NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Leuke korting op de kerstmarkt? Bekijk alle deals
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsites
- Testaankoop
Nog geen antwoord van Noord-Korea over top met Trump

2News.be / Nog geen antwoord van Noord-Korea over top met Trump

Trefwoorden: korea - russische - trump

Nog geen antwoord van Noord-Korea over top met Trump
NOS nieuws - 12 Maart, 09:42

Zuid-Korea zegt nog geen officiŽle reactie te hebben ontvangen van Noord-Korea over een top met de Amerikaanse president Trump. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un nodigde Trump vorige week uit, via de Zuid-Koreaanse veiligheidsadviseur, voor gesprekken. Tot verbazing van velen accepteerde de Amerikaanse president de uitnodiging.


Vier dagen later is er nog geen reactie uit de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang. In de staatsmedia wordt met geen woord gerept over de top of eventuele voorwaarden voor gesprekken. Ook over een andere top, die tussen Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in, zwijgen de staatsmedia.


'Noord-Korea voorzichtig'

Een woordvoerder van het Zuid-Koreaanse ministere van Eenwording zegt dat Noord-Korea blijkbaar de voorzichtige aanpak kiest en meer tijd nodig heeft. De top tussen Kim Jong-un en Trump zou ergens in mei moeten plaatsvinden. Waar die wordt gehouden en wat er op de agenda komt te staan, is onduidelijk. Analisten zijn sceptisch over een goede afloop vanwege de complexiteit van de kwesties die op tafel liggen.


Het duurde in het verleden wel vaker enige tijd voordat de Noord-Koreaanse staatsmedia melding maakten van ontwikkelingen. Het Amerikaanse persbureau AP zegt dat het nu mogelijk langer duurt omdat Noord-Korea bezig is te bepalen wat de boodschap is, voordat die door alle staatszenders en -kranten kan worden uitgedragen. Ook kan het volgens het persbureau zijn dat de Noord-Koreanen bang zijn dat de top toch niet doorgaat, wat mogelijk moeilijk uit te leggen is aan de bevolking.


China en Japan

Zuid-Korea stuurt ondertussen een delegatie naar China, Noord-Korea's belangrijkste bondgenoot, om de top tussen Kim en Moon te bespreken. Daarna vliegen de Zuid-Koreanen door naar Japan, dat net als de VS geregeld door Noord-Korea is bedreigd. Kim Jong-un voerde sinds 2016 drie kernproeven uit en schoot geregeld raketten af.


Trump en Kim Jong-un waren het afgelopen jaar verwikkeld in een woordenstrijd waarbij ze elkaar voor van alles en nog wat uitmaakten, zoals schurk, gangster gek, seniel en little rocket man. Ook schepte Trump op dat "zijn grote, krachtige nucleaire knop" groter is dan die van Kim Jong-un.


Overigens is er niet zoiets als een kernknop. De lanceercodes voor nucleaire wapens worden gedragen door een militair die altijd in de omgeving van de president blijft.
Zuid-Korea zoekt Russische en Chinese steun voor top met Noord-Korea en VS
Skynet - 12 Maart, 09:24

Zuid-Korea heeft een gezant gestuurd naar Peking en Moskou, om hun steun te krijgen bij de voor mei geplande ontmoeting tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Donald Trump. Maandag komt in Peking Chung Eui-yong aan, voor een ontmoeting met president Xi Jinping, en dinsdag reist hij door naar Moskou. Chung is de hoogste veiligheidsadviseur van de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be