NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Wekdienst 18/3: Rusland kiest Poetin en protest op de Dam

2News.be / Wekdienst 18/3: Rusland kiest Poetin en protest op de Dam

Trefwoorden: protest - kiest - rusland

Wekdienst 18/3: Rusland kiest Poetin en protest op de Dam
NOS nieuws - 18 Maart 2018, 07:00

Goedemorgen! Vandaag zijn de presidentsverkiezingen in Rusland, wordt er gedemonstreerd op de Dam in Amsterdam en berichten we weer over de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen.


Vanuit het noorden breekt geleidelijk op steeds meer plaatsen de zon door. Het wordt 1 of 2 graden maar de vrij krachtige tot harde wind maakt het een stuk kouder. In de middag neemt de wind wel iets af. Morgen is het zonnig en droog met minder wind.


Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.


Wat kun je vandaag verwachten?

In Rusland zijn presidentsverkiezingen. Russen kiezen hun president voor een termijn van zes jaar. De huidige president Poetin is vrijwel zeker van een vierde termijn. Op de Dam in Amsterdam gedenken het Syrische Comité in Nederland en Amnesty International het begin van de oorlog in Syrië van zeven jaar geleden. En ook protest op de Dam: linkse partijen en andere organisaties demonstreren om 13.00 uur op deze 'Internationale dag tegen racisme en discriminatie' tegen partijen die in hun ogen racistisch zijn, zoals de PVV en Forum voor Democratie. Ook vandaag berichten we weer over de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Volg onder meer ons liveblog over de verkiezingscampagne.


Wat heb je gemist?

De politie in Den Haag heeft gisteren meer dan 300 gereedschapskoffers in beslag genomen die waarschijnlijk uit bedrijfsauto's zijn gestolen. Agenten kwamen in actie na de arrestatie van twee mensen die op heterdaad waren betrapt bij een auto-inbraak.


Ander nieuws uit de nacht:


In een woonzorgcentrum in Oude Pekela heeft een felle brand gewoed. Bewoners van zes appartementen zijn geëvacueerd en moesten via hun balkon in veiligheid worden gebracht. Ze zijn in gebouwen in de buurt opgevangen. Zo'n 3000 mensen hebben meegelopen met de Stille Omgang in Amsterdam. De pelgrims trokken biddend door de straten om het zogenoemde Mirakel van Amsterdam te herdenken.


En dan nog dit:

Op deze laatste dag van de Boekenweek kun je in de trein gratis reizen met het boekenweekgeschenk. Achter op het boek staat een code waarmee je kan inchecken.


Fijne dag!




Rusland kiest, Poetin zegezeker
De Tijd - 18 Maart 2018, 08:48

09:31 Rusland kiest vandaag een nieuwe president en niemand twijfelt eraan dat dat Vladimir Poetin zal zijn. Ook hijzelf niet.




© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn