gisteren, 15:48 NOS nieuws

In Engeland zijn een vliegtuig en een helikopter tegen elkaar aan gevlogen. Hulpdiensten zijn ter plaatse in Aylesbury, ten oosten van Oxford. Het ongeluk gebeurde boven Buckinghamshire, een gebied ten noordwesten van Londen.

De melding van de botsing kwam na 13.00 uur Nederlandse tijd van de Britse luchtvaartautoriteit. Sindsdien is er niets bekendgemaakt over het ongeluk. Over brokstukken of slachtoffers is niets gemeld. De hulpdiensten doen onderzoek in een bosrijk gebied.

De politie zegt dat de eerste prioriteit nu het redden van mensenlevens is. Volgens de BBC was een klein vliegtuig bij het ongeluk betrokken.
Witte meisjespiet en Zwarte Piet in Sinterklaasjournaal
Gisteren, 19:06 NOS nieuws

In het Sinterklaasjournaal waren vanavond voor het eerst twee pieten te zien: de Huispiet, die traditioneel zwart was geschminkt, en een ongeschminkt wit meisje in een pietenpak dat voor het eerst met Sinterklaas mee mocht varen uit Spanje.

Piet-watchers keken al vier afleveringen lang tevergeefs uit naar de pieten in verband met de zwartepietendiscussie. De NTR had eerder al gezegd dat de regenboogpieten niet zouden terugkeren, maar hield lang geheim hoe de knechten er morgen, bij de intocht van Sinterklaas in Dokkum, uit zullen zien.

Andere pieten zijn nog niet te zien geweest in de uitzending. Eerder deze week werd de Pakjesboot bevolkt door een groep mannen die sinterklaasliedjes zong, onder wie John Jones. Hij speelde eerder Vergeetpiet in de kinderserie, maar verscheen nu zonder pietenpak.

Uit het gesprek van de Sint met de meisjespiet bleek dat zij voor het eerst meevaart naar Nederland. Mogelijk sorteert het Sinterklaasjournaal daarmee voor op een verhaallijn waarbij pieten hun zwarte kleur krijgen bij hun gang door een schoorsteen. Een soortgelijk scenario werd in 2014 uitgewerkt toen Sinterklaas witte hulppieten inzette, die steeds zwarter uit de schoorsteen kwamen.

Grote Boek zoek

In de uitzending van vandaag kwam de Huispiet Sinterklaas melden dat het Grote Boek zoek was en waarschijnlijk was achtergebleven in Spanje. Terwijl Sinterklaas ging zoeken, nam de Huispiet het roer over. Omdat hij ervan overtuigd was dat het boek nog in Spanje lag, besloot hij de steven te keren.

Het Grote Boek bleek in het water te zijn gevallen en inmiddels veilig in Dokkum te liggen. De burgemeester zou het morgenochtend op de kade aan Sinterklaas overhandigen, maar ze ontdekte dat de woorden van de Sint in het boek helemaal waren verwaterd.
Spullen vrouw per ongeluk aan kringwinkel geschonken
De gemeente heeft per ongeluk de in het magazijn opgeslagen spullen van een vrouw aan de kringwinkel gegeven. De dame wil alles van hetzelfde merk terug.Meer hoogtepunten..

Laatste nieuws

Vandaag, 12:48 Skynet
Jupiler Pro League - Anderlecht reageert op mogelijke overname: "Nog geen akkoord"
Vandaag, 12:48 Skynet
RSC Anderlecht heeft vanmiddag gereageerd op de berichtgeving van Het Laatste Nieuws dat de club te koop staat. De landskampioen ontkent niet dat er voorstellen zijn, maar zal pas communiceren bij een officieel akkoord.


Panne legde verkoop ticketautomaten van NMBS hele voormiddag plat
Vandaag, 12:48 Skynet
Door een informaticaprobleem konden er deze voormiddag in heel BelgiŽ geen treinbiljetten gekocht worden aan de ticketautomaten van de NMBS. Dat bevestigt een woordvoerder van de spoorwegmaatschappij. Het probleem kon rond 12 uur worden opgelost.


?Bitcoin zit verstrikt in contradicties'
Vandaag, 12:30 De Tijd
12:09 Hoe wilder de waarde van de bitcoin omhoogschiet, hoe minder geschikt de digitale munt is als hťt betaalmiddel van de toekomst. Het is maar een van de contradicties waarmee de bitcoin worstelt, zegt m...


Reizigers kwaad door grote panne bij NMBS: lange wachtrijen voor tickets
Vandaag, 12:30 Gazet v. Antwerpen

De ticketautomaten van de NMBS zijn in heel het land momenteel buiten dienst. Hierdoor staan er lange rijen aan de loketten. Vele reizigers die een kaartje aan boord kopen zijn uiterst misnoegd dat ze een toeslag hebben moeten betalen. ?De toeslag is intussen uitgezet in ons systeem?, vertelt de woordvoerder van de NMBS, ?wie toeslag betaald heeft, mag die terugvorderen via onze klantendienst.?
Op je lijn letten? Wetenschappers vinden eenvoudig trucje
Vandaag, 12:30 Gazet v. Antwerpen

Zout en suiker, het blijven kwelduivels voor wie op z?n ≠gezondheid let. Maar Chinees onderzoek heeft de sleutel ≠gevonden tot een gezonder dieet: pikant eten. Dat zou je helpen om minder producten met zout en suiker naar binnen te werken ťn een positief effect hebben op je gezondheid in het algemeen.
Shorttrackers naar B-finale in Seoel, Almey voldoet aan olympische norm
Vandaag, 11:54 Gazet v. Antwerpen

De Belgische shorttrackers zijn er zaterdag tijdens de Wereldbekerwedstrijden in Seoul, de laatste van het seizoen, niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de aflossing. In de halve eindstrijd eindigde het kwartet achter Rusland en de Verenigde Staten als derde.
Neuville in AustraliŽ: ?We hebben het allemaal in eigen handen?
Vandaag, 11:54 Gazet v. Antwerpen

Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) en zijn corijder Nicolas Gilsoul begonnen als tweede aan de tweede wedstrijddag van de Rally van AustraliŽ. Na een fout van teamgenoot Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 Coupe WRC) kwam het duo aan de leiding en domineerden ze wedstrijd. Neuville begint met een bonus van 20.1 seconden op eerste achtervolger Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) aan de slotdag. Ott Tšnak (Ford Fiesta WRC) volgt als derde op 40.6 seconden.
Westerlo komt met origineel voorstel om band met fans te herstellen na magere resultaten
Vandaag, 11:54 Gazet v. Antwerpen

KVC Westerlo biedt haar supporters gratis vervoer aan voor de verre reis naar Roeselare, waar de Kemphanen zaterdag (17 uur) op zoek gaan naar hun eerste overwinning sinds 30 september. Algemeen manager Herman Wynants zal de busreis van de fans uit eigen zak betalen.
?Voer zerotolerantie in. Nu denken sommigen dat alles mag'
Vandaag, 11:18 De Tijd
11:11 De Brusselse problemen zijn volgens vicepremier Didier Reynders (MR) enkel op te lossen door onverbiddelijk te zijn. ?Maar echte verandering komt er pas als niet meer alles rond de PS draait.?Meer nieuws..
 

 
 Sport

Zwakke ronde duwt Colsaerts naar 43e plaats in Dubai
Gisteren, 15:18
Nicolas Colsaerts is vandaag na een slechte tweede ronde van 76 slagen naar een gedeelde 43e plaats weggezakt op het DP World Tour Championship golftoernooi (EPGA/8 miljoen dollar), dat wordt betwist op de Jumeirah-golfbaan in Dubai. Thomas Pieters moest ťťn plaats prijsgeven en is nu 55e.


Guardiola: "Kompany kan zaterdag misschien aantreden"
Gisteren, 17:06
Vincent Kompany staat dichtbij zijn langverwachte terugkeer in de hoofdmacht van Manchester City. Dat verklaarde City-coach Pep Guardiola vandaag op de persconferentie, een dag voor de competitiewedstrijd van de Citizens bij Leicester. "Misschien kan Kompany spelen", liet de Catalaan optekenen.


PC & Internet

Spotify neemt start-up over die gebruiker online muziek laat maken
Gisteren, 18:00
Spotify heeft een Zweeds bedrijf met de naam Soundtrap overgenomen. Deze start-up houdt zich bezig met een online tool waarmee gebruikers zelf muziek kunnen maken, en deze blijft na de overname ook gewoon bestaan.


Win kaarten voor Jvmcon op 30 januari in Ede
Gisteren, 13:12
Wij kunnen dankzij onze partner Info Support tien kaarten weggeven voor de Java-ontwikkelaarsconferentie Jvmcon, die begin 2018 plaatsvindt in Ede. Om mee te dingen naar de kaarten hoef je enkel aan te geven dat je kans wilt maken.


Brave-browser krijgt optie om rechtstreeks aan YouTube-kanelen te doneren
Vandaag, 12:00
Gebruikers van de Brave-browser kunnen nu met het programma niet alleen microdonaties doen aan bezochte sites, maar ook aan specifieke YouTube-kanalen. Het idee erachter is om advertentieblokkering, wat Brave standaard doet, te compenseren.


NetApp heeft sterk kwartaal achter de rug
Gisteren, 16:42
NetApp heeft de financiŽle resultaten over het tweede kwartaal van zijn fiscale jaar 2018 bekendgemaakt, dat voor het bedrijf eindigde op 27 oktober. De prestaties komen voort uit de Data Fabric-strategie, zo denkt CEO George Kurian. De Data Fabric-strategie zorgt voor een hoge databeschikbaarheid. De netto-omzet van NetApp kwam uit op 1,42 miljard dollar. Omgerekend […]


CyberArk-oplossing moet bescherming accounts met veel rechten eenvoudiger maken
Gisteren, 17:18
CyberArk laat in een persbericht weten over een nieuwe oplossing die de bescherming van privileged accounts eenvoudiger maakt en automatiseert. Dit soort accounts kent verhoogde rechten en spelen volgens het bedrijf in 80 procent van de security lekken een cruciale rol wegens slechte beveiliging. CyberArk Privileged Account Security v10 wordt de enige oplossing genoemd tegen […]


Binnenland

WB bobslee - Willemsen en Aerts pakken achtste plaats in Park City
Vandaag, 09:18
Pilote Elfje Willemsen en remster Sara Aerts hebben zaterdag in de tweede manche van de Wereldbeker bobsleeŽn in het Amerikaanse Park City, de locatie waar de Winterspelen van 2002 werden gehouden, een gedeelde achtste tijd geklokt. Voor An Vannieuwenhuyse en Shana Vanhaen was een twaalfde plek weggelegd.


Buitenland

Economie

Cultuur

Auto / Motor

Nieuws: Nieuwe Tesla Roadster wordt snelste auto. Ooit. Ter wereld.
Gisteren, 08:30
Het gaat Tesla niet helemaal voor de wind. De productiestart van de kleine Model 3 verloopt niet goed. En dat is zacht uitgedrukt. Tesla zelf noemt het een hel. En daarom is het bedrijf, dat nu toch al ruim een decennium bezig is, flink rode cijfers aan het schrijven. Het jongste kwartaal ging het dieper dan ooit. Maar wat Tesla-baas Elon Musk als geen ander in de smiezen heeft, is...

Lees meer


WRC: Neuville pakt leiding over van Mikkelsen
Vandaag, 01:54
Het zag er goed uit voor Mikkelsen, Neuville en Hyundai tot twee lekke banden voor Mikkelsen en een voor Neuville in de 10de KP de rally op zijn kop zette. Neuville leidt nu de debatten, maar voelt de hete adem van de Toyota van Latvala in zijn nek.


FIA GT World Cup: Mercedes domineert kwalificaties - Vanthoor crasht
Gisteren, 16:18
Mercede-AMG heeft de kwalificaties voor de FIA GT World Cup Qualifying Race gedomineerd. Het merk met de ster kon met vier exemplaren van de AMG GT3 beslag leggen op de eerste twee startrijen voor morgen. Het kwartet werd aangevoerd door Edoardo Mortara - de koning van Macau - die maar liefst 0.282s sneller was dan Daniel Juncadella, gevolgd door Maro Engel en Raffaele Marciello. Laurens Vanthoor streed met zijn Craft-Bamboo Porsche 911 GT3 R de hele sessie voor een plek in de top tien, maar verloor in zijn ultieme ronde de controle over de wagen in Fishermen's Bend.


Interclassics Brussels 2017 in beeld gebracht - varia
Gisteren, 22:54
Foto's: Interclassics Brussels 2017 in beeld gebracht - varia


Macau: Rob Huff lukt pole in roodgekleurde kwalificatiesessie
Gisteren, 10:12
Achtvoudig winnaar Rob Huff deed zijn reputatie als Macau-specialist alle eer aan door in een alweer dramatische kwalificatiesessie de snelste tijd op de klokken te zetten. De Brit dook aan het stuur van zijn ballastvrije MŁnnich Motorsport CitroŽn C-Elysťe als enige onder de 2:24"-grens, goed voor een ronderecord en een vijfde pole in de straten van de voormalige Portugese kolonie. Titelkandidaat Norbert Michelisz strandde op de tweede startplaats voor de hoofdrace waarin de Honda-rijder Tom Chilton (CitroŽn C-Elysťe) en Macau-debutant Thed BjŲrk (Volvo S60) zal voorafgaan. Ook Esteban Guerrieri, bij Honda andermaal invallend voor Tiago Monteiro, haalde de shoot out. Mehdi Bennani, in Q1 weliswaar meteen uitgeschakeld,erfde desalniettemin de pole voor de openingsrace.
In het nieuws


Meer..Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be