NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
SPD-leider Schulz vertrekt met onmiddelijke ingang

2News.be / SPD-leider Schulz vertrekt met onmiddelijke ingang

Trefwoorden: martin - duitse - leider

SPD-leider Schulz vertrekt met onmiddelijke ingang
NOS nieuws - Dinsdag, 19:48

SPD-leider Martin Schulz legt per direct zijn rol als partijvoorzitter neer, heeft hij bekendgemaakt na urenlang overleg met het partijbestuur. Hij stelt dat zijn partij vernieuwing nodig heeft, zowel wat betreft ideeŽn als personen.


De 62-jarige Schulz hoopt met zijn stap een einde te maken aan de discussie over het partijleiderschap. Op 22 april is er een extra partijraad in Wiesbaden, waar de leden zijn opvolger moeten kiezen.


De partijtop schuift fractievoorzitter in de Bondsdag Andrea Nahles naar voren, die al werd genoemd als zijn mogelijke vervanger. Zij vertegenwoordigt de linkervleugel in de partij en zou de eerste vrouwelijke SPD-leider worden. Ook de relatief onbekende burgemeester van Flensburg, Sonja Lang, heeft zich kandidaat gesteld.


Voorlopig neemt de burgemeester van Hamburg, Olaf Scholz, het partijleiderschap waar; hij is in beeld als minister van FinanciŽn in de nieuwe regering.


Kritiek was oorverdovend

Voormalig voorzitter van het Europees Parlement Schulz was nog maar een jaar leider van de SPD. Hij nam het stokje over van minister Gabriel van Buitenlandse Zaken. Die wilde hij in de kersverse coalitie met de CDU van bondkanselier Merkel ook weer opvolgen als minister. Tot groot ongenoegen van Gabriel en een groot deel van de SPD-achterban: de kritiek was zo oorverdovend dat Schulz uiteindelijk afzag van het ministerschap.


De SPD-leden moeten eind deze maand overigens ook nog instemmen met het coalitieakkoord dat Schulz na zware onderhandelingen met Merkel heeft gesloten.
Martin Schulz treedt terug als partijvoorzitter, chaos dreigt bij Duitse sociaaldemocraten
Volkskrant - Dinsdag, 22:12

De Duitse sociaaldemocratie dreigt af te glijden in chaos. Dinsdagavond trad Martin Schulz officieel terug als partijvoorzitter. Als tijdelijke opvolger had hij fractievoorzitter Andrea Nahles aangewezen, maar het partijbestuur besloot op het laatste moment anders. In april mogen de leden een nieuwe voorzitter kiezen. Tot die tijd krijgt de Hamburgse burgemeester Olaf Scholz de leiding. Deze const


Martin Schulz stapt op als leider Duitse SPD
De Tijd - Dinsdag, 19:48

19:11 SPD-leider stopt als partijvoorzitter nog voor de Duitse sociaaldemocraten zich hebben uitgesproken over de nieuwe coalitieregering.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be