NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Leuke korting op de kerstmarkt? Bekijk alle deals
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsites
- Testaankoop
Zuid-Koreaanse politicus moet weg om meerdere verkrachtingen

2News.be / Zuid-Koreaanse politicus moet weg om meerdere verkrachtingen

Trefwoorden: meerdere - koreaanse - zuid

Zuid-Koreaanse politicus moet weg om meerdere verkrachtingen
NOS nieuws - 6 Maart, 12:00

Een vooraanstaande Zuid-Koreaanse politicus heeft het veld moeten ruimen nadat hij er door een assistente van was beschuldigd dat hij haar vier keer heeft verkracht.


Deze Ahn Hee-jung was gouverneur van de provincie Chungcheong Nam en gold als een rijzende ster binnen de regerende Democratische Partij. Bij de strijd om de kandidatuur voor het presidentschap vorig jaar eindigde hij als tweede achter de huidige regeringsleider Moon Jae-in.


De assistente van Ahn beschuldigde hem er maandag in een tv-interview van dat hij haar vier keer heeft verkracht sinds ze vorig jaar juni bij hem in dienst kwam. Een keer gebeurde dat in Genve, waar haar baas een paneldiscussie van de Mensenrechtenraad van de VN bijwoonde.


Als een schaduw

Eind februari riep hij haar op een avond bij zich in zijn kantoor, waar hij excuses aanbood. "Daarna verkrachtte hij me weer", zei een emotionele Kim Ji-eun, die Ahn er verder van beschuldigde dat hij ook anderen heeft verkracht.


"Hij zei me altijd mijn gedachten en opvattingen voor me te houden en als een schaduw naast hem te staan. Ik kon geen nee zeggen, omdat ik wist hoe machtig hij was", zei Kim.


Meteen na het vraaggesprek werd Ahn door zijn partij geroyeerd. Enkele uren later maakte hij zijn aftreden en zijn vertrek uit de politiek bekend. In een bericht op Facebook bood hij zijn excuses aan, "met name aan mevrouw Kim Ji-eun. Ik vraag vergeving voor mijn domme actie. Het is allemaal mijn fout."


Enkele uren voor het interview had Ahn in een toespraak nog zijn steun betuigd aan de #MeToo-beweging.


Vergeleken met Obama

De 52-jarige Ahn is een van de eerste politici in het conservatieve Zuid-Korea die met onthullingen over seksueel wangedrag te maken krijgen. Hij was populair onder jongere liberale kiezers en werd tijdens zijn campagne voor de kandidatuur voor het presidentschap vaak met Barack Obama vergeleken.


Ahn gold als een kanshebber om president Moon, die maar een termijn kan dienen, op te volgen. Vorige maand nog gooide hij hoge ogen in een opiniepeiling over het functioneren van gouverneurs: ondervraagden vonden dat hij zijn werk goed deed en transparant was.
Invloedrijke Zuid-Koreaanse politicus treedt af na beschuldigingen van verkrachtingen
Gazet v. Antwerpen - 6 Maart, 11:27

Een invloedrijke Zuid-Koreaanse politicus heeft dinsdag ontslag genomen als gouverneur, nadat zijn secretaresse hem beschuldigde van meerdere verkrachtingen.
Invloedrijke Zuid-Koreaanse politicus treedt af na beschuldigingen van verkrachtingen
Skynet - 6 Maart, 11:00

Een invloedrijke Zuid-Koreaanse politicus heeft vandaag ontslag genomen als gouverneur, nadat zijn secretaresse hem beschuldigde van meerdere verkrachtingen.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be