NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Witte Huis: geen formele ontmoeting Trump en Poetin in AziŽ

2News.be / Witte Huis: geen formele ontmoeting Trump en Poetin in AziŽ

Trefwoorden: russische - huis - trump

Witte Huis: geen formele ontmoeting Trump en Poetin in AziŽ
NOS nieuws - 10 November, 08:24

Tegen de verwachting in komt er geen formele ontmoeting tussen de Amerikaanse president Trump en zijn Russische collega Poetin op de APEC-top in Danang. Trump landde vanochtend in Vietnam, het vierde land dat hij bezoekt tijdens zijn AziŽ-reis.


Volgens Witte Huis-woordvoerder Sarah Huckabee Sanders past een formele ontmoeting niet in de agenda's van de twee. Trump had zondag nog gezegd dat hij verwachtte Poetin te ontmoeten tijdens zijn verblijf in AziŽ. Hij wil onder meer de hulp van Rusland bij het beteugelen van de nucleaire ambities van Noord-Korea.


Informeel dan?

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson zegt dat een formele ontmoeting geen zin heeft als er geen significante vooruitgang is te melden over conflicten als SyriŽ of OekraÔne. Over SyriŽ wordt op dit moment overleg gevoerd tussen de VS en Rusland. De vraag is hoe het verder moet in het land als IS is verslagen.


De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov zei gisteravond nog dat de twee leiders elkaar wel zullen ontmoeten. Het Kremlin houdt het er nu op dat nog wordt overlegd tussen functionarissen van beide landen.


Sanders sluit niet uit dat Trump en Poetin een informele ontmoeting hebben in de marge van de vergadering in Vietnam. Of later, als ze beiden in de Filipijnen zijn. De twee wereldleiders hebben elkaar tot nu toe maar ťťn keer formeel ontmoet, dat was op de G20-top in Hamburg deze zomer.
Poetin volgens Trump 'beledigd' over beschuldiging Russische inmenging
NOS nieuws - 11 November, 14:06

De Russische president Poetin voelt zich beledigd over de beschuldigingen van Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van november 2016. Dat heeft de Amerikaanse president Trump gezegd na een ontmoeting tussen de twee wereldleiders op de APEC-top in de havenstad Da Nang in Vietnam.


Volgens Trump heeft hij "twee of drie" korte gesprekken gehad met zijn Russische ambtsgenoot. "Hij zegt zich er niet mee bemoeid te hebben", zei Trump tegen verslaggevers aan boord van de Air Force One. "Ik vroeg het opnieuw." Trump kreeg de indruk dat Poetin beledigd was "en dat is niet goed voor ons land".


De Amerikaanse president ging niet in op vragen van verslaggevers of hij Poetin geloofde. "Je kunt niet blijven vragen. Hij zei dat hij zich niet met onze verkiezingen had bemoeid."


SyriŽ

Poetin zelf zei later dat de beweringen over de Russische inmenging via contacten met het campagne-team van Trump "fantasieverhalen" zijn. In de VS worden de beschuldigingen over Russische inmenging serieus onderzocht door voormalig FBI-chef Robert Mueller.


Een zogeheten grand jury zou de eerste aanklachten in het onderzoek al goedgekeurd hebben. De namen van de aangeklaagden zijn nog niet officieel bekend maar volgens Amerikaanse media gaat het om oud-campagnemanager Paul Manafort en de voormalige nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn.


In de marge van de top hebben Rusland en de VS ook afspraken gemaakt over SyriŽ en IS. De terreurbeweging moet verslagen worden, zo staat in een verklaring. Verder roepen de VS en Rusland op tot vredesbesprekingen in GenŤve.
Geen ontmoeting tussen Trump en Poetin in Vietnam
Skynet - 10 November, 09:04

De Amerikaanse president Donald Trump zal zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin dan toch niet ontmoeten in Vietnam. Dat blijkt vandaag uit een mededeling van het Witte Huis.


Geen ontmoeting tussen Trump en Poetin in Vietnam
Skynet - 10 November, 09:04

De Amerikaanse president Donald Trump zal zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin dan toch niet ontmoeten in Vietnam. Dat blijkt vandaag uit een mededeling van het Witte Huis.


Trump en Poetin zien geen militaire oplossing voor oorlog in SyriŽ
Skynet - 11 November, 10:48

De VS en Rusland hebben in een verklaring tijdens de APEC-top in Vietnam gezegd dat er geen militaire oplossing voor het conflict in SyriŽ mogelijk is. De burgeroorlog moet in de marge van het Geneefse vredesproces onder leiding van de Verenigde Naties beŽindigd worden.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be