NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




OM eist 25 jaar cel voor doodsteken fietsenmaker Amsterdam

2News.be / OM eist 25 jaar cel voor doodsteken fietsenmaker Amsterdam

Trefwoorden: amsterdam - cel - misbruik

OM eist 25 jaar cel voor doodsteken fietsenmaker Amsterdam
NOS nieuws - 17 April 2018, 16:30

Het Openbaar Ministerie heeft 25 jaar cel geëist tegen een 39-jarige man uit Amsterdam. Hij wordt verdacht van het doodsteken en beroven van een fietsenmaker in de Jan Tooropstraat, in maart 2016.


De officier van justitie sprak van "een extreem laffe daad". "Alleen maar om snel aan geld te komen, om je schulden af te lossen, of omdat je niet zonder verdovende middelen kunt? Om die reden moet de familie van het slachtoffer nu verder zonder man, vader en opa."


Na zijn dood was de portemonnee van de fietsenmaker verdwenen. Volgens getuigen bewaarde hij daarin altijd minstens één briefje van 500 euro. Op de dag van de steekpartij werd 500 euro bijgeschreven op de bankrekening van de broer van de verdachte, terwijl in het half jaar ervoor niet eerder zo'n groot bedrag op die rekening was gestort.


Hamer

De 39-jarige man wordt ook verdacht van poging tot doodslag. In januari 2016 zou hij een man hebben aangevallen met een hamer. Zijn slachtoffer liep daarbij een schedelfractuur en een hersenbloeding op.


De verdachte heeft geweigerd mee te werken aan een onderzoek door een psychiater en psycholoog. Volgens de officier van justitie lijkt het er gezien de misdrijven waarvan hij wordt verdacht en zijn strafblad op dat "zijn geweten niet goed functioneert". "De maatschappij dient daarom voor lange tijd tegen zo iemand beschermd te worden."




Rechter veroordeelt hoofdrolspeler in 'Mocro War' tot 18 jaar cel voor liquidatiepoging
Volkskrant - 19 April 2018, 14:06

Met de veroordeling van 'Noffel' keurt de rechter goed dat de politie ontsleutelde berichten gebruikt in de opsporing. Het maakt de weg vrij voor de veroordeling van meer daders van georganiseerde misdaad. Naoufal 'Noffel' F. (38), een kopstuk uit de zogenoemde 'Mocro War', krijgt achttien jaar cel voor de opdracht op de mislukte liquidatie van Peter 'Pjotr' R. in de gemeente Diemen bij Amsterdam,


Justitie eist 5 jaar cel tegen ex-docent Cheider vanwege seksueel misbruik leerlingen
Volkskrant - 18 April 2018, 11:06

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vijf jaar celstraf geëist tegen oud-docent Ephraïm S. (30) van de orthodox joodse Cheiderschool in Amsterdam vanwege seksueel misbruik van vier leerlingen. Ook eiste het OM dat hij het beroep van docent vijf jaar lang niet mag uitoefenen. S. wordt verdacht van het plegen van ontucht met zes leerlingen. Zelf ontkent hij alle aantijgingen. Bij vier leerlingen, tuss


18 jaar cel voor hoofdverdachte liquidatiepoging Naoufal F.
NOS nieuws - 19 April 2018, 12:54

Voor de rechtbank in Amsterdam is Naoufal F., ook bekend als 'Noffel', veroordeeld tot 18 jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de mislukte aanslag op de crimineel Peter 'Pjotr' R. in Diemen.


Het is de eerste keer dat de rechter oordeelt over het gebruik van versleutelde data als bewijsmiddel. Criminelen gebruikten apparatuur waarvan zij aannamen dat die niet te kraken was, maar justitie is daar toch in geslaagd en kreeg daardoor tal van belastende gegevens in handen.


Zoals het er nu naar uitziet staat de rechter dit dus toe, al is er een uitzondering gemaakt voor de berichten van advocaten: die gelden niet als bewijs.






© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn