NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Martin Garrix grote winnaar Buma Awards

2News.be / Martin Garrix grote winnaar Buma Awards

Trefwoorden: film - water - martin

Martin Garrix grote winnaar Buma Awards
NOS nieuws - 5 Maart 2018, 23:24

De Amstelveense dj Martin Garrix is dit jaar de grote winnaar bij de Buma Awards, de belangrijkste Nederlandse muziekprijzen. Garrix, wiens echte naam Martijn Garritsen is, won onder meer in de categorie Nationaal voor het meest gedraaide en bestverkochte nummer.


Hij kreeg de prijs voor zijn nummer Scared to be lonely, waarbij hij samenwerkte met producer Giorgio Tuinfort en de Brits-Albanese zangeres Dua Lipa.


Gouden Harp

Eerder werd al bekend dat radio-dj Edwin Evers dit jaar de Gouden Harp ontvangt. Hij krijgt de prijs voor zijn verdiensten voor de Nederlandse muziekindustrie. Zanger Huub van der Lubbe won de Lennaert Nijgh Prijs en de Lifetime Achievement Award ging naar Fluitsma & Van Tijn, precies twintig jaar na het winnen van hun eerste Gouden Harp. Ook Ronnie Flex, Boef en Lil' Kleine vielen in de prijzen.


De prijzen werden vanavond uitgereikt op het Buma Awards Gala voor componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers. Het gala was in Theater Amsterdam.




The Shape of Water wint vier Oscars op braaf Oscaravondje
NOS nieuws - 5 Maart 2018, 05:54

Na een jaar dat gedomineerd werd door de MeToo-discussie en de roep om meer diversiteit in de filmindustrie, bleef Hollywood tijdens de Oscarceremonie vannacht vooral op de vlakte. De onderwerpen werden aangesneden in de grapjes van presentator Kimmel en de toespraken van de winnaars, maar nergens werd het debat echt scherp gevoerd.


Hollywood leek vooral blij te zijn dat er nu vooruitgang wordt geboekt en duidelijk te willen maken dat de discussie nog lang niet ten einde is gekomen.


Het meest opvallende moment bij de 90ste editie van de filmprijzen kwam toen actrice Frances McDormand de vrouwen in de zaal opriep te gaan staan, nadat ze haar Oscar voor Three billboards in ontvangst had genomen. "Het is tijd voor wat perspectief", zei ze terwijl ze haar Oscar even op de grond plaatste. "Kom op Meryl, als jij het doet, volgt iedereen."


"Kijk om je heen, we hebben allemaal verhalen te vertellen en mensen nodig om dat te financieren. Praat met ons erover, niet vanavond, maar nodig ons uit op kantoor over een paar dagen." Het leverde haar luid applaus op.


Aan het begin van de avond had Kimmel al gegrapt dat Oscar de perfecte Hollywoodman is. "Hij houdt zijn handen waar je ze kan zien, hij zal nooit een grof woord uiten en hij heeft geen penis. We kunnen meer van zulke mensen gebruiken."


Regisseur Guillermo del Toro, die de prijs voor regie en Beste Film won, had het juist over de positie van buitenlanders in de VS. "Ik ben een immigrant, net als Alfonso, Alejandro, Gael, Salma en zovelen van jullie", zei hij met een verwijzing naar Mexicaanse Hollywoodsterren. "Ik leef in een eigen land: hier, in Europa, overal."


"Het mooiste van onze kunst is we er lijnen in het zand mee kunnen uitwissen. Laten we dat blijven doen, ook als de wereld zegt dat ze dieper moeten worden."


Del Toro's The shape of water won vier van de dertien prijzen waar de film voor genomineerd was. De regisseur benadrukte dat zijn film over een waterwezen dat verliefd wordt op een vrouw die niet kan spreken bewijst dat er ruimte is voor fantasyfilms. "Het is een parabel, een fantasieverhaal over de echte wereld."


Ouders

Gary Oldman hield het persoonlijk in zijn dankwoord, na zijn winst als Churchill in Darkest hour. "Het was het lange wachten waard", verzuchtte hij, waarna hij over zijn moeder begon. "Ze is ouder dan de Oscars, 99 jaar bij haar volgende verjaardag. Ze kijkt nu vanaf de bank. Bedankt voor je liefde en steun. Zet de ketel maar op, ik neem Oscar mee."


Ook Sam Rockwell (Beste Mannelijke Bijrol voor Three Billboards) hield het bij een anekdote. "Toen ik acht was, werd ik bij het schoolhoofd geroepen. Mijn vader zat er, teneergeslagen. 'Het gaat om je oma.' Toen ik in de auto vroeg wat er met mijn oma was, zei hij: 'Niks, we gaan naar de film'. De liefde voor film van mijn ouders werd de mijne."


Allison Janney, die als rancuneuze moeder in I, Tonya Beste Vrouwelijke Bijrol won, grapte simpelweg "Ik heb het helemaal zelf gedaan", waarna ze alsnog aan een lange lijst bedankjes begon.




The Shape of Water grote winnaar van de Oscars
Gazet v. Antwerpen - 5 Maart 2018, 05:54

Vannacht zijn de 90ste Academy Awards, beter bekend als de Oscars, uitgereikt in Hollywood. Na een kleurrijke parade op de rode loper, volgde een show doorspekt van subtiel en minder subtiel activisme. De grote winnaar werd ?The Shape of Water?, dat onder meer bekroond werd als beste film.




'The Shape of Water' beste film op de Oscars
De Tijd - 5 Maart 2018, 06:30

07:02 'The Shape of Water' van de Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro heeft de Oscar voor beste film gewonnen. Daarmee schiet de Mexicaan de hoofdvogel af op de uitreiking van de 90ste Oscars. Del Toro ...


'The Shape of Water' wint Oscar voor beste film
Skynet - 5 Maart 2018, 06:48

'The Shape of Water' van de Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro heeft de Oscar voor beste film gewonnen. Daarmee schiet de Mexicaan de hoofdvogel af op de uitreiking van de 90ste Oscars. Del Toro werd ook beste regisseur. Daarnaast haalde het scifi-sprookje nog de Oscar voor beste soundtrack (van Alexandre Desplat) en de Oscar voor beste productieontwerp binnen.




© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn