NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Rutte: leugen Zijlstra onverstandig, maar hij kan aanblijven

2News.be / Rutte: leugen Zijlstra onverstandig, maar hij kan aanblijven

Trefwoorden: hij - rutte - minister

Rutte: leugen Zijlstra onverstandig, maar hij kan aanblijven
NOS nieuws - 12 Februari, 11:24

Premier Rutte zegt dat minister Zijlstra onverstandig is geweest door te liegen over zijn aanwezigheid in het buitenhuis van de Russische president Poetin, maar dat hij kan aanblijven als minister van Buitenlandse Zaken.


"Er is niet sprake van nepnieuws, want hij wilde een bron beschermen. Ik vind hem geloofwaardig, omdat de inhoud van het verhaal niet ter discussie staat", aldus de minister-president. "Het was een onverstandige aanpak, om het op die manier te doen, maar het was relevante informatie die hem ter ore was gekomen."


"De vraag is wat zich hier nu echt heeft afgespeeld, maar dat neemt niet weg dat je niet moet liegen", zei Rutte. "Dat is niet goed en dat heeft hij ook zelf toegegeven."


Minister Ollongren, die de afgelopen tijd een belangrijk punt heeft gemaakt van het verspreiden van nepnieuws door Rusland, denkt niet dat de positie van Nederland nu verzwakt is geraakt. Zij vindt de discussie over nepnieuws een heel ander onderwerp. "De boodschap van Zijlstra was waar. Je kunt het niet zo gemakkelijk op één lijn zetten."


Groot-Rusland

Toenmalig VVD-fractievoorzitter Zijlstra zei in een speech in 2016 dat hij Poetin zelf had horen praten over "Groot-Rusland". Hij zou als Shell-medewerker samen met Shell-topman Jeroen van der Veer en president Poetin in de datsja hebben gezeten. Van der Veer ontkende dat. In een interview met Volkskrant gaf daarna ook Zijlstra toe dat hij niet bij die bijeenkomst aanwezig was geweest.


Als verklaring voor zijn leugen zei hij dat hij zijn bron, die er wel bij aanwezig was, wilde beschermen.


In de Volkskrant zegt hij: "Ik heb toen de keuze gemaakt: oké, dit is een belangrijk geopolitiek verhaal. De implicaties daarvan zijn stevig. Ik heb het verhaal toen naar mijzelf getrokken, om te zorgen dat de persoon die er wel bij was zelf niet de onthullende factor werd. Omdat dit ook implicaties voor hem of zijn bedrijf kon inhouden".


De onthulling van Zijlstra komt op een ongelegen moment, omdat hij morgen voor het eerst als minister naar Moskou vliegt voor een ontmoeting met de Russische minister Lavrov.
Kan de liegende minister aanblijven?
Volkskrant - 12 Februari, 17:24

Uw politieke nieuwsbrief Goedemiddag. Kan Halbe Zijlstra aanblijven als minister na zijn leugen over een bezoek aan Poetin? Het is dé vraag die deze week boven het Binnenhof hangt. Morgen moet de VVD'er zich verantwoorden in de Kamer. Hier zijn uw Dagkoersen. Wilt u deze nieuwsbrief dagelijks per mail ontvangen? Regel het eenvoudig via volkskrant.nl/dagkoersen. GESPREK VAN DE DAGDe leugen van de m


Oppositie slijpt de messen: een liegende minister kán gewoon niet
NOS nieuws - 12 Februari, 18:00

Veel oppositiepartijen in de Tweede Kamer vinden minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken niet meer geloofwaardig. Bij het debat, dat waarschijnlijk morgen al gehouden zal worden, zullen ze aandringen op zijn aftreden.


"Een liegende minister, zeker een liegende minister van Buitenlandse Zaken, kán gewoon niet", zegt Kamerlid Karabulut van de SP. Dat Zijlstra heeft gelogen over een ontmoeting met president Poetin noemt ze ronduit dom. "Liegen kan niet, zeker niet op zo'n explosief onderwerp als de relatie met Rusland."


Smerige streek

Buitenlandwoordvoerder De Roon van de PVV-fractie zegt dat Zijlstra "behoorlijk in de problemen" zit. De minister heeft volgens hem een verhaal dat hij van iemand anders had gehoord naar zichzelf toegetrokken om het meer geloofwaardigheid te geven. "Dat is een smerige streek."


GroenLinks denkt dat de leugen van Zijlstra hem zal blijven achtervolgen gedurende zijn ministerschap. "Hij kan ieder moment weer neergezet worden als die liegende minister", zegt Kamerlid Van Ojik.


Hij vindt dat het kabinet en de coalitiepartijen te snel om Zijlstra heen zijn gaan staan. "Zeker als premier Rutte zegt dat je kunt blijven, moet je je achter de oren krabben. Dat predicaat hebben meer bewindspersonen gekregen en die zitten nu niet meer in de politiek."
Tijdens carnaval gaat niemand verkleed als liegende minister
Volkskrant - Woensdag, 00:00

Van carnaval begrijp ik niets, maar ik snap het wel. Het is vooral de vraag wat ik daar moet. Er is niks nieuws over te melden, elk jaar hetzelfde liedje, protocol en alcohol. En dan met een notitieblokje langs de grote optocht staan in Jocusrijk. Voor nieuws moet ik op het Binnenhof zijn, de kathedraal van het opportunisme. Daar is een liegende minister ontdekt en om de lieve vrede liegen de coll
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be