NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Leuke korting op de kerstmarkt? Bekijk alle deals
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsites
- Testaankoop
Xi kan levenslang president blijven: 2958 stemmen voor, twee tegen

2News.be / Xi kan levenslang president blijven: 2958 stemmen voor, twee tegen

Trefwoorden: iedereen - president - hij

Xi kan levenslang president blijven: 2958 stemmen voor, twee tegen
NOS nieuws - 11 Maart, 09:42

Het Chinese Volkscongres heeft een grondwetswijziging goedgekeurd waardoor Xi Jinping levenslang president kan blijven. In de Grote Hal van het volk stemden 2958 leden voor, twee stemden tegen, drie onthielden zich van stemming en één stem was ongeldig. Er werd anoniem op papier gestemd.


Met de stemming komt een eind aan het grondwetsartikel dat bepaalde dat de president maximaal twee termijnen van vijf jaar mag aanblijven. Deze regel werd in 1982 ingesteld onder Deng Xiaoping. Het moest een herhaling voorkomen van de bloedige despotie van Mao Zedong, die dictator was van de stichting van de Volksrepubliek China tot zijn dood in 1976.


Er leek flink wat weerstand tegen de grondwetswijziging die de regel ongedaan maakt, zelfs onder de politieke elite. Waarnemers twijfelden er niet aan dat het Volkscongres ermee zou instemmen, maar waren benieuwd hoeveel leden zich zouden verzetten. Dat waren er dus bijzonder weinig.


Het Volkscongres verankerde ook Xi's "gedachtengoed voor het nieuwe tijdperk van socialisme naar Chinese snit" als nieuwe richtlijn in de grondwet. Hierdoor kan kritiek op Xi als overtreding van de grondwet bestraft worden.
2958 stemmen voor, twee tegen: als hij wil, kan Xi nu levenslang president blijven
Volkskrant - 11 Maart, 10:54

De Chinese president Xi Jinping kan, als hij dat wil, onbeperkt aan de macht blijven. Het Chinese Nationale Volkscongres stemde zondag in met een grondwetswijziging die het voor een president mogelijk maakt om meer dan twee termijnen van vijf jaar aan te blijven. De bijna 3000 afgevaardigden hebben zondag in de Grote Hal van het Volk hun stem uitgebracht tijdens de jaarlijkse conferentie. Twee led


Nu Xi Jinping levenslang president is, heeft hij iedereen in zijn kooi
Volkskrant - 11 Maart, 20:30

Een overweldigende meerderheid van het Chinese parlement stemde zondag in met een grondwetswijziging die Xi Jinping levenslang president maakt. En hem en de partij absolute macht geeft. Net niet unaniem, maar veel scheelde het niet, gisteren in het Chinese parlement. Twee parlementariërs - niemand weet wie het zijn - hadden het hart tegen te stemmen toen het Volkscongres Xi Jinping via een grondwe
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be