NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Politie zoekt twee actievoerders aardbevingen thuis op

2News.be / Politie zoekt twee actievoerders aardbevingen thuis op

Trefwoorden: antwerpse - eigenaar - politie

Politie zoekt twee actievoerders aardbevingen thuis op
NOS nieuws - 10 Januari, 12:12

De politie heeft gisteravond demonstranten bezocht die vandaag willen protesteren tegen de gaswinning. Dat willen ze doen als minister Eric Wiebes (VVD) van Economische Zaken en Klimaat naar Groningen komt voor de nieuwjaarsreceptie van bestuurders en ondernemers.


Volgens Susan Top van het Groninger Gasberaad, een samenwerkingsverband van actiegroepen, is ook een medewerker van dat beraad in de stad Groningen bezocht.


Top vertelt aan RTV Noord dat een van de agenten een lijst in de hand met daarop namen van mensen die op Facebook hebben aangegeven dat ze gaan protesteren. Ze reageert woedend op de actie. "Als we nou terroristen waren snap ik het nog. Maar dit zijn gewoon bezorgde burgers."


Geen strafbare feiten plegen

Volgens politiewoordvoerder Ernest Zinsmeyer gaat het om twee mensen. "We doen dit wel vaker, bijvoorbeeld bij TT-gangers of bij mensen die zich met Oud en Nieuw misdragen hebben."


De agenten vragen dan wat de demonstranten van plan zijn en wijzen ze op demonstratieregels: "Aanwijzingen van toezichthouders opvolgen, geen strafbare feiten plegen."


Vandaag staan diverse acties gepland, onder meer bij de nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland, waar Wiebes te gast is. Op sociale media zijn meer protesten aangekondigd.


Minister Wiebes bezoekt ook het dorp Zeerijp, dat maandag werd opgeschrikt door een aardbeving. Het Centrum Veilig Wonen (CVW) heeft tot nu toe 1311 schademeldingen verwerkt als gevolg van de zware aardbeving in Zeerijp van maandag.
Politie: mogelijk verband tussen dode en schietincident Breda
NOS nieuws - 9 Januari, 22:24

De politie onderzoekt of er een verband is tussen een schietincident eind vorige week in Breda en de vondst van een dode man, vanochtend in een woning in Breda. Volgens de politie is het goed mogelijk dat de incidenten met elkaar te maken hebben.


Na een achtervolging kwam de politie vanochtend in een Bredaas appartementencomplex terecht waar twee verdachten zich schuil hielden. Bij hun vluchtpoging raakten de twee zwaargewond. In de woning waar de verdachten zich ophielden, werd een dode man gevonden. Wat hieraan is voorafgegaan, is onduidelijk.


Huizen beschoten

Eind vorige week, in de nacht van vrijdag op zaterdag, werden in Breda kort na elkaar twee woningen aan de Ahornstraat en aan de Hagehof beschoten. Er waren mensen thuis, maar niemand raakte gewond. Er is nog niemand aangehouden.


De huizen die waren beschoten werden later op de dag op last van de burgemeester voor drie maanden gesloten. Volgens burgemeester Depla is dat gedaan om herhaling te voorkomen en de veiligheid van buurtbewoners te garanderen. Voor de bewoners van de getroffen woningen werd alternatieve huisvesting geregeld.


Tegen Omroep Brabant zegt de politie dat er vanmorgen al een verband vermoed werd tussen de incidenten. Later op de dag werd dat vermoeden verder bevestigd.


Onderzoek

Vandaag is in een van de beschoten woningen onderzoek gedaan, laat de politie weten. Ook een huis in een andere straat, ongeveer een kilometer verderop, is doorzocht. Waarom de politie daar ook is geweest, is niet duidelijk. De politie vraagt mensen die meer weten van een van de incidenten, contact op te nemen.
Twee gewonden bij politie-inval in Breda
NOS nieuws - 9 Januari, 08:00

Een arrestatieteam is vanmorgen een woning binnengevallen in Breda. Daarbij zijn twee mensen gewond geraakt. Ze sloegen op de vlucht en sprongen van een balkon. De politie deed de inval omdat er in het huis wapens zouden liggen.


Toen de agenten binnenkwamen, vluchtten twee mensen aan de achterzijde het huis uit. Ze raakten daarbij gewond. En van hen lijkt er slecht aan toe.


Schuurtje

Een buurtbewoner zegt tegen Omroep Brabant dat zij het schuurtje van n van de verdachten moest aanwijzen. Vervolgens ging de politie met een stormram naar binnen. Het is nog niet duidelijk of er in de schuur wat is gevonden.
Politie zoekt eigenaar vreemd voorwerp
Gazet v. Antwerpen - 10 Januari, 14:36

In het kantoor van politie Noorderkempen staat een eigenaardig kunstwerk. Het werd vorige week aangetroffen op een oprit in Rijkevorsel.


Antwerpse politie rolt twee cannabisplantages op
Gazet v. Antwerpen - 9 Januari, 15:48

De Lokale Politie Antwerpen heeft het afgelopen weekend twee cannabisplantages opgerold. Vijf verdachten werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter.


Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be