NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Saakasjvili 'gekidnapt' in Oekra´ne

2News.be / Saakasjvili 'gekidnapt' in Oekra´ne

Trefwoorden: vestigt - oekraine - nederland

Saakasjvili 'gekidnapt' in Oekra´ne
NOS nieuws - 12 Februari, 16:48

De Oekra´ense oppositieleider Michail Saakasjvili is ontvoerd en wordt vastgehouden, staat op zijn Facebookpagina. Volgens het bericht werd hij meegenomen door gemaskerde mannen en reden de kidnappers in drie witte busjes. Mogelijk is hij opgepakt in opdracht van de Oekra´ense autoriteiten.


Tegen persbureau Reuters zegt de woordvoerder van Saakasjvili dat ze legeruniformen droegen. De ontvoerders zouden vertegenwoordigers zijn van een speciale eenheid van de grenspolitie, aldus de woordvoerder. De politie van Kiev zou er niet bij betrokken zijn. De grenspolitie zegt in een reactie tegen persbureau Reuters dat er later mogelijk informatie naar buiten wordt gebracht.


Drie dagen geleden sprak Saakasjvili al over een poging om hem te kidnappen. Of er plannen zijn hem de grens over te zetten, is onduidelijk. Op de Facebook-pagina van Saakasjvili zijn beelden gezet waarop te zien zou zijn dat hij wordt meegenomen, maar Saakasjvili is zelf niet te onderscheiden.


Saakasjvili is geboren in GeorgiŰ en was daar negen jaar president, tot 2013. Later vertrok hij naar Oekra´ne, om daar gouverneur te worden van de regio Odessa. Hij was aanvankelijk een bondgenoot van president Porosjenko, maar inmiddels zijn het rivalen. Saakasjvili beschuldigt de regering van grootschalige corruptie. Sinds november 2016 is hij geen gouverneur meer.


Saakasjvili wordt ook in zijn geboorteland gezocht. Dat heeft gevraagd om zijn uitlevering na een veroordeling bij verstek wegens corruptie. Een rechtbank in Kiev wees vorige week een bezwaar tegen uitlevering af.


Stateloos

Begin december gingen beelden van pogingen om Saakasjvili in Oekra´ne op te pakken de hele wereld over. Aanhangers van hem slaagden erin om te voorkomen dat hij werd opgepakt. Dat gebeurde enkele dagen later alsnog.


Saakasjvili is stateloos. Om gouverneur te worden in Oekra´ne leverde hij zijn Georgische paspoort in. Hij kreeg toen een Oekra´ens paspoort maar dat is hem afgenomen. In september probeerde hij na een reis naar het buitenland via Polen weer terug te gaan naar Oekra´ne, maar zijn trein werd tegengehouden bij de grens. Hij slaagde er daarna alsnog in om te voet de grens over te steken.
Michail Saakasjvili vestigt zich in Nederland na uitzetting Oekra´ne
NOS nieuws - Woensdag, 13:12

De Oekra´ense oppositieleider Michail Saakasjvili is in Nederland na uitzetting uit Oekra´ne. Maandag werd de inmiddels stateloze oud-president van GeorgiŰ door Oekra´ne het land uitgezet naar Polen. Saakasjvili is getrouwd met de Nederlandse Sandra Roelofs, ze hebben twee zoons.


Saakasjvili is in Nederland om zich hier te vestigen, bevestigt zijn advocaat Oscar Hammerstein, met wie hij vanmiddag aankwam op Schiphol. Volgens Hammerstein is het verblijf van Saakasjvili "in stilte geregeld en goedgekeurd" door de Immigratie- en Naturalisatiedienst. "Hij vindt het helemaal geweldig om hier te zijn."


Saakasjvili is geboren in GeorgiŰ en was daar negen jaar president, tot 2013. Later werd hij gouverneur in Oekra´ne. Hij was aanvankelijk een bondgenoot van president Porosjenko, maar raakte met hem gebrouilleerd. Saakasjvili beschuldigt de regering van grootschalige corruptie. Sinds november 2016 is hij geen gouverneur meer.


Stateloos

Saakasjvili is stateloos. Om gouverneur te worden in Oekra´ne leverde hij zijn Georgische paspoort in. Hij kreeg toen een Oekra´ens paspoort maar dat is hem afgenomen. In september probeerde hij na een reis naar het buitenland via Polen weer terug te gaan naar Oekra´ne, maar zijn trein werd tegengehouden bij de grens. Hij slaagde er daarna alsnog in om te voet de grens over te steken.


De Oekra´ense grenswacht verklaarde van de week dat Saakasjvili illegaal in het land was en dat hij volgens het internationaal recht is teruggestuurd naar het land waar hij vandaan kwam.


Saakasjvili's geboorteland GeorgiŰ heeft gevraagd om zijn uitlevering na een veroordeling bij verstek wegens corruptie. Een rechtbank in Kiev wees vorige week een bezwaar tegen uitlevering af.


Nederland toonde zich eind vorig jaar bereid om Saakasjvili op te nemen. Diens advocaat had daartoe een verzoek ingediend. Het ministerie van Justitie en Veiligheid zei toen dat hij op basis van gezinshereniging naar Nederland mag komen.
Saakasjvili vestigt zich in Nederland
Skynet - Woensdag, 14:06

De voormalige Georgische president Michail Saakasjvili vestigt zich in Nederland na zijn uitzetting uit Oekra´ne. Dat bevestigt zijn advocaat Oscar Hammerstein na diens aankomst op Schiphol.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be