NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Leuke korting op de kerstmarkt? Bekijk alle deals
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsites
- Testaankoop
Trump ontslaat minister van Buitenlandse Zaken Tillerson

2News.be / Trump ontslaat minister van Buitenlandse Zaken Tillerson

Trefwoorden: amerikaanse - waarom - trump

Trump ontslaat minister van Buitenlandse Zaken Tillerson
NOS nieuws - 13 Maart, 14:00

President Trump heeft zijn minister van Buitenlandse Zaken, Rex Tillerson, ontslagen. Hij wordt opgevolgd door CIA-baas Mike Pompeo.


Trump bevestigt het nieuws op Twitter, na berichtgeving van The Washington Post.


(Later meer).
Trump maakt vertrek van Tillerson bekend: Pompeo nieuwe minister van Buitenlandse Zaken
Volkskrant - 13 Maart, 14:36

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson vertrekt. President Trump maakte dinsdag op Twitter bekend dat hij wordt opgevolgd door Mike Pompeo, die nu directeur is van de CIA. 'Hij zal zijn werk fantastisch doen', aldus Trump. Het vertrek van Tillerson hing al enige tijd in de lucht. Toch kwam de aankondiging dinsdag voor velen als een verrassing. Tillerson, die het afgelopen jaa


Trump zet ook onderminister van Buitenlandse Zaken aan de kant
NOS nieuws - 13 Maart, 18:48

President Trump heeft na minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson ook onderminister Steve Goldstein ontslagen. Goldstein verklaarde dat Tillerson nooit uitleg heeft gekregen over de reden voor zijn ontslag. Volgens Amerikaanse functionarissen werd hij enkele uren later ontslagen.


Goldstein had verder tegen verslaggevers gezegd dat Tillerson zijn vertrek via Twitter moest vernemen. Tillerson werd eerder vandaag vervangen door CIA-chef Mike Pompeo.


Volgens Goldstein had Tillerson "de intentie om te blijven". Tillerson zou afgelopen vrijdag zijn gevraagd op te stappen, maar volgens Goldstein was er geen ontslaggesprek tussen de minister en de president.


Goldstein werd eind 2017 aangesteld en was als onderminister hoofdverantwoordelijk voor alle externe communicatie van het ministerie.


The New York Times meldt dat er later deze week mogelijk meerdere ontslagen in het Witte Huis volgen.
Nieuwe minister Pompeo is het vaak met zijn baas Trump eens
NOS nieuws - 13 Maart, 20:00

Een wisseling van de wacht op een van de belangrijkste posten in het Witte Huis: Mike Pompeo volgt de vandaag ontslagen minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson op. De nieuwe hoogste diplomaat van Amerika was tot vandaag directeur van de CIA.


"Hij gaat het fantastisch doen!", twitterde president Trump over zijn nieuwe buitenlandman. Hoewel de tijd dat nog moet leren, lijkt al wel duidelijk dat er minder frictie zal zijn tussen het Witte Huis en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Want met de 54-jarige Tea Party-Republikein Pompeo heeft Trump een gelijkgestemde aangesteld.


In tegenstelling tot zijn voorganger Tillerson is hij fel gekant tegen de Iran-deal. Net als zijn baas. "Ik kijk ernaar uit deze rampzalige deal met 's werelds belangrijkste steunpilaar van terrorisme te vebreken", zei Pompeo hierover in november.


Volgende maand bepaalt Trump of de VS zich nog aan het akkoord houdt. In 2015 spraken van westerse landen met Iran af dat het land zijn kernwapenprogramma zou terugbrengen, in ruil voor verlichting van internationale sancties.


Ook over de kwestie Noord-Korea, die op dit moment het meest prangend is, zijn Trump en zijn nieuwe minister gelijkgestemd. Allebei zijn voorstander van een harde lijn.


"Vergis je niet", zei Pompeo twee dagen geleden. "Terwijl we onderhandelen, doen we geen enkele concessie." Vorige week werd bekendgemaakt dat Trump en zijn Noord-Koreaanse evenknie Kim Jong-un elkaar gaan ontmoeten. Eerder zei Pompeo over Noord-Korea dat het regime moet worden afgezet.


Ook op andere vlakken is de nieuwe minister een hardliner. Hij vindt bijvoorbeeld dat Edward Snowden, die onthulde dat inlichtingendienst NSA op grote schaal data over personen binnenhaalde, de doodstraf verdient. Ook zei hij vorig jaar dat de NSA op dezelfde voet had moeten doorgaan met het het verzamelen van data.


Pompeo heeft het sowieso niet erg op klokkenluiders. Chelsea Manning, die zeven jaar in de gevangenis zat voor het lekken van geheime diplomatieke en militaire documenten, noemde hij een verrader die de doodstraf moet krijgen.


De nieuwe minister is verder voorstander van het openhouden van de omstreden gevangenis in Guantánamo Bay, net als Trump. In zijn tijd in het Huis van Afgevaardigden bezocht hij de gevangenis waarin terreurverdachten zitten. Hij noemde een hongerstaking die gaande was een "politieke stunt" en zei dat de gevangenen eruitzagen alsof ze juist waren aangekomen.


Over een rapport over martelingen van terreurverdachten door CIA-medewerkers zei hij in 2014: "Deze mannen en vrouwen zijn geen folteraars, het zijn patriotten." En over de gebruikte ondervragingsmethoden: "Die waren niet in strijd met de wet." Ook president Trump gelooft in het nut van marteltechnieken als waterboarden.


Een zaak waarover de heren wel van mening verschillen is Rusland. Althans, dat was een jaar geleden het geval, bij het aantreden van Pompeo als CIA-chef. Hij waarschuwde toen voor de Russische leider Poetin en zei dat hij dacht dat Russische staatshackers zich met de Amerikaanse verkiezingen hebben bemoeid. Trump heeft dergelijke claims meermaals als onzin afgedaan.


In een interview met de BBC eind januari zei Pompeo dat dit verschil van inzicht tussen hem en de president geen belemmering vormt voor de samenwerking. "Ik doe niet aan koorddansen. Ik schotel de president vrijwel elke ochtend de feiten voor."
Waarom moest Tillerson wijken en wie is de nieuwe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken?
Volkskrant - 13 Maart, 20:36

Via een tweet las Rex Tillerson, tot vandaag de minister van Buitenlandse Zaken, dat hij is ontslagen. Ook via Twitter maakte president Trump bekend wie zijn opvolger wordt: Mike Pompeo, die nu directeur is van de CIA. 'Ik denk dat Rex nu veel gelukkiger zal zijn', zei Donald Trump dinsdagochtend op het gazon van het Witte Huis. De Amerikaanse president had net per tweet zijn minister van Buitenla


Trump ontslaat Buitenlandminister Tillerson
Gazet v. Antwerpen - 13 Maart, 14:00

Rex Tillerson is niet langer Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken. Hij wordt door president Donald Trump vervangen door CIA-baas Mike Pompeo.
Trump ontslaat minister van Buitenlandse Zaken Tillerson
De Tijd - 13 Maart, 14:00

13:51 De Amerikaanse president Donald Trump ontslaat zijn minister van Buitenlandse Zaken, Rex Tillerson.


Trump stuurt minister van Buitenlandse Zaken Tillerson de laan uit
Skynet - 13 Maart, 14:54

Rex Tillerson is niet langer de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken. Huidig CIA-baas Mike Pompeo vervangt hem, zo heeft president Donald Trump bekendgemaakt via Twitter.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be