NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Militairen ingezet bij onderzoek naar vergiftiging ex-spion

2News.be / Militairen ingezet bij onderzoek naar vergiftiging ex-spion

Trefwoorden: waar - russische - onderzoek

Militairen ingezet bij onderzoek naar vergiftiging ex-spion
NOS nieuws - 9 Maart 2018, 12:24

Het Britse leger zet zo'n honderd militairen in bij het onderzoek naar de vergiftiging van de Russische ex-spion Sergej Skripal. Het gaat onder andere om troepen die zijn getraind in chemische oorlogvoering en het ontsmetten van een getroffen gebied.


De militairen gaan onder meer helpen bij het opruimen van spullen en voertuigen op de plek van het incident, waaronder de ambulances waarmee eerste hulp werd verleend. Volgens de Britse politie is er buiten het afgezette gebied geen gevaar voor de volksgezondheid.


De 66-jarige voormalige dubbelspion Skripal werd samen met zijn 33-jarige dochter zondag bewusteloos aangetroffen bij een winkelcentrum in de zuidelijke plaats Salisbury. Ze waren gericht aangevallen met een zenuwgas.


Skripal en zijn dochter liggen nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. De politieman die als eerste bij hen was, is weer bij bewustzijn. Zijn toestand is stabiel, zegt het ziekenhuis tegen de BBC.


Inmiddels zijn 21 mensen in het ziekenhuis nagekeken in de nasleep van het incident. Drie mensen moesten daadwerkelijk behandeld worden. Het is nog niet duidelijk wie er achter de aanval zat en wat het motief was.


Skripal werd in 2006 in Rusland veroordeeld tot dertien jaar strafkamp, omdat hij gewerkt zou hebben voor de Britse dienst MI6. Later werd hij bij een spionnenruil vrijgelaten en sindsdien woont hij in Salisbury.




180 militairen naar Salisbury voor onderzoek naar vergiftiging Russische dubbelspion Skripal en zijn dochter
Volkskrant - 9 Maart 2018, 21:24

De Britse autoriteiten hebben 180 militairen naar Salisbury gestuurd, waar de Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter afgelopen weekeinde werden vergiftigd met een zenuwgas. Een aantal van hen is getraind om met de gevolgen van chemische of biologische wapens om te gaan. De militairen moeten materiaal weghalen dat mogelijk besmet is geraakt, zoals ambulances en politieauto's die de Sk


BBC: sporen van zenuwgas in pizzeria waar Sergej Skripal en dochter lunchten
NOS nieuws - 11 Maart 2018, 08:06

De Britse politie heeft sporen van zenuwgas gevonden in de pizzeria in Salisbury waar de Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter zondag lunchten. Dat meldt de BBC. Enkele uren na die lunch werden ze bewusteloos gevonden op een bankje in een park bij een winkelcentrum.


Volgens de BBC is niemand anders die toen in pizzeria Zizzi was geraakt door het zenuwgas. Ook zijn er geen aanwijzingen dat de mensen die tegelijk met Skripal in het restaurant waren, iets met de zaak te maken had. De politie wil dit alles niet bevestigen.


Het restaurant is een van de locaties in Salisbury waar forensische rechercheurs onderzoek doen. Er staan grote schermen om het gebouw.


Er wordt ook onderzoek gedaan aan het bankje waar de twee zaten toen ze werden gevonden, in het huis van Skripal, in de pub waar ze wat dronken en op de begraafplaats waar Skripals vrouw en zoon begraven liggen. Meer dan 250 politiemensen zijn op de zaak gezet en er zijn meer dan 240 getuigen gehoord.


De politieman die Skripal en zijn dochter eerste hulp gaf, ligt ernstig ziek in het ziekenhuis. Hij is wel aanspreekbaar. De politieman is nadat hij bij de twee was geweest ook in het huis van Skripal in Salisburbury geweest. Het is nog de vraag of hij daar besmet is geraakt met het zenuwgas of toen hij de twee slachtoffers eerste hulp gaf. Skripal en zijn dochter zijn er slechter aan toe, maar hun toestand is wel stabiel.


Rusland legt link met dood van Kremlin-critici in Engeland

Skripal (66) was in Rusland veroordeeld voor het doorspelen van geheime informatie aan de Britse inlichtendienst MI6, maar hij mocht in 2010 in ballingschap naar Groot-Brittannië gaan, als onderdeel van een spionnenruil. Rusland ontkent elke betrokkenheid bij de zaak.


De spanning tussen Groot-Brittannië en Rusland over de kwestie loopt op. De Russische ambassade in Londen linkte de aanslag op Skripal cynisch met de dood van drie verbannen vijanden van het Kremlin, die alle drie onder verdachte omstandigheden in Engeland zijn gestorven. Eerder noemden Russische functionarissen dat de suggestie dat Rusland erachter zit, een poging is om Rusland te demoniseren.


De ambassade twitterde sarcastisch: "Wat een toeval! Zowel Litvinenko als Skripal werkte voor MI6. Berezovsky en Perepilichny werkten ook voor speciale Britse overheidsdiensten. En het politieonderzoek wordt geheim gehouden op basis van de nationale veiligheid."


Boris Berezovsky was een verbannen Russische zakenman en tegenstander van Vladimir Poetin die in 2013 opgehangen werd gevonden. Weinigen geloven het dat zelfmoord was.


Alexander Perepilichny viel in 2012 dood neer nadat hij had gejogd in Surrey waar hij woonde. Hij had geholpen bij een Zwitsers onderzoek naar witwaspraktijken rond het Kremlin. Er wordt gespeculeerd dat hij is vermoord.


Litvinenko werd vergiftigd met polonium in 2006.




?Sporen van zenuwgas in restaurant na vergiftiging ex-spion?
Gazet v. Antwerpen - 11 Maart 2018, 06:18

Na de vergiftiging met zenuwgas van de Russische dubbelagent Sergej Skripal en zijn dochter hebben onderzoekers sporen van het gas in een restaurant gevonden. De ruimte wordt momenteel onderzocht, meldt de BBC. Sergej Skripal (66) en zijn dochter Yulia (33) zouden er vorig weekeinde, enkele uren voor ze instortten op een parkbank in het Zuid-Engelse stadje Salisbury, gegeten hebben.




BBC: sporen van zenuwgas in restaurant na vergiftiging op ex-spion
Skynet - 11 Maart 2018, 04:48

Na de vergiftiging met zenuwgas van de Russische dubbelagent Sergej Skripal en zijn dochter hebben onderzoekers sporen van het gas in een restaurant gevonden. De ruimte wordt momenteel onderzocht, meldt de BBC. Sergej Skripal (66) en zijn dochter Yulia (33) zouden er vorig weekeinde, enkele uren voor ze instortten op een parkbank in het Zuid-Engelse stadje Salisbury, gegeten hebben.




© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn