NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Noord-Korea dreigt VS weer met kernraketten

2News.be / Noord-Korea dreigt VS weer met kernraketten

Trefwoorden: noord korea - zuid - korea

Noord-Korea dreigt VS weer met kernraketten
NOS nieuws - 1 Januari, 04:12

Noord-Korea kan het gehele vasteland van de VS bereiken met zijn nucleaire wapens. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gezegd in zijn nieuwjaarstoespraak.


Op de Noord-Koreaanse televisie zei Kim: "Amerika ligt binnen bereik van onze nucleaire wapens en de knop staat klaar op mijn bureau. Dat is geen dreiging, maar een feit. We zullen de wapens alleen inzetten als onze veiligheid in het geding is."


Kim benadrukte wel dat het belangrijk is om de spanningen in de regio terug te dringen. Toch kondigde hij aan dat Noord-Korea zich dit jaar verder zal richten op de productie van kernkoppen en ballistische raketten.
Zuid-Korea wil praten met Noord-Korea over Olympische Spelen
NOS nieuws - 2 Januari, 08:24

Zuid-Korea wil volgende week in gesprek met Noord-Korea over deelname van dat land aan de Olympische Spelen van volgende maand. De Zuid-Koreaanse minister van Eenwording stelde voor dat delegaties van de landen op 9 januari om de tafel gaan. De Spelen zijn volgende maand in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang.


De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zei in zijn nieuwjaarstoespraak, waarin hij de Verenigde Staten wederom met kernraketten bedreigde, dat hij overweegt sporters naar de Spelen te sturen. Hij noemde deelname van Noord-Korea "een mooie mogelijkheid" om de eenheid van het Koreaanse volk te tonen.


Als het aan Zuid-Korea ligt, wordt volgende week dinsdag over de kwestie gesproken in het grensdorp Panmunjom. In de gedemilitariseerde zone schoot Noord-Korea in november nog een naar Zuid-Korea overlopende militair neer.


Er zal niet alleen over de Winterspelen worden gesproken; ook de toekomstige relatie tussen de landen staat op de agenda. De Zuid-Koreaanse president Moon gaf al vaker aan dat de Olympische Spelen in zijn land een goede aanleiding kunnen zijn om te praten.
Noord-Korea: ?Niets kan onze overwinning tegenhouden?
Gazet v. Antwerpen - 31 December 2017, 12:54

Noord-Korea heeft vlak voor het einde van het jaar nog maar eens uitgehaald naar de VS en de rest van de wereld. Het regime in Pyongyang stelt dat het gewoon doorgaat met het uitbreiden van zijn nucleair arsenaal, ondanks de wereldwijde sancties. ?Onze onaantastbare macht is niet uit te wissen.? Ondertussen stelt Rusland dat zich wel degelijk aan de opgelegd sancties houdt.
Olympische Spelen brengen Korea's rond de tafel
De Tijd - 2 Januari, 09:00

08:43 Zuid-Korea stelt voor zijn buur Noord-Korea volgende week te ontmoeten. De gesprekken zouden gaan over de deelname van de Noord-Koreanen aan de Olympische spelen.


Spanning rond Noord-Korea - Seoel wil met Pyongyang praten op 9 januari
Skynet - 2 Januari, 07:30

Zuid-Korea heeft dinsdag aan Noord-Korea aangeboden om op 9 januari rond de tafel te gaan zitten met het oog op een verbetering van de relatie tussen de Korea's, na de uitgestoken hand van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Die zei bereid te zijn om in februari een Noord-Koreaanse delegatie te sturen naar de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be