NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
YouTube breekt met Logan Paul na video in zelfmoordbos

2News.be / YouTube breekt met Logan Paul na video in zelfmoordbos

Trefwoorden: paul - video - man

YouTube breekt met Logan Paul na video in zelfmoordbos
NOS nieuws - 11 Januari, 09:12

Het grootste videoplatform ter wereld stopt de samenwerking met YouTuber Logan Paul. Aanleiding is een video die hij eind vorig jaar plaatste, waarin hij te zien was in een zogeheten zelfmoordbos in Japan, waar hij grappen maakte over iemand die zichzelf van het leven had beroofd.


Paul is met 15 miljoen abonnees een grote ster op YouTube. Desondanks heeft het platform nu besloten hem uit een speciaal programma te halen, bedoeld voor adverteerders, waar alleen video's inzitten die aan zeer hoge standaarden voldoen. Dat is belangrijk voor reclamemakers, want zij willen niet worden geassocieerd met controversiŽle video's. Daarnaast heeft YouTube de productie stilgelegd van een film waar Paul een rol in heeft.


Met een aantal vrienden bezocht Paul het Aokigahara-bos, dat internationaal bekend staat als een populaire plek om zelfmoord te plegen. In de video, die door Paul op 1 januari offline is gehaald, zei iemand dat hij zichzelf niet goed voelde. Paul vroeg hem vervolgens of hij nooit naast een dode man had gestaan en lachte daarna. Ook werd het bewuste lijk met een aantal close-ups in beeld gebracht. Het gezicht was onherkenbaar gemaakt.


Reactie YouTube liet op zich wachten

Het duurde volgens critici erg lang voordat YouTube met duidelijke maatregelen kwam. Het bedrijf gaf wel al snel een algemene verklaring, waarin het dergelijke video?s veroordeelt en condoleances overbracht aan de nabestaanden van de man in kwestie.


Er werden echter geen maatregelen tegen Paul genomen, terwijl de commotie al op 2 januari een hoogtepunt bereikte, toen Logan Paul in een video ook zijn excuses aanbood. Toch had het bedrijf dus tot vannacht nodig om een besluit te nemen. Een woordvoerder zegt hierover dat het platform een "goed afgewogen beslissing wilde nemen met alle betrokkenen" en dat dit sneller doen "niet altijd beter is".


Het is niet de eerste keer dat YouTube na een controversiŽle video breekt met een populaire maker. Begin vorig jaar gebeurde hetzelfde met PewDiePie, een nog grotere artiest op het platform. Dat kwam toen door een reeks antisemitische video?s. Naast het videoplatform verscheurde ook Disney het contract van de videomaker.


Acht maanden later ging het overigens opnieuw mis bij PewDiePie, toen omdat hij het woord 'nigger' gebruikt. Daar bood hij toen snel zijn excuses voor aan.
YouTube breekt met vlogger Logan Paul om video van dode man in zelfmoordbos
Volkskrant - 11 Januari, 17:36

YouTube stopt de samenwerking met de bekende Amerikaanse vlogger Logan Paul. Aanleiding is een video waarin hij een dode man liet zien die zich kort daarvoor had verhangen. De video deed op sociale media veel stof opwaaien. YouTube maakt een einde aan diverse projecten met Logan Paul - onder meer onder een romantische comedy met populaire vloggers - en zijn kanaal wordt verwijderd van Google Prefe


YouTube degradeert superster Logan Paul na controverse
De Tijd - 11 Januari, 17:36

17:16 Logan Paul, een internetcelebrity met ruim 15 miljoen volgers op YouTube, wordt na lang twijfelen door de videosite gestraft voor de beelden van een lijk die hij toonde.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be