NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
VRT breekt met tv-presentator om grensoverschrijdend gedrag

2News.be / VRT breekt met tv-presentator om grensoverschrijdend gedrag

Trefwoorden: publiek - vrt - man

VRT breekt met tv-presentator om grensoverschrijdend gedrag
NOS nieuws - 9 November 2017, 21:00

De Vlaamse publieke omroep VRT heeft de samenwerking met tv-presentator Bart De Pauw stopgezet. De VRT-directie doet dat na "diverse meldingen van grensoverschrijdend gedrag".


De Pauw (49) maakte het nieuws zelf bekend in een videoboodschap op zijn Facebook-pagina. De VRT nam het besluit op basis van anonieme meldingen over zijn gedrag: "De vertrouwenspersoon van de VRT heeft laten weten dat het niet gaat om fysieke aanrandingen, maar vooral om sms-verkeer met flirterige toon. Er werd ook gewag gemaakt van stalking."


De Pauw presenteert onder meer de populaire quiz Twee tot de zesde macht, die direct van de buis wordt gehaald. Hij was dertig jaar werkzaam bij de VRT.


Kandidaat senator VS

In de Verenigde Staten is kandidaat-senator voor de Republikeinen in Alabama, Roy Moore, beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag met een 14-jarige, meldt The Washington Post. Leigh Corfman, inmiddels 32 jaar oud, zegt dat ze eind jaren zeventig meerdere keren door Moore werd opgezocht en dat hij haar tijdens één bezoek betastte. Moore was toen een dertiger en werkzaam bij het Openbaar Ministerie. Drie andere vrouwen verklaarden tegenover de krant dat ze tussen hun zestiende en achttiende werden benaderd door Moore. Zij werden niet gedwongen tot seksueel contact.


De leider van de Republikeinen in de Senaat heeft laten weten dat Moore moet opstappen als het verhaal waar blijkt te zijn. De verkiezingen voor de Senaat zijn volgende maand.


Louis C.K.

Ook de Amerikaanse komiek, acteur en regisseur Louis C.K. wordt in verband gebracht met #metoo-beschuldigingen. De première van zijn film I love you daddy is vanavond geannuleerd. Volgens de distributeur van de film vanwege "omstandigheden".


Louis C.K. wordt al een tijd achtervolgd door beschuldigingen van seksuele intimidatie. The New York Times zou daar binnenkort een stuk over publiceren.
VRT zet samenwerking met Bart De Pauw stop na klachten van grensoverschrijdend gedrag
Gazet v. Antwerpen - 9 November 2017, 19:12

VRT zet zijn samenwerking met Bart De Pauw stop na klachten van grensoverschrijdend gedrag. Dat zegt Bart De Pauw in een videoboodschap en bevestigt de VRT aan onze redactie. De bekende televisiemaker zal niet langer programma?s maken voor de openbare omroep.
VRT breekt met Bart de Pauw
De Tijd - 9 November 2017, 19:48

19:39 De VRT stopt de samenwerking met presentator, acteur en regisseur Bart De Pauw na klachten over grensoverschrijdend gedrag.


?Er dreigt een complete polarisatie na het nieuws over Bart De Pauw?
Gazet v. Antwerpen - 10 November 2017, 04:12

Bart De Pauw is door de VRT de laan uitgestuurd wegens grensoverschrijdend gedrag. De naam is in Vlaanderen groot nieuws, een ontslag wegens intimiderend seksueel gedrag komt de jongste maanden wel vaker voor. De getuigenissen van vrouwen tegen Hollywood-producer Harvey Weinstein, het daaropvolgend ontslag van deze machtige man en de oprichting van de hashtag Me Too hebben duizenden vrouwen wereldwijd ertoe aangezet om te getuigen over grensoverschrijdend gedrag van mannen. Die getuigenissen kwamen vooral uit de film-, televisie- en theaterwereld.
VRT-topman: 'De Pauw niet lichtzinnig opzijgezet'
De Tijd - 10 November 2017, 09:12

08:50 Het stopzetten van elke samenwerking met tv-maker Bart De Pauw was geen lichtzinnige beslissing. Dat heeft VRT-ceo Paul Lembrechts vrijdagochtend verzekerd.


VRT ontsloeg twee maanden geleden ook al medewerker van nieuwsdienst voor grensoverschrijdend gedrag
Gazet v. Antwerpen - 10 November 2017, 12:12

De openbare omroep heeft twee maanden geleden ook al een medewerker van de nieuwsdienst ontslagen wegens grensoverschrijdend gedrag. Zo bevestigt VRT-woordvoerder Bob Vermeir aan onze redactie.
Echtgenote van Bart De Pauw: ?Ik vertrouw mijn man?
Gazet v. Antwerpen - 10 November 2017, 16:24

Inès De Vos, niet alleen de echtgenote van Bart De Pauw maar ook algemeen zaakvoerder van zijn productiehuis Koeken Troef!, heeft kort gereageerd over de beschuldigingen aan het adres van haar man. ?Ik vertrouw hem, meer wil ik daar niet over kwijt?, luidt het in Het Laatste Nieuws.
CEO VRT reageert op verontwaardigde reacties: ?Bart De Pauw zou beter een knieval doen?
Gazet v. Antwerpen - 10 November 2017, 21:12

Paul Lembrechts, de gedelegeerd bestuurder van de VRT, zou het een ?bijzonder mooie geste vinden naar de slachtoffers toe mocht Bart De Pauw ?echt zijn excuses aanbieden voor wat zich de voorbije jaren heeft voorgedaan?. Dat vertelde hij in ?Terzake?.
VRT-topman: 'Dit mocht nooit meer gebeuren'
De Tijd - 10 November 2017, 21:48

21:13 ?Ik kon in eer en geweten geen nieuw contract met Bart De Pauw tekenen?, zegt Paul Lembrechts, de CEO van de VRT, in een interview met De Tijd. Hier stonden de waarden van de VRT op het spel.


Bart De Wever over zaak-De Pauw: ?het publiek is rechter?
Gazet v. Antwerpen - 10 November 2017, 21:48

N-VA-voorzitter Bart De Wever waarschuwt naar aanleiding van de zaak rond mediafiguur Bart De Pauw op het gevaar van ?trial by media?: ?het publiek is daarbij rechter, waarbij wij onze duim naar boven of onder moeten richten. Dat is zeer ingrijpend. Komt hier een tweede kans? Dit is zeer wrang?, zo zei hij vrijdagavond in ?De Afspraak op Vrijdag?.
ACOD steunt VRT in zaak Bart De Pauw
Skynet - 10 November 2017, 17:18

De ACOD-VRT "bedankt de VRT en alle betrokken diensten voor de manier waarop ze met de zaak De Pauw omgaan." De socialistische vakbond doet dat vrijdagnamiddag in een persbericht, nadat een dag eerder bekend was gemaakt dat de openbare omroep een einde heeft gemaakt aan de samenwerking met tv-maker Bart De Pauw wegens vermeend grensoverschrijdend gedrag.


Bart De Pauw - De Wever waarschuwt voor gevaren van 'trial by media'
Skynet - 10 November 2017, 22:42

N-VA-voorzitter Bart De Wever waarschuwt naar aanleiding van de zaak rond mediafiguur Bart De Pauw op het gevaar van 'trial by media': "het publiek is daarbij rechter, waarbij wij onze duim naar boven of onder moeten richten. Dat is zeer ingrijpend. Komt hier een tweede kans? Dit is zeer wrang", zo zei hij vrijdagavond in De Afspraak op Vrijdag (Canvas).


Zender FX zet samenwerking met komiek Louis C.K. stop
Skynet - 11 November 2017, 02:18

De Amerikaanse televisiezender FX zet vrijdag de samenwerking met Louis C.K., een van de bekendste stand-upcomedians uit de Verenigde Staten, en zijn productiehuis Pig Newton stop. Dat doet de zender, waarvoor C.K. onder meer de succesvolle comedyreeks 'Louie' maakte, nadat de komiek de beschuldigingen van vijf vrouwelijke collega's over seksueel grensoverschrijdend gedrag bevestigde.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be