NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Politie rolt forum met naakfoto's en video's op

2News.be / Politie rolt forum met naakfoto's en video's op

Trefwoorden: rolt - video - politie

Politie rolt forum met naakfoto's en video's op
NOS nieuws - 26 April 2018, 13:30

De politie heeft een forum voor hackers offline gehaald, waar gestolen naaktfoto's en video's van jonge meisjes en vrouwen werden uitgewisseld. De foto's en video's waren gestolen uit de clouds van slachtoffers en werden daarna gedeeld op meer verborgen plekken op het internet.


Het onderzoek van de politie en het Openbaar Ministerie loopt al ruim een jaar. Inmiddels zijn er drie mannen aangehouden. Van twee andere mannen is alleen beeldmateriaal in beslag genomen.


Vrouw deed aangifte

De zaak kwam aan het rollen toen een vrouw in maart vorig jaar ontdekte dat beeldmateriaal uit haar cloud - dat is een externe opslagplek voor digitale gegevens - was gestolen en op het internet te zien was. Ze deed aangifte, waarna het cybercrimeteam van de Amsterdamse politie op het spoor kwam van een 31-jarige man uit Culemborg.


Op de telefoon van deze verdachte stonden grote hoeveelheden beeldmateriaal van het slachtoffer en andere vrouwen. Dat leidde de politie naar een 35-jarige man uit Groningen, bij wie ook veel beeldmateriaal werd aangetroffen.


De twee aangehouden mannen hielden contact met een derde persoon, een 28-jarige man uit Heerlen, die in januari werd opgepakt. Bij hem trof de politie een cryptocontainer aan met beeldmateriaal van vele honderden vrouwen.


Later in het onderzoek stuitte de politie op een 19-jarige man uit Terneuzen en een 26-jarige man uit Geleen. Bij hen is alleen beeldmateriaal in beslag genomen.


Niet goed beveiligd

De gegevens van de man uit Geleen moeten nog worden onderzocht, maar bij de andere vier vond de politie gegevens van grote aantallen vrouwen. Ze hadden toegang gekregen tot de foto's en video's via e-mailboxen, socialmedia-accounts en digitale opslagplekken als clouds. De mannen wisten ze te hacken omdat ze niet goed waren beveiligd.


De verdachten kenden elkaar via een online forum. Ze vroegen elkaar en andere bezoekers daar om hulp bij het krijgen van beelden van bepaalde meisjes. Na het eerste contact trokken de forumbezoekers zich in kleinere besloten groepen terug op meer verborgen plekken van het internet. Daar werd het gestolen materiaal gedeeld.


Forum offline

Het forum is vandaag offline gehaald door de inbeslagname van een server. Via die server wist RTL Nieuws op 12 april al toegang te krijgen tot de cloud van een Nieuw-Zeelandse server, waar afbeeldingen van meisjes en jonge vrouwen werden gevonden. De Belgische politie heeft dat materiaal en zal het delen met de politie in Nederland.


Ook de in beslag genomen server wordt de komende tijd onderzocht. De politie verwacht dat dat een aantal maanden in beslag zal nemen. Als het onderzoek is afgerond worden de vrouwen van wie de identiteit is achterhaald, persoonlijk geïnformeerd. Vrouwen van wie materiaal is gestolen, kunnen dan ook aangifte doen.




Politie rolt lanceerplatform voor DDoS-aanvallen op
NOS nieuws - 25 April 2018, 11:06

De politie heeft een website offline gehaald waar DDoS-aanvallen besteld konden worden. Volgens de politie gaat het om de grootste aanbieder van dat soort digitale aanvallen wereldwijd.


Op de site, Webstresser.org, kon voor een klein bedrag een DDoS-aanval worden gekocht. Zogenaamde 'stresser' of 'booter'-sites worden vaak gebruikt om DDoS-aanvallen op te zetten.


Aangehouden

De politie heeft gisteren en vandaag vier vermoedelijke beheerders van de site aangehouden. Dat gebeurde in Servië, Kroatië, Canada en Engeland. In Hilversum doorzocht de politie het huis van iemand die ook een tijdje beheerder van de site zou zijn geweest, maar deze verdachte is niet gearresteerd.


Vanaf vandaag gaat de politie ook gebruikers van Webstresser.org aanhouden. Dat gebeurt ook op verschillende plaatsen in Nederland. Hoeveel verdachten hier worden gezocht, is nog niet duidelijk.


Het oprollen van de site was een grote internationale actie, waar behalve Nederland nog elf andere landen aan meededen binnen en buiten Europa.


Het Nederlandse deel van het onderzoek begon na een tip van de politie in Engeland dat de infrastructuur van Webstresser hier was gehuisvest. Daardoor lukte het de politie onder andere doelwitten en gebruikers te achterhalen.


Verschillende websites zijn doelwit geworden van DDoS-aanvallen via Webstresser. Er lopen verschillende onderzoeken naar deze aanvallen.






© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn