NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Leuke korting op de kerstmarkt? Bekijk alle deals
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsites
- Testaankoop
Voedselhulp aan Oost-Ghouta hervat

2News.be / Voedselhulp aan Oost-Ghouta hervat

Trefwoorden: syrie - syrische - verlaten

Voedselhulp aan Oost-Ghouta hervat
NOS nieuws - 9 Maart, 10:24

Het Internationale Rode Kruis gaat vandaag verder met hulp bieden in Oost-Ghouta. Een hulpkonvooi van dertien trucks trekt langs diverse plaatsen in de Syrische rebellenenclave, zegt een woordvoerder van de hulporganisatie.


"Er is met alle partijen gesproken en we hebben voldoende aanleiding om het nu veilig genoeg te vinden." Eerder deze week werd de hulp aan het gebied stopgezet vanwege aanhoudende beschietingen. "We moeten die achterstand nu inhalen."


Vandaag worden 2400 voedselpakketten voor 12.000 mensen afgeleverd. "Maar dat is lang niet genoeg. We hopen volgende week een groter konvooi te kunnen sturen." Dan moet er onder meer medisch materiaal het gebied in gaan.


Geen luchtaanvallen

Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zijn er vannacht geen luchtaanvallen uitgevoerd op Oost-Ghouta. Dat is de eerste keer sinds de Syrische regering vorige week een grondoffensief begon tegen de rebellen in het gebied.


De oorlog in het gebied heeft volgens het Observatorium, dat vanuit Groot-BrittanniŽ opereert, in bijna drie weken zeker 900 mensen het leven gekost.
Oost-Ghouta al vrijwel in tweeŽn gesplitst
NOS nieuws - 8 Maart, 12:00

Een Syrische commandant heeft verklaard dat Syrische troepen op het punt staan de rebellenenclave Oost-Ghouta in tweeŽn te delen. Van die opsplitsing is al dagen sprake. Syrische troepen rukken op vanaf het westen en het oosten in Oost-Ghouta. Als ze elkaar bereikt hebben, is de opdeling van het gebied ten oosten van Damascus een feit.


Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, dat op basis van verklaringen van getuigen informatie verstrekt over SyriŽ, meldt dat Oost-Ghouta al in twee stukken is verdeeld. Woordvoerders van de rebellen spreken dat tegen.


De opdeling van Oost-Ghouta zou een zware slag voor de rebellen zijn, omdat de troepen en milities van het bewind-Assad de rebellen dan steeds verder in het nauw kunnen drijven. Het verlies van het gebied is vergelijkbaar met de terugtrekking van de rebellen uit Oost-Aleppo in 2016. Daaraan ging ook een zware strijd vooraf.


Vrijgeleide

De oorlog om Oost-Ghouta heeft volgens het Observatorium in de afgelopen dagen aan bijna 900 mensen het leven gekost. Gisteren alleen al vielen er 90 doden.


Rusland heeft de rebellen in het gebied een vrijgeleide aangeboden, zoals eerder ook al gebeurde bij gebieden in SyriŽ die in handen van rebellen zijn. De opstandelingen kunnen vertrekken met familieleden en ze mogen lichte wapens meenemen.


De rebellen hebben het aanbod afgewezen om de strijd te kunnen voortzetten.


SyriŽ en zijn bondgenoot Rusland zeggen dat de verovering van Oost-Ghouta noodzakelijk is om een eind te maken aan de beschietingen op Damascus.


De gevechten in Oost-Ghouta zijn doorgegaan ondanks het 30 dagen-bestand waartoe de VN-Veiligheidsraad had opgeroepen, en de dagelijkse gevechtspauzes die Rusland had ingesteld.


Het Internationale Rode Kruis zegt dat als gevolg van de aanhoudende beschietingen een hulpkonvooi Oost-Ghouta vandaag niet in kan. Eerder deze week konden twee hulpkonvooien het gebied wel binnentrekken.
Geweld SyriŽ: tweede hulpkonvooi aangekomen in Oost-Ghouta
Gazet v. Antwerpen - 9 Maart, 12:12

Een tweede hulpkonvooi van het Internationaal Comitť van het Rode Kruis (ICRC) is vrijdag aangekomen in de belegerde oppositie-enclave Oost-Ghouta, nabij de Syrische hoofdstad Damascus. De voorbije weken lag het gebied, waar de oppositie sterk staat, zwaar onder regeringsvuur. Het ICRC meldde het nieuws zelf op Twitter. Artsen zonder Grenzen meldt vrijdag dat zij medisch materiaal konden bezorgen in de enclave. De ngo heeft het over een ?vreselijke medische ramp?.
Hulpkonvooi in Oost-Ghouta riskeert onder vuur genomen te worden
Skynet - 9 Maart, 15:30

Aanhoudende bombardementen bedreigen een internationaal hulpkonvooi in het Syrische rebellengebied Oost-Ghouta. De strijdende partijen, onder wie Rusland, hadden garanties gegeven, maar toch zijn er verdere bombardementen op de omgeving rond de belegerde stad Doema, in Oost-Ghouta. Dat meldt de noodhulpcoŲrdinator van de VN in SyriŽ, Ali al-Satari, vandaag. De VN-kinderrechtenorganisatie Unicef heeft de verschillende partijen vandaag nog maar eens opgeroepen hulpleveringen mogelijk te maken. "We hebben eindelijk nood aan een wapenstilstand, die echt zo genoemd mag worden", aldus de Belgische directeur voor de regio, Geert Cappelaere. "Hoe moet ons medisch personeel daar werken, als de strijdende partijen medisch materiaal ontvreemden uit hulpkonvooien?"


Tweede hulpkonvooi aangekomen in Syrische enclave Oost-Ghouta
Skynet - 9 Maart, 11:54

Een tweede hulpkonvooi van het Internationaal Comitť van het Rode Kruis (ICRC) is vandaag aangekomen in de belegerde oppositie-enclave Oost-Ghouta, nabij de Syrische hoofdstad Damascus. De voorbije weken lag het gebied, waar de oppositie sterk staat, zwaar onder regeringsvuur. Het ICRC meldde het nieuws zelf op Twitter. Artsen zonder Grenzen meldt dat zij medisch materiaal konden bezorgen in de enclave. De ngo heeft het over een "vreselijke medische ramp".


Geweld SyriŽ - Eerste rebellen verlaten Oost-Ghouta
Skynet - 10 Maart, 03:24

De eerste strijders van de radicaal-islamitische rebellenorganisatie Tahrir al-Sham (HTS), ook bekend als al-Qaida in SyriŽ, en hun familie hebben volgens berichten de Syrische rebellenenclave van Oost-Ghouta verlaten. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zegt dat dertien HTS-strijders vrijdagavond laat met hun familie delen van Oost-Ghouta veralten hebben die onder controle van de al even radicaal-islamitische groep Jaish al-Islam ('Leger van de Islam') staan.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be