NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Vlaanderen in de ban van de wolf: na 100 jaar is hij terug

2News.be / Vlaanderen in de ban van de wolf: na 100 jaar is hij terug

Trefwoorden: zal - 100 - hij

Vlaanderen in de ban van de wolf: na 100 jaar is hij terug
NOS nieuws - 13 Januari, 12:54

Voor het eerst in honderd jaar is er weer een wolf gezien in Vlaanderen. Het gaat om een Duitse wolf, die rond Kerst via Limburg en Noord-Brabant naar BelgiŽ kwam.


Doordat de wolf een halsbandzender om heeft, kunnen wetenschappers hem goed volgen. De afgelopen dagen zat hij in de omgeving van de stad Beringen, zo'n 45 kilometer ten zuiden van Eindhoven.


BelgiŽ was volgens de natuurorganisatie Landschap vzw het laatste land op het Europese vasteland dat nog niet recent bezocht is door wolven. In 2011 waren er meldingen van een wolf in Gedinne, in de Belgische Ardennen, maar het is niet officieel met dna-onderzoek bevestigd dat het destijds inderdaad om een wolf ging.


Foto's van het roofdier in BelgiŽ zijn er nog niet, maar veel Belgen reageren wel enthousiast op het nieuws. "Eindelijk", schrijft Gerard Van der Snickt op de Facebookpagina van de Belgische omroep VRT. "Niet zeggen waar hij zit, de jagers liggen al op loer."


Natuurvereniging Landschap vzw hoopt dat BelgiŽ het "wolvenknooppunt" van Europa wordt, waar wolven uit Zuid-Europa (Frankrijk/ItaliŽ) en wolven uit Oost-Europa (Duitsland/Polen) elkaar ontmoeten.


Via de website welkomwolf.be kunnen Belgen hun wolvenwaarneming doorgeven.


Nederland

In Nederland komen sinds enkele jaren weer wolven voor. Het gaat vaak om zwervende dieren die vanuit Duitsland de grens oversteken.


De roofdieren worden geregeld gezien door voorbijgangers. In september beet een wolf twee schapen dood in Groningen en in oktober werd een wolf gezien op de Veluwe. Twee maanden geleden werd er nog een mannetje doodgereden op de N343 in Overijssel.


In de omgeving van Luttenberg, in Overijssel, zijn in de laatste weken van december dode schapen gevonden met bijtwonden. Er wordt nog onderzocht of de dader een hond of een wolf is, schrijft RTV Oost. De resultaten van het onderzoek worden binnen een paar weken verwacht.
Eerste wolf gespot in Vlaanderen in meer dan honderd jaar
Gazet v. Antwerpen - 13 Januari, 08:06

Voor het eerst in meer dan honderd jaar is er een wolf gespot in Vlaanderen. ?Het is de eerste keer dat we honderd procent zeker zijn dat er een wolf is gespot in ons land, want het dier is uitgerust met een halsbandzender en wordt gevolgd door een Duitse wetenschapper?, zegt Jan Loos van de vereniging Welkom Wolf aan de VRT.
Na bijna tweehonderd jaar weer wolf in Vlaanderen: ?Ze zoekt een lief maar zal dat hier niet vinden?
Gazet v. Antwerpen - 15 Januari, 02:06

Zijn terugkeer werd al jaren aangekondigd en voorspeld, maar nu is het effectief zover: we hebben voor het eerst in bijna tweehonderd jaar met 100% zekerheid een wolf op bezoek in Vlaanderen. Zal zij, want het is een vrouwtje, blijven? En moeten we bang van haar zijn? Of u nu natuurliefhebber bent of schrik hebt voor de grote boze wolf: dit moet u over ?Naya de wolf? weten.


Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be