NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Trump houdt de Iran-deal 'voor de laatste keer' overeind

2News.be / Trump houdt de Iran-deal 'voor de laatste keer' overeind

Trefwoorden: keer - akkoord - trump

Trump houdt de Iran-deal 'voor de laatste keer' overeind
NOS nieuws - 12 Januari, 20:36

President Trump heeft voor het laatst zijn driemaandelijkse goedkeuring gegeven aan de opschorting van sancties tegen Iran, zoals afgesproken in de nucleaire overeenkomst van westerse landen met Iran uit 2015. Destijds is afgesproken dat Iran zijn kernwapenprogramma zou terugbrengen, in ruil voor verlichting van internationale sancties. Elke drie maanden moet de president herbevestigen dat Iran aan de voorwaarden voldoet.


Trump wil dat de overeenkomst wordt veranderd. Hij wil dat het Congres de afspraken zo aanpast dat Iran ook gestraft kan worden voor misdragingen die buiten het akkoord vallen, zoals steun aan terroristen. Verder wil Trump dat ook het ballistische raketprogramma onder de overeenkomst gaat vallen.


Als het Congres er niet in slaagt de veranderingen binnen 120 dagen door te voeren, zal de VS zich volgens Trump eenzijdig uit het akkoord terugtrekken. Westerse leiders hebben Trump met klem gevraagd de deal overeind te houden, uit vrees voor een kernwapenwedloop als Iran zich niet meer gehouden voelt aan de afspraken.
Iran buigt niet voor eisen Trump over aanscherpen nucleair akkoord, 'nu, noch in de toekomst'
Volkskrant - 13 Januari, 15:18

Iran heeft zaterdag laten weten dat het niet zal buigen voor de eis van de Amerikaanse president Donald Trump dat het akkoord uit 2015 over het Iraanse nucleaire programma drastisch moet worden aangescherpt. Trump dreigt het akkoord anders over vier maanden op te zeggen. In een officiŽle verklaring zei het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken dat Iran 'geen enkele verandering in het akkoord z


Iran: maat is vol met VS-sancties tegen opperrechter
NOS nieuws - 13 Januari, 18:18

Iran heeft de Amerikaanse sancties tegen veertien IraniŽrs, onder wie opperrechter ayatollah Larijani, scherp veroordeeld. De VS heeft de grens van behoorlijke omgang met andere landen overschreden, en Teheran zal met een vergeldingsmaatregel komen, liet het ministerie van Buitenlandse Zaken in de Iraanse hoofdstad weten. Welke tegenzet Iran overweegt, is niet duidelijk.


Gisteravond liet het Witte Huis weten dat de VS zich "voor de laatste keer" schaart achter de internationale afspraken met Iran over beteugeling van het nucleaire programma in ruil voor verlichting van de sancties. De Amerikaanse president moet elke drie maanden bevestigen nog achter de deal te staan. President Trump eist nu dat de voorwaarden voor Iran binnen drie maanden aanzienlijk strenger worden, anders stapt de VS uit het akkoord met Iran.


Zwarte lijst

De Iran-deal bleef gisteren dus overeind, maar het Witte Huis treft wel veertien IraniŽrs en organisaties met financiŽle sancties vanwege terrorisme, mensenrechtenschendingen en de ontwikkeling van het ballistische raketprogramma. Hun tegoeden in de VS worden geblokkeerd en Amerikanen mogen geen zaken doen met de veertien op de zwarte lijst.


Iran is vooral verontwaardigd dat de VS opperrechter Larijani treft met sancties. Larijani riep onlangs op de protesten in Iran tegen de religieuze bestuurders hard neer te slaan. De VS houdt de rechter verantwoordelijk voor de mishandeling en inhumane behandeling van gevangenen.


Teheran had ook geen goed woord over voor de reactie van het Witte Huis op de Iran-deal. Het was een "wanhopige poging" van Trump om "een stevig akkoord" te ondermijnen, liet minister Zarif van Buitenlandse Zaken gisteravond weten. Hij voegde eraan toe dat de afspraken niet gewijzigd kunnen worden.
Macron verdedigt Iran-akkoord in telefoontje met Trump
De Tijd - 11 Januari, 23:36

22:58 De Franse president Emmanuel Macron heeft er in een telefoontje met zijn Amerikaanse evenknie Donald Trump op aangedrongen om het nucleaire akkoord met Iran te eerbiedigen.


Trump over Iran-akkoord: 'dit is de laatste keer'
De Tijd - 12 Januari, 20:36

20:06 De Amerikaanse president Donald Trump is niet van plan de nucleaire deal met Iran op te blazen. Maar hij voert wel de druk op om scherper toe te zien op Iran.


Trump schrapt alsnog sancties tegen Iran
Gazet v. Antwerpen - 12 Januari, 20:36

De Amerikaanse regering zet dan toch door met de opschorting van de economische sancties tegen Iran, zo heeft het Witte Huis vrijdag meegedeeld. Daarmee wordt het nucleaire akkoord met Iran in leven gehouden.


Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be