NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Rookruimtes in horeca zijn niet meer toegestaan

2News.be / Rookruimtes in horeca zijn niet meer toegestaan

Trefwoorden: rechter - dicht - nederlandse

Rookruimtes in horeca zijn niet meer toegestaan
NOS nieuws - 13 Februari, 11:24

Speciale rookruimtes in horecagelegenheden moeten dicht, heeft het gerechtshof in Den Haag bepaald. De ruimtes vormen volgens de rechter niet langer een uitzondering op het rookverbod dat sinds 2008 geldt in de horeca.


Clean Air Nederland (CAN), voorheen de Club Actieve Nietrokers, had een rechtszaak aangespannen om de uitzonderingspositie voor rookruimtes te laten verbieden.


Volgens een overeenkomst met de Wereldgezondheidsorganisatie moet Nederland maatregelen nemen tegen de blootstelling aan tabaksrook in publieke ruimtes. Het hof oordeelt dat dat ook geldt voor rookruimtes in horecagelegenheden.


Sociale druk

Volgens het hof kunnen niet-rokers sociale druk voelen om zich bij rokers in de rookruimtes te voegen. In de praktijk is het volgens het hof ook onvermijdelijk dat er rook ontsnapt uit de rookruimtes. Daarnaast worden de werknemers die de ruimtes moeten opruimen ook aan tabaksrook blootgesteld.


De CAN had op basis van de Kaderovereenkomst van de Wereldgezondheisorganisatie voor de bestrijding van tabaksgebruik bezwaar gemaakt tegen de uitzondering voor rookruimtes. De vereniging eiste de volledige afschaffing van de ruimtes. Daarbij deed de club ook een beroep op een uitspraak uit 2014, waarmee is bepaald dat roken in de gehele horeca niet is toegestaan.
Haags gerechtshof: rookruimtes in horeca moeten dicht
Volkskrant - 13 Februari, 17:24

De rookruimtes in cafés, restaurants en andere horecagelegenheden moeten dicht. Volgens het Haagse gerechtshof zijn ze in strijd met de geest van een verdrag van de Wereldgezondheidsorganisatie, dat ook door Nederland is ondertekend. Het hof kwam dinsdag tot die opmerkelijke uitspraak in een door Clean Air Nederland (CAN) aangespannen rechtszaak tegen de staat. Anderhalf jaar geleden had die anti-


Rechter verbiedt rookruimtes in Nederlandse horeca
Skynet - 13 Februari, 17:42

In Nederland moeten de speciale rookruimtes in horecagelegenheden dicht. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag bepaald, zo melden Nederlandse media. De ruimtes vormen volgens de rechter niet langer een uitzondering op het rookverbod dat sinds 2008 geldt in de horeca.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be