NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Uber moet opnieuw passen en verkoopt afdeling Zuidoost-Azië

2News.be / Uber moet opnieuw passen en verkoopt afdeling Zuidoost-Azië

Trefwoorden: uber - verkoop - akkoord

Uber moet opnieuw passen en verkoopt afdeling Zuidoost-Azië
NOS nieuws - 26 Maart 2018, 09:00

Opnieuw moet 's werelds bekendste taxidienst zich gewonnen geven. Uber heeft besloten om zijn activiteiten in Zuidoost-Azië te verkopen aan concurrent Grab. De Amerikaanse onderneming heeft naar eigen zeggen de afgelopen tijd 700 miljoen dollar (omgerekend 565 miljoen euro) in de regio gestoken, maar dat was dus niet genoeg.


Uber krijgt ruim een kwart van de aandelen van het in Singapore gevestigde Grab. De verkoop van activiteiten is een strategie die de taxidienst de afgelopen maanden vaker toepaste. Eerder moest het al zijn meerdere erkennen in de Chinese rivaal Didi Chuxing en de Russische concurrent Yandex.


Daardoor kan het overkomen alsof de verkoop van bedrijfsonderdelen de nieuwe standaard is. In een memo aan zijn medewerkers zegt Uber-CEO Dara Khosrowshahi dat dat niet het geval is. Hieruit mag worden afgeleid dat dit voor Uber de laatste deal in zijn soort is.


Roerige periode

Het is de eerste keer dat Uber met Khosrowshahi aan het roer een deel van zijn bedrijf verkoopt. De vorige twee beslissingen werden nog genomen door Travis Kalanick, die sinds vorig jaar zomer weg is door een reeks schandalen.


De taxidienst komt uit een roerige periode, waarbij de ambities torenhoog waren. Daarbij hoorden pogingen om in niet-westerse markten door te breken. Dat blijkt lastiger dan verwacht. Zo stak Uber tevergeefs 2 miljard dollar in de groei van zijn bedrijf in China.


Vorige week werd bekend dat de zelfrijdende auto van Uber voor het eerst betrokken was bij een dodelijk ongeval met een voetganger. Volgens The New York Times kampt de ontwikkeling van Ubers autonome al langer met problemen. Uber heeft alle experimenten met zelfrijdende auto's tijdelijk gepauzeerd.




Uber gooit opnieuw handdoek in Azië
De Tijd - 26 Maart 2018, 07:12

08:48 Taxibedrijf Uber staakt zijn pogingen om door te breken op de Zuidoost-Aziatische markt en verkoopt zijn lokale activiteiten aan concurrent Grab. Eerder trok Uber zich ook al terug uit China en Ruslan...


Uber bereikt akkoord met rivaal in Azië over verkoop van alle activiteiten
Skynet - 25 Maart 2018, 11:42

Uber heeft overeenstemming bereikt met zijn rivaal in Zuidoost-Azië, Grab, over de verkoop van al zijn activiteiten in de regio. De taxidienst krijgt in ruil daarvoor een belang van 25 tot 30 procent in Grab. Dat melden ingewijden.




© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn