NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Unilever dreigt te stoppen met advertenties op sociale media

2News.be / Unilever dreigt te stoppen met advertenties op sociale media

Trefwoorden: facebook - ouders - google

Unilever dreigt te stoppen met advertenties op sociale media
NOS nieuws - 12 Februari, 12:00

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op grote digitale platforms zoals Facebook en YouTube. Hoofd marketing Keith Weed maakt dat later vandaag bekend tijdens de Interactive Advertising Bureau conferentie in Californië, een jaarlijkse bijeenkomst die in het teken staat van digitale reclame.


In de geplande speech van Weed staat dat Unilever niet wil adverteren op platforms die niet genoeg doen om kinderen te beschermen en haat verspreiden.


Het wasmiddelenbedrijf is een van de grootste adverteerders ter wereld met een marketingbudget van 7,7 miljard euro. Het gebruikt nu haar macht om onder meer YouTube en Facebook te stimuleren om racistische en haatdragende content op te sporen en te weren. Google, eigenaar van YouTube, wilde niet reageren. Facebook was nog niet bereikbaar voor commentaar.


Niet de enige


YouTube heeft al een jaar af en aan problemen met adverteerders die zich tijdelijk terugtrekken vanwege ongewenste content. Een paar maanden terug besloten een aantal grote adverteerders, zoals snoepmaker Mars en sportmerk Adidas, hun advertenties op het videoplatform tijdelijk te pauzeren. De reclames van deze multinationals stonden naast video's waarin onder meer schaars geklede kinderen te zien waren en waar seksueel getinte reacties onder stonden.


Procter & Gamble, 's werelds grootste adverteerder, sneed vorig jaar flink in haar online marketingbudget. Volgens het bedrijf waren de online advertenties niet effectief genoeg en werd er onder meer geadverteerd op sites die vooral bezocht werden door robots.
Unilever dreigt te stoppen met adverteren bij Google en Facebook
De Tijd - 12 Februari, 09:36

09:05 De op één na grootste adverteerder ter wereld vindt dat de techgiganten kinderen te weinig beschermen, en teveel boodschappen toelaten die aanzetten tot haat en ?verdeeldheid aanwakkeren?.


Jongeren mogen vanaf 13 jaar op sociale media
De Tijd - 12 Februari, 22:48

22:36 Omdat Europa nieuwe richtlijnen over privacy in het leven roept. Daarom moeten de lidstaten beslissen wanneer jongeren online mogen.


13 jaar als leeftijdsgrens voor social media: ?Veel jongeren beginnen er vroeger aan?
Gazet v. Antwerpen - Dinsdag, 10:48

Het voorstel van staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open Vld) om de onderste leeftijdsgrens voor het gebruik van social media op 13 jaar te leggen, kan op de goedkeuring rekenen van de Vlaamse Jeugdraad en pedagoog Pedro De Bruyckere (Arteveldehogeschool). Al plaatst die laatste wel een kanttekening. ?We moeten ook de werkelijkheid onder ogen zien, en die is dat jongeren er eigenlijk nog veel vroeger aan beginnen.?
De Backer wil 13 jaar als leeftijdsgrens voor social media
Skynet - 12 Februari, 23:06

Staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open Vld) wil dat kinderen vanaf 13 jaar in ons land een profielpagina op social media mogen hebben. Hij zal daarover binnenkort een wetsontwerp indienen, aldus De Backer in het programma "Van Gils & gasten" op Eén.


13 jaar als leeftijdsgrens voor social media - "Zal ook ouders helpen om bewuster met social media om te gaan"
Skynet - Dinsdag, 10:30

Het voorstel van staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open Vld) om de onderste leeftijdsgrens voor het gebruik van social media op 13 jaar te leggen, kan op de goedkeuring rekenen van de Vlaamse Jeugdraad en pedagoog Pedro De Bruyckere (Arteveldehogeschool). Al plaatst die laatste wel een kanttekening. "We moeten ook de werkelijkheid onder ogen zien, en die is dat jongeren er eigenlijk nog veel vroeger aan beginnen."
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be