NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Tien jaar cel en tbs geŽist tegen moordenaar Jesse van Wieren

2News.be / Tien jaar cel en tbs geŽist tegen moordenaar Jesse van Wieren

Trefwoorden: dubbele - moord - cel

Tien jaar cel en tbs geŽist tegen moordenaar Jesse van Wieren
NOS nieuws - 13 Februari, 16:48

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep tien jaar en tbs met dwangverpleging geŽist een man uit het Groningse Kloosterburen. Hij wordt ervan verdacht dat hij op Nieuwjaarsdag 2016 de 28-jarige Jesse van Wieren uit Leens met messteken om het leven heeft gebracht.


Dat gebeurde in de woning van de man. Hij begroef het lichaam van Van Wieren in zijn tuin. In Kloosterburen werd daarna een grote zoekactie op touw gezet naar Van Wieren. De politie vond zijn stoffelijk overschot enkele dagen later.


In juni veroordeelde de rechtbank in Groningen de dader tot acht jaar cel en TBS met dwangverpleging. Zijn vriendin die bij het misdrijf in de woning aanwezig was, kreeg dezelfde straf opgelegd. Zij ging in eerste instantie ook tegen haar straf in beroep, maar trok dat later in.
30 jaar cel en tbs voor dubbele moord in Arnhems hotelpand
NOS nieuws - 14 Februari, 15:00

Een ontsnapte tbs'er die vorig jaar in Arnhem twee mensen doodstak is veroordeeld tot 30 jaar cel en tbs met dwangverpleging.


De 48-jarige Renť de L. uit Almere keerde vorig jaar maart niet terug naar de tbs-kliniek waar hij werd behandeld. Hij kampte al jaren met gewelddadige fantasieŽn die hij verborgen hield voor zijn behandelaars.


Tijdens zijn ontsnapping bracht hij deze fantasieŽn tot werkelijkheid. In een verlaten hotelpand in Arnhem bracht hij de eigenaar van het pand en een 73-jarige vrouw om het leven met meerdere messteken. Later verklaarde hij dat de slachtoffers zich op het verkeerde moment op de verkeerde plaats bevonden.


30 jaar of levenslang?

De rechtbank acht bewezen dat de man de slachtoffers met voorbedachten rade doodstak en veroordeelde hem daarom tot moord. Op moord staat een maximumstraf van 30 jaar of levenslang.


De rechtbank wil net als de officier van Justitie niet dat de man ooit weer zonder behandeling op vrije voeten kan komen. Omdat de kans bestaat dat de man bij levenslang zonder behandeling door een toetsingscommissie na 25 jaar wordt vrijgelaten koos de rechter voor een straf van 30 jaar in combinatie met tbs.


Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be