NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Trump wil Noord-Korea 'grootste pakket sancties ooit' opleggen

2News.be / Trump wil Noord-Korea 'grootste pakket sancties ooit' opleggen

Trefwoorden: korea - amerikaanse - trump

Trump wil Noord-Korea 'grootste pakket sancties ooit' opleggen
NOS nieuws - 23 Februari, 19:06

De Amerikaanse president Trump is van plan het "grootste pakket sancties ooit" tegen Noord-Korea te presenteren. Dat zegt hij in een toespraak die hij later vandaag zal houden. Delen van de toespraak zijn al vrijgegeven.


"Vandaag kondig ik aan dat we het grootste pakket nieuwe sancties tegen het Noord-Koreaanse regime lanceren", staat in de toespraak. Het gaat om maatregelen van het Amerikaanse ministerie van FinanciŽn, waarmee de bronnen van inkomsten van Noord-Korea en de toevoer van brandstof verder worden afgesloten.


De sancties worden gericht op meer dan vijftig schepen, rederijen en handelsbedrijven die Noord-Korea volgens de VS helpen met het ontwijken van de eerdere sancties tegen het regime. Op die manier zou Noord-Korea het leger en het nucleaire programma financieren. Het gaat vooral om Noord-Koreaanse schepen en bedrijven. Een deel opereert vanuit China of Taiwan.


Spanningen

Noord-Korea heeft nog niet gereageerd op de aankondiging. In het verleden reageerde het regime vaak in harde bewoordingen en met rakettesten op nieuwe sancties.


Sinds 2008 scherpt de VS de sancties tegen het regime van Kim Jong-un steeds verder aan. In december stelde de VN-Veiligheidsraad een groot aantal sancties tegen Noord-Korea in. Daarmee zou vrijwel de gehele brandstoftoevoer van Noord-Korea afgesloten moeten zijn.


De spanningen tussen de VS en Noord-Korea liepen het afgelopen jaar op, als gevolg van de rakettesten van Noord-Korea. Vorig jaar testte Noord-Korea een intercontinentale ballistische raket waarmee het land naar eigen zeggen het hele vaste land van de Verenigde Staten kan bereiken.


Olympische Spelen

De Amerikaanse vice-president Pence was onlangs in Zuid-Korea bij de opening van de Olympische Spelen, waar ook Noord-Koreaanse atleten aan deelnemen. Ook de zus van Kim Jong-un, Kim Yo-jong, was daarbij, maar de vertegenwoordigers van de twee landen hebben elkaar niet gesproken in Pyeongchang.


Trumps dochter en adviseur Ivanka Trump is op dit moment in Zuid-Korea om daar de slotceremonie van de Olympische Spelen bij te wonen. Ook zij heeft geen overleg gevoerd met Noord-Koreaanse vertegenwoordigers.
Noord-Korea: sancties VS zijn oorlogsdaad
NOS nieuws - 25 Februari, 10:42

Noord-Korea zegt dat de Verenigde Staten de onlangs verbeterde relatie tussen de Noord- en Zuid-Koreanen verpest met nieuwe sancties. Het staatspersbureau meldt ook dat Noord-Koreaanse kernwapens een Amerikaanse dreiging zullen tegenhouden.


De VS wil onder meer schepen en bedrijven aanpakken die vanuit het buitenland geld voor het Noord-Koreaanse regime zouden verdienen. President Trump sprak deze week van het grootste pakket sancties ooit.


Oorlogsdaad

Noord-Korea noemt het een oorlogsdaad dat Trump nog voor de slotceremonie van de Spelen in Pyeongchang met deze maatregelen komt.


Bij de delegatie van Noord-Korea bij de ceremonie zijn onder meer een hoge diplomaat en vooraanstaande generaal aanwezig. Waarnemers zeggen dat de komst van generaal Kim Yong-chol als provocatie kan worden uitgelegd, omdat hij wordt gezien als het brein achter twee aanvallen op Zuid-Koreanen in 2010.
Trump kondigt ?zwaarste sancties ooit? tegen Noord-Korea aan
Gazet v. Antwerpen - 23 Februari, 17:18

De Amerikaanse president Donald Trump zal later op de dag nieuwe sancties tegen Noord-Korea, naar zijn woorden de ?zwaarste ooit?, aankondigen. Ze zijn gericht tegen 56 bedrijven voor maritiem transport en schepen die Pyongyang helpen ?aan sancties te ontsnappen?.
Nieuwe sancties tegen Noord-Korea zijn ?oorlogsdaad?
Gazet v. Antwerpen - 25 Februari, 13:06

Noord-Korea heeft zondag de nieuwste sancties opgelegd door de VS bestempeld als een ?oorlogsdaad?. Dat staat in een mededeling verspreid door het Noord-Koreaanse staatspersagentschap KCNA.
Noord-Korea bereid met VS te praten
De Tijd - 25 Februari, 14:54

14:50 Volgens Zuid-Koreaanse functionarissen is Noord-Korea bereid om met de Verenigde Staten te praten.


Noord-Korea noemt nieuwe Amerikaanse sancties "daad van oorlog"
Skynet - 25 Februari, 12:12

Noord-Korea heeft vandaag de nieuwste sancties opgelegd door de VS bestempeld als een "oorlogsdaad". Dat staat in een mededeling verspreid door het Noord-Koreaanse staatspersagentschap KCNA.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be