NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Leuke korting op de kerstmarkt? Bekijk alle deals
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsites
- Testaankoop
Pegida plaatst kruizen op plek waar Enschedese moskee moet komen: 'hier ziet men waartoe de Islam in staat is'

2News.be / Pegida plaatst kruizen op plek waar Enschedese moskee moet komen: 'hier ziet men waartoe de Islam in staat is'

Trefwoorden: pegida - verdachte - politie

Pegida plaatst kruizen op plek waar Enschedese moskee moet komen: 'hier ziet men waartoe de Islam in staat is'
Volkskrant - 10 Maart, 17:30

Leden van de anti-islambeweging Pegida hebben zaterdag in Enschede enkele tientallen kruizen geplaatst op een plek waar een moskee gebouwd zal worden. Op de kruizen staan de namen van slachtoffers van aanslagen in Stockholm, Parijs, Brussel en Barcelona. 'Hier ziet men waartoe de Islam in staat is', zegt een aanhanger van Pegida op een filmpje die de organisatie op de eigen Facebookpagina plaatste


Pegida plaatst kruizen op bouwgrond moskee Enschede
NOS nieuws - 10 Maart, 14:30

Pegida heeft in Enschede opnieuw actie gevoerd tegen de komst van een moskee. Aanhangers van de anti-islambeweging hebben vanochtend kruizen geplaatst op de plek waar het islamitische gebedshuis mogelijk komt, meldt RTV Oost.


Volgens Pegida staan op de kruizen de namen van slachtoffers van moslimterrorisme in onder meer Brussel, Londen, Barcelona en Parijs. "Islam staat voor haat en terreur. Daarom vandaag onze actie in Enschede op de plek waar ze een haathuis willen bouwen", schrijft de organisatie op hun Facebook-pagina.


"Wij gaan ervoor zorgen dat dit haathuis er nooit zal komen. Enschede, u hoort nog vaker van ons", waarschuwt een aanhanger die een filmpje van de kruizen heeft gepubliceerd.


Varkensbloed

In november voerde Pegida ook al actie tegen de komst van de moskee. Toen werd er een kruis neergezet dat met varkensbloed was besmeurd. Minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming noemde de actie walgelijk en misselijkmakend.


De manifestatie van vanochtend is een vervolg op de actie met het varkensbloed. Pegida zegt te blijven protesteren tegen de komst van de moskee.
Politie onderzoekt kruizen op moskeelocatie Enschede
NOS nieuws - 11 Maart, 15:42

De politie doet onderzoek naar het filmpje dat anti-islambeweging Pegida gisteren publiceerde waarin kruizen op de bouwgrond van een nieuwe moskee in Enschede worden geplaatst. Een woordvoerder zegt dat samen met justitie wordt gekeken of sprake is van discriminatie.


Pegida zette het filmpje gisteren op Twitter en Facebook. Te zien is dat op het bouwterrein - "Hier wil men een haathuis neerzetten"- een aantal witte kruizen is geplaatst.


De kruizen staan voor de mensen die zijn vermoord, zo stelt een stem onder het filmpje, tijdens aanslagen in Manchester, Brussel, Londen, Barcelona, Stockholm, Berlijn en Parijs. "Hier ziet u waartoe de islam in staat is", zegt de stem.


Varkensbloed

De gemeente heeft de kruizen inmiddels verwijderd, meldt RTV Oost. In november protesteerde Pegida ook al tegen de komst van de moskee. Op een filmpje dat de organisatie toen plaatste, was te zien dat iemand in een donker gewaad op het toekomstige bouwterrein een houten kruis besmeurt, naar verluidt met varkensbloed.


Burgemeester Van Veldhuizen noemde de actie toen walgelijk en de beelden betitelde hij als "Ku Klux Klan-achtig".
Politie onderzoekt verdachte autobrand
Gazet v. Antwerpen - 12 Maart, 08:30

In Hoboken is afgelopen weekend een auto zwaar beschadigd geraakt bij een brand. Volgens de Lokale Politie Antwerpen is er sprake van opzettelijke brandstichting.


Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be