NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Leuke korting op de kerstmarkt? Bekijk alle deals
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsites
- Testaankoop
Topontmoeting Noord- en Zuid-Korea gepland voor eind april

2News.be / Topontmoeting Noord- en Zuid-Korea gepland voor eind april

Trefwoorden: zuid - korea - akkoord

Topontmoeting Noord- en Zuid-Korea gepland voor eind april
NOS nieuws - 6 Maart, 13:12

Noord- en Zuid-Korea hebben afgesproken om eind april een topontmoeting te houden, waarbij de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zal spreken met president Moon Jae-in van Zuid-Korea. Het is voor het eerst in ruim tien jaar dat een dergelijke top wordt gehouden.


Afgelopen dagen was een hoge Zuid-Koreaanse delegatie in Pyongyang om uitvoerig met Kim Jong-un te spreken. Ook was er een diner, dat maar liefst vier uur duurde.


Het hoofd van de Zuid-Koreaanse delegatie, de nationale veiligheidsadviseur Chung Eui-yong, maakte terug in Seoul bekend dat Noord-Korea er niet aan hecht zijn nucleaire programma voort te zetten, als er tenminste geen militaire dreiging tegen het land is en de veiligheid van het regime wordt gegarandeerd. Noord-Korea heeft beloofd dat het geen conventionele wapens of kernwapens tegen zijn zuidelijke buurland zal inzetten.


Felle retoriek

Ook staat Noord-Korea open voor gesprekken met de VS, waarbij ontmanteling van het nucleaire programma en normalisering van de relatie mogelijke gespreksonderwerpen zijn. Als het daadwerkelijk tot gesprekken komt zou Noord-Korea bereid zijn om kernproeven en testvluchten met raketten op te schorten.


De ontmoeting moet plaatsvinden in een grensdorp. Het zou de derde topontmoeting tussen beide landen ooit worden. Om de militaire spanningen te verlichten, komt er een directe communicatieverbinding tussen beide presidenten. Ze zullen elkaar in de aanloop naar de top via deze verbinding al spreken, zei Chung Eui-yong.


Daarmee lijkt de ontspanning tussen de beide Korea's, die voor en tijdens de Olympische Spelen in Zuid-Korea al zichtbaar werd, door te zetten. Afgelopen jaar lagen Noord-Korea enerzijds en de VS en Zuid-Korea anderzijds juist voortdurend met elkaar in de clinch en bestookten de leiders Kim Jong-un en Donald Trump elkaar met felle retoriek. Het zag er toen helemaal niet naar uit dat op zo'n korte termijn een topontmoeting mogelijk zou zijn.
Noord- en Zuid-Korea bereiken ?bevredigend akkoord? over afname spanningen
Gazet v. Antwerpen - 6 Maart, 07:06

De gesprekken tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en een Zuid-Koreaanse delegatie hebben een ?bevredigend? akkoord opgeleverd. Dat melden de Noord-Koreaanse staatsmedia dinsdag. Over de concrete inhoud van het akkoord werd echter niets bekendgemaakt.
Noord- en Zuid-Korea bereiken "bevredigend akkoord" over afname spanningen
Skynet - 6 Maart, 02:36

De gesprekken tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en een zuid-Koreaanse delegatie hebben een "bevredigend" akkoord opgeleverd. Dat melden de Noord-Koreaanse staatsmedia dinsdag. Over de concrete inhoud van het akkoord werd echter niets bekendgemaakt.


Noord- en Zuid-Korea akkoord over ontmoeting op bijeenkomst in april
Skynet - 6 Maart, 12:54

De leiders van Noord- en Zuid-Korea hebben ingestemd met een ontmoeting op een bijeenkomst aan de grens eind april. Dat heeft een hooggeplaatste veiligheidsadviseur van de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in aangekondigd.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be