NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Profielschets burgemeester Amsterdam: heldhaftig, vastberaden, barmhartig én humoristisch

2News.be / Profielschets burgemeester Amsterdam: heldhaftig, vastberaden, barmhartig én humoristisch


Profielschets burgemeester Amsterdam: heldhaftig, vastberaden, barmhartig én humoristisch
Volkskrant - 11 April 2018, 20:00

Het leek bij voorbaat al lastig om de immens populaire burgemeester Eberhard van der Laan op te volgen. En in de twee pagina's lange profielschets die de Amsterdamse gemeenteraad donderdag definitief vaststelt, wordt de lat niet bepaald lager gelegd. De hoofdstad zoekt een 'ervaren bestuurder met hart voor het openbaar bestuur en de lokale democratie', zo begint de profielschets, die mede op basis


'Heldhaftig, vastberaden, barmhartig': Amsterdam zoekt burgemeester
NOS nieuws - 12 April 2018, 20:36

Amsterdam gaat nu echt op zoek naar een nieuwe burgemeester. De gemeenteraad heeft de profielschets voor de functie vastgesteld. Op 5 juli moet de nieuwe burgemeester geïnstalleerd worden.


De profielschets lekte eerder deze week al uit. Daarin staat wat de fractievoorzitters verwachten. "Hij of zij is de personificatie van de drie Andreas-kruizen van Amsterdam: heldhaftig, vastberaden, barmhartig", staat in het stuk.


Daarnaast is visie, daadkracht en humor belangrijk, en moet de nieuwe burgervader of -moeder een democraat in hart en nieren zijn. Verder wordt het op prijs gesteld als de burgemeester in de ambtswoning aan de Herengracht gaat wonen, maar verplicht is het niet.


Keurige procedure

Sylvana Simons van Bij1 wilde dat in de profielschets "een nadrukkelijke voorkeur voor een vrouw" zou komen te staan. Hoewel een meerderheid van de raad het liefst een vrouw als nieuwe burgemeester heeft, ging het de raad toch te ver om dat in de profielschets vast te leggen.


Commissaris van de koning Remkes waarschuwde de raad om verder de mond dicht te houden tijdens de sollicitatieprocedure. "Ik ga ervan uit dat de procedure in Amsterdam keurig gaat verlopen. Als de regels worden geschonden, heeft dat strafrechtelijke en procedurele consequenties", aldus Remkes volgens NH en AT5.


De nieuwe burgemeester wordt de opvolger van Eberhard van der Laan. Hij overleed op 5 oktober. Jozias van Aartsen is waarnemend burgemeester in de hoofdstad.






© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn