NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Voorzitter Oxfam International opgepakt in Guatemala

2News.be / Voorzitter Oxfam International opgepakt in Guatemala

Trefwoorden: strijd - opgepakt - president

Voorzitter Oxfam International opgepakt in Guatemala
NOS nieuws - Dinsdag, 17:24

De voorzitter van de hulpverleningsorganisatie Oxfam International is opgepakt in een corruptieonderzoek in Guatemala. Juan Alberto Fuentes is een van de tien verdachten in deze zaak die vandaag werden opgepakt. Onder hen is ook oud-president Alvaro Colom.


Het onderzoek richt zich op de aankoop van autobussen in de periode 2008-2012, toen Fuentes minister van FinanciŽn en Colom president was. "We denken dat we volgens de regels hebben gehandeld, maar laten we afwachten wat de rechter ervan zegt", zei Colom bij het binnengaan van het gerechtsgebouw.


Slecht moment

De arrestatie van Fuentes had voor Oxfam niet op een slechter moment kunnen komen. De organisatie ligt al onder vuur omdat Oxfam-medewerkers tijdens missies in HaÔti en Tsjaad seksfeesten hebben georganiseerd waarbij prostituees werden ingehuurd. In het geval van HaÔti wordt niet uitgesloten dat sommige prostituees minderjarig waren.


Deze missies vielen onder verantwoordelijkheid van de Britse Oxfam-organisatie. De Britse toezichthouder voor goede doelen onderzoekt hoe de Britse Oxfam-tak met signalen over seksueel wangedrag door de betrokken medewerkers is omgegaan.


De Nederlandse tak, Oxfam Novib was er niet bij betrokken. Toch wil minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking dat hulporganisaties protocollen opstellen, waarin staat dat donateurs in geval van fraude of wangedrag hun geld kunnen terugvragen.
Guatemala in strijd tegen corruptie: oud-president Colom en Oxfam-voorzitter Fuentes gearresteerd
Volkskrant - Dinsdag, 21:36

De Guatemalteekse oud-president Ńlvaro Colom (66) is dinsdag gearresteerd, evenals een groot deel van de ministerploeg waarmee hij tussen 2008 en 2012 het land regeerde. De negen mannen en een vrouw worden allemaal verdacht van corruptie. Een van de oud-ministers is Juan Alberto Fuentes, voorzitter van hulporganisatie Oxfam International. Het schandaal draait om het openbaar busvervoer in Guatemal


Voorzitter van Oxfam Internationaal opgepakt in Guatemala in kader van corruptiezaak
Skynet - Dinsdag, 18:54

Juan Alberto Fuentes, de Guatemalteekse voorzitter van Oxfam Internationaal, is vandaag opgepakt in het kader van een corruptieonderzoek. De feiten zouden dateren van toen de man nog minister van FinanciŽn was in de regering van Alvaro Colom (2008-2012). De ex-president werd zelf ook opgepakt.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be