NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Vrouwen in Saudi-ArabiŽ nu ook welkom bij het voetbal

2News.be / Vrouwen in Saudi-ArabiŽ nu ook welkom bij het voetbal

Trefwoorden: beeld - vrouwen - welkom

Vrouwen in Saudi-ArabiŽ nu ook welkom bij het voetbal
NOS nieuws - 12 Januari, 14:36

Vrouwen in Saudi-ArabiŽ mogen vanaf vandaag sportwedstrijden bezoeken in stadions. In Riyad, Jeddah en Damman zijn stadions omgebouwd en hebben aparte ingangen gekregen voor vrouwen en families. Ook restaurants en andere faciliteiten in het stadion hebben aparte ruimtes gekregen voor vrouwelijk bezoek.


"Dat had wel eerder mogen gebeuren", vindt voetbaltrainer Adrie Koster. Hij werkte samen met Bert van Marwijk met het nationale elftal van Saudi-ArabiŽ. "Of het stadion vol zal zitten met vrouwen weet ik niet. Maar er zullen zeker vrouwen zijn die er gebruik van gaan maken", zegt hij in NOS Met het Oog op Morgen.


De eerste wedstrijd waar vrouwen welkom zijn is het duel tussen al-Ahli en al-Batin in het stadion van Jeddah. Aanwezige vrouwen dienen volgens de BBC wel een loszittende abaya te dragen en een hoofddoek als zij moslim zijn.


Tijdens de viering van een nationale feestdag vorig jaar was het stadion van Riyad al even toegankelijk voor vrouwen. Het besluit om vrouwen nu definitief toe te laten komt van kroonprins Mohammed bin Salman, die het land probeert te moderniseren.


Zo mogen vrouwen sinds kort hun rijbewijs halen en zijn bioscopen na 35 jaar weer voor hen toegankelijk.


Vrouwen in Saudi-ArabiŽ zijn zeker ook geÔnteresseerd in voetbal, weet Koster. "Wij gingen regelmatig op trainingskamp in Oostenrijk. En dan waren er ook vrouwelijke supporters bij. Dat mocht daar wel."


Aan de sfeer in stadions is volgens Koster goed te merken dat die gevuld zijn met mannen. Daarom zal het volgens hem 'heel apart' zijn als vrouwen ook mogen aanschuiven. "Maar het is wel belangrijk dat de vrouwen naar de wedstrijd mogen. Dat had wel eerder mogen gebeuren eigenlijk."
Vrouwen in Saoedi-ArabiŽ mogen voor het eerst voetbalwedstrijd bijwonen, maar wel in speciale vakken
Volkskrant - 12 Januari, 12:48

Opnieuw hebben vrouwen in Saoedi-ArabiŽ een grammetje meer bewegingsruimte veroverd - of toegeworpen gekregen. Voor het eerst in de geschiedenis van het koninkrijk kunnen zij vrijdag een voetbalwedstrijd bijwonen. Het Koning Abdullah-stadion in Jeddah heeft aparte ingangen gemaakt voor vrouwen en op de tribune worden vrouwen in de 'family section' zorgvuldig gescheiden van de mannenvakken. Vrouwen


In beeld: vrouwen voor het eerst in voetbalstadion Saudi-ArabiŽ
NOS nieuws - 13 Januari, 02:00

Voor het eerst hebben vrouwen in Saudi-ArabiŽ in een stadion een voetbalwedstrijd mogen bezoeken. De primeur was vrijdagavond in het Koning Abdullah-stadion in Jeddah, waar de wedstrijd tussen al-Ahli en al-Batin werd gespeeld.


In het stadion waren speciale familievakken ingericht, waar vrouwen samen met hun man en kinderen welkom waren. De vrouwen moesten wel een loszittende abaya dragen en een hoofddoek als zij moslim zijn. Hoeveel vrouwen er aanwezig waren in het stadion is niet bekend, maar op foto's zijn er zeker enkele tientallen te zien.


Het besluit om vrouwen toe te laten bij sportevenementen komt van kroonprins Mohammed bin Salman, die het land probeert te moderniseren. Zo mogen vrouwen sinds kort hun rijbewijs halen en zijn bioscopen na 35 jaar weer voor hen toegankelijk.
Vrouwen mogen voor het eerst een voetbalwedstrijd bijwonen in Saudi-ArabiŽ
Gazet v. Antwerpen - 12 Januari, 14:00

Vrouwelijke voetbalsupporters mogen vrijdag voor het eerst in de geschiedenis van het aartsconservatieve koninkrijk Saudi-ArabiŽ een wedstrijd bijwonen in het stadion. Een vak met 10.000 zitjes werd gereserveerd voor vrouwen en gezinnen in het Koning Abdullah-stadion van Jeddah voor de competitiewedstrijd tussen al-Ahly en al-Baten.
Vrouwen mogen voor het eerst een voetbalwedstrijd bijwonen in Saoedi-ArabiŽ
Skynet - 12 Januari, 13:42

Vrouwelijke voetbalsupporters mogen vandaag voor het eerst in de geschiedenis van het aartsconservatieve koninkrijk Saoedi-ArabiŽ een wedstrijd bijwonen in het stadion. Een vak met 10.000 zitjes werd gereserveerd voor vrouwen en gezinnen in het Koning Abdullah-stadion van Jeddah voor de competitiewedstrijd tussen al-Ahly en al-Baten. Het is een van de drie wedstrijden die vrouwen deze maand van de Saoedische autoriteiten in het stadion mogen zien. De andere twee worden gespeeld op zaterdag 18 januari in de hoofdstad Riyad en de stad Dammam in het oosten van het land.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be