NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Leuke korting op de kerstmarkt? Bekijk alle deals
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsites
- Testaankoop
Schiphol benaderde zes vrouwen voor baan president-directeur

2News.be / Schiphol benaderde zes vrouwen voor baan president-directeur

Trefwoorden: directeur - president - vrouwen

Schiphol benaderde zes vrouwen voor baan president-directeur
Volkskrant - 12 Maart, 16:24

Schiphol heeft sinds eind vorig jaar zes vrouwen actief benaderd om zich te kandideren voor de baan van president-directeur. Dat schrijft president-commissaris Louise Gunning in een toelichting aan minister Wopke Hoekstra van FinanciŽn op de benoeming van Dick Benschop tot nieuwe baas van de luchthaven. Volgens Gunning Schepers werden op basis van het 'genderneutrale' profiel zes vrouwen benaderd.


Schiphol: wel degelijk vrouwen benaderd om directeur te worden
NOS nieuws - 12 Maart, 17:36

De voorzitter van de raad van commissarissen van Schiphol, Louise Gunning-Schepers, laat weten dat er wel degelijk vrouwen benaderd zijn in de zoektocht naar een nieuwe directeur. Ze schrijft dat in een brief aan minister van FinanciŽn Hoekstra.


Topman Jos Nijhuis kwam vrijdag in opspraak omdat hij tegen de Volkskrant had gezegd dat de nieuwe directeur van de luchthaven sowieso een man zou worden. Woordvoerders van Schiphol verdedigden die uitspraak in eerste instantie, ook tegenover de NOS. "Momenteel is de man-vrouwverhouding twee om twee. Schiphol streeft ernaar dat zo te houden", luidde de verklaring.


Later op de dag kwam Nijhuis van zijn uitspraken terug. "Ik vind het erg vervelend dat door mijn uitspraak het idee is ontstaan dat de ceo van Schiphol een man moet zijn. Dat is niet wat ik heb gezegd en zeker niet wat ik heb bedoeld. Wel begrijp ik de maatschappelijke discussie die is ontstaan", aldus de topman.


Minister Hoekstra wilde na de ophef geÔnformeerd worden over de benoemingsprocedure. De staat is grootaandeelhouder van Schiphol.


'Genderneutrale vacature'

Gunning-Schepers laat nu weten dat het profiel voor een nieuwe directeur genderneutraal was. Er was dus geen voorkeur voor een mannelijke of vrouwelijke kandidaat. Ook schrijft ze dat ze persoonlijk gebeld heeft met "een vrouwelijke ceo van een beursgenoteerd bedrijf" met de vraag of zij zich wilde kandideren. Een headhunter benaderde nog vijf vrouwen.


"Alle kandidaten zijn beoordeeld aan de hand van de volgende criteria: strategie en visie, verbindend met stakeholders, communicatie en media, leiderschap en management. Geen andere elementen hebben in de afweging een rol gespeeld", vervolgt Gunning-Schepers in de brief.


De voorzitter schrijft verder blij te zijn met de benoeming van Dick Benschop als nieuwe topman, waarmee het bestaande directieteam "een goede klik" heeft.


Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be