NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Russische krant, spottend: 'Vladimir Poetin ontslaat Nederlandse minister'

2News.be / Russische krant, spottend: 'Vladimir Poetin ontslaat Nederlandse minister'

Trefwoorden: russische - minister - nederlandse

Russische krant, spottend: 'Vladimir Poetin ontslaat Nederlandse minister'
NOS nieuws - 14 Februari, 12:00

Nee, Rusland staat niet op z'n kop vanwege het aftreden van Halbe Zijlstra. En minister Lavrov van Buitenlandse Zaken zal geen seconde minder slapen omdat hij vandaag niet met zijn Nederlandse collega aan tafel zit, zoals de bedoeling was. Rusland leeft gewoon door.


Behalve over Zijlstra ging het de afgelopen dagen in Nederland ook veel over Rusland. Verkeerd ge´nterpreteerde of verkeerd uitgelegde uitlatingen van president Poetin over een Groot Rusland vormden immers de kern van Zijlstra's leugen.


Andersom geldt dat dus niet. De meeste Russische media beperken zich tot een min of meer feitelijk verslag van de gebeurtenissen in Nederland. De zakenkrant Kommersant zet vanochtend wel een pakkende kop boven een bericht: "Vladimir Poetin ontslaat Nederlandse minister."


'Je weet het nooit met de Russen'

De enige krant die zich waagt aan een enigszins substantiŰle analyse is Moskovsky Komsomolets, over het algemeen pro-Kremlin. Ook dat verhaal begint met een knipoog. "Uiteindelijk werd Vladimir Poetin dus niet op heterdaad betrapt, opscheppend hoe hij de wereld zou veroveren", luidt de eerste zin.


Daarna richt de schrijver zich cynisch op het geplande bezoek van Zijlstra aan Moskou. "Vˇˇr zijn bezoek aan Moskou knapte er iets in zijn hersens. Je weet het nooit met die Russen. Wat nu als ze me met een zak over mijn hoofd in de kelder van diezelfde datsja van Poetin gooien? En hij bekende alles."


Aan het eind van het artikel is de luim verdwenen. "Meneer Zijlstra wordt vervangen. Hij wordt, verdiend, belachelijk gemaakt. Hij is zijn positie kwijt en zal in de toekomst mogelijk wat voorzichtiger zijn. Maar dat kun je helaas niet zeggen van de elite van de buitenlandse politiek in z'n geheel."


"Ze gaan ermee door een buitenlandse politiek na te streven die niet is gebaseerd op werkelijk begrip van de situatie, maar op valse aannames. En dat is Úcht angstaanjagend. Dat is angstaanjagend omdat je gedoemd bent om monsterlijke fouten te maken als je je politiek baseert op stereotypen."


Nederland op zijn nummer zetten

De toon van de analyse sluit naadloos aan op een verklaring van het Russische ministerie van de Russische ambassade in Den Haag. Rusland kiest de aanval, maakt van de gelegenheid gebruik om Nederland op z'n nummer te zetten. De strekking is dat Nederland zich bezondigt aan anti-Russische propaganda; niet alleen Zijlstra, maar ook de Nederlandse politiek in zijn algemeenheid en de media doen daar volgens de Russen van harte aan mee.


De toon van die verklaringen staat model voor de slechte relatie tussen Nederland en Rusland. Daar zal ook onder de opvolger van Zijlstra niet snel verandering in komen.
Zijlstra stapt op vanwege leugen over ontmoeting met Poetin
NOS nieuws - 13 Februari, 17:24

Minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken stapt op. Dat heeft hij zojuist gezegd aan het begin van het debat in de Tweede Kamer. Die riep de minister op het matje vanwege zijn leugen over een ontmoeting van president Poetin.


Hij noemde het "met afstand de grootste fout in zijn politieke bestaan. Nederland verdient een minister van Buitenlandse Zaken die boven elke twijfel verheven is."


Gisteren bood Zijlstra al excuses aan voor zijn leugen. Veel oppositiepartijen concludeerden toen dat de minister niet langer geloofwaardig was. De coalitiepartijen verdedigden Zijlstra aanvankelijk, maar vandaag wilden ze voorafgaand aan het debat niets meer zeggen over hun steun.


Zijlstra verhaalde in het verleden meermaals over zijn aanwezigheid bij een bijeenkomst in het buitenhuis van Poetin. De president zou daarbij gesproken hebben over zijn wens tot uitbreiding van het Russisch grondgebied met Oekra´ne, de Baltische Staten en mogelijk Kazachstan.


Gisteren gaf Zijlstra in de Volkskrant toe dat hij bij die bijeenkomst helemaal niet aanwezig was. Hij had het gehoord van voormalig Shell-topman Jeroen van de Veer. Om hem als bron te beschermen betrok Zijlstra naar eigen zeggen het verhaal op zichzelf.
Nederlandse minister in opspraak na leugen over Poetin
De Tijd - 12 Februari, 15:36

15:09 Nederlands minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra erkent dat hij een ontmoeting met Russisch president Vladimir Poetin verzon.


Nederlandse minister stapt op na leugen over ontmoeting met Poetin
Gazet v. Antwerpen - 13 Februari, 17:24

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra stapt op. Dat heeft hij in de Tweede Kamer aangekondigd.
Leugen wordt Nederlandse minister fataal
De Tijd - 13 Februari, 18:00

17:23 De Nederlandse Minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra stapt op. Hij lag onder vuur omdat hij een ontmoeting met Russisch president Vladimir Poetin had verzonnen.


Nederlandse buitenlandminister Zijlstra stapt op na leugen
Skynet - 13 Februari, 17:42

Halbe Zijlstra neemt ontslag als minister van Buitenlandse Zaken. Dat zei hij vandaag onmiddellijk aan het begin van het debat in de Tweede Kamer in Den Haag, waar hij zich moest verantwoorden. De politicus van de rechtsliberale VVD van premier Mark Rutte was onder vuur komen te liggen nadat hij had gelogen over zijn aanwezigheid bij een bijeenkomst met de Russische president Vladimir Poetin.


Sigrid Kaag neemt taken van afgetreden Nederlandse buitenlandminister Zijlstra over
Skynet - 13 Februari, 18:18

De Nederlandse minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag neemt de taken van de afgetreden minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken over. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst desgevraagd weten.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be