NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Leuke korting op de kerstmarkt? Bekijk alle deals
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsites
- Testaankoop
Noord-Korea zet top met VS op losse schroeven

2News.be / Noord-Korea zet top met VS op losse schroeven

Trefwoorden: korea - huis - trump

Noord-Korea zet top met VS op losse schroeven
NOS nieuws - 16 Mei 2018, 06:00

Noord-Korea zegt de ontmoeting tussen leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Trump te heroverwegen, zolang de Verenigde Staten eenzijdig het einde eisen van het Noord-Koreaanse kernprogramma.


In een verklaring van het Noord-Koreaanse staatspersbureau staat verder dat president Trump een "mislukte president" blijft als hij in de sporen van zijn voorgangers treedt.


De topontmoeting tussen Kim en Trump staat gepland voor 12 juni in Singapore en moet de eerste ontmoeting worden van een zittende Amerikaanse president met een leider van Noord-Korea.


Volgens het regime in Pyongyang is het lot van top "duidelijk" als de VS vasthoudt aan de denuclearisatie van Noord-Korea, die zich zou moeten voltrekken op de manier waarop dat gebeurde in LibiŽ.


Daarmee doelt Noord-Korea op uitspraken van John Bolton, de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur, in maart. Bolton zei toen dat de ontmoeting tussen Kim en Trump moet leiden tot het verschepen van Noord-Korea's nucleaire arsenaal naar de VS, net zoals dat gebeurde met LibiŽ in 2004.


Zuid-Korea-top opgeschort

Gisteren schortte Noord-Korea al een overlegronde met Zuid-Korea op. Pyongyang zei dat het geen andere keus had vanwege de militaire oefeningen van Zuid-Korea en de VS, die "ingaan tegen het proces van verzoening".
Trump blijft erbij: Noord-Korea moet kernwapenprogramma ontmantelen
NOS nieuws - 16 Mei 2018, 20:24

President Trump blijft erbij dat Noord-Korea afstand moet doen van zijn kernwapenprogramma. Het Noord-Koreaanse dreigement dat hij daarmee de ontmoeting met leider Kim Jong-un op het spel zet, heeft Trump niet bereikt.


"We zijn er niet van op de hoogte gebracht", zei Trump bij een ontvangst in het Witte Huis. "We hebben niets gezien en niets gehoord, we zullen zien wat er gebeurt."


Het Noord-Koreaanse staatspersbureau liet eerder vandaag weten dat Noord-Korea de ontmoeting op 12 juni in Singapore heroverweegt, als de VS blijft eisen dat Noord-Korea zijn kernwapenprogramma afbouwt terwijl daar niets tegenover staat.


Doemscenario LibiŽ

Daarbij werd gewezen op een uitlating van de Amerikaanse veiligheidsadviseur Bolton. Die wil wat Noord-Korea betreft de ontmanteling van het Libische kernwapenprogramma, in 2004, als voorbeeld nemen. In een interview zei Bolton dat ontmanteling "volledig, controleerbaar en onomkeerbaar" moet zijn.


"LibiŽ is het doemscenario voor het Noord-Koreaanse regime", zei correspondent Marieke de Vries vanmorgen in het NOS Radio 1 Journaal. De toenmalige Libische dictator Kadhafi werd zeven jaar na het beŽindigen van zijn kernwapenprogramma afgezet en gedood door opstandelingen die gesteund werden door de NAVO.
Noord-Korea dreigt top met Trump te annuleren
De Tijd - 15 Mei 2018, 21:36

21:23 Noord-Korea is misnoegd over legeroefeningen die Zuid-Korea en de VS houden.


Noord-Korea dreigt ontmoeting tussen Trump en Kim Jong-un te annuleren
Gazet v. Antwerpen - 15 Mei 2018, 22:48

Noord-Korea dreigt ermee de nakende top tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te annuleren vanwege de aan de gang zijnde gezamenlijke legeroefeningen van de Amerikanen met Zuid-Korea, zo heeft volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA dinsdag gemeld.
Trump dreigt met "mollen" in het Witte Huis
Skynet - 15 Mei 2018, 13:30

De Amerikaanse president Donald Trump wil medewerkers in het Witte Huis aanpakken die interne informatie anoniem lekken aan de pers. "Anonieme informanten zijn verraders en lafaards en we zullen opsporen wie ze zijn", schreef Trump gisterenavond op Twitter.


Koreaanse top - Noord-Korea verzet zich tegen eenzijdig opgeven nucleair programma
Skynet - 16 Mei 2018, 06:54

De Noord-Koreaanse viceminister van Buitenlandse Zaken dreigt er woensdag mee dat voor Pyongyang de geplande top met de Verenigde Staten niet moet doorgaan als het onder druk gezet blijft worden om zijn nucleair programma eenzijdig op te geven. Viceminister Kim Kye-gwan maakte duidelijk dat Noord-Korea niet geÔnteresseerd is in gesprekken waarin het gedwongen wordt om zijn nucleair arsenaal op te geven, meldt het Zuid-Koreaanse nieuwsagentschap Yonhap, op basis van zijn Noord-Koreaanse tegenhanger KCNA.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2019 - 2link.be