NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Meldingen van verkiezingsfraude bij presidentsverkiezingen Rusland

2News.be / Meldingen van verkiezingsfraude bij presidentsverkiezingen Rusland

Trefwoorden: meldingen - russische - rusland

Meldingen van verkiezingsfraude bij presidentsverkiezingen Rusland
NOS nieuws - 18 Maart 2018, 17:48

Bij de presidentsverkiezingen in Rusland staat de uitslag vast. Vladimir Poetin kan zonder twijfel aan zijn volgende termijn beginnen. De steun voor de zittende president is groot, maar hij is dan ook de enige die alle ruimte kreeg om campagne te voeren.


Toch wil het Kremlin het zekere voor het onzekere nemen en zoveel mogelijk Russen naar de stembus trekken en een opkomst te behalen van minstens 70 procent. Het Kremlin heeft 1500 buitenlandse waarnemers toegelaten, zodat zij kunnen zien dat de verkiezingen eerlijk verlopen.


Toch nemen niet alle leden van stembureaus het zo nauw met de regels. Op de website van MBG-media worden meldingen van stembusfraude bijgehouden. Er zijn meerdere filmpjes te zien van stembureauleden die stapels biljetten in de stembussen stoppen. Ze deinzen er niet voor terug om dat te doen in het zicht van de bewakingscamera's.




Poetin wint overtuigend de presidentsverkiezingen in Rusland
Gazet v. Antwerpen - 18 Maart 2018, 19:00

Vladimir Poetin heeft zoals verwacht met gemak opnieuw de Russische presidentsverkiezingen gewonnen. Zo kan hij aan een vierde ambtstermijn beginnen.




Presidentsverkiezingen Rusland - 17.000 agenten op de been om veiligheid te garanderen in Moskou
Skynet - 18 Maart 2018, 06:42

In de Russische hoofdstad Moskou worden zondag ruim 17.000 manschappen ingezet om de veiligheid te garanderen tijdens de stembusgang voor de presidentsverkiezingen. Dat bericht het persagentschap TASS. Sinds 6 uur Belgische tijd zijn nagenoeg overal in Rusland de stembureau's geopend. Er zijn nog geen incidenten gemeld.


Presidentsverkiezingen Rusland - Opkomst "beduidend hoger" dan in 2012
Skynet - 18 Maart 2018, 18:42

De Russen zijn zondag in duidelijk hogere getale naar de stembus getrokken dan bij de vorige presidentsverkiezingen. Om 17.00 uur (plaatselijke tijd in Moskou) maakte de centrale kiescommissie gewag van een opkomst van meer dan 50 procent. Vier uur later sluiten de laatste kiesbureaus, in de enclave Kaliningrad. "In de meeste regio's ligt de opkomst significant hoger dan in 2012", stelde voorzitter Nikolaj Boelajev van de kiescommissie vast.


Presidentsverkiezingen Rusland - Poetin denkt nog niet aan 2030
Skynet - 19 Maart 2018, 00:06

De pas herverkozen Russische president Vladimir Poetin denkt na zijn verkiezingszege naar eigen zeggen nog niet aan 2030, het jaar waarop hij zich opnieuw herverkiesbaar zou kunnen stellen. "Wat je zegt is een beetje grappig", antwoordde het staatshoofd op een vraag van een journalist. "Denk je dat ik hier honderd jaar lang ga zitten? Nee!"


Opkomst Russische presidentsverkiezingen op 67 procent, hoger dan in 2012
Skynet - 19 Maart 2018, 09:06

Bij de presidentsverkiezingen in Rusland lag de participatiegraad op 67,49 procent. Dat maakte de kiescommissie op basis van voorlopige cijfers bekend. In 2012 lag de participatiegraad op 64,3 procent.




© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn