NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Leuke korting op de kerstmarkt? Bekijk alle deals
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsites
- Testaankoop
Britse media: 'Russische ex-spion vergiftigd in Zuid-Engeland'

2News.be / Britse media: 'Russische ex-spion vergiftigd in Zuid-Engeland'

Trefwoorden: hun - leven - russische

Britse media: 'Russische ex-spion vergiftigd in Zuid-Engeland'
Volkskrant - 5 Maart, 23:12

Een vroegere Russische spion die was overgelopen naar Britse zijde verkeert in kritieke toestand nadat hij zondag in de Zuid-Engelse stad Salisbury in contact was gekomen met een volgens de politie 'onbekende substantie'. De politie gaf geen enkele informatie over de identiteit van de man, maar volgens Britse media gaat het om de 66-jarige Sergej Skripal. Ook een 33-jarige vrouw in zijn gezelschap


Vroegere Russische spion vergiftigd in Engels winkelcentrum
NOS nieuws - 5 Maart, 20:42

Een man met de Russische nationaliteit die vroeger voor de Britten heeft gespioneerd, ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis in de stad Salisbury. Gisteren kwamen hij en een vrouw in een winkelcentrum in die stad in het zuidwesten van Engeland in aanraking met een uiterst giftige stof.


De politie kan nog niet zeggen of er sprake was van een gerichte actie tegen de man.


Over de giftige stof is niets bekendgemaakt. In sommige Britse media is sprake van fentanyl, een synthetisch opiaat dat wordt gebruikt als extreem sterke pijnstiller. Waarschijnlijker is dat het gaat om een erg besmettelijke stof, want de twee liggen uit voorzorg in quarantaine in het ziekenhuis.


Ontsmetten

Het winkelcentrum waar het incident zich afspeelde, is hermetisch afgesloten en mannen in beschermende kleding spuiten de straat schoon om die te ontsmetten.


De man is volgens de BBC Sergej Skripal (66), die jaren geleden asiel kreeg in Groot-BrittanniŽ na een Amerikaans-Russische spionnenruil in 2010. Skripal werd in 2006 in Rusland veroordeeld tot dertien jaar omdat hij als kolonel bij de militaire inlichtingendienst had gespioneerd voor de Britten.


Britse geheime dienst

Hij had in de jaren 90 namen van Russische geheim agenten die undercover in Europa werkten, doorgespeeld aan de Britse geheime dienst MI6.


Over de identiteit van de vrouw die samen met Skripal in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt, is niets bekendgemaakt. Het zou een dertiger zijn.
Russische ex-spion mogelijk vergiftigd in Engeland
De Tijd - 6 Maart, 09:30

09:27 Een voormalige Russische spion, die was overgelopen naar het Verenigd Koninkrijk, is dinsdag in Zuid-Engeland bewusteloos en doodziek in het ziekenhuis opgenomen, wellicht na een vergiftiging.


Russische ex-spion en zijn dochter vechten voor hun leven na vergiftiging in Engels ballingsoord
Gazet v. Antwerpen - 6 Maart, 18:36

Het lijkt er steeds meer op dat Rusland achter de vergiftiging van een man en zijn dochter in het Engelse Salisbury zitten. Sergej Skripal was namelijk een Russische KGB-spion, tot hij ontmaskerd werd als dubbelspion voor de Britten. Skripal kwam in 2010 vrij na een spionnenruil, maar volgens bronnen bij de Russische inlichtingendiensten zou president Poetin hem zijn ?verraad? nooit vergeven hebben...


Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be