NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
OM onderzoekt doodsbedreiging Sinterklaas

2News.be / OM onderzoekt doodsbedreiging Sinterklaas

Trefwoorden: lid - onderzoekt - politie

OM onderzoekt doodsbedreiging Sinterklaas
NOS nieuws - 7 Februari, 07:12

Het OM heeft een onderzoek ingesteld naar de dreiging van een moordaanslag bij de landelijke intocht vorig jaar van Sinterklaas, meldt De Telegraaf. De bedreiging is geuit door de leider van de actiegroep De Grauwe Eeuw.


De Grauwe Eeuw wordt genoemd in een recent rapport van de Nationaal Co÷rdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, als voorbeeld van een extreemlinkse actiegroep. Dergelijke groepen strijden tegen de in hun ogen racistische en koloniale symbolen in Nederland.


In oktober plaatste aanvoerder Michael van Z. van De Grauwe Eeuw een bericht op Facebook, waarin onder meer stond "dat er niks anders opzit dan een prijs op het hoofd van Sinterklaas te zetten". "Het wordt een dubbele prijs als alle kinderen er getuige van zijn, en massaal onder zijn hersenen en botsplinters bedekt zitten."


Het gewraakte bericht is diezelfde dag weer van Facebook verwijderd, maar is onder anderen de Utrechtse wethouder Diepeveen van GroenLinks onder ogen gekomen.


In de oproep stond een rechtstreekse bedreiging aan het adres van de acteur die Sinterklaas speelt.


Extreemlinks

Wethouder Diepeveen besloot naar aanleiding van het Facebookbericht de actiegroep uit een commissie te zetten die zich buigt over de straatnamen met een verwijzing naar het koloniale verleden.


De Telegraaf vroeg om een reactie van de NTR (de omroep die de intocht uitzendt) en van actievoerder Michael van Z., maar kreeg die niet. Het OM heeft tegenover de krant bevestigd dat een strafrechtelijk onderzoek is ingesteld.
Politie onderzoekt lid van antiracistische actiegroep vanwege doodsbedreiging Sinterklaas
Volkskrant - 7 Februari, 12:36

De politie onderzoekt een van de leden van de extreem-linkse actiegroep De Grauwe Eeuw vanwege een doodsbedreiging gericht aan het adres van Sinterklaas. Michael van Z. schreef vorig jaar op Facebook dat er tijdens de landelijke intocht niks anders opzat dan een prijs op het hoofd van Sinterklaas te zetten, zo meldt De Telegraaf. 'Dubbele prijs als het tijdens de nationale intocht is zodat alle ki
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be